Лято на платформи

Това лято по улиците ще крачат предимно високи момичета. Това предвещават модните тенденции, според които обувките на платформа, известни още като "танкчета", са абсолютният must have на сезона, коментира вестник "Монитор".

Всъщност дори психолозите съветват момичетата да "пораснат", когато излизат от къщи - човешкото съзнание е програмирано да възприема височината като сила и увереност, а оттам и да се отнася с по-голямо уважение към издължените си себеподобни.

Завърналите се платформи - с височина, достигаща 12-13 сантиметра, ще дадат възможност на дамите да изпълнят заръките и на модните, и на научните експерти.

За разлика от класическите обувки на висок ток, с които пазенето на равновесие е цяло приключение, платформите са удобни почти колкото ниски обувки, а според някои по-опитни в ползването им - дори повече.

На мода са както по-непретенциозните платнени еспадрили и сандали с коркови подметки, така и лачените кожени модели с тънки каишки. За любителките на нощния живот пък са пъстроцветните варианти с мъниста, капси и вериги. За справка надникнахме в няколко колекции.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини