10 °C

Топлата вода подобрява циркулацията и успокоява нервната система

Приемът на много топла вода, но не гореща вода, влияе благоприятно върху цялостното здраве. Много добре се отразява сутрешното пиене на вода с малко лимон на имунитета.
Когато се пие топла вода, кръвоносните съдове се разширяват и в резултат кръвта се пренася по-ефективно по цялото тяло. Здравословният кръвен поток влияе на всичко - от кръвното налягане до риска от сърдечносъдови заболявания.
Приемът на топла вода успокоява централната нервна система. Не след дълго след приема на топлата вода, започва да се усещат по-малко болки в тялото. Изключително благоприятно се оказва пиенето на топла вода от хората с артрит, тъй като тя намалява болката им. Счита се още, че приемът на топла вода намалява риска от изпадане в паника през деня, а когато се пие вечер, водата стимулира спокойния сън. Освен това проучване показва, че топлата вода намалява стреса и чувството за безпокойство, като същевременно подобрява настроението.
Приемът на топла вода подпомага и храносмилането. Тя едновременно успокоява и активира стомашно-чревния тракт. Докато водата се предвижва през стомаха и червата, храносмилателните органи се хидратират по-добре и по-лесно се елиминират ненужните вещества и токсините от тялото. Това се дължи на факта, че топлата вода повишава вътрешната телесна температура, а тогава се активира ендокринната система и тялото се поти. В допълнение, чаша топла вода стимулира перисталтиката и намалява вероятността от констипация.

Приемът на топла вода също така подпомага отслабването. В изследване, публикувано през 2003 г., се установява, че преминаването от прием на студа вода към топла, може да увеличи отслабването. Изследователите са установили също, че приемът на 500 мл топла вода преди хранене повишава метаболизма с 30%.
Трябва да се отбележи, че водата трябва да бъде топла, но поносима, а не гореща, тъй като последната може да увреди тъканта на хранопровода, да изгори вкусовите рецептори на езика. Топла вода също така не бива да се приема по време на спорт, тъй като топлата вода хидратира и човек изпитва по-малко жажда, а по време на тренировки е необходимо да се приема непрекъснато вода.

Източник: http://puls.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 30.03.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Общуването с близките ви днес ще ви донесе спокойствие и увереност за бъдещето. С лекота ще решите домашните проблеми. Не унивайте. Разчитайте повече както на собствените си сили, така и на подкрепата им. Делата, започнати днес ще завършат с успех. Хубавите емоции и настроения ще ви направят и по-добри.
30 мар 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Вървите неотклонно по пътя, който сте си избрали. Макар и бавно, постигате целите си и това ви изпълва със задоволство. Не сте склонни да се поддавате на влиянието, което някои хора се опитват да наложат над вас. Следвате единствено собствените си принципи и не се интересувате от то приказките на околните. Сърдечният ви партньор има нужда от помощта ви.
30 мар 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Обкръжението на близките ви хора внася спокойствие в душата и мислите ви. Заедно ще решавате възникващите въпроси и ще планирате бъдещето си. Ще разчитате както на собствените си сили, така и на подкрепата им. Всичко започнато днес обещава да завърши с успех.
30 мар 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Колебанията ви са напълно излишни. Действайте решително и желаните резултати ще се превърнат в реалност. Не се тревожете за половинката си, тя се справя чудесно и без вашите напътствия. Не прекалявайте със загрижеността си.
30 мар 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Живейте с повече увереност в себе си. Не позволявайте да ви потискат нечии чужди комплекси. Освободете се от привързаностите си, ако търсите щастието. Правете нещата, от които ще получите удовлетворение. Постигнатото ще ви направи по-смели, дръзки и вдъхновени. Ще поставите началото на бъдещите си успехи.
30 мар 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Оставете вълната на проблемите да мине над главата ви, без да ви засегне. Любовта е тази, която ви закриля, съветва и направлява. Вслушайте се в съветите на любимия човек. Днес вие сте едно цяло. Доверете му се и заедно решавайте. Посветете се на изкушенията на една страстна любов. Този свят е сякаш само за вас двамата.
30 мар 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Шумът и суетата не са сред представите ви за неделен ден. Във възможностите ви е да бъдете по-внимателни и добри с околните, без да ги притеснявате с претенциите си. За това потърсете тихо място за отмора, където да останете насаме със себе си и мислите си. Нечия любов ще ви помогне да се възстановите от стреса и даде сили за нови предизвикателства.
30 мар 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Пролетният ден ще привлича много от вас навън, сред природата. Там ще получите тласък на идеи и по-късно с лекота ще вземате решенията си. За да откриете пътя ви е нужна добра ориентация и подготвеност, а вие ги имате и двете. Ще срещнете подкрепа, щом сте готови да я приемете.
30 мар 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Финансови несгоди и свързаните с тях семейни взаимоотношения ще притесняват много от вас. В очакване сте нещо добро да се случи, но за това ви е нужна надеждна подкрепа, с повече аргументи в своя защита, ще се справите. Консултация със специалист ще облекчи оплакванията ви и направи по-леко и бързо да преминат неразположенията ви.
30 мар 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Направете нужното, за да запазите доброто настроение на всички около вас. А някои от вас ще получат покана за излет сред природата. Не се колебайте дълго. Разходката, освен че ще ви разтовари, ще ви зареди с много положителна енергия и приятни емоции.
30 мар 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Отдайте се на почивка, заслужили сте я. Работата в къщи може и да почака. Правете неща, които ви доставят удоволствие, четете, гледайте телевизия, мързелувайте активно. Вижте се с приятели, веселете се и забравете за грижите. До вас ще достигне вест, която може да ви провокира към нови търсения.
30 мар 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Бъдете по-сдържани в оценките си за хората. Рискувате много, ако споделите мнението си с неподходящия човек. Не прибързвайте с отчаянието, съвсем скоро ще ви се открият прекрасни шансове за реализация.
30 мар 2020
Последни новини