5 °C

Красимира Славова представи книгата си "Орехова дантела"

Във вечер, възхвала на словото се превърна представянето на книгата „Орехова дантела“ на Красимира Славова. Приятели, почитатели, братя по перо на авторката се събраха в ритуалната зала на читалище „Кирил и Методий“ за премиерата на новата ѝ книга. Някои любопитни, други вече разгадали написаното, но всички обединени от позитивността на Краси, нейните нежни описания и усета ѝ за красивото в простите неща.

Ореховата дантела – това е играта на слънцето с листата на ореха, тогава когато застанал в ниското погледнеш нагоре, когато в горещината откриеш прохладата, когато познатото се окаже непознато – нещо просто, което можем да подминем, ако не са нейните думи. Те сякаш ни карат да забавим ход и отърсени от умора да открием красивото. За да ги усетим Ани Сиракова прочете няколко от творбите.

Славимир Генчев – редактор на книгата я нарече „видрица“ – нещо, в което в миналото са събрали различни неща, така както Краси между кориците на книгата е събрала поезия, есета, разкази и драматургия.

Членът на управителният съвет на СБП Трендафил Василев се спря по-подробно на нейните стихове, за които каза, че ни превеждат по пътека с красиви картини. Кратък разбор на пиесата „Така било е и ще бъде“, написан от Кръстьо Кръстев прочете Емилия Ангелова, а присъстващите видяха откъс от спектакъла, представен преди 5 години.

Поздрави и почитания от името на димитровградските писатели поднесе Демир Демирев. Най-развълнувана беше Нели Атанасова – не просто приятел, но и душеприказчик на Краси. Авторката получи поздравления и от кмета на общината Ангел Папазов, един от хората помогнали ѝ да реализира проекта си.

Списъкът на останалите спомоществователи беше дълъг. Защото Красимира Славова благодари не само на хората, които са я подкрепили финансово, но и на всички, които с жест, дума, енергия са направили възможно създаването и отпечатването на „Орехова дантела“.

Желаещите получиха автограф от авторката, а след официалната част поговориха с нея на чаша вино.

Събитието беше част от програмата на Майските културни тържества, организирани от ОНЧ „Св.св. Кирил и Методий“. Те днес ще продължат с Празник на хорото, а в утрешния празничен ден, очакват всички малчугани от 10 часа на откритата сцена. 

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Бо
  Ботев
  0 0
  15:26, 3 юни 2019
  Защо не съм поет като Пишурката?
  Възпял бих бил на баба си и хурката...

Хороскоп за 29.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Като истински реалисти не храните големи очаквания, но е сигурно, че ще има какво да ви зарадва днес. Ще се почувствате доволни, че сте помогнали на някого, а за другото, вие сте свикнали. Целите ви са по-дълготрайни и липсата на финансови успехи няма да се отрази неблагоприятно на изпълнението им.
29 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ако искате силите ви да стигнат за всичко, което предвиждате днес, работете по-спокойно. Излишните емоции ще ви изхабят бързо, което не е във ваш интерес. В този ред на мисли не търсете конфронтация с никой и не пречете на другите да говорят. Погрижете се за себе си, като решите собствените си проблеми.
29 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Опитайте се да не преувеличавате проблемите, които ще съпътстват деня ви. От вас зависи да им се поддадете или да откриете позитивните възможности, които също няма да липсват. Ще имате подкрепата на ваши близки и това вероятно ще ви е изключително полезно. Усмихвайте се по-често.
29 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Активността ви днес ще се прояви в различни изяви. Служебни ангажименти, в къщи, сред партньори или на път, ще се справите с всичко, което стои пред вас, като цел, намирайки оригиналните решения за изпълнение на задачите си. Семейството ще ви подкрепи и заедно ще се вълнувате от успехите си.
29 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Изпълнени сте със самоувереност и добро настроение. Това е чудесно, но не подценявайте реалността. Вие най-добре знаете, че тя не винаги е такава, каквато ви изглежда. Опитвайте се да избягвате споровете, рискувате да си навлечете излишни неприятности. В интимната сферата очаквайте голям интерес към вас.
29 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Интересите ви в нова сфера на дейност ще ви подтикнат да се запознаете отблизо с детайли и тънкости, скрити на пръв поглед. Общите занимания също ще се толерират и в тази връзка ще ускорите приключването на срочна задача. Не пропускайте да зарадвате близките си с жест на внимание, още повече, че те го очакват.
29 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Погрижете се да не поемате чужди задължения, дори ако се наложи да не направите услуга на някого. В противен случай рискувате да объркате всичките си ангажименти за деня. Изненадайте вашия партньор с малък подарък. Очакват ви предложения, на които не бързайте да отказвате. Успехът ви там няма да бъде бърз, но за това пък ще ви носи дълго време печалба.
29 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Случващото се около вас ще затвърди усещането ви, че можете да се справите не по-зле от всеки друг, предвид общи задачи и ангажименти. Не позволявайте на депресията да ви завладее, имате сили и ще успеете. Нечия любов и внимание ще ви дават кураж и вдъхновение. Дамите ще се чувстват в свои води днес и ще извлекат дивиденти за бъдещето си.
29 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще ви занимават преди всичко грижите по семейството и на втори план личното ви здраве. Не допускайте евентуално недоразумение с околните да помрачи настроението ви. Изяснете се на мига и продължете напред. Не тръгвайте в последния момент на път, неподготвени. Помислете и за външния си вид.
29 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
В стремежа си да побеждавате на всяка цена, разчитайте най-вече на себе си. Така ще вините само себе си, ако в края на деня се почувствате неудовлетворени. Но повече имате шансове да успеете. Положително развитие на връзка, която до сега ви е носила повече тревоги.
29 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Свършете работата, която ви е останала днес и едва тогава помислете да приятното прекарване, което сте планирали. Ако направите обратното, най-вероятно ще останете разочаровани и от двете. Приятелите ви посочват грешки, които най-добре ще е да коригирате. Не проявявайте излишна упоритост в това отношение, просто не е във ваша полза.
29 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Деня ще бъде напрегнат. Сведете контактите си до минимум за да не се разочаровате. Ще срещнете враждебност, която, като бумеранг може да връщате на подателя й , ако сте добронамерени. Запазете за себе си своите мисли и не се налагайте. Вашия духовен свят ще ви приюти и защити от недоброжелатели.
29 фев 2020
Последни новини