2 °C

Д-р Момчилова откри благотворителна изложба в полза на болницата в Първомай

Изображение 1 от 5

  В духа на Възраждането, на 1 ноември,в горното фоайе на читалище „Св.св. Кирил и Методий“ бе открита третата благотворителна изложба на д-р Дона Момчилова . Далеч преди посочения час фоайето започна да се пълни с хора, съпричастни с каузата на д-р Момчилова . Тук бе и д-р Румяна Бойлова – управител на МБАЛ-Първомай. Изложбата откри Председателят  на Читалищното настоятелство Иван караславов. Той представи на присъстващите художничката. Д-р Момчилова открива таланта си за рисуване късно и се отдава с цялата си душа и сърце на това изкуство. Мотото на нейните изложби е :”Бог ти дава, но не за да се възползваш, а за да допринасяш!” . Средствата от първата си изложба в Първомай през 2017 година тя дарява на Дома за пълнолетни лица с физически увреждания в с. Езерово. Втората и изложба бе през месец май 2019г. и средствата бяха дарени за обновяване на детския отдел на библиотеката по повод 125 години библиотека и 60 години Детски отдел при библиотеката . Средствата от продажбата на картините от третата изложба ще отидат в Общинска болница за закупуване на апаратура за МБАЛ - Първомай. Самата д-р Момчилова е работила като анестезиолог в Първомайската болница . На събитието присъстваха много нейни колеги.

  С благодарствени думи към дарителката се обърна д-р Румяна Бойлова – управител на МБАЛ-Първомай. Специален поздрав към художничката от името на анестезиолозите отправи д-р Кертиков. Д-р Момчилова получи много цветя и лични поздрави. Вълнението растеше и тя със сълзи в гласа благодари на всички отзовали се на поканата за тази благородна кауза- събиране на средства за закупуване на модерна апаратура за болницата.

  В Деня на Народните будители беше открит реновираният Детски отдел на читалищната библиотека. Емоционален поздрав към присъстващите поднесоха възпитаниците на Венче Колева и  и Невена Чалъкова.

  Малко по-късно беше поставено и началото на новия творчески сезон на самодейните състави.

  Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   Хм
   хмм
   13 -2
   17:52, 2 ное 2019
   На Караславов булката повече от него е в "Караславовата къща" - така сме кръстили читалището. Скоро ще го напишем със спрей.
   • Ха
    Ха ха
    4 0
    06:44, 3 ное 2019
    Като я гледате как е вирнала глава, дали й пука от вашето мнение?!
   • Бе
    Безработен
    4 -1
    13:25, 3 ное 2019
    От такива щатни пенсионери младите избягаха от града ,Председател -пенсионер 70 год. -щатна заплата 1500 лв ,Счетоводителка -пенсионер -1000 лв заплата ,библеотекарка -пенсионер 900 лв заплата и т.н
  • 2
   Бо
   Боил
   10 -1
   22:51, 2 ное 2019
   Хвала на художничката, която е една от малкото личности, даряваща благотворителност в нашия еснафски градец. Същото може да направи и Председателят-пенсионер, като доброволно се откаже от четирицифрената си заплата в полза на културата в града. Апелираме също и към г-н Бойлов да прояви благотворителност за благородни каузи, вместо да спонсорира попълзновенията на политически амбициозни люде.
  • 3
   Ха
   Ха ха
   4 -3
   06:47, 3 ное 2019
   Същото може да направите и вие, който давате акъл, както и всеки друг , държащ на родния си град. А какви библиотекарки имаше някога в този град!!! Познаваха ни лично, знаеха предпочитанията ни, от вратата ни посрещаха с новини за нови книги, по вкуса ни!!! Четяха и предлагаха. А , сега - няма кой едно заглавие да ти перпоръча...

  Хороскоп за 09.12.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Бъдете открити в общуването си и ще постигнете договореностите, които желаете. Домашните занимания ще ви натоварят повече физически, но ще се справите. Не се отказвайте да посетите място, което ви зарежда с добра енергия, ще останете доволни и с обновени сили ще продължите напред.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес ще отделите повече внимание на семейните и лични проблеми. Може да ви натоварят повече и да се почувствате уморени, но по-важно е, че ще решите голяма част от тях. Отговорността ви е факт, с който всички се съобразяват и не ви провокират с изкушения. В служебен план ще предприемете стъпки към реорганизация на работното място.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Прагматично ще потърсите мнението на хора, от които бихте научили нови и полезни за вас неща и няма да съжалявате. То ще ви мотивира за реализацията на идея, а също и да разкриете творческите си способности и организаторски умения. Освободени в мислите, ще дадете простор на действията си.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Създайте си занимания, които ви носят настроение. Само от вас самите ще зависи добрия изход на делата ви. За това бъдете смирени, но и практични. Избягвайте рисковани начинания. Моментът не е добър за подобен род дела. Дарованията ви ще напомнят силно за себе си и ще имате интересни изяви.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Подхождате великодушно към грешките на другите. Въпреки, че и вие сте засегнати, запазвате доброто си отношение. Печелите симпатиите и доверието на околните. Помагате на някой да излезе от трудното положение, в което се намира в момента. Съвсем скоро той ще ви се реваншира по впечатляващ начин. Добротворчеството днес особено ви се отдава.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  За разлика от други вие ще сте във форма за работа, срещи и пътувания. Знаете как да организирате работата и екипа си, за да постигнете повече. Уреждане на битов въпрос също влиза в програмата ви, но все пак щадете здравето и нервите си. Любовта ще ви донесе много и хубави изживявания днес, като подготовка за утрешния ден.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Вълнувате се прекалено много от нещата, които се случват около вас. Това може бързо да ви изтощи както емоционално, така и физически, затова намерете време за почивка от всякакви емоции. Ще попаднете на интересна информация, която за дълго ще ангажира вниманието ви. Потърсете подходящи контакти за осъществяването на идеите, които имате.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не позволявайте притесняващите ви мисли да унищожат деня ви. За всичко се намира изход, стига да сме балансирани и в мир със себе си. Починете си и споделете желанието си за развлечения с любимите ви хора. Занимания с приятни неща и любовта на близките ви ще ви дадат енергия и желание да се справите с всичко.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Рискът, който предприемат мнозина от вас е съвсем оправдан. Оставете времето да докаже правотата ви и бъдете уверени в успеха си. Доверието, което оказвате на познат човек е точно на място и няма основания за притеснение.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Предпочитате да си останете у дома днес и да прекарате повече време сред семейството си. Работата по дома ще ви се стори приятна и разтоварваща. Заемате се с нещо, което не сте правили досега, но сте особено въодушевени да се научите. Поощренията на околните съдействат за успеха ви. Приятел иска услуга от вас, не му отказвайте.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Бъдете резервирани към хора, които ви предлагат много срещу нищо. Не влагайте пари и време в съмнителни начинания. Ако пък ще купувате три пъти помислете преди да решите. Пазете се от документна измама. Очертава се пътуване за някои. Но най-много ще ви се иска да потънете в спокойствието на своя интимен свят. Съумейте да съхраните енергията си и да не я разпилявате без нужда.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Денят ви предлага разнообразни възможности за прекарване на свободното време. Някои от вас вероятно ще предпочетат да оползотворят времето си с работа и естествено няма да сбъркат. Други имат намерение да се отдадат на заслужена почивка в приятна компания. Помислете как да подобрите физическата си форма, за да се почувствате по-освежени можете да поспортувате.
  09 дек 2019
  Последни новини