33 °C

Д-р Момчилова откри благотворителна изложба в полза на болницата в Първомай

Изображение 1 от 5

  В духа на Възраждането, на 1 ноември,в горното фоайе на читалище „Св.св. Кирил и Методий“ бе открита третата благотворителна изложба на д-р Дона Момчилова . Далеч преди посочения час фоайето започна да се пълни с хора, съпричастни с каузата на д-р Момчилова . Тук бе и д-р Румяна Бойлова – управител на МБАЛ-Първомай. Изложбата откри Председателят  на Читалищното настоятелство Иван караславов. Той представи на присъстващите художничката. Д-р Момчилова открива таланта си за рисуване късно и се отдава с цялата си душа и сърце на това изкуство. Мотото на нейните изложби е :”Бог ти дава, но не за да се възползваш, а за да допринасяш!” . Средствата от първата си изложба в Първомай през 2017 година тя дарява на Дома за пълнолетни лица с физически увреждания в с. Езерово. Втората и изложба бе през месец май 2019г. и средствата бяха дарени за обновяване на детския отдел на библиотеката по повод 125 години библиотека и 60 години Детски отдел при библиотеката . Средствата от продажбата на картините от третата изложба ще отидат в Общинска болница за закупуване на апаратура за МБАЛ - Първомай. Самата д-р Момчилова е работила като анестезиолог в Първомайската болница . На събитието присъстваха много нейни колеги.

  С благодарствени думи към дарителката се обърна д-р Румяна Бойлова – управител на МБАЛ-Първомай. Специален поздрав към художничката от името на анестезиолозите отправи д-р Кертиков. Д-р Момчилова получи много цветя и лични поздрави. Вълнението растеше и тя със сълзи в гласа благодари на всички отзовали се на поканата за тази благородна кауза- събиране на средства за закупуване на модерна апаратура за болницата.

  В Деня на Народните будители беше открит реновираният Детски отдел на читалищната библиотека. Емоционален поздрав към присъстващите поднесоха възпитаниците на Венче Колева и  и Невена Чалъкова.

  Малко по-късно беше поставено и началото на новия творчески сезон на самодейните състави.

  Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   Хм
   хмм
   13 -2
   17:52, 2 ное 2019
   На Караславов булката повече от него е в "Караславовата къща" - така сме кръстили читалището. Скоро ще го напишем със спрей.
   • Ха
    Ха ха
    4 0
    06:44, 3 ное 2019
    Като я гледате как е вирнала глава, дали й пука от вашето мнение?!
   • Бе
    Безработен
    4 -1
    13:25, 3 ное 2019
    От такива щатни пенсионери младите избягаха от града ,Председател -пенсионер 70 год. -щатна заплата 1500 лв ,Счетоводителка -пенсионер -1000 лв заплата ,библеотекарка -пенсионер 900 лв заплата и т.н
  • 2
   Бо
   Боил
   10 -1
   22:51, 2 ное 2019
   Хвала на художничката, която е една от малкото личности, даряваща благотворителност в нашия еснафски градец. Същото може да направи и Председателят-пенсионер, като доброволно се откаже от четирицифрената си заплата в полза на културата в града. Апелираме също и към г-н Бойлов да прояви благотворителност за благородни каузи, вместо да спонсорира попълзновенията на политически амбициозни люде.
  • 3
   Ха
   Ха ха
   4 -3
   06:47, 3 ное 2019
   Същото може да направите и вие, който давате акъл, както и всеки друг , държащ на родния си град. А какви библиотекарки имаше някога в този град!!! Познаваха ни лично, знаеха предпочитанията ни, от вратата ни посрещаха с новини за нови книги, по вкуса ни!!! Четяха и предлагаха. А , сега - няма кой едно заглавие да ти перпоръча...

  Хороскоп за 05.08.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Направете деня си приятен, като избягвате спорове и се въздържате от забележки. Открийте романтиката в живота си и й се насладете, каквито и въпроси да ви тревожат, ще отстъпят място на по-приятните изживявания. Предстоят ви придобивки, които ще променят бита ви.
  05 авг 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не се дразнете на онези, които не мислят като вас и с действията си внасят безпокойство в делника ви. Бъдете премерени в изказванията, сложете ред около себе си и ще си върнете настроението. Съмненията по отношение на конкретен проект или човек ще отстъпят място на осъзната позиция.
  05 авг 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  В съчетание на полезното с приятното, ще изживеете деня си ползотворно. Без да изтъквате заслугите си пред някого, ще успеете да го насочите в желаната от вас посока на мислене и заедно ще вземете решения за общата си работа, цел или живот. Осигурете си време и за себе си, имате нужда от разтоварване. Добри новини.
  05 авг 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес няма да се чувствате напрегнати, завладява ви спокойствие и оптимизъм. Действайте целенасочено, не толкова интуитивно, колкото разумно и последователно. Можете да се надявате на успех сред противоположния пол.
  05 авг 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Няма да ви липсват съмнения към нещата, с които трябва да се занимавате. Съветваме ви да ги потиснете. Водете се от приоритетите си за деня. Така ще успеете да свършите всичко и да останете доволни от себе си. Настроението ви ще се повиши от добра новина, свързана с бизнес, семейство, пътуване.
  05 авг 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Този ден ще е особено успешен за онези от вас, които се занимават с някакъв вид творчество. Имате изострена визия за действителността, която претворявате доста сполучливо. Не позволявайте самовглъбеността ви да ви изолира прекалено много.
  05 авг 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Очакват ви вълнуващи изживявания. Постигате с лекота целите си и се заемате с нови дела, които не са били планирани за този момент. Настроението ви е чудесно и с него ще сте отмора за всички около вас. Откривате възможност, която не сте забелязвали досега, и на която ще се посветите за в бъдеще.
  05 авг 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Каквото и да ви притеснява, не изпадайте в униние. Изход се намира, стига да има желание. Не се задълбочавайте върху неща, които не са толкова значими и ще се забравят бързо. Очакват ви професионални и лични изяви, запазете енергията си и работете върху проектите си.
  05 авг 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Някои от вас усилено работят по определена идея, в която виждат голямо бъдеще. Наистина вие се отличавате с оригинална мисъл, но и с ентусиазма да осъществявате идеите си, което всъщност е голямото ви предимство. Получавате покана за грандиозно мероприятие, едва ли ще загубите ако го посетите. Възможно е да срещнете човека, който отдавна сте търсили.
  05 авг 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Работата ви днес може да бъде натоварена. Очакват ви много задачи, на които трябва да обърнете внимание. Бъдете концентрирани и съумявайте да реагирате на време. За предпочитане е да действате самостоятелно. Така ще успеете да свършите всичко, което сте планирали.
  05 авг 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Доброто ви настроение и желание за общуване ще улесни познанствата, някои от които ще ги имате за дълго. Ролята ви на помирители е вашата мисия за момента и я следвате добре. Приятни изненади ще повишат настроението и ще ви карат да търсите нови предизвикателства, но не избързвайте с плановете си.
  05 авг 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Повече успехи ще имате, ако пристъпите към задачите си грижливо и отговорно подредите програмата си за днес. Други ще пристъпят към поредните изпитания, свързани най-вече с професионалната им реализация. Ще избегнете грешките, ако по-малко се доверявате и следвате собствената си логика.
  05 авг 2020
  Последни новини