Днес отваря врати обновеният Детски отдел на библиотеката

Изображение 1 от 3

    Библиотекарите в централната градска библиотека избраха 1 ноември за деня, в който да отвори официално врати обновеният Детски отдел.

    Преди 6 месеца д-р Дона Момчилова дари средствата, събрани на благотворителната ѝ изложба на на читалище „Св.св. Кирил и Методий“. Тогава председателят Иван Караславов обеща с тези средства да се обнови библиотеката за деца и да се превърне в място, на което малчуганите да идват с удоволствие.

    С дарените 4000 лв. беше освежено помещението, закупен климатик и поръчани мебели, подходящи за деца от предучилищна възраст до тинейджъри. Закупени са и нови детски книжки на стойност 1000 лв. Оформени са кътове за по-малки и за по-големи деца. Помислено е и за тези, които искат да четат на спокойствие. Отделът е направен така, че в него да могат да се провеждат организирани занимания или да се посещава индивидуално.

    В 18 часа ще бъде официално прерязана лентата и читалищните служители канят децата и родителите им на този малък празник.

    С програма, посветена на Деня на будителите, ще се включат и ученици от СУ „Проф.д-р Асен Златаров“.

    Час по-рано ще бъде открита поредната изложба на д-р Момчилова. Картините са изложени във фоайето на втория етаж на читалище „Св.св. Кирил и Методий“.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини