Протестиращи блокираха кръговото между Е-79 и „Струма“ заради Стратегията за детето

Демонстрациите срещу Националната стратегия за защита на детето продължават. След като вчера имаше акция пред Министерския съвет, днес десетки протестиращи  от Благоевград блокираха за кратко кръговото между Е-79 и АМ "Струма", предаде БГНЕС.

Те се събраха в 14 ч. на Полигона край Благоевград, в 14.30ч. направиха опит да блокират пеш Е-79, след като полицията ги спря в 15 ч. няколко автомобила отидоха до Благоевград, върнаха се и навлязоха в кръговото и въртяха в кръг с надути клаксони и трибагреници на страничните стъкла.
 
Така движението в района на кръговото се задръсти. Полиция блокира кръговото, накараха водача на Ауди да излезе от кръстовището, отбиха го до полицейския бус и му записаха данните. На блокиралите кръговото ще бъдат съставени актове на базата на взетите им лични данни.

След суматохата и пристигналите допълните полицейски сили, трафикът през кръговото бе възстановен, но движението по Е-79 в посока Благоевград бе спряно за 15-на минути а влизащите в града пренасочени по автомагистралата.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Е-
    Е-80
    2 -1
    21:19, 29 сеп 2019
    Поредния панаир на чалгаджиите.

Още новини

Последни новини