33 °C

Красимира Славова представи книгата си "Орехова дантела"

Във вечер, възхвала на словото се превърна представянето на книгата „Орехова дантела“ на Красимира Славова. Приятели, почитатели, братя по перо на авторката се събраха в ритуалната зала на читалище „Кирил и Методий“ за премиерата на новата ѝ книга. Някои любопитни, други вече разгадали написаното, но всички обединени от позитивността на Краси, нейните нежни описания и усета ѝ за красивото в простите неща.

Ореховата дантела – това е играта на слънцето с листата на ореха, тогава когато застанал в ниското погледнеш нагоре, когато в горещината откриеш прохладата, когато познатото се окаже непознато – нещо просто, което можем да подминем, ако не са нейните думи. Те сякаш ни карат да забавим ход и отърсени от умора да открием красивото. За да ги усетим Ани Сиракова прочете няколко от творбите.

Славимир Генчев – редактор на книгата я нарече „видрица“ – нещо, в което в миналото са събрали различни неща, така както Краси между кориците на книгата е събрала поезия, есета, разкази и драматургия.

Членът на управителният съвет на СБП Трендафил Василев се спря по-подробно на нейните стихове, за които каза, че ни превеждат по пътека с красиви картини. Кратък разбор на пиесата „Така било е и ще бъде“, написан от Кръстьо Кръстев прочете Емилия Ангелова, а присъстващите видяха откъс от спектакъла, представен преди 5 години.

Поздрави и почитания от името на димитровградските писатели поднесе Демир Демирев. Най-развълнувана беше Нели Атанасова – не просто приятел, но и душеприказчик на Краси. Авторката получи поздравления и от кмета на общината Ангел Папазов, един от хората помогнали ѝ да реализира проекта си.

Списъкът на останалите спомоществователи беше дълъг. Защото Красимира Славова благодари не само на хората, които са я подкрепили финансово, но и на всички, които с жест, дума, енергия са направили възможно създаването и отпечатването на „Орехова дантела“.

Желаещите получиха автограф от авторката, а след официалната част поговориха с нея на чаша вино.

Събитието беше част от програмата на Майските културни тържества, организирани от ОНЧ „Св.св. Кирил и Методий“. Те днес ще продължат с Празник на хорото, а в утрешния празничен ден, очакват всички малчугани от 10 часа на откритата сцена. 

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Бо
  Ботев
  0 0
  15:26, 3 юни 2019
  Защо не съм поет като Пишурката?
  Възпял бих бил на баба си и хурката...

Хороскоп за 17.09.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Поддържайки коректни взаимоотношения с хората около вас, делата ви ще се развиват по начина, който желаете. Без излишни вълнения ще работите по тях, осигурявайки си добро присъствие на професионалната сцена. С конструктивно мислене и подход ще заемете активна позиция, насочена към пропуските в организацията и управлението на нещата, които зависят от вас.
17.09.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Съмненията ви в нещо или някого не ви оставят и това внася напрежение в живота ви. Изчистете проблема, каквото и да ви струва това. Мислете позитивно и погледнете на всичко откъм добрата му страна. Но нито за миг не се съмнявайте в себе си. Имате много основания да сте доволни от това, което сте постигнали.
17.09.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Едно нововъведение значително ще ви улесни в работата ви. Не се поддавайте на мрачни мисли и вярвайте в скорошния си успех. Бъдете сигурни, той няма да закъснее. Негов предвестник са добрите новини, които ще получите, а също и случващото се. Печалбите ви ще са в пъти повече, отколкото, ако бяхте останали пасивни и чакащи.
17.09.2019

Хороскоп за Рак

Рак
Ако се чувствате добре под светлината на прожекторите, то днес е вашият ден. Постоянно ще бъдете в центъра на вниманието, а компетентната ви преценка ще се котира високо. Не се заблуждавайте, че ви надценяват. Просто всичко днес ви върви и това ви личи.
17.09.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Умеете да навеждате другите на своите мисли и успешно ще решите свой проблем. Ще ви повярват, но ако не сте искрени, ще съжалявате в последствие. Оставете нещата, които не са ви ясни на специалистите и се заемете със силните си страни. Развийте потенциала си и ще се гордеете с постиженията си.
17.09.2019

Хороскоп за Дева

Дева
Ангажиментите, които ви занимават са прекалено много. Изкушението да се измъкнете от всичко е голямо, но не и за вас. Не избягвайте сериозните задължения, ще си помогнете много, ако се справите с тях още днес. Денят ще ви донесе приятни емоции, свързани с осъществяване на ваша мечта.
17.09.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Бъдете реалисти и не хранете очаквания, които няма да се случат днес. По-важно е да покажете стабилното си присъствие там, където сте, като заложите на опита, знанията и авторитета си. Ще има развития за бизнеса и връзката ви, но всичко по реда си. Любознателните от вас ще научат интересни детайли по тема, която ще ги вълнува в бъдеще.
17.09.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Стремежът ви към нови и непознати неща ще се задълбочи и ще ви подтикне да вземете по-смели решения. Ако подобрите общителността си и станете по-толерантни към мнението на другите ще имате успехи. Здравословно състояние на близък човек ще ви притесни и вечерта ще търсите компанията на приятели и на хора, с които да се отморите.
17.09.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Сериозността на задачите ви изисква да сте повече отговорни към работата си, за да приключи деня ви успешно. С реален поглед върху събитията, ще се възползвате от даденостите и ще ги накарате да работят за вас. За другите може и да е трудно осъществимо, но вие ще го направите елегантно и с резултат.
17.09.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Проявете разбиране към мисленето на хората, с които участвате в реализацията на общ проект и няма да съжалявате. Добронамерено изчистете спорните моменти и ускорете сроковете, можете да се справите. Излъчвате увереност и стабилност, която се отразява добре на всички около вас.
17.09.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Служебни, бизнес и здравословни въпроси ще стоят пред повечето от вас днес. Цените времето си и не бихте желали да губите от енергията си в празни приказки и действия без резултат. Позициите ви на работното място ще се стабилизират, което е глътка свеж въздух за напрегнатото ви ежедневие.
17.09.2019

Хороскоп за Риби

Риби
С делови и точни действия ще привеждате в ход програмата си, запазвайки и доброто си настроение. В открит разговор ще изчиствате недоразуменията и ще разработвате новите си идеи в движение. Ангажираността ви с чужди проблеми няма да ви тежи, отличната ви форма и желание за взаимопомощ са очевидни.
17.09.2019
Последни новини