Д-р Момчилова откри благотворителна изложба в полза на болницата в Първомай

Изображение 1 от 5

    В духа на Възраждането, на 1 ноември,в горното фоайе на читалище „Св.св. Кирил и Методий“ бе открита третата благотворителна изложба на д-р Дона Момчилова . Далеч преди посочения час фоайето започна да се пълни с хора, съпричастни с каузата на д-р Момчилова . Тук бе и д-р Румяна Бойлова – управител на МБАЛ-Първомай. Изложбата откри Председателят  на Читалищното настоятелство Иван караславов. Той представи на присъстващите художничката. Д-р Момчилова открива таланта си за рисуване късно и се отдава с цялата си душа и сърце на това изкуство. Мотото на нейните изложби е :”Бог ти дава, но не за да се възползваш, а за да допринасяш!” . Средствата от първата си изложба в Първомай през 2017 година тя дарява на Дома за пълнолетни лица с физически увреждания в с. Езерово. Втората и изложба бе през месец май 2019г. и средствата бяха дарени за обновяване на детския отдел на библиотеката по повод 125 години библиотека и 60 години Детски отдел при библиотеката . Средствата от продажбата на картините от третата изложба ще отидат в Общинска болница за закупуване на апаратура за МБАЛ - Първомай. Самата д-р Момчилова е работила като анестезиолог в Първомайската болница . На събитието присъстваха много нейни колеги.

    С благодарствени думи към дарителката се обърна д-р Румяна Бойлова – управител на МБАЛ-Първомай. Специален поздрав към художничката от името на анестезиолозите отправи д-р Кертиков. Д-р Момчилова получи много цветя и лични поздрави. Вълнението растеше и тя със сълзи в гласа благодари на всички отзовали се на поканата за тази благородна кауза- събиране на средства за закупуване на модерна апаратура за болницата.

    В Деня на Народните будители беше открит реновираният Детски отдел на читалищната библиотека. Емоционален поздрав към присъстващите поднесоха възпитаниците на Венче Колева и  и Невена Чалъкова.

    Малко по-късно беше поставено и началото на новия творчески сезон на самодейните състави.

    Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Хм
      хмм
      13 -2
      17:52, 2 ное 2019
      На Караславов булката повече от него е в "Караславовата къща" - така сме кръстили читалището. Скоро ще го напишем със спрей.
      • Ха
        Ха ха
        4 0
        06:44, 3 ное 2019
        Като я гледате как е вирнала глава, дали й пука от вашето мнение?!
      • Бе
        Безработен
        4 -1
        13:25, 3 ное 2019
        От такива щатни пенсионери младите избягаха от града ,Председател -пенсионер 70 год. -щатна заплата 1500 лв ,Счетоводителка -пенсионер -1000 лв заплата ,библеотекарка -пенсионер 900 лв заплата и т.н
    • 2
      Бо
      Боил
      10 -1
      22:51, 2 ное 2019
      Хвала на художничката, която е една от малкото личности, даряваща благотворителност в нашия еснафски градец. Същото може да направи и Председателят-пенсионер, като доброволно се откаже от четирицифрената си заплата в полза на културата в града. Апелираме също и към г-н Бойлов да прояви благотворителност за благородни каузи, вместо да спонсорира попълзновенията на политически амбициозни люде.
    • 3
      Ха
      Ха ха
      4 -3
      06:47, 3 ное 2019
      Същото може да направите и вие, който давате акъл, както и всеки друг , държащ на родния си град. А какви библиотекарки имаше някога в този град!!! Познаваха ни лично, знаеха предпочитанията ни, от вратата ни посрещаха с новини за нови книги, по вкуса ни!!! Четяха и предлагаха. А , сега - няма кой едно заглавие да ти перпоръча...
    Последни новини