13 солисти и 6 групи в първия Младежки поп-рок фестивал в Хасково

    Първото издание на Младежки поп-рок фестивал в Хасково стартира в 16 часа днес. Събитието ще се проведе в голямата зала на Младежкия център в областния град.

    Фестивалът се организира от хасковската банда „Хангар 42“ с подкрепата на община Хасково и Младежкия център. В него участват 13 индивидуални изпълнители и 6 групи. Те са от различни региони на страната - Хасково, Свиленград, Димитровград, Добрич, Пловдив, Хисаря, Кърджали. Те ще бъдат разпределени в различни възрастови групи. Солистите ще са в две групи - от 11 до 15 години и от 16 до 20 години, а от 12 до 20 години е възрастовата група за талантите от воклано-инструментални групи.

    Изпълненията им ще бъдат оценявани от тричленно жури с председател диригентът на хасковския камерен оркестър Цанислав Петков.

    Днес преди обед младите таланти репетираха на сцената в Младежкия дом.

    Допуснатите до участие изпълнители минаха предварителен подбор, заяви вокалистът на "„Хангар 42“ Боян Гегов. "Ние сме били млада група и сме искали да се изявяваме. Пътували сме къде ли не, за да имаме шанса да го направим. Мисля, че е нормално и в нашия град да има възможност младите таланти да се изявяват", каза Гегов. Той поясни, че идеята на организаторите е фестивалът да се надгражда.

    Около обяд в неделя пък ще се проведе Гала концерт с участието на най-добрите изпълнители.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини