14 °C

Красимира Славова представи книгата си "Орехова дантела"

Във вечер, възхвала на словото се превърна представянето на книгата „Орехова дантела“ на Красимира Славова. Приятели, почитатели, братя по перо на авторката се събраха в ритуалната зала на читалище „Кирил и Методий“ за премиерата на новата ѝ книга. Някои любопитни, други вече разгадали написаното, но всички обединени от позитивността на Краси, нейните нежни описания и усета ѝ за красивото в простите неща.

Ореховата дантела – това е играта на слънцето с листата на ореха, тогава когато застанал в ниското погледнеш нагоре, когато в горещината откриеш прохладата, когато познатото се окаже непознато – нещо просто, което можем да подминем, ако не са нейните думи. Те сякаш ни карат да забавим ход и отърсени от умора да открием красивото. За да ги усетим Ани Сиракова прочете няколко от творбите.

Славимир Генчев – редактор на книгата я нарече „видрица“ – нещо, в което в миналото са събрали различни неща, така както Краси между кориците на книгата е събрала поезия, есета, разкази и драматургия.

Членът на управителният съвет на СБП Трендафил Василев се спря по-подробно на нейните стихове, за които каза, че ни превеждат по пътека с красиви картини. Кратък разбор на пиесата „Така било е и ще бъде“, написан от Кръстьо Кръстев прочете Емилия Ангелова, а присъстващите видяха откъс от спектакъла, представен преди 5 години.

Поздрави и почитания от името на димитровградските писатели поднесе Демир Демирев. Най-развълнувана беше Нели Атанасова – не просто приятел, но и душеприказчик на Краси. Авторката получи поздравления и от кмета на общината Ангел Папазов, един от хората помогнали ѝ да реализира проекта си.

Списъкът на останалите спомоществователи беше дълъг. Защото Красимира Славова благодари не само на хората, които са я подкрепили финансово, но и на всички, които с жест, дума, енергия са направили възможно създаването и отпечатването на „Орехова дантела“.

Желаещите получиха автограф от авторката, а след официалната част поговориха с нея на чаша вино.

Събитието беше част от програмата на Майските културни тържества, организирани от ОНЧ „Св.св. Кирил и Методий“. Те днес ще продължат с Празник на хорото, а в утрешния празничен ден, очакват всички малчугани от 10 часа на откритата сцена. 

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Бо
  Ботев
  0 0
  15:26, 3 юни 2019
  Защо не съм поет като Пишурката?
  Възпял бих бил на баба си и хурката...

Хороскоп за 12.11.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Динамичното развитие на проблемите ще ви постави в непривична ситуация. Мислете гъвкаво и не залитайте в крайности. С колегите не бива да споделяте всичките си вълнения. Ще предизвикате негативни обрати, от каквито нямате нужда сега. Обърнете внимание на семейството си. Там ще получите топлината, която ви липсва в живота.
12 ное 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Денят е благоприятен за бизнеса ви, не спирайте да работите, особено, ако договореностите ви са свързани със срокове и конкретни ангажименти. Споделяйте намеренията и чувствата си с човека до вас, това ще ви сближи повече и даде сили да се справите с всичко, без да усещате умората и напрежението.
12 ное 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Хубав и запомнящ се ден за представителите на знака. Всичко се получава дори по добре, отколкото сте го искали. Има от какво да сте удовлетворени. Чувствате се уверени и щастливи с пътя, който сте избрали. Близките ви много ви помагат в това отношение. Окончателно отпадат неизвестните около предстоящо пътуване в чужбина.
12 ное 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Ще бъдете еднакво активни в много посоки, защото сте в добра форма. Деловите представители на знака ще решават административни въпроси, имащи отношение към авторитетни институции. Отношението на другите към вас ще повиши собствената ви увереност и ще повярвате в творческите си и професионални възможности. Възползвайте се от момента.
12 ное 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Без излишен шум, целенасочено и не без доза самочувствие ще следвате програмата си. Очакванията ви са реални, скоро ще се поздравите с постигнати резултати, подобряващи позициите ви и не на последно място доходите. Привлечени сте от славата и колкото и да съзнавате, че е преходна не спирате да я желаете.
12 ное 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Успешно ще решите проблем, възпрепятствал досегашните ви отношенията с интимния партньор или друг близък човек. Атмосферата ще стане по-приятна, ако не бъдете толкова припрени в изискванията си. Всеки има нужда от лично пространство, не натрапвайте своето. Стресът от деня компенсирайте в тиха, романтична обстановка вечерта.
12 ное 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Починете си и оставете настрана всички ангажименти, които могат да бъдат отложени. Притеснявате се излишно относно развитието на професионален въпрос, всичко ще приключи далеч по-лесно и по-скоро. Близък човек ви зарежда с настроение. Въодушевявате се от възможност, която откривате за двама ви.
12 ное 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Вслушайте се във вътрешния си глас и хоризонтите ще се отворят за вас. Прозорливостта ви ще се окаже полезна – нужна ви е повече свобода и финансова независимост. Здравословен проблем ще продължи да ви създава напрежение и е крайно време да отделите повече от времето си за себе си.
12 ное 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Възможни са затруднения в общуването, но бързо ще влезнете в общия тон и ще подобрите отношението си към детайлите. С цената на повече усилия ще намерите правилното решение на проблем, който ви притеснява. Настроението и самочувствието ви ще се подобрят от новостите, които предстои да научите.
12 ное 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Повечето от делата, които движите ще се развиват според очакванията и вложената в тях енергия. Успехите ви ще зависят най-вече от прецизиране на детайлите, в което по-добри от вас няма. Денят не е подходящ за започване на нови професионални задачи, за сметка на това ще бъдете вдъхновени за начало на нова интимна връзка.
12 ное 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днешният ден ви предлага разнообразни възможности. За онези от вас, за които денят е работен ще има предостатъчно възможности за изява. Не се колебаете да излагате твърдо мнението си и сте готови да понесете последствията от тази си смелост. Имате шанса да възстановите добрите си взаимоотношения с човек, на когото държите. Не го пропускайте.
12 ное 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Усилията ви често остават неоценени, но не се чувствайте онеправдани, света ви възприема добре. Вярвайте, това, което очаквате ще дойде скоро. Бъдете търпеливи и продължавайте в същия дух. Радостни събития ще подобрят настроението ви и ще ви заредят с позитивна енергия.
12 ное 2019
Последни новини