13 °C

Почти половината от анкетираните в Parvomai.NET няма да гласуват на евроизборите

Почти половината първомайци няма да гласуват на предстоящите евроизбори, според анкетата на Parvomai.NET. Допитването не е представително и нямаше да е в основата на категорични анализи и изводи, ако не се подкрепяше и от данните на различни агенции за социологически проучвания.

47,8% от включилите се в анкетата на въпроса: „Как ще гласувате на евроизборите“ са избрали отговор „Твърдо – няма да гласувам“. Това, което е сигурно за тези хора е, че са достатъчно интелигентни, за да могат да четат и да ползват интернет. Най-вероятно по-голямата част са работещи, в активна възраст. Това се отнася до всички, който са се включили в допитването, а не само тези, който са посочили този отговор.

Следват ги хората, които са избрали да гласуват за партия от парламентарния спектър. До колкото е общоизвестен факт, че в Първомай процентът на гласувалите за Патриотите и Марешки е нисък, най-вероятно това са фенове на БСП или ГЕРБ. На фона на изследванията, според които двете най-големи партии си делят по около 22-3%, то в Първомай поне едната от двете партии губи позиции пред читателите, защото общо за тях ще гласуват по-малко от 35%.

Следващата група участници в анкетата са тези, които ще гласуват за извънпарламентарна партия. За Демократична партия, „Глас народен“, БЗНС или други, гласа си ще дадат 9%. Чудещите се кого да подкрепят са 4,3%, точно колкото тези, които не са решили да идат до урните.  

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Ве
  Ветеран
  10 -1
  13:44, 9 апр 2019
  Трябва да се гласува колкото и да няма за кой поне за Българин да е защото господата от Дпс се възползват те са единни и имат твърд електорат така че всеки да си направи хубо сметка и да помисли не после само да джафкат щото трява да сме единни а като се разидиним другите тва чакат.
  • Аг
   Агент Шминг
   3 0
   00:06, 10 апр 2019
   Трябва да се гласува, да ! Няма личности обаче ! Защо да ме представят в ЕС шмекери с дребни сметки ?
 • 2
  Лю
  Лютиф Мискин
  2 -3
  20:13, 9 апр 2019
  Юруш на урните аркадашлар.
 • 3
  Ив
  Иван
  3 0
  08:06, 10 апр 2019
  Половината от тези дето няма да гласуват със сигорност ще гласуват
 • 4
  Гл
  Гласът на Хората
  2 0
  08:51, 10 апр 2019
  Няма никакво значение дали, в дълбоки води, удавниците са 5 или 5000. Съдбата на всички е еднаква. Затова е нужен спасител - Бог. Гласът на хората призовава всички хора, вместо да си губят времето с глупости, да се готвят за най-хорския от всички хорски празници. Да благодарят на Спасителя за многото, което е дал на хората.
 • 5
  Гл
  Гласът на Хората
  1 0
  08:55, 10 апр 2019
  Удавник на удавник не може да помогне.
  Хорска мъдрост.

Хороскоп за 20.11.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще подготвяте почвата за бъдещите си делови начинания. Способността ви обмислено и разумно да пристъпвате към всяко начинание ще ви бъде от полза. Акцентирайте върху възможностите си за развитие. Някои от вас ще попаднат в нова(стара) обстановка, която ще ги посрещне приветливо и радушно.
20 ное 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Ще погледнете от друг ъгъл на съществуващ проблем и ще ви се отдаде бързо да намерите решението му. Възползвайте се от общуването с хора, чиито възможности са безспорни в професионалната или друга интересуваща ви сфера. Бъдете внимателни и отзивчиви, за да срещнете съпричастност в делата си.
20 ное 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
На всеки, който ви пречи в работата му покажете, че предпочитате сами да я свършите, отколкото да слушате празни приказки. Това е начин да постигнете целите си днес. На път сте да спечелите битката, не се отказвайте. Ще получите покана за нечие тържество и то ще ви улесни в общуването.
20 ное 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Владейте емоциите си и не се поддавайте на чужди внушения. Вие най-добре знаете какво трябва да направите, за да доближите успеха до себе си. Заради финансови нужди някои от вас ще потърсят допълнителна работа, подпомагайки бюджета на семейството си. Толерантността и търпението ви в общуването ще убеди опонентите в правотата ви.
20 ное 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Постепенно финансовите ви проблеми ще се разрешат по неочакван дори от вас начин. Това ще ви даде възможност да помислите за разширяване на дейността си. Не изпреварвайте събитията и помнете, че за всяко нещо си има време.
20 ное 2019

Хороскоп за Дева

Дева
За мнозина от вас денят ще е приятен и няма да липсват изненади. Ще получите добра оценка за работата си, което ще се отрази положително на професионалното ви развитие. Вярвайте в себе си и дайте изява на скритите си таланти. Някой проявява не скрит интерес към вас и търси взаимност, споделете я.
20 ное 2019

Хороскоп за Везни

Везни
С яркото си присъствие на професионалната сцена ще привлечете вниманието на повече хора, от което делата ви няма да пострадат. Напротив, ще получите повече възможности за изяви. Въпреки умората и отегчението ще имате финансови компенсации, които ще върнат усмивката и благоразположението ви.
20 ное 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще останете поласкани от нечие внимание. Търпението и старанието ви да се справите с всяка ситуация, в която попадате ще ви помогне да не оставяте нерешен проблем. Възможно е да възникнат недоразумения, но скоро ще се изяснят причините и ще отпаднат притесненията ви.
20 ное 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Настроението ви днес е чудесно и доста успешно забавлявате хората около себе си. Важен ангажимент може да промени плановете ви за деня, но не допускайте това да развали настроението ви. В състояние сте да се справите с всичко, което сте намислили стига да не разпилявате енергията си за маловажни неща. Приятел ще успее да ви заинтригува.
20 ное 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Предстои ни спокоен ден, по време на който ще можете нормално да вършите работата си, без да ви притеснява каквото и да било. Способни сте да поемате голяма отговорност, което ще бъде прието с въздишка от колегите ви. Усилията ви ще бъдат оценени по достойнство, а това допълнително ви стимулира да покажете най-доброто от себе си.
20 ное 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще получите добра оценка и награда за упоритостта, с която работите по отстраняването на професионален проблем. Умората ще съпътства придобивките, но няма да съжалявате. В романтично настроение ще потърсите компанията на човек, с когото ви е приятно и ще се насладите на компанията си.
20 ное 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Днес ще сте творчески настроени, независимо от това с което се занимавате. Имате доста печеливши идеи, които е необходимо да осмислите обстойно. Контактите ви са ползотворни и ви обещават очаквани възможности. Замете се за работа, предстои ви да свършите много неща. Нямате никакво време за отлагане.
20 ное 2019
Последни новини