Главата на млада жена се подула тройно след боядисване

След посещение на салон за красота, британка ослепяла за пет дни, а главата и се подула толкова, че станала тройна.

"Беше ужасяващо. Бях в агонизираща болка и изглеждах като извънземно", казва Стеф, сега на 24 години.

„Имах късмет, че не беше по-лошо. Никога повече няма да боядисвам косата си."

За пръв път открила, че е алергична към химикала парафени-ленедиамин (PPD), често срещана съставка в боята за коса, като тийнейджър. Но когато била на 20 имала неприятен инцидент заради тази алергия.

Стеф О'Дел искала да се боядиса, преди да замине за Амстредам за 18-годишнината на сестра си. Две седмици преди това отишла в салона за красота за проба за алергия към боята. Нямало никакъв проблем. Уверили я също, че боята е органична и не докосва скалпа. Но ден след боядисването, вече в Амстердам, Стеф получила мъчителна алергична реакция.

"На следващия ден главата ми беше огромна и едното око беше подуто. Беше толкова болезнено. Лицето и главата ми сърбяха и бяха схванати."

Същата вечер Стеф отишла в болница, където ѝ дали антихистамини и капки за очи. После се върнала в хотела си. На следващата сутрин лицето й било толкова подуто, че очите ѝ се затворили. Тогава сестра ѝ ужасена се обадила на родителите им. Двете момичета отлетели веднага обратно. 

След пет дни на системи, Стеф прогледнала отново. Казва, че никога повече няма да боядиса косата си. Не може също да прави татуси с къна или да оцветява веждите си. Научила това от мъчителния инцидент, а пътешествието със сестра си все пак направила за 21-годишнината ѝ. 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини