27 °C

72% от читателите на Parvomai.NET искат да бъдат питани за еврото

Въпреки че е безспорно доказано, че в България референдумите са без значение, 72% от читателите на Parvomai.NET искат да бъдат питани за влизането на България в еврозоната. Предполага се, че почти всички от тях са против въвеждането на еврото в българската икономика.

Това предизвиква въпроса колко от тези хора са компетентни или стъпват на базата на доказани твърдения. След поредицата дискусии е видно, че дори и специалистите не са на едно мнение по отношение ролята на еврото за България. Способен ли е обикновеният човек (дори не говорим за необразования) да прецени ползите и вредите за икономиката. Отделен въпрос е дали това, което за даден човек е лошо, няма да е добро за цялата икономика?

21% от гласувалите са против референдума. От какво е продиктувано тяхното „не“? Причините може да бъдат няколко – не се чувстват подготвени да отговорят на този въпрос или считат, че другите не са подготвени и биха взели грешно решение? Разбира се има и такива, които просто не се интересуват от всенародното допитване.

13% са тези, които не виждат смисъл в провеждането на подобен референдум. Те са наясно, че и най-добре подготвеният (справка Слави Трифонов) ще се провали, защото е достатъчно хората с отрицателни нагласи да не излязат да гласуват. Тогава регистрираните ще са по-малко от гласувалите на последните избори, а това би означавало, че решението не е задължително за законотворците.

Анкетата, проведена на сайта не е представителна.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Ме
  Местен
  6 -2
  12:18, 2 мар 2020
  Да ни питат на местен референдум искаме ли да оправят надлеза, има ли нужда от нови детски площадки, имат ли младите хора възможност за спорт и забавления в Първомай и т.н. Безмислените теми на Кирякова са безкрайни.
  • Не
   Недоумявам
   4 -1
   12:49, 2 мар 2020
   Вие сериозно ли мислите, че е нужно да бъдат потрошени едни пари, за да ни питат дали искаме прокар, площадки и имат ли възможност младите хора за не-знам-какво-си? Даааа, много ще е смислено това да ни питат.
 • 2
  Пи
  питагор
  2 -4
  12:52, 2 мар 2020
  яз искам да ни ми трият коментарите ама нямам кинти да напрая референдум
 • 3
  То
  Тоско
  1 0
  14:17, 5 мар 2020
  Ас искам да питам Ангел от Дебър и др. Митков до кога из краката ни ще се мотат разни Илийки и гъзести Руждита с кото да делим парите , чиновничките и шербетя на власта. Хайде др. Митков прати ги в втора глуха. Ние сме зад теб. Слагай им капелата.

Хороскоп за 28.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще се наложи да проявявате съобразителност и достатъчно комбинативност, за да постигнете целите си. Вие сте чаровни и привлекателни, и в определени моменти можете да разчитате и на това. Може би трябва да промените част от стратегията си по отношение на дадена личност, за да привлечете интереса й.
28 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не си пилейте силите и енергията в неясни и мъгляви възможности. Насочете вниманието си към важните моменти от дейността си. Работата ви с документи изисква повишено внимание, но ще ви осигури добри резултати във финансовата сфера. Ще ви занимават проблемите на близките ви и с подкрепата си ще им бъдете полезни.
28 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не се притеснявайте за времето си днес, ще ви стигне за всичко, което планирате. За сметка на заетостта си ще повишите финансите, бъдете доволни и не проявявайте излишно капризите си. Прибързаните решения не са препоръчителни, с тях рискувате да сгрешите. Бъдете толерантни към онези, които понасят обратите в настроенията ви.
28 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ако изпитате затруднения в работата си не се притеснявайте да потърсите подкрепа. Новини и предложения за нова работа ще зарадват други от вас. Достатъчно време сте посветили на конкретна задача, за да се отказвате от нея вече накрая й. Ще обновите връзката си с интимния ви партньор, преоткривайки в него нови качества.
28 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще срещнете добър прием днес сред колеги и клиенти. На предложенията ви ще се погледне благосклонно, предвид доказани качества и успехи. Самочувствието ви ще се подхранва и от споделените с партньора ви чувства. Връзката ви е силна и стимул за развитието ви. Ако търсите работа ще получите интересно предложение.
28 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Денят ще ви донесе много поводи за радост в личен и делови план. Прибързаните решения днес едва ли ще са най-удачното средство за действие. Нужна ви е по-дълготрайна стратегия, съгласувана с екипа ви.
28 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Поставяте си високи цели и в определени моменти ще трябва да забавяте темпото, което налагате, за да успявате. Една приятна изненада от любимия ви човек. Споделете вечерта си с него и бъдете на място, което ще ви помогне да се отпуснете. Вашата духовна и емоционална същност има нужда от усамотяване.
28 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще ви се наложи да направите важен избор. Имате възможност да решите важен за вас въпрос, затова не отлагайте. Колкото по-бързо това стане факт, толкова по-добре ще бъде за вас. Печелите доверието на човек от обкръжението си. Не прибързвайте с изводите относно дадено събитие.
28 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Работейки с желание и хъс за победа, ще имате отлични резултати. В тази връзка ще се постараете да приобщите към идеите си и други, като ги насърчите да се включат и покажат уменията си. Някои от вас ще поставят началото на нова дейност. Дайте си и почивка, имате нужда от нея.
28 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Недоразуменията на работното място все повече ви отегчават и след последните събития ще започнете да мислите за промяна. Неудовлетвореността ви ще е подсилена и от странични фактори, подканящи ви недвусмислено към действия. Преди да вземете окончателно решение се посъветвайте с най-близките си хора.
28 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
За да успеете при заплетена ситуация се въоръжете с търпение и вложете повече усилия. Ще се справите, но за в бъдеще бъдете толерантни към колегите и партньорите, а също и към по-младите. Ще се изнервите от разногласията в интимните отношения, но може би така узрявате и двамата. Или пък ще стигнете до извода, че противоречията са преодолими.
28 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Изключително толерантни сте с хората около вас. От това само можете да спечелите. Здравословното ви състояние е добро и не бива да се тревожите за дреболии. Помислете как можете да повишите тонуса си. Очаква ви интересна среща с човек, към когото отдавна се стремите. Имате късмет.
28 сеп 2020
Последни новини