-5 °C

Д-р Момчилова откри благотворителна изложба в полза на болницата в Първомай

Изображение 1 от 5

  В духа на Възраждането, на 1 ноември,в горното фоайе на читалище „Св.св. Кирил и Методий“ бе открита третата благотворителна изложба на д-р Дона Момчилова . Далеч преди посочения час фоайето започна да се пълни с хора, съпричастни с каузата на д-р Момчилова . Тук бе и д-р Румяна Бойлова – управител на МБАЛ-Първомай. Изложбата откри Председателят  на Читалищното настоятелство Иван караславов. Той представи на присъстващите художничката. Д-р Момчилова открива таланта си за рисуване късно и се отдава с цялата си душа и сърце на това изкуство. Мотото на нейните изложби е :”Бог ти дава, но не за да се възползваш, а за да допринасяш!” . Средствата от първата си изложба в Първомай през 2017 година тя дарява на Дома за пълнолетни лица с физически увреждания в с. Езерово. Втората и изложба бе през месец май 2019г. и средствата бяха дарени за обновяване на детския отдел на библиотеката по повод 125 години библиотека и 60 години Детски отдел при библиотеката . Средствата от продажбата на картините от третата изложба ще отидат в Общинска болница за закупуване на апаратура за МБАЛ - Първомай. Самата д-р Момчилова е работила като анестезиолог в Първомайската болница . На събитието присъстваха много нейни колеги.

  С благодарствени думи към дарителката се обърна д-р Румяна Бойлова – управител на МБАЛ-Първомай. Специален поздрав към художничката от името на анестезиолозите отправи д-р Кертиков. Д-р Момчилова получи много цветя и лични поздрави. Вълнението растеше и тя със сълзи в гласа благодари на всички отзовали се на поканата за тази благородна кауза- събиране на средства за закупуване на модерна апаратура за болницата.

  В Деня на Народните будители беше открит реновираният Детски отдел на читалищната библиотека. Емоционален поздрав към присъстващите поднесоха възпитаниците на Венче Колева и  и Невена Чалъкова.

  Малко по-късно беше поставено и началото на новия творчески сезон на самодейните състави.

  Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   Хм
   хмм
   13 -2
   17:52, 2 ное 2019
   На Караславов булката повече от него е в "Караславовата къща" - така сме кръстили читалището. Скоро ще го напишем със спрей.
   • Ха
    Ха ха
    4 0
    06:44, 3 ное 2019
    Като я гледате как е вирнала глава, дали й пука от вашето мнение?!
   • Бе
    Безработен
    4 -1
    13:25, 3 ное 2019
    От такива щатни пенсионери младите избягаха от града ,Председател -пенсионер 70 год. -щатна заплата 1500 лв ,Счетоводителка -пенсионер -1000 лв заплата ,библеотекарка -пенсионер 900 лв заплата и т.н
  • 2
   Бо
   Боил
   10 -1
   22:51, 2 ное 2019
   Хвала на художничката, която е една от малкото личности, даряваща благотворителност в нашия еснафски градец. Същото може да направи и Председателят-пенсионер, като доброволно се откаже от четирицифрената си заплата в полза на културата в града. Апелираме също и към г-н Бойлов да прояви благотворителност за благородни каузи, вместо да спонсорира попълзновенията на политически амбициозни люде.
  • 3
   Ха
   Ха ха
   4 -3
   06:47, 3 ное 2019
   Същото може да направите и вие, който давате акъл, както и всеки друг , държащ на родния си град. А какви библиотекарки имаше някога в този град!!! Познаваха ни лично, знаеха предпочитанията ни, от вратата ни посрещаха с новини за нови книги, по вкуса ни!!! Четяха и предлагаха. А , сега - няма кой едно заглавие да ти перпоръча...

  Хороскоп за 24.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще работите по идеите си, оставяйки зад себе си всичко, което не стои на дневен ред. Ще се почувствате добре и от вниманието и подкрепата на специални за вас хора. В домашна обстановка ще обсъждате семейните дела и заедно ще планирате бъдещите си планове. Денят е специален за влюбените, изненадайте приятно любимия си човек.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  С навременните си решения и действия ще ускорите работата си по приключване на семеен или друг важен за вас въпрос. Имате опит с подобни натоварвания, но умората няма да ви подмине. Съветите и подкрепата ви са нужни на много хора, най-вече на близките ви, за това не допускайте здравословните проблеми да ви повалят на легло, вземете мерки.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Търсенията ви ще ви срещнат с хора, с които предстои да развиете общ бизнес или друга делова активност. Добре ще се справите в ситуация, изискваща адекватни решения, предвид знанията и опита, който имате. Ще бъдете привлечени от нещо красиво до себе си, изпълващо ви с ведрина и спокойствие.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Самостоятелната ви работа и всичко, свързано с нея е на път да ви донесе очакваните придобивки. Деловите контакти ще ви позволят да напреднете в дейността си, приятелите също ще са налице, в случай, че ви потрябват. Очертава се ползотворен ден за повечето от вас. Подкрепете благотворително подета инициатива.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Има какво да събужда у вас недоволство, както в служебен план, така и в личните ви дела. Професионалното ви отношение към работата не винаги съвпада с представите на другите за нея и това води до разногласия. Към съпътстващите дреболии, които претендират за важност се отнасяйте по-спокойно, за да не ви създават излишно напрежение.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Вслушвайте се във вътрешните си усещания и няма да останете подведени. Водени от интересите си ще предприемете стъпки в тяхна защита, което включва и среща с нови партньори. Не бързайте да поставяте условия, внимателно изслушайте аргументите на другата страна и тогава вземете решение за себе си.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  В подкрепа на намеренията си да загърбите миналото, което ви носи тревоги, ще търсите нови източници на вдъхновение. Със силното присъствие на някой специален за вас човек ще подобрите самочувствието и настроението си. Заедно ще се чувствате добре, а защо не и нещо повече?
  24 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Нужни са компромиси. Към партньора си сте в позиция да изпълнявате желанията му, и то по ваша причина. Денят ще е разнообразен на събития. От вас зависи дали ще го направите интересен и приятен. Деловите проблеми ще ви потърсят за да внесете повече яснота в отношенията си.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Изясняване на спорни въпроси ще ви поставят в условия да вземете бързи решения. Отхвърляйки деликатната част от работата си, ще помислите за по-приятни занимания, без да пренебрегвате задълженията си. Финансовите ви дела търпят развитие, за повечето в положителна посока.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ви е зареден с много напрежение, затова се опитайте да релаксирате. Спокойно посрещнете всяко предизвикателство и отвърнете с хладнокръвие и усмивка. Това ще дестабилизира отсрещната страна.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ако попаднете в ситуация, в която е най-добре да не вземате страна, по-добре си тръгнете. Нямате нужда от допълнителен стрес. За някои пламъчето на любовта ще заискри и ще видите, че света около вас съвсем не е лош. Отдайте се на чувствата си без да анализирате и пресмятате.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Имате добри намерения, но е нужно да потърсите съдействието на хора, които биха ви помогнали. Давате си сметка, че не всички са на нивото, което сте достигнали и ще срещнете трудности в разбирането на идеите ви. Някои ще посрещат гости и ще са ангажирани със семейни задължения.
  24 яну 2020
  Последни новини