13 °C

Тикви по около метър показаха във фестивала на плодородието в Крум

  Тикви цигулки с дължина около метър показаха производители в 13-ия Фолклорен празник на плодородието в димитровградското село Крум.

  Големите плодови зеленчуци бяха подредени в изложба-конкурс "Дарове на природата". Една от големите тикви бе на Георги Лозев от димитровградския квартал "Черноконево". Другата голяма цигулка бе на Златка Димитрова от село Сталево.

  В изложението бяха показани и други плодове и зеленчуци, произведени в региона. На масите имаше слънчоглед, жито, лук, чесън, домати, грозде, ябълки, сливи, праскови.

  "Всичко е вкусно, защото е домашно произведено, няма нитрати", разказа производителка от село Долно Белево.

  Гостите на фолклорния празник имаха възможност да се насладят и на кулинарните творения на местните майстори - пити, хлябове и характерните за село Крум "блага баница" и "риба плакия". Изложени бяха още манов мед, катък.

  Земеделската и кулинарната продукция бе оценявана от жури.

  По време на празника беше организиран и конкурс за детска рисунка на същата тематика с цел насочване интереса на децата към обогатяване знанията им към плодородието в региона.

  На откритата сцена се изявиха фолклористи от 12 състава от читалища в региона.

  Фестивалът се организира от читалище "Просвета 1929" в село Крум и община Димитровград.

  Анета Кутелова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (7)

  • 1
   Аз
   Аз Бойко
   7 -4
   13:45, 24 авг 2019
   Съм най голямата тиква
  • 2
   За
   Зари
   9 0
   17:54, 24 авг 2019
   Браво на крумовци, на сталевци и на всички трудолюбиви хора, участвали във фестивала на плодородието. Какви вкусотии ражда нашата земя, българска ! Откъде можем да си закупим, от тях.
  • 3
   Jo
   John
   13 -1
   18:09, 24 авг 2019
   голям гербаджия носи бабата, сигур е новият кмет!
  • 4
   68
   68097-98
   4 -2
   21:17, 24 авг 2019
   Хасково Нет ,
   пуснете нещо и за Банския Дерибей Мюмюн - да не би ГЕРБ и ДПС да са ви заплашили с ХХХ ако пишете за мутри и бейове :)))
  • 5
   Ст
   Страдивариус
   3 0
   08:10, 25 авг 2019
   Най-голямата тиква е от село Банкя,всеки ден по телевизора,със запретнати по касапски ръкави.Тиквен медал му се полага.
  • 6
   Ар
   Арендатор
   1 0
   23:30, 25 авг 2019
   Много му е дебела тиквата, нито за тиквеник става нито за рачел , вариш я ,вариш я и не увира.
  • 7
   Ра
   Работодател
   3 -2
   00:06, 26 авг 2019
   Това е х-ят който ще ядете всички, ако отново гласувате за ГЕРБ.

  Хороскоп за 20.09.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Всичко, което не е спешно може да го отложите, давайки предимство на вече започнатите си задачи. С компромиси и чувство за хумор ще успеете да се споразумеете с онези, които предявяват претенции към вас. Делова среща ще ви направи по-гъвкави и активни, други ще проведат успешна търговска сделка.
  20.09.2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Запазвайки самостоятелността си ще работите за утвърждаване на авторитета и повишаване на финансите си. Превръщате се в обединителна фигура за много хора, но ви е трудно да го осъзнаете. Освободете се от всичко, което ви пречи да се чувствате свободни и живейте така, както разбирате.
  20.09.2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Потиснете раздразнението си, ако такова съществува и изяснете отношенията си с онези, с които имате противоречия. Нечие предложение ще ви заинтригува и с внимание ще подготвите следващите си действия, обвързващи ги с него. Погрижете се за отдиха си и укрепете силите си.
  20.09.2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Спокойно изчаквайте развитието на събитията и не прибързвайте в оценките и реакциите си днес. От правилното ви поведение ще зависят резултатите, както и безпрепятствената реализация на делата ви. В противен случай са възможни главоболия за в бъдеще. Занимания с приятни неща ще ви помогнат да се разтоварите от стреса.
  20.09.2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Време е да се порадвате на заслужен успех в резултат от дълъг и упорит труд. Старанието ви ще бъде щедро възнаградено. Споделете радостта си с любимия човек. Постарайте се да не разочаровате ваши близки, които много разчитат на вас по определен въпрос. Не се натоварвайте с работа вечерта, намерете време за почивка.
  20.09.2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Бъдете искрени пред себе си и назовете ясно целите си, какво искате и към какво се стремите. Това ще ви помогне да изградите нужната ви мотивация и да продължите напред. Успехите ви могат да бъдат в много посоки, от вас зависи да ги сътворите. Има кой да ви насърчи и погрижи за вас, позволете му да го направи.
  20.09.2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Дребни и приятни случки ще определят облика на дена ви. Ще ви занимават нещата от личния ви живот и всичко свързано с дома ви, семейството и духовните търсения. Очарованието на деня ще се затвърди и от вести, които ще получите от далече. Скорошно посещение на ваши близки ще ви хвърли в трескави приготовления.
  20.09.2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Повечето от вас прекарват в движение този ден, независимо с какво изберат да се заемат. Имате доста неща за вършене и предпочитате да не губите ценно време. Очаквате прекалено много от човек от обкръжението ви, но е твърде възможно той да не оправдае доверието ви. Направете приятна изненада на любимия човек днес.
  20.09.2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  В добро настроение сте и ще постигате желаните резултати. На моменти ще имате нужда от подкрепа, която няма да ви бъде отказвана. Приятно е с хората, които имате до себе си. Потърсете начин да им се отблагодарите. Увереността ви нараства и ще търсите нови предизвикателства.
  20.09.2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес са възможни изненади, някои от тях и приятни. Семейството ще ви занимава със своите проблеми и това допълнително ще внася напрежение в ежедневието ви. Нещата не са непоправими. Гледайте по-спокойно на случващото се. Желана среща ще ви помогне да се отпуснете и насочите мислите си в по-приятна посока.
  20.09.2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Проявете доброто в себе си и ще ви бъде по-лесно да общувате, работите и да се реализирате. Денят ще ви предложи добри възможности за изява на творческите ви търсения, късметът ще бъде с вас, стига да сте активни и да не проявявате не на място капризите си. Започната задача ще ви създаде повече грижи, но има защо.
  20.09.2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Инвестирайте свободните си средства в недвижими имоти. Вероятно днес някои от вас ще попаднат на изключително изгодна оферта. Ако нямате достатъчно пари за това денят ще ви зарадва с неочаквани финансови постъпления.
  20.09.2019
  Последни новини