19 °C

Трима, идващи от рискови дестинации, са влезли в Първомайско

 

В Първомайска община през последните дни са влезли трима българи, идващи от италиански провинции. Двама са били за кратко и вече са се завърнали в Чезена, където работят. Третият е шофьор, който е уведомен за това как трябва да предпази хората около себе си.

Няма място за притеснения, предприетите мерки са сериозни, контролът е засилен. Трябва да се знае, че всички, които идва от Китай, Южна Корея, Япония, Иран, Италия или други рискови дестинации, трябва да потърсят личния си лекар по телефона и да го уведомят.

Болните, които имат остри респираторни заболявания или съмнения за тях ще бъдат настанявани в инфекциозно отделение в Пловдив.

Към този момент се предприемат мерки за предотвратяване разпространението на грип Б и на територията на Пловдивска област коронавирусът не е актуален.

Наблюдава се отлив на пациенти, сподели управителят на МБАЛ, Първомай, д-р Румяна Бойлова. Хората не смеят да идват да бъдат преглеждани или оставяни за лечения и изследвания в болница. Последно са осигурени предпазни средства преди 60 дни, а всички поръчки след обявяването на заплахата от коронавирус са отказвани.

Днес предстои на областно ниво да се подготвят списъци с най-необходимите лични защитни средства и те да бъдат осигурени за всички болнични заведения.

Няма място за паника, твърди и здравният инспектор Георги Тенгулов по повод на потока информация за covid 19.

Всички пътуващи от районите с висока заболеваемост попълват анкетни карти преди да преминат границата и ако има съмнителни случаи за тях се предупреждават инспекторите в Областни здравни инспекции. 

Теодора Кирякова

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (26)

 • 1
  Га
  Ганю
  12 0
  12:18, 10 мар 2020
  Те тиражиите в Първомайско са поне 100 човека бе
 • 2
  За
  Запознат
  6 -1
  15:44, 10 мар 2020
  Май става въпрос за шофьор на фирма "Инфантис"
 • 3
  Пи
  Писаро
  3 0
  16:01, 10 мар 2020
  То май всички в ГРАДА
  знаят ама !!!!
 • 4
  Из
  Изплашен
  7 0
  16:15, 10 мар 2020
  Ако е вярно това и има и най-малко съмнение,трябва да се поставят под карантина.
 • 5
  Гр
  Гражданин
  1 -4
  16:28, 10 мар 2020
  Ако е верно смятате ли че вече нямаше да има карантина,но май става въпрос за поредните първомайски измислици.В статията се казва трима българи идващи от италиански провинции.
 • 6
  Гр
  Гражданка
  4 -2
  16:40, 10 мар 2020
  Пише, че третият е шофьор. Само че в Първомай, и не само се подценява проблема. Аз знам за случай, на който са му казали, че няма проблем с тоя вирус и си се движи спокойно.
 • 7
  Да
  да
  5 -6
  16:47, 10 мар 2020
  Всичко това ще продължи до първия смъртен случай. После на всички ще им светне лампичката. А и тука в Първомай надали има някой специалист, да открие вируса и докато стигне до Пловдив...
 • 8
  До
  ДО ПИТАГОР
  4 -1
  17:56, 10 мар 2020
  Питагоре,къде си ?
  Под карантина ли си?
  Кажи какво се случва в Първомай,нали все пак знаеш всичко.
  • Пи
   питагор
   4 -7
   18:22, 10 мар 2020
   яз знам всичко и формула мога да напиша ама та теда мъ е сложила под карантина трие ми коментарите и затва си мълча и си гледам сиира. Иначе куроната сигурно е наоколо но ще поживей ще видим. Ако искате да са изхождам по въпросите идете прутестирайте прид ескома да не ми трият коментарите. Дано повече офця го прочитат това че тедата и него жъ изтрие аре сполай ви и пийте ракия и не ходете в китай или италия
  • ??
   ???
   4 0
   19:27, 10 мар 2020
   А в Русия може ли ?
  • Пи
   питагор
   4 -4
   06:00, 11 мар 2020
   ава пионерче кой ходи в русия ва даже и то вирус ни ще там сичкуту е пияна и глупава глава ва. Щом и вируса ни ще за ко хората да ходят ва тува ие ноусенс ва.
 • 9
  Аз
  Аз знам
  7 -1
  19:07, 10 мар 2020
  Май не коментираш темите коите не ти отърва
 • 10
  Ве
  Ветеран
  2 -6
  19:14, 10 мар 2020
  Не като напишем истина за кумонисти или нещо друго... Виж коментара
  • До
   До ветеран
   5 -6
   19:36, 10 мар 2020
   На вас измислените капиталисти май са ви много ясни хибридните войни.
  • 🔞
   🔞
   4 -6
   20:16, 10 мар 2020
   До помияра с ник ,, Ветеран'',моля обяснете вие какъв сте, и дали вашият строй изведе България до невиждани висоти ❓ Мен може да ме възприемаш дори и така,der kommunistenshlahter😂🤣🙃❗ Ще отговориш ли,du idiot❓😅🤠
  • Пи
   питагор
   2 -2
   06:46, 11 мар 2020
   Ъм какви висуте ва камараде ни виждаш ли чи днешния капитълизъм са прай ут никадърни комунисти ва затва няма и висоти ако приз 90 гудина имаше народен съд къкту ве напрайхте едно време сига щяхме да сме гудини напред ва. обаче в жалната майка България комунистите 45 гудини са упражняваха на комунизъм и сига още 30 на капитализъм а комунистите са доказано тъпи хора ва затва и капитализмъ ни е такъв погледни в пърумай ва сичкуту комунист сига е капиталист ва едно време си лягаха с портрета на димитрова и съ кълняха в него сига са фабриканти ва и капиталисти убачи пак ни могат да напраятт нищата кату хората. Затва нимой така съ изказвай произволну направи анализ на ситуацията запузнай съ примерно с убстановката на местну ниво после тува гу мащабирай на държавну ниво и виж за ко иде реч и тугава ми плямпай кой строй какви висути бил постигнал закото секи строй са прай ут хората а в българия и пърумай два строя са праят от едни и същи комунисти затва няма висути.
 • 11
  Ко
  Корона
  5 -1
  19:33, 10 мар 2020
  И в крайна сметка,има ли новина.Дайте информация,кой е този шофьор.Нещо се премълчава ,за да се запазят интересите на някои фирми.
 • 12
  Wh
  whatever
  4 0
  00:36, 11 мар 2020
  Влезнах да чета коментари с надеждата да не срещна такива на овце, облъчвани от телевизора.. Жалко, няма
  • Пи
   питагор
   2 -3
   05:57, 11 мар 2020
   Ава гений ава айнщайн ава тиливизур ти ко искаш ва в пърумайските форумя да се кументира едва ли не как да се измисли ваксина срещу то царски вирус ли ва явно много са ти гулеми учакванията тук такива интилигентни изказвания няма да намериш затова нимой чети тука ами направо са регни във форума на БАН и там коментирай. И дано след време чуем ут тиливизура как един гиниален пърумаец утвратен ут пърумайската риалност скучаейки просто ей така за кеф измислил ваксина срещу то омразен вирус тугава ще се гурдеем с такъви като тебе празник жъ ти напрайм хоро жъ играем жъ станиш почетен гражданин на облъчения пърумай. Да знаеш ут мене велики дела те чакат нимой си губи времето да читеш тука.
 • 13
  Ве
  Ветеран.
  3 -4
  07:53, 11 мар 2020
  До всички червени бузковци яд ли ви е а 50год съсипвахте та държава искахте тъмнина и работна ръка без пари на сега се обърна по в наша полза орете от яд не строеве минаха ама ВЕ и унва не искате вие искате 90год до 2008 ате годинки ви липсват орете.
 • 14
  Ве
  Ветеран.
  4 -2
  08:00, 11 мар 2020
  Боли ви знам и нас на боля от вас с парите ни играехте и се отделихте тактично часни фирми а зако дойде приватизацията а щото милиарди на минус от крадене и после рязане и пак парици правене а още искате овца и пенсионер наяване нямат така сте и вие преходчани.
 • 15
  Мн
  Многознайковци
  7 -2
  08:32, 11 мар 2020
  Абе чета,чета и недоумявам!Много ви е страх от грип от коронавирус от незнам си какво,пък не се спряхте!Заведвнията са пълни и през деня и през ноща!Нали ще пипнете и ще го занесете на родители,на баби и дядовци и после...Много искате ваканции и карантини пък пълните заведенията!Народ който не изпълнява нарежданията какво заслужава????????
 • 16
  ?
  ?
  5 -1
  10:25, 11 мар 2020
  Какви пълни заведения, то първо няма заведения, второ няма кой да ги напълни, Коронавирусът отдавна е минал през Първомай, май се казваше Папазовирус
  • Пи
   питагор
   2 -1
   11:05, 11 мар 2020
   През първомай първом мина червената чума после папазовирус и неговата мутирала форма фитльовирус като последния още върлува в пърумай заедно с червената чума затва ни мога да разбера зако са плашите първомайци изкараха толкова тегло тя 30 години ут чуми и вируся а тръгнали да са притесняват от курона вируса. Няма да са плашите пийте си ракийката утменете пътуванията си до китай и италия и кото стане все пак ни забравяйте чи другия пърумай ни чака сичките но до фиганято. Гореизброените чуми и вируся закараха сумати народ в по добрия пърумай затува ни са бойте ваш жъ е небесния пърумай аку на то земния ни стават работите.
 • 17
  ИР
  И рече безумец в сърце си...
  1 0
  23:17, 11 мар 2020
  Мисълта за нещо дето се не види затрива целия цивилизован свят. И Бог уви се не види но никой не мисли за Него. Странно нали?
  Чума по птиците, свинете, кравите...сега и хората. Мощен инструмент у някои е това.
  Забравихме за всичко останало - тул такси, протестиращи сестри, лотарийни босове... Сирия, бежанци... Забравихме и за хората около нас. Уж до нас а са толкова далече.
  Забравяме и не виждаме зад тази димна завеса какво се твори по света и как се разпределят територии и постове.
  Няма нужда от световна война. Във всеки от нас има по една бомба наречена страх-паника. Медиите лесно я активират.
  Някои подхвърлиха идеята за апокалипсис дето щяло да остане само една трета от населението на планетата. Други че вируса покосявал само хронично болните които са в тежест на социалните системи. Едно е сигурно, че и това ще отшуми.
  Бих се радвал ако подобен вирус мутира по електронните устройства като телевизори, радио, телефони, компютри и социални мрежи. Тези електронни "организми" са по вредни от който и да е човешки вирус защото убиват бавно човека в човека и детското у децата. О суета и страх поквариха земята.
  Стой та гледай.
 • 18
  3,
  3,14х(6 за 5)
  0 0
  15:27, 13 мар 2020
  Да е-а и облъченото първомайско семе

Хороскоп за 10.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Като изявени професионалисти по-често ще се вслушват в мнението ви, което ви задължава да се поддържате в добра форма и да не прекалявате с нищо. Партньорските начинания ще имат успех, ако с поведението си на коректни, честни и добри хора създадете около себе си градивна атмосфера и насърчите творческата мисъл у всеки един от тях.
10 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Напрегнати сте и рискувате да разберат погрешно думите ви, и това да стане причина за обтягане на отношения. За предпочитане е да избягвате големите компании, където едва ли ще се чувствате добре. Намерете начин да си починете сред спокойствие и уединение. Разговор с ваш близък ще ви бъде от полза.
10 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Обкръжението на близките ви хора внася спокойствие в душата и мислите ви. Заедно ще решавате възникващите въпроси и ще планирате бъдещето си. Ще разчитате както на собствените си сили, така и на подкрепата им. Всичко започнато днес обещава да завърши с успех.
10 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Вашата упоритост ще ви изведе до високи хоризонти. Ще имате повече от очакваните финансови постъпления. Вълнения от философски, духовен и религиозен характер ще преобладават в мислите ви. Постепенно постигате хармонията, към която винаги сте се стремили. Отношенията с любимия човек се развиват в желаната от вас насока.
10 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Повод за размисъл ще ви създадат развитията около вас и ще търсите решение на въпросите, които ви безпокоят. Не се тревожете, ще имате сили, с които ще преодолеете временните си затруднения. Най-важното е, че ще продължите уверено напред, другото са подробности. Здравето няма да ви притеснява.
10 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Отговорното ви отношение към работата ще бъде провокирано и днес. Няма да ви остане много лично време, предвид неотложните задачи, които ще се появят пред вас. Независимо от всичко трябва да си починете. Новите задачи през идващата седмица ще изискват от вас повече съсредоточеност.
10 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Уморени от грижите, ще предпочетете по-приятни занимания днес. Почивка в компанията на хората, които обичате ще се отрази добре на мисленето, здравето и духа ви. Това е вашия начин да релаксирате, което ще ви приведе в подходяща форма, за да се справите по-лесно с отговорностите през идващите дни.
10 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Едва ли някой е в състояние да предположи вашата следваща стъпка, но вие със сигурност можете да познаете чуждите. Това ще се окаже голямото ви предимство и днес, когато от заплетена ситуация вие ще излезете с най-добри позиции. В личен план обаче е възможно да претърпите разочарование, което не е по ваша вина. Скоро ще намерите изход.
10 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят ви може да бъде и по-добър, ако не се вживявате чак толкова от битовите неуредици. Може да наблегнете на дребните подробности в делови план, за да избегнете конфликтни ситуации. Погрижете се за здравето си, имате нужда от повече почивка и положително настроение. Прекарайте деня у дома.
10 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Повечето от вас ще се посветят на семейството и дома. Ще предприемете промени по интериора, надявайки се с тях да промените и в някаква степен живота си. Професионалните задачи също ще присъстват в програмата ви, перспективите са добри и ще се похвалите с придобивки. Не бягайте от късмета си, ще се прояви, бъдете активни.
10 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не допускайте с емоционалните си реакции да нараните някого. Понякога те излизат от границите на контрол и това ви обрича на изолация. Помислете за подходящи занимания, носещи ви успокоение и романтично настроение. Потърсете компанията на приятели.
10 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Общувайте с хора, които вече са минали по вашия път. Това ще ви спести време и ще съберете повече мъдрост. Разочарованието ви от определено събитие ще отстъпи място на приятна изненада. Чистите ви намерения ще се оценят и ще получите подкрепата, от която се нуждаете. Нова любов.
10 апр 2020
Последни новини