18 °C

Почти половината от анкетираните в Parvomai.NET няма да гласуват на евроизборите

Почти половината първомайци няма да гласуват на предстоящите евроизбори, според анкетата на Parvomai.NET. Допитването не е представително и нямаше да е в основата на категорични анализи и изводи, ако не се подкрепяше и от данните на различни агенции за социологически проучвания.

47,8% от включилите се в анкетата на въпроса: „Как ще гласувате на евроизборите“ са избрали отговор „Твърдо – няма да гласувам“. Това, което е сигурно за тези хора е, че са достатъчно интелигентни, за да могат да четат и да ползват интернет. Най-вероятно по-голямата част са работещи, в активна възраст. Това се отнася до всички, който са се включили в допитването, а не само тези, който са посочили този отговор.

Следват ги хората, които са избрали да гласуват за партия от парламентарния спектър. До колкото е общоизвестен факт, че в Първомай процентът на гласувалите за Патриотите и Марешки е нисък, най-вероятно това са фенове на БСП или ГЕРБ. На фона на изследванията, според които двете най-големи партии си делят по около 22-3%, то в Първомай поне едната от двете партии губи позиции пред читателите, защото общо за тях ще гласуват по-малко от 35%.

Следващата група участници в анкетата са тези, които ще гласуват за извънпарламентарна партия. За Демократична партия, „Глас народен“, БЗНС или други, гласа си ще дадат 9%. Чудещите се кого да подкрепят са 4,3%, точно колкото тези, които не са решили да идат до урните.  

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Ве
  Ветеран
  10 -1
  13:44, 9 апр 2019
  Трябва да се гласува колкото и да няма за кой поне за Българин да е защото господата от Дпс се възползват те са единни и имат твърд електорат така че всеки да си направи хубо сметка и да помисли не после само да джафкат щото трява да сме единни а като се разидиним другите тва чакат.
  • Аг
   Агент Шминг
   3 0
   00:06, 10 апр 2019
   Трябва да се гласува, да ! Няма личности обаче ! Защо да ме представят в ЕС шмекери с дребни сметки ?
 • 2
  Лю
  Лютиф Мискин
  2 -3
  20:13, 9 апр 2019
  Юруш на урните аркадашлар.
 • 3
  Ив
  Иван
  3 0
  08:06, 10 апр 2019
  Половината от тези дето няма да гласуват със сигорност ще гласуват
 • 4
  Гл
  Гласът на Хората
  2 0
  08:51, 10 апр 2019
  Няма никакво значение дали, в дълбоки води, удавниците са 5 или 5000. Съдбата на всички е еднаква. Затова е нужен спасител - Бог. Гласът на хората призовава всички хора, вместо да си губят времето с глупости, да се готвят за най-хорския от всички хорски празници. Да благодарят на Спасителя за многото, което е дал на хората.
 • 5
  Гл
  Гласът на Хората
  1 0
  08:55, 10 апр 2019
  Удавник на удавник не може да помогне.
  Хорска мъдрост.

Хороскоп за 20.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Споделете опита си с човека, който търси подкрепата ви. Можете да го насочите към него, използвайки дарбите и желанието му да се развива. Право на личен избор и свободна воля има всеки, но и очевидните неща са факт. Романтично увлечение ще ви направи особено чувствителни към всичко, свързано с новата ви любов.
20 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Успешно и за сетен път ще докажете и на себе си и на околните, че умеете да печелите битки, стига да сте достатъчно мотивирани. Звездите ви предупреждават, ако ще пътувате да бъдете изключително внимателни при шофиране. Възприемчивостта ви е засилена, за това смело може да се впуснете в дебрите на науката.
20 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Може би мнозина от вас имат да довършват доста задачи от седмицата, но денят не е много подходящ за целта. Просто колкото и да се стараете едва ли ще се получи нещо толкова добро, че да ви удволетвори. Не хабете време и нерви в напразно упорстване, а се заемете с нещо което наистина ви се отдава днес. Почивайте си на воля, всичко може да почака.
20 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Прекарайте деня в къщи. Вземете мерки за здравето си. За да си починете от напрежението може да се занимавате с духовни практики. Бъдете внимателни в отношенията с близките.
20 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днешният ден е сравнително успешен за вас. От вас зависи дали ще съумеете да използвате възможностите, които се откриват пред вас. Въздържайте се от необмислени ходове и не се доверявайте на непроверена информация.
20 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Чувствате прекалено много препятствия за изпълнението на плановете ви, но тревогите ви са неоснователни. Нещата постепенно ще се наредят, стига да не прибързвате. И вместо да страдате по-добре е да се замислите къде имате пропуски, и да работите върху тях. Свежите идеи, от които се нуждаете ще почерпите от емоционалната си връзка.
20 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Дайте предпочитания на по-приятни занимания и ще успеете да се освободите от натоварващи мисли. Ще възобновите силите си, грижейки се за здравето и духовната си пробуда. Спортът или физическата работа ще възвърнат добрата ви форма и ще повишат тонуса ви. Вълнуваща среща с човек от миналото.
20 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят е подходящ за работи, имащи отношение към огъня и желязото, за работа със земята. Не е време днес да пътувате и ако може го отложете.Не правете огромни жертви, само и само да постигнете целта си. Скоро ще разберете, че е било безсмислено. За хората на науката денят носи много потенциални възможности за открития. Обърнете внимание на здравето си и по специално на сърцето и крайниците. Използвайте възстановителни масажи.
20 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не харчете излишно, скоро може да имате нужда от повече пари. Настроението ви е добро и с каквото и да се захванете ще го свършите. Единствено проблеми със здравето могат да създадат притеснения на някои от вас. Не правете нищо на инат, станете по-добронамерени в отношенията си и ще почувствате облекчение.
20 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Поспрете забързаният си ход днес и си починете добре. Никакви спешни ангажименти няма да изникнат, нито ще се налага да спорите с близките си. Просто условията за отдих са идеални, а как ще ги оползотворите е нещо, което сами ще решите. Близък човек има нужда от съвета ви. Не натрапвайте мнението си обаче.
20 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Посветете се на личните си занимания и се изключете от външния свят. Но, освен това желаете да вземете и максималното от всичко друго. Сега може, и дано то ви направи щастливи. Пазете се от недоброжелатели, които искат да ви оплетат в интригите си. Здравословните проблеми ще се задълбочават.
20 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ваши близки ще предизвикат значителна промяна в живота ви. Това ще ви помогне да преодолеете лично пристрастие или стара позиция. Бъдете по-гъвкави и по отстъпчиви в отстояване на мнения и позиции. Това ще ви направи по-общителни и ще ви помогне да заживеете в мир с другите и дори със себе си. Една съдбовна среща, защо не и с чуждестранни претенденти за сърцето ви. Романът ще е необичаен но непременно зареден със страст.
20 сеп 2020
Последни новини