19 °C

72% от читателите на Parvomai.NET искат да бъдат питани за еврото

Въпреки че е безспорно доказано, че в България референдумите са без значение, 72% от читателите на Parvomai.NET искат да бъдат питани за влизането на България в еврозоната. Предполага се, че почти всички от тях са против въвеждането на еврото в българската икономика.

Това предизвиква въпроса колко от тези хора са компетентни или стъпват на базата на доказани твърдения. След поредицата дискусии е видно, че дори и специалистите не са на едно мнение по отношение ролята на еврото за България. Способен ли е обикновеният човек (дори не говорим за необразования) да прецени ползите и вредите за икономиката. Отделен въпрос е дали това, което за даден човек е лошо, няма да е добро за цялата икономика?

21% от гласувалите са против референдума. От какво е продиктувано тяхното „не“? Причините може да бъдат няколко – не се чувстват подготвени да отговорят на този въпрос или считат, че другите не са подготвени и биха взели грешно решение? Разбира се има и такива, които просто не се интересуват от всенародното допитване.

13% са тези, които не виждат смисъл в провеждането на подобен референдум. Те са наясно, че и най-добре подготвеният (справка Слави Трифонов) ще се провали, защото е достатъчно хората с отрицателни нагласи да не излязат да гласуват. Тогава регистрираните ще са по-малко от гласувалите на последните избори, а това би означавало, че решението не е задължително за законотворците.

Анкетата, проведена на сайта не е представителна.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Ме
  Местен
  6 -2
  12:18, 2 мар 2020
  Да ни питат на местен референдум искаме ли да оправят надлеза, има ли нужда от нови детски площадки, имат ли младите хора възможност за спорт и забавления в Първомай и т.н. Безмислените теми на Кирякова са безкрайни.
  • Не
   Недоумявам
   4 -1
   12:49, 2 мар 2020
   Вие сериозно ли мислите, че е нужно да бъдат потрошени едни пари, за да ни питат дали искаме прокар, площадки и имат ли възможност младите хора за не-знам-какво-си? Даааа, много ще е смислено това да ни питат.
 • 2
  Пи
  питагор
  2 -4
  12:52, 2 мар 2020
  яз искам да ни ми трият коментарите ама нямам кинти да напрая референдум
 • 3
  То
  Тоско
  1 0
  14:17, 5 мар 2020
  Ас искам да питам Ангел от Дебър и др. Митков до кога из краката ни ще се мотат разни Илийки и гъзести Руждита с кото да делим парите , чиновничките и шербетя на власта. Хайде др. Митков прати ги в втора глуха. Ние сме зад теб. Слагай им капелата.

Хороскоп за 10.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Без близките си хора ще се чувствате самотни и неудовлетворени. Те ви дават сили и подкрепят, което се отразява добре на духа ви. Намерете време и довършете задачите, които планирате за деня, без да се разпилявате в много посоки. Хранете се здравословно, не прекалявайте с алкохола и търсете изход в затрудненията си.
10 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Подхождате сериозно и отговорно към професионалните си ангажименти и това е чудесна предпоставка за бъдещите ви успехи. Имайте предвид нещата, които могат да изникнат в последния момент. Постарайте се да пестите силите си, и не се хабете заради чуждите грешки. Но и не натоварвайте околните с излишни приказки.
10 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Още преди да се захванете с конкретни действия обмислете всяка своя стъпка. Не действайте прибързано, за да не изпуснете златна възможност. Ако се колебаете дали да поискате съвет или не по - добре изберете първото.
10 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Съсредоточете се. Витаете някъде и пропускате важни неща. Не взимате присърце критиката на околните, но в случая е полезно да се вслушате в думите им. У дома ви очаква спокойствие и не е чудно ако се изкушите да не го напускате. Все пак не винаги най-лесният избор е най-добрият.
10 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ситуациите ще се менят динамично и ще ви поднесат вълнуващи моменти. Емоциите ще са в повече, но не разкривайте сърцето си пред хора, които малко познавате. Това ще ви спести неприятности, защото със сигурност в обкръжението ви има хора, които мислят различно от вас. Вечерта ще се разтоварите от стреса по свой начин.
10 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Опитайте да владеете емоциите си днес. Във важен момент ще се наложи да разчитате главно на трезвата си преценка. В противен случай ще имате сериозни неприятности. Няма да ви е трудно да предвиждате събитията и да се подготвите адекватно. Нужно ви е малко спокойствие и търпение за да постигнете целите си.
10 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
С проявената от вас активност ще подобрите финансите си и не на последно място отношенията с близките ви. Навреме ще свършите плануваното и дори повече от това, което сте предвидили, така, че да ви остане време и за почивка. Вгледайте се в партньора си, отгатнете желанията му и му помогнете да ги постигне.
10 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Здравословни проблеми на близък човек ще занимават мислите ви днес. Запазете спокойствието си, всичко е преодолимо. Прекарвайте повече време на чист въздух и търсете компанията на приятни, не натоварващи ви хора. Също така се пазете от недоразумения и не давайте мнение, без някой да иска това от вас.
10 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Стремежът ви към предизвикателства и приключения ще ви въвлече в интересни ситуации днес. Възможно е да ви се открият нови и неподозирани възможности за реализация. Находчивостта и трезвата ви преценка ще ви помогнат да направите най-добрия избор.
10 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Вероятно мнозина от вас копнеят за почивка и при малко повече късмет днес ще успеят да си я осигурят. С дипломатичност и находчивост ще съумеете да заобиколите някои на пръв поглед неотложни ангажименти и ще откраднете този ден само за вас.
10 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Професионалната ви работа се развива успешно. Проектът ви ще бъде одобрен и финансиран от високопоставено място, и това ще ви даде възможност за бъдещо развитие. Не пренебрегвайте и помощта, която ви се предлага от колега, много скоро може да имате нужда от нея.
10 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Различни по вибрации емоции ще насищат деня ви, но е сигурно, че няма да скучаете. Очакванията ви са за повече във финансовата сфера, но бъдете доволни и от това. Предпазливостта ще ви бъде полезна във всяко едно отношение. Не пренебрегвайте чувствата на човека до вас, отнесете се с уважение, ако не погледът ви е насочен другаде.
10 апр 2021
Последни новини