8 °C

Д-р Момчилова откри благотворителна изложба в полза на болницата в Първомай

Изображение 1 от 5

  В духа на Възраждането, на 1 ноември,в горното фоайе на читалище „Св.св. Кирил и Методий“ бе открита третата благотворителна изложба на д-р Дона Момчилова . Далеч преди посочения час фоайето започна да се пълни с хора, съпричастни с каузата на д-р Момчилова . Тук бе и д-р Румяна Бойлова – управител на МБАЛ-Първомай. Изложбата откри Председателят  на Читалищното настоятелство Иван караславов. Той представи на присъстващите художничката. Д-р Момчилова открива таланта си за рисуване късно и се отдава с цялата си душа и сърце на това изкуство. Мотото на нейните изложби е :”Бог ти дава, но не за да се възползваш, а за да допринасяш!” . Средствата от първата си изложба в Първомай през 2017 година тя дарява на Дома за пълнолетни лица с физически увреждания в с. Езерово. Втората и изложба бе през месец май 2019г. и средствата бяха дарени за обновяване на детския отдел на библиотеката по повод 125 години библиотека и 60 години Детски отдел при библиотеката . Средствата от продажбата на картините от третата изложба ще отидат в Общинска болница за закупуване на апаратура за МБАЛ - Първомай. Самата д-р Момчилова е работила като анестезиолог в Първомайската болница . На събитието присъстваха много нейни колеги.

  С благодарствени думи към дарителката се обърна д-р Румяна Бойлова – управител на МБАЛ-Първомай. Специален поздрав към художничката от името на анестезиолозите отправи д-р Кертиков. Д-р Момчилова получи много цветя и лични поздрави. Вълнението растеше и тя със сълзи в гласа благодари на всички отзовали се на поканата за тази благородна кауза- събиране на средства за закупуване на модерна апаратура за болницата.

  В Деня на Народните будители беше открит реновираният Детски отдел на читалищната библиотека. Емоционален поздрав към присъстващите поднесоха възпитаниците на Венче Колева и  и Невена Чалъкова.

  Малко по-късно беше поставено и началото на новия творчески сезон на самодейните състави.

  Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   Хм
   хмм
   13 -2
   17:52, 2 ное 2019
   На Караславов булката повече от него е в "Караславовата къща" - така сме кръстили читалището. Скоро ще го напишем със спрей.
   • Ха
    Ха ха
    4 0
    06:44, 3 ное 2019
    Като я гледате как е вирнала глава, дали й пука от вашето мнение?!
   • Бе
    Безработен
    4 -1
    13:25, 3 ное 2019
    От такива щатни пенсионери младите избягаха от града ,Председател -пенсионер 70 год. -щатна заплата 1500 лв ,Счетоводителка -пенсионер -1000 лв заплата ,библеотекарка -пенсионер 900 лв заплата и т.н
  • 2
   Бо
   Боил
   10 -1
   22:51, 2 ное 2019
   Хвала на художничката, която е една от малкото личности, даряваща благотворителност в нашия еснафски градец. Същото може да направи и Председателят-пенсионер, като доброволно се откаже от четирицифрената си заплата в полза на културата в града. Апелираме също и към г-н Бойлов да прояви благотворителност за благородни каузи, вместо да спонсорира попълзновенията на политически амбициозни люде.
  • 3
   Ха
   Ха ха
   4 -3
   06:47, 3 ное 2019
   Същото може да направите и вие, който давате акъл, както и всеки друг , държащ на родния си град. А какви библиотекарки имаше някога в този град!!! Познаваха ни лично, знаеха предпочитанията ни, от вратата ни посрещаха с новини за нови книги, по вкуса ни!!! Четяха и предлагаха. А , сега - няма кой едно заглавие да ти перпоръча...

  Хороскоп за 04.04.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Този ден ще ви предложи много предизвикателства. Това ви стимулира да се развихрите и да покажете на околните способността си да се справяте с какви ли не ситуации. Не поемайте обаче излишни рискове, за да не съжалявате след това.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще се чувствате далеч по-добре, ако се постараете да изчистите недоразуменията, които има между вас и близките ви, задълбочаването им ще създаде повече проблеми. Не се изкушавайте да пренебрегвате въпроси, чието решение е належащо. Ще имате послания, стига да можете да вниквате в тях и да ги разчитате.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще следвате събитията и с тях ще съобразявате програмата си днес. Предстои да вземете решения, предвид на скъсените срокове и ново възникнали въпроси. Няма да сгрешите, ако се доверите на интуицията си. Самочувствието ви чувствително ще се подобри, равнявайки постиженията си с най-добрите от сферата на интересите ви.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Вътрешното ви усещане за нещата не е лъжливо чувство, вслушвайте се и няма да сгрешите. Погрижете се за духовния си комфорт, избягвайте теми, които ви натоварват и съсипват настроението ви. Гледайте на случващото се философски и търсете поуката от всяка ситуация. По често си отговаряйте на въпроса “защо ми се случва това“. Има какво да научите за себе си.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Имате нужда от промяна, затова няма да сгрешите, ако заминете някъде с приятна компания. Не мислете за неща, които ви натоварват, отпуснете се и си починете добре. Гледайте оптимистично на живота и се замислете за всички, които обичате.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Развитията в последно време ще ви подтикнат да направите промени в живота си, за да стане той по-привлекателен и спокоен. Не е нужно да поемате и още отговорности, прагматично ги разпределете с околните. Приемете готовността им да ви помогнат. Това ще ви облекчи и освободи време за развлечения.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Покажете широта на мисленото и проявете отзивчивостта си и към онези, които мислят различно от вас. С такт и усмивка ще наложите елегантно мнението си, и без усилия ще си осигурите предимство пред някого, с когото се съревновавате. Към близките си не превръщайте умората в причина за недоволство и враждебност.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Радвате се на прекрасни отношения със сърдечния си партньор днес. Имате възможност да си починете, да се разтоварите и да се заредите с нови сили за всичко, което ви предстои от тук нататък. Ще останете поласкани от вниманието, което получавате днес. Не обръщайте внимание на дреболии.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Вътрешната ви сила се нуждае от обновление. Енергия и добро настроение може да получите от природата, потърсете я сами или с приятели. Подемът, който следва ще засили решимостта ви и ще ви направи успешни във всичко. Материални придобивки и свързаните с тях удобства ще ви подскажат, че вървите по вярната пътека.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Благодарение на старанията си, печелите уважението на хора, към които е насочен интересът ви. Взаимоотношенията в семейството също се подобряват. Близките ви са благосклонни да приемат ваша идея и може да очаквате съдействие. В любовта от вас се очаква повече внимание и съпричастност към проблемите на партньора.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Овладейте вълненията си, независимо от причините, които са ги предизвикали. Запазете присъствие на духа и не предприемайте действия в състояние на афект. Ще си спестите нечии гняв, ако се въздържате от ненужни коментари, а и себе си ще натоварите по-малко. Добре ще ви се отрази чистия въздух, природата ще ви зарежда с енергия и повече оптимизъм.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Заели сте се с много неща наведнъж. Ако не сте достатъчно съсредоточени, това може да доведе до разпиляване на енергията ви. Постарайте се да бъдете и в помощ на близките си, те ще оценят усилията ви. Радвате се на добро самочувствие, но все има нещо, което не ви достига за да бъдете доволни от себе си.
  04 апр 2020
  Последни новини