72% от читателите на Parvomai.NET искат да бъдат питани за еврото

Въпреки че е безспорно доказано, че в България референдумите са без значение, 72% от читателите на Parvomai.NET искат да бъдат питани за влизането на България в еврозоната. Предполага се, че почти всички от тях са против въвеждането на еврото в българската икономика.

Това предизвиква въпроса колко от тези хора са компетентни или стъпват на базата на доказани твърдения. След поредицата дискусии е видно, че дори и специалистите не са на едно мнение по отношение ролята на еврото за България. Способен ли е обикновеният човек (дори не говорим за необразования) да прецени ползите и вредите за икономиката. Отделен въпрос е дали това, което за даден човек е лошо, няма да е добро за цялата икономика?

21% от гласувалите са против референдума. От какво е продиктувано тяхното „не“? Причините може да бъдат няколко – не се чувстват подготвени да отговорят на този въпрос или считат, че другите не са подготвени и биха взели грешно решение? Разбира се има и такива, които просто не се интересуват от всенародното допитване.

13% са тези, които не виждат смисъл в провеждането на подобен референдум. Те са наясно, че и най-добре подготвеният (справка Слави Трифонов) ще се провали, защото е достатъчно хората с отрицателни нагласи да не излязат да гласуват. Тогава регистрираните ще са по-малко от гласувалите на последните избори, а това би означавало, че решението не е задължително за законотворците.

Анкетата, проведена на сайта не е представителна.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ме
    Местен
    6 -2
    12:18, 2 мар 2020
    Да ни питат на местен референдум искаме ли да оправят надлеза, има ли нужда от нови детски площадки, имат ли младите хора възможност за спорт и забавления в Първомай и т.н. Безмислените теми на Кирякова са безкрайни.
    • Не
      Недоумявам
      4 -1
      12:49, 2 мар 2020
      Вие сериозно ли мислите, че е нужно да бъдат потрошени едни пари, за да ни питат дали искаме прокар, площадки и имат ли възможност младите хора за не-знам-какво-си? Даааа, много ще е смислено това да ни питат.
  • 2
    Пи
    питагор
    2 -4
    12:52, 2 мар 2020
    яз искам да ни ми трият коментарите ама нямам кинти да напрая референдум
  • 3
    То
    Тоско
    1 0
    14:17, 5 мар 2020
    Ас искам да питам Ангел от Дебър и др. Митков до кога из краката ни ще се мотат разни Илийки и гъзести Руждита с кото да делим парите , чиновничките и шербетя на власта. Хайде др. Митков прати ги в втора глуха. Ние сме зад теб. Слагай им капелата.
Последни новини