МОН пита родителите дали да върне децата в детските градини с анкета

МОН пита родителите как да възстановят работата на детските градини, съобщава detskitegradini.Com. В интернет родители споделиха анкета за родители на деца, записани в детска градина, която гласи, че от ведомството “сe обръщат с молба за отговор на въпросите в анкетата, с което ще подкрепите усилията на Министерството на образованието и науката да отговори на обществените потребности и очаквания и да създаде условия за нормализиране на дейностите в системата на предучилищното образование.”. И още: „Резултатите от анкетата не могат да бъдат единствено основание за вземане на решение относно възстановяване на работата на детските ясли и градини, но са важен показател за нагласите по този въпрос и очакваните изисквания, при които това да се случи. Вярваме, че заедно можем да намерим най-доброто решение, което да осигури здравето и живота на децата, на семействата и на учителите“.

В анкетата има въпроси за отглеждането на детето по време на извънредното положение, както и дали родителите са получили методическа подкрепа от учителите в детската градина по време на извънредното положение. Но основно МОН проследява нагласите на родителите по темата дали и как да се отворят детските градини, по какъв начин да работят оттук нататък.

Анкетата може да полълните от ТУК

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ев
    Ева
    5 -1
    15:56, 13 май 2020
    Най-накрая има светлина в тунела, останахме без отпуски и сме в неплатени вече, децата забравиха как да си играят. Разпуснаха всички мерки, отвориха кръчми и кина, а детските градини и училищата са с лупнати кепенци, това не е нормално!
Последни новини