Почти половината от анкетираните в Parvomai.NET няма да гласуват на евроизборите

Почти половината първомайци няма да гласуват на предстоящите евроизбори, според анкетата на Parvomai.NET. Допитването не е представително и нямаше да е в основата на категорични анализи и изводи, ако не се подкрепяше и от данните на различни агенции за социологически проучвания.

47,8% от включилите се в анкетата на въпроса: „Как ще гласувате на евроизборите“ са избрали отговор „Твърдо – няма да гласувам“. Това, което е сигурно за тези хора е, че са достатъчно интелигентни, за да могат да четат и да ползват интернет. Най-вероятно по-голямата част са работещи, в активна възраст. Това се отнася до всички, който са се включили в допитването, а не само тези, който са посочили този отговор.

Следват ги хората, които са избрали да гласуват за партия от парламентарния спектър. До колкото е общоизвестен факт, че в Първомай процентът на гласувалите за Патриотите и Марешки е нисък, най-вероятно това са фенове на БСП или ГЕРБ. На фона на изследванията, според които двете най-големи партии си делят по около 22-3%, то в Първомай поне едната от двете партии губи позиции пред читателите, защото общо за тях ще гласуват по-малко от 35%.

Следващата група участници в анкетата са тези, които ще гласуват за извънпарламентарна партия. За Демократична партия, „Глас народен“, БЗНС или други, гласа си ще дадат 9%. Чудещите се кого да подкрепят са 4,3%, точно колкото тези, които не са решили да идат до урните.  

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Ве
    Ветеран
    10 -1
    13:44, 9 апр 2019
    Трябва да се гласува колкото и да няма за кой поне за Българин да е защото господата от Дпс се възползват те са единни и имат твърд електорат така че всеки да си направи хубо сметка и да помисли не после само да джафкат щото трява да сме единни а като се разидиним другите тва чакат.
    • Аг
      Агент Шминг
      3 0
      00:06, 10 апр 2019
      Трябва да се гласува, да ! Няма личности обаче ! Защо да ме представят в ЕС шмекери с дребни сметки ?
  • 2
    Лю
    Лютиф Мискин
    2 -3
    20:13, 9 апр 2019
    Юруш на урните аркадашлар.
  • 3
    Ив
    Иван
    3 0
    08:06, 10 апр 2019
    Половината от тези дето няма да гласуват със сигорност ще гласуват
  • 4
    Гл
    Гласът на Хората
    2 0
    08:51, 10 апр 2019
    Няма никакво значение дали, в дълбоки води, удавниците са 5 или 5000. Съдбата на всички е еднаква. Затова е нужен спасител - Бог. Гласът на хората призовава всички хора, вместо да си губят времето с глупости, да се готвят за най-хорския от всички хорски празници. Да благодарят на Спасителя за многото, което е дал на хората.
  • 5
    Гл
    Гласът на Хората
    1 0
    08:55, 10 апр 2019
    Удавник на удавник не може да помогне.
    Хорска мъдрост.
Последни новини