Слави Трифонов учредява партия “Има такъв народ”

Слави Трифонов учредява партията си с новото име "Има такъв народ" днес. Събитието отново е закрито за медиите. 

Това е втори опит на Трифонов да постави начало на своя политически проект след отказа да бъде регистрирана "Няма такава държава". Съдът отказа да я регистрира с мотива, че тя използва незаконно българското знаме в логото си.

Учредителното събрание на партията с новото име "Има такъв народ" се провежда в София и на него присъстват необходимите минимум 500 делегати.

Учредителната декларация преповтаря декларацията на партия "Няма такава държава", е потвърдил заместник-председателят на партията Тошко Йорданов пред БНР. Новата партия има промяна в логото. 

Партията на Слави Трифонов се обявява за мажоритарна избирателна система, намаляване на броя на депутатите наполовина, въвеждане на електронно гласуване и пряк избор на главния прокурор и на омбудсмана.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ра
    Рали
    0 0
    08:27, 17 фев 2020
    Твърде добре знаеха сценаристите,че е недопустимо трибагреника да фигурира в логото , а и доста юристи казаха,че името "Няма такава държава" едва ли ще бъде регистрирано. Какво целяха - да се изкарат репресирани и чалгарите да скокнат да ги бранят ли? Нещо са се объркали. Сега пък , с новото име "Има такъв народ" , съкратено ИТН , на какво ви прилича - на точка на свързване към енергото.Да си сложат един многоцифров номер и приликата е пълна.
Последни новини