Почти половината от анкетираните в Parvomai.NET няма да гласуват на евроизборите

Почти половината първомайци няма да гласуват на предстоящите евроизбори, според анкетата на Parvomai.NET. Допитването не е представително и нямаше да е в основата на категорични анализи и изводи, ако не се подкрепяше и от данните на различни агенции за социологически проучвания.

47,8% от включилите се в анкетата на въпроса: „Как ще гласувате на евроизборите“ са избрали отговор „Твърдо – няма да гласувам“. Това, което е сигурно за тези хора е, че са достатъчно интелигентни, за да могат да четат и да ползват интернет. Най-вероятно по-голямата част са работещи, в активна възраст. Това се отнася до всички, който са се включили в допитването, а не само тези, който са посочили този отговор.

Следват ги хората, които са избрали да гласуват за партия от парламентарния спектър. До колкото е общоизвестен факт, че в Първомай процентът на гласувалите за Патриотите и Марешки е нисък, най-вероятно това са фенове на БСП или ГЕРБ. На фона на изследванията, според които двете най-големи партии си делят по около 22-3%, то в Първомай поне едната от двете партии губи позиции пред читателите, защото общо за тях ще гласуват по-малко от 35%.

Следващата група участници в анкетата са тези, които ще гласуват за извънпарламентарна партия. За Демократична партия, „Глас народен“, БЗНС или други, гласа си ще дадат 9%. Чудещите се кого да подкрепят са 4,3%, точно колкото тези, които не са решили да идат до урните.  

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Ве
  Ветеран
  10 -1
  13:44, 9 апр 2019
  Трябва да се гласува колкото и да няма за кой поне за Българин да е защото господата от Дпс се възползват те са единни и имат твърд електорат така че всеки да си направи хубо сметка и да помисли не после само да джафкат щото трява да сме единни а като се разидиним другите тва чакат.
  • Аг
   Агент Шминг
   3 0
   00:06, 10 апр 2019
   Трябва да се гласува, да ! Няма личности обаче ! Защо да ме представят в ЕС шмекери с дребни сметки ?
 • 2
  Лю
  Лютиф Мискин
  2 -3
  20:13, 9 апр 2019
  Юруш на урните аркадашлар.
 • 3
  Ив
  Иван
  3 0
  08:06, 10 апр 2019
  Половината от тези дето няма да гласуват със сигорност ще гласуват
 • 4
  Гл
  Гласът на Хората
  2 0
  08:51, 10 апр 2019
  Няма никакво значение дали, в дълбоки води, удавниците са 5 или 5000. Съдбата на всички е еднаква. Затова е нужен спасител - Бог. Гласът на хората призовава всички хора, вместо да си губят времето с глупости, да се готвят за най-хорския от всички хорски празници. Да благодарят на Спасителя за многото, което е дал на хората.
 • 5
  Гл
  Гласът на Хората
  1 0
  08:55, 10 апр 2019
  Удавник на удавник не може да помогне.
  Хорска мъдрост.

Хороскоп за 03.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Временните финансови затруднения могат да се отразят понижаващо на настроението и самочувствието ви, но не губете кураж. Имате потенциал да се справите с предизвикателствата и да излезете по-силни, можещи и побеждаващи. В откровен разговор с близките си ще решавате семейни проблеми и ще планирате заедно бъдещето си.
03 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Изгледите ви за успех са много добри. Продължавайте в същия дух. Не изневерявайте на принципите си и непременно ще успеете. Възможно е днес недоброжелатели да ви създават дребни пречки, но това едва ли ще ви представлява сериозно затруднение. Просто не ги взимайте присърце. Напълно осъзнавате с какво сте се заели.
03 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Късметът ви днес е много добър и шансовете ви за успех в професионалните ви начинания са значителни. Предизвикателствата в бизнеса няма да изискват от вас големи усилия и ще се справите с лекота. Пренебрегвате критиките на близките си.
03 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес успявате да направите така, че нещо, което отдавна ви принадлежи да попадне отново у вас. Трудно се отклонявате от веднъж избрания път и правите всичко възможно да постигнете намеренията си. Следвате твърдо избрания курс и не си позволявате да се отклонявате заради факти, споменати ви от околните. Ще се чувствате най-добре сред семейството си вечерта.
03 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Добрите ви постижения ви задължават да продължите отговорно и качествено работата си. Започващият силен период за вас налага да подобрите (дори и да считате това за излишно) уменията си. Някои от вас ще получат възможност за квалификация на достатъчно престижно място, възползвайте се.
03 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Развитията в последно време ще ви подтикнат да направите промени в живота си, за да стане той по-привлекателен и спокоен. Не е нужно да поемате и още отговорности, прагматично ги разпределете с околните. Приемете готовността им да ви помогнат. Това ще ви облекчи и освободи време за развлечения.
03 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Приятели ще ви помогнат да стигнете по-бързо до решаването на проблем, който ви притеснява. Бъдете по-доверчиви към онези, които безкористно ви обичат и помагат, и не ги винете за неудачите си. Мислите ще ви отвеждат и при някого, с когото ви свързват нежни чувства, но поради обстоятелствата сте разделени.
03 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Всичко се нарежда във ваша полза и денят "заплашва" да бъде един от най-успешните ви през последния месец. Финансовото състояние на семейството ви е отлично и можете да си позволите малко разточителство. Възползвайте се максимално от късмета си.
03 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Предстои ви напредък в личен план. Той ще се отрази добре на самочувствието ви и ще ви превърне в желани събеседници. Не допускайте хора от обкръжение ви да се намесват в личното ви пространство. Сами можете да вземате решенията си, нямате нужда от подобни съветници.
03 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще изненадате околните с промененото си отношение към конкретен проблем или събитие. С позитивното си мислене ще направите възможно и невъзможното, само от вас зависи. Пречистващата сила на природата ще ви освежи и даде сили, а вниманието на любим човек ще ви направи щастливи.
03 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Разпределете добре времето си и не се увличайте по дреболии. Предстои ви доста работа и само с добър подход ще успеете да се справите. Не е фатално, ако отложите някой от ангажиментите си. Повярвайте, заслужава си да положите повече усилия днес.
03 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Наред с трудностите ще имате и провокации, които могат да внесат разколебаване в намеренията ви. Но интуицията и убедеността ви, че сте на прав път не са измамни. Остава и да го извървите. Възможността да работите с професионалисти ще ви научи на полезни неща, за това повече гледайте и слушайте и по-малко говорете.
03 апр 2020
Последни новини