Красимира Славова представи книгата си "Орехова дантела"

Във вечер, възхвала на словото се превърна представянето на книгата „Орехова дантела“ на Красимира Славова. Приятели, почитатели, братя по перо на авторката се събраха в ритуалната зала на читалище „Кирил и Методий“ за премиерата на новата ѝ книга. Някои любопитни, други вече разгадали написаното, но всички обединени от позитивността на Краси, нейните нежни описания и усета ѝ за красивото в простите неща.

Ореховата дантела – това е играта на слънцето с листата на ореха, тогава когато застанал в ниското погледнеш нагоре, когато в горещината откриеш прохладата, когато познатото се окаже непознато – нещо просто, което можем да подминем, ако не са нейните думи. Те сякаш ни карат да забавим ход и отърсени от умора да открием красивото. За да ги усетим Ани Сиракова прочете няколко от творбите.

Славимир Генчев – редактор на книгата я нарече „видрица“ – нещо, в което в миналото са събрали различни неща, така както Краси между кориците на книгата е събрала поезия, есета, разкази и драматургия.

Членът на управителният съвет на СБП Трендафил Василев се спря по-подробно на нейните стихове, за които каза, че ни превеждат по пътека с красиви картини. Кратък разбор на пиесата „Така било е и ще бъде“, написан от Кръстьо Кръстев прочете Емилия Ангелова, а присъстващите видяха откъс от спектакъла, представен преди 5 години.

Поздрави и почитания от името на димитровградските писатели поднесе Демир Демирев. Най-развълнувана беше Нели Атанасова – не просто приятел, но и душеприказчик на Краси. Авторката получи поздравления и от кмета на общината Ангел Папазов, един от хората помогнали ѝ да реализира проекта си.

Списъкът на останалите спомоществователи беше дълъг. Защото Красимира Славова благодари не само на хората, които са я подкрепили финансово, но и на всички, които с жест, дума, енергия са направили възможно създаването и отпечатването на „Орехова дантела“.

Желаещите получиха автограф от авторката, а след официалната част поговориха с нея на чаша вино.

Събитието беше част от програмата на Майските културни тържества, организирани от ОНЧ „Св.св. Кирил и Методий“. Те днес ще продължат с Празник на хорото, а в утрешния празничен ден, очакват всички малчугани от 10 часа на откритата сцена. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Бо
    Ботев
    0 0
    15:26, 3 юни 2019
    Защо не съм поет като Пишурката?
    Възпял бих бил на баба си и хурката...
Последни новини