-2 °C

72% от читателите на Parvomai.NET искат да бъдат питани за еврото

Въпреки че е безспорно доказано, че в България референдумите са без значение, 72% от читателите на Parvomai.NET искат да бъдат питани за влизането на България в еврозоната. Предполага се, че почти всички от тях са против въвеждането на еврото в българската икономика.

Това предизвиква въпроса колко от тези хора са компетентни или стъпват на базата на доказани твърдения. След поредицата дискусии е видно, че дори и специалистите не са на едно мнение по отношение ролята на еврото за България. Способен ли е обикновеният човек (дори не говорим за необразования) да прецени ползите и вредите за икономиката. Отделен въпрос е дали това, което за даден човек е лошо, няма да е добро за цялата икономика?

21% от гласувалите са против референдума. От какво е продиктувано тяхното „не“? Причините може да бъдат няколко – не се чувстват подготвени да отговорят на този въпрос или считат, че другите не са подготвени и биха взели грешно решение? Разбира се има и такива, които просто не се интересуват от всенародното допитване.

13% са тези, които не виждат смисъл в провеждането на подобен референдум. Те са наясно, че и най-добре подготвеният (справка Слави Трифонов) ще се провали, защото е достатъчно хората с отрицателни нагласи да не излязат да гласуват. Тогава регистрираните ще са по-малко от гласувалите на последните избори, а това би означавало, че решението не е задължително за законотворците.

Анкетата, проведена на сайта не е представителна.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Ме
  Местен
  6 -2
  12:18, 2 мар 2020
  Да ни питат на местен референдум искаме ли да оправят надлеза, има ли нужда от нови детски площадки, имат ли младите хора възможност за спорт и забавления в Първомай и т.н. Безмислените теми на Кирякова са безкрайни.
  • Не
   Недоумявам
   4 -1
   12:49, 2 мар 2020
   Вие сериозно ли мислите, че е нужно да бъдат потрошени едни пари, за да ни питат дали искаме прокар, площадки и имат ли възможност младите хора за не-знам-какво-си? Даааа, много ще е смислено това да ни питат.
 • 2
  Пи
  питагор
  2 -4
  12:52, 2 мар 2020
  яз искам да ни ми трият коментарите ама нямам кинти да напрая референдум
 • 3
  То
  Тоско
  1 0
  14:17, 5 мар 2020
  Ас искам да питам Ангел от Дебър и др. Митков до кога из краката ни ще се мотат разни Илийки и гъзести Руждита с кото да делим парите , чиновничките и шербетя на власта. Хайде др. Митков прати ги в втора глуха. Ние сме зад теб. Слагай им капелата.

Хороскоп за 21.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще е най-добре, ако се отдадете на пълна почивка. Позволете си го дори само през един ден от седмицата. Помислете за себе си и за неща, които да ви освежат. Предложение за вечерта ще ви мотивира за промяна на външния ви вид. Не пренебрегвайте онова, което ви предлага сърдечния партньор.
21 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се чувствате в добра физическа и психическа форма и наред със своите задачи ще се включите активно в решаването и на обществените. Ще изпълните както своите, така и очакванията на другите към вас. Волята ви ще укрепне, ще се освободите от съмненията и тревогите си, а пътя ви ще стане по-ясен.
21 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Каквито и усилия да ви струва това останете си в къщи днес и се опитайте да бъдете максимално полезни на себе си и на семейството си. Със свежото си чувство за хумор ще успеете да създадете приятна атмосфера около себе си. Поканете приятели на вечеря и се забавлявайте.
21 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще посветите времето си в проучване на нова дейност, от която очаквате добри доходи. За да напреднете по-бързо се съветвайте с хора, които са запознати с материята и се ползвайте от опита им. Изчистете съзнанието си от тревожни мисли и се посветете на главното, ще успеете.
21 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Пригответе се за работа. Неотложни ангажименти ще приковат вниманието ви. Умората обаче, ще ви накара да потърсите пътища за развлечения и релаксация. И независимо от всичко трябва да се погрижите за дома, децата и родителите си. Останете търпеливи, запазете спокойствие.
21 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Доброто сътрудничество, което градите с партньорите ви се отразява позитивно на мисленето, работата и печалбите ви. Но мислете за себе си, бъдете по-рационални по отношение изразходването на енергията си и не се разпилявайте излишно. Романтично запознанство и начало на дълга връзка.
21 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Поради многото си ангажименти днес ще решавате проблемите си в движение, но грижата ви за другите ще е от първостепенна важност за вас. Възможни са затруднения от технически характер, но ще се справите. Отношенията с човек от обкръжението ви могат да се изгладят с компромиси и от двете страни.
21 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нерешени проблеми от личен характер ще ви занимават и привеждат в активност. Бъдете прагматични и не отхвърляйте съвети и помощ. Чуждият опит също може да ви бъде полезен. Сигурно е, че няма да пренебрегнете интересите си и ще ги отстоявате докрай. Здравето ви се нуждае от повече грижи. Нуждаете се от повече ведрина в живота си.
21 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще постигнете спокойствие и ще балансирате по важност приоритетите си. Наред с това ще се погрижите за дома и семейството си. По отношение на общ проблем ще трябва да предприемете по-решителни стъпки за да го приключите в срок и добре за всички ви. Очакванията ви ще се сбъднат и ще се поздравите с успех.
21 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
За да не останете разочаровани, не хранете прекалени очаквания към никого. Ще бъдете щастливи, ако станете по-малко претенциозни към другите. Отнесете се великодушно към стоящите по-долу от вас и ги насърчете. Проблем може да се окаже неразбирането, което ще срещнете от специален за вас човек. Имайте търпение и не налагайте мнението си.
21 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще въвеждате ред в делата си и без затруднение ще създавате нови познанства. Наред с това ще преосмислите отношенията си с някого, който с поведението си влияе деструктивно на мислите и решенията ви. Следвайте разума и сърцето, това ще ви помогне с достъпни средства да постигнете намеренията си.
21 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Вероятно интуицията ви подсказва да си останете в къщи днес. От друга страна не е изключено ваши добри приятели да ви отправят съблазнително предложение за веселба навън. Делови ангажименти също ще ви изкушават да напуснете леглото днес.
21 яну 2021
Последни новини