26 °C

Трима, идващи от рискови дестинации, са влезли в Първомайско

 

В Първомайска община през последните дни са влезли трима българи, идващи от италиански провинции. Двама са били за кратко и вече са се завърнали в Чезена, където работят. Третият е шофьор, който е уведомен за това как трябва да предпази хората около себе си.

Няма място за притеснения, предприетите мерки са сериозни, контролът е засилен. Трябва да се знае, че всички, които идва от Китай, Южна Корея, Япония, Иран, Италия или други рискови дестинации, трябва да потърсят личния си лекар по телефона и да го уведомят.

Болните, които имат остри респираторни заболявания или съмнения за тях ще бъдат настанявани в инфекциозно отделение в Пловдив.

Към този момент се предприемат мерки за предотвратяване разпространението на грип Б и на територията на Пловдивска област коронавирусът не е актуален.

Наблюдава се отлив на пациенти, сподели управителят на МБАЛ, Първомай, д-р Румяна Бойлова. Хората не смеят да идват да бъдат преглеждани или оставяни за лечения и изследвания в болница. Последно са осигурени предпазни средства преди 60 дни, а всички поръчки след обявяването на заплахата от коронавирус са отказвани.

Днес предстои на областно ниво да се подготвят списъци с най-необходимите лични защитни средства и те да бъдат осигурени за всички болнични заведения.

Няма място за паника, твърди и здравният инспектор Георги Тенгулов по повод на потока информация за covid 19.

Всички пътуващи от районите с висока заболеваемост попълват анкетни карти преди да преминат границата и ако има съмнителни случаи за тях се предупреждават инспекторите в Областни здравни инспекции. 

Теодора Кирякова

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (26)

 • 1
  Га
  Ганю
  12 0
  12:18, 10 мар 2020
  Те тиражиите в Първомайско са поне 100 човека бе
 • 2
  За
  Запознат
  6 -1
  15:44, 10 мар 2020
  Май става въпрос за шофьор на фирма "Инфантис"
 • 3
  Пи
  Писаро
  3 0
  16:01, 10 мар 2020
  То май всички в ГРАДА
  знаят ама !!!!
 • 4
  Из
  Изплашен
  7 0
  16:15, 10 мар 2020
  Ако е вярно това и има и най-малко съмнение,трябва да се поставят под карантина.
 • 5
  Гр
  Гражданин
  1 -4
  16:28, 10 мар 2020
  Ако е верно смятате ли че вече нямаше да има карантина,но май става въпрос за поредните първомайски измислици.В статията се казва трима българи идващи от италиански провинции.
 • 6
  Гр
  Гражданка
  4 -2
  16:40, 10 мар 2020
  Пише, че третият е шофьор. Само че в Първомай, и не само се подценява проблема. Аз знам за случай, на който са му казали, че няма проблем с тоя вирус и си се движи спокойно.
 • 7
  Да
  да
  5 -6
  16:47, 10 мар 2020
  Всичко това ще продължи до първия смъртен случай. После на всички ще им светне лампичката. А и тука в Първомай надали има някой специалист, да открие вируса и докато стигне до Пловдив...
 • 8
  До
  ДО ПИТАГОР
  4 -1
  17:56, 10 мар 2020
  Питагоре,къде си ?
  Под карантина ли си?
  Кажи какво се случва в Първомай,нали все пак знаеш всичко.
  • Пи
   питагор
   4 -7
   18:22, 10 мар 2020
   яз знам всичко и формула мога да напиша ама та теда мъ е сложила под карантина трие ми коментарите и затва си мълча и си гледам сиира. Иначе куроната сигурно е наоколо но ще поживей ще видим. Ако искате да са изхождам по въпросите идете прутестирайте прид ескома да не ми трият коментарите. Дано повече офця го прочитат това че тедата и него жъ изтрие аре сполай ви и пийте ракия и не ходете в китай или италия
  • ??
   ???
   4 0
   19:27, 10 мар 2020
   А в Русия може ли ?
  • Пи
   питагор
   4 -4
   06:00, 11 мар 2020
   ава пионерче кой ходи в русия ва даже и то вирус ни ще там сичкуту е пияна и глупава глава ва. Щом и вируса ни ще за ко хората да ходят ва тува ие ноусенс ва.
 • 9
  Аз
  Аз знам
  7 -1
  19:07, 10 мар 2020
  Май не коментираш темите коите не ти отърва
 • 10
  Ве
  Ветеран
  2 -6
  19:14, 10 мар 2020
  Не като напишем истина за кумонисти или нещо друго... Виж коментара
  • До
   До ветеран
   5 -6
   19:36, 10 мар 2020
   На вас измислените капиталисти май са ви много ясни хибридните войни.
  • 🔞
   🔞
   4 -6
   20:16, 10 мар 2020
   До помияра с ник ,, Ветеран'',моля обяснете вие какъв сте, и дали вашият строй изведе България до невиждани висоти ❓ Мен може да ме възприемаш дори и така,der kommunistenshlahter😂🤣🙃❗ Ще отговориш ли,du idiot❓😅🤠
  • Пи
   питагор
   2 -2
   06:46, 11 мар 2020
   Ъм какви висуте ва камараде ни виждаш ли чи днешния капитълизъм са прай ут никадърни комунисти ва затва няма и висоти ако приз 90 гудина имаше народен съд къкту ве напрайхте едно време сига щяхме да сме гудини напред ва. обаче в жалната майка България комунистите 45 гудини са упражняваха на комунизъм и сига още 30 на капитализъм а комунистите са доказано тъпи хора ва затва и капитализмъ ни е такъв погледни в пърумай ва сичкуту комунист сига е капиталист ва едно време си лягаха с портрета на димитрова и съ кълняха в него сига са фабриканти ва и капиталисти убачи пак ни могат да напраятт нищата кату хората. Затва нимой така съ изказвай произволну направи анализ на ситуацията запузнай съ примерно с убстановката на местну ниво после тува гу мащабирай на държавну ниво и виж за ко иде реч и тугава ми плямпай кой строй какви висути бил постигнал закото секи строй са прай ут хората а в българия и пърумай два строя са праят от едни и същи комунисти затва няма висути.
 • 11
  Ко
  Корона
  5 -1
  19:33, 10 мар 2020
  И в крайна сметка,има ли новина.Дайте информация,кой е този шофьор.Нещо се премълчава ,за да се запазят интересите на някои фирми.
 • 12
  Wh
  whatever
  4 0
  00:36, 11 мар 2020
  Влезнах да чета коментари с надеждата да не срещна такива на овце, облъчвани от телевизора.. Жалко, няма
  • Пи
   питагор
   2 -3
   05:57, 11 мар 2020
   Ава гений ава айнщайн ава тиливизур ти ко искаш ва в пърумайските форумя да се кументира едва ли не как да се измисли ваксина срещу то царски вирус ли ва явно много са ти гулеми учакванията тук такива интилигентни изказвания няма да намериш затова нимой чети тука ами направо са регни във форума на БАН и там коментирай. И дано след време чуем ут тиливизура как един гиниален пърумаец утвратен ут пърумайската риалност скучаейки просто ей така за кеф измислил ваксина срещу то омразен вирус тугава ще се гурдеем с такъви като тебе празник жъ ти напрайм хоро жъ играем жъ станиш почетен гражданин на облъчения пърумай. Да знаеш ут мене велики дела те чакат нимой си губи времето да читеш тука.
 • 13
  Ве
  Ветеран.
  3 -4
  07:53, 11 мар 2020
  До всички червени бузковци яд ли ви е а 50год съсипвахте та държава искахте тъмнина и работна ръка без пари на сега се обърна по в наша полза орете от яд не строеве минаха ама ВЕ и унва не искате вие искате 90год до 2008 ате годинки ви липсват орете.
 • 14
  Ве
  Ветеран.
  4 -2
  08:00, 11 мар 2020
  Боли ви знам и нас на боля от вас с парите ни играехте и се отделихте тактично часни фирми а зако дойде приватизацията а щото милиарди на минус от крадене и после рязане и пак парици правене а още искате овца и пенсионер наяване нямат така сте и вие преходчани.
 • 15
  Мн
  Многознайковци
  7 -2
  08:32, 11 мар 2020
  Абе чета,чета и недоумявам!Много ви е страх от грип от коронавирус от незнам си какво,пък не се спряхте!Заведвнията са пълни и през деня и през ноща!Нали ще пипнете и ще го занесете на родители,на баби и дядовци и после...Много искате ваканции и карантини пък пълните заведенията!Народ който не изпълнява нарежданията какво заслужава????????
 • 16
  ?
  ?
  5 -1
  10:25, 11 мар 2020
  Какви пълни заведения, то първо няма заведения, второ няма кой да ги напълни, Коронавирусът отдавна е минал през Първомай, май се казваше Папазовирус
  • Пи
   питагор
   2 -1
   11:05, 11 мар 2020
   През първомай първом мина червената чума после папазовирус и неговата мутирала форма фитльовирус като последния още върлува в пърумай заедно с червената чума затва ни мога да разбера зако са плашите първомайци изкараха толкова тегло тя 30 години ут чуми и вируся а тръгнали да са притесняват от курона вируса. Няма да са плашите пийте си ракийката утменете пътуванията си до китай и италия и кото стане все пак ни забравяйте чи другия пърумай ни чака сичките но до фиганято. Гореизброените чуми и вируся закараха сумати народ в по добрия пърумай затува ни са бойте ваш жъ е небесния пърумай аку на то земния ни стават работите.
 • 17
  ИР
  И рече безумец в сърце си...
  1 0
  23:17, 11 мар 2020
  Мисълта за нещо дето се не види затрива целия цивилизован свят. И Бог уви се не види но никой не мисли за Него. Странно нали?
  Чума по птиците, свинете, кравите...сега и хората. Мощен инструмент у някои е това.
  Забравихме за всичко останало - тул такси, протестиращи сестри, лотарийни босове... Сирия, бежанци... Забравихме и за хората около нас. Уж до нас а са толкова далече.
  Забравяме и не виждаме зад тази димна завеса какво се твори по света и как се разпределят територии и постове.
  Няма нужда от световна война. Във всеки от нас има по една бомба наречена страх-паника. Медиите лесно я активират.
  Някои подхвърлиха идеята за апокалипсис дето щяло да остане само една трета от населението на планетата. Други че вируса покосявал само хронично болните които са в тежест на социалните системи. Едно е сигурно, че и това ще отшуми.
  Бих се радвал ако подобен вирус мутира по електронните устройства като телевизори, радио, телефони, компютри и социални мрежи. Тези електронни "организми" са по вредни от който и да е човешки вирус защото убиват бавно човека в човека и детското у децата. О суета и страх поквариха земята.
  Стой та гледай.
 • 18
  3,
  3,14х(6 за 5)
  0 0
  15:27, 13 мар 2020
  Да е-а и облъченото първомайско семе

Хороскоп за 19.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Споделете опита си с човека, който търси подкрепата ви. Можете да го насочите към него, използвайки дарбите и желанието му да се развива. Право на личен избор и свободна воля има всеки, но и очевидните неща са факт. Романтично увлечение ще ви направи особено чувствителни към всичко, свързано с новата ви любов.
19 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Успешно и за сетен път ще докажете и на себе си и на околните, че умеете да печелите битки, стига да сте достатъчно мотивирани. Звездите ви предупреждават, ако ще пътувате да бъдете изключително внимателни при шофиране. Възприемчивостта ви е засилена, за това смело може да се впуснете в дебрите на науката.
19 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Може би мнозина от вас имат да довършват доста задачи от седмицата, но денят не е много подходящ за целта. Просто колкото и да се стараете едва ли ще се получи нещо толкова добро, че да ви удволетвори. Не хабете време и нерви в напразно упорстване, а се заемете с нещо което наистина ви се отдава днес. Почивайте си на воля, всичко може да почака.
19 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Прекарайте деня в къщи. Вземете мерки за здравето си. За да си починете от напрежението може да се занимавате с духовни практики. Бъдете внимателни в отношенията с близките.
19 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днешният ден е сравнително успешен за вас. От вас зависи дали ще съумеете да използвате възможностите, които се откриват пред вас. Въздържайте се от необмислени ходове и не се доверявайте на непроверена информация.
19 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Чувствате прекалено много препятствия за изпълнението на плановете ви, но тревогите ви са неоснователни. Нещата постепенно ще се наредят, стига да не прибързвате. И вместо да страдате по-добре е да се замислите къде имате пропуски, и да работите върху тях. Свежите идеи, от които се нуждаете ще почерпите от емоционалната си връзка.
19 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Дайте предпочитания на по-приятни занимания и ще успеете да се освободите от натоварващи мисли. Ще възобновите силите си, грижейки се за здравето и духовната си пробуда. Спортът или физическата работа ще възвърнат добрата ви форма и ще повишат тонуса ви. Вълнуваща среща с човек от миналото.
19 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят е подходящ за работи, имащи отношение към огъня и желязото, за работа със земята. Не е време днес да пътувате и ако може го отложете.Не правете огромни жертви, само и само да постигнете целта си. Скоро ще разберете, че е било безсмислено. За хората на науката денят носи много потенциални възможности за открития. Обърнете внимание на здравето си и по специално на сърцето и крайниците. Използвайте възстановителни масажи.
19 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не харчете излишно, скоро може да имате нужда от повече пари. Настроението ви е добро и с каквото и да се захванете ще го свършите. Единствено проблеми със здравето могат да създадат притеснения на някои от вас. Не правете нищо на инат, станете по-добронамерени в отношенията си и ще почувствате облекчение.
19 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Поспрете забързаният си ход днес и си починете добре. Никакви спешни ангажименти няма да изникнат, нито ще се налага да спорите с близките си. Просто условията за отдих са идеални, а как ще ги оползотворите е нещо, което сами ще решите. Близък човек има нужда от съвета ви. Не натрапвайте мнението си обаче.
19 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Посветете се на личните си занимания и се изключете от външния свят. Но, освен това желаете да вземете и максималното от всичко друго. Сега може, и дано то ви направи щастливи. Пазете се от недоброжелатели, които искат да ви оплетат в интригите си. Здравословните проблеми ще се задълбочават.
19 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ваши близки ще предизвикат значителна промяна в живота ви. Това ще ви помогне да преодолеете лично пристрастие или стара позиция. Бъдете по-гъвкави и по отстъпчиви в отстояване на мнения и позиции. Това ще ви направи по-общителни и ще ви помогне да заживеете в мир с другите и дори със себе си. Една съдбовна среща, защо не и с чуждестранни претенденти за сърцето ви. Романът ще е необичаен но непременно зареден със страст.
19 сеп 2020
Последни новини