Ученичка намери порфейл и го предаде

Марина Петрова извърши постъпка, достойна за уважение. Тя намери и предаде загубена не малка сума пари. По време на пролетния лагер петоласничката вижда портфейл и го предава на учителката си Ганка Вантова.

Момичето е получило благодарност и похвала за постъпката си, а пред Parvomai.NET заяви, че изобщо не се е замислило дали може да ги задържи. „Пари ми трябват, сподели тя, но не мога да взема чужди. А ако аз загубя, нали също бих искала да ми ги върнат.“

Постъпката на Марина беше адмирирана и от директора на училището, в което учи СУ „Проф.д-р Асен Златаров“. Тя е пример за доблест и доброта.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Ед
    Един от народа
    10 -4
    12:01, 9 апр 2019
    Това е похвална постъпка. Браво. Нека попитам г-н Здравчев на какъв принцип избира децата, които да бъдат похвалени за подобни постъпки?Миналото лято момчета, които тогава бяха в 5клас намериха портфейл с прилична сума пари и важни документи. Предадоха ги в полицията и бяха върнати на собственичката им. И те бяха от вашето училище г-н Здравчев. Игнорирахте постъпката им сякаш са направили лошо. Нима делите децата. Ако е така е мноооого жалко.
    • До
      До Един от народа
      1 -1
      20:25, 9 апр 2019
      Явно, рядко посещавате сайта, който и да сте. Петте деца, получиха грамоти за постъпката си, което беше отразено. Може да се поровите назад във времето.
  • 2
    Ед
    Един от народа
    0 0
    06:48, 10 апр 2019
    Децата бяха три, а не пет.Получиха поздравления от полицейските служители и собственичката на изгубения портфейл. А грамотите от г-н Здравчев се раздават на принцип известен само на него. Тези деца не са станали по-малко добри без грамоти.Грозно е да се делят децата по каквито и да било критерии.
  • 3
    Ди
    ДИМИТЪР ЦАРЕВ
    2 -2
    09:03, 10 апр 2019
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • Ss
      ssssssss
      2 0
      09:53, 10 апр 2019
      Толкова ли е важно да получиш грамота за постъпката си.
      Не е ли по важно да почустваш лично удовлетворение от постъпката си, че си постъпил правилно, че си направил това което е нормално за един добре възпитан човек.
  • 4
    We
    Wehrmacht
    0 0
    10:23, 10 апр 2019
    Заради това че всички сме с лично удовлетворение от добрите си постъпки, циганите НИ превземат като държава и народ и ни обират законно чрез помощи и като добавим и политическите кражби чрез промяна на закони, няма как да се оправим докато сме удовлетворени от себе си а не от нас като нация. Аз съм твърдо за удовлетворението, но нека е общо и да имаме обща култура и да сме равни едни с други (за българите говоря) иначе казано да има справедливост СТИГА ВЕЧЕ С НАШИ И ВАШИ !!! Тази която е изтрила горния коментар всички знаят коя е и че е на тази работа по схемата НАШИ - стига хранилка на наши и ваши Не ми Изтривайте коментара не помагайте на ГЕРБАДЖИЙТЕ искаме свобода на словото и НЕ на цензурата !!!
Последни новини