11 са точките в дневния ред на общинската сесия

11 са точките в проекта на дневния ред на предстоящата днес редовна сесия на общинския съвет в Първомай. Съветниците ще обсъждат  Общинска програма за закрила на детето за 2019 година, внесена от зам.-кметът Димитър Недев.

Кметът Ангел Папазов предлага  одобряване на Годишен доклад за наблюдение на изпълнението на Общинския план за развитие на Община Първомай 2014-2020 г. през 2018 година.

Ще бъдат разгледани отчета на Програма за развитие на туризма и Програма за опазване на околната среда на територията на община Първомай за 2018 г.

Предстои общинските съветници да преразгледат свое решение, с което се делегира правото на кмета да взема решение за теглене на заеми, което е в противоречие със Закона за публичните финанси.

Предстои да бъдат определени  основни месечни възнаграждения на Кмета на Общината, Заместник-кметовете, Кметовете на кметства и Кметските наместници.

Предстои да бъде променена датата за провеждане на конкурс за Управител на МБАЛ – Първомай. При предишното решение беше определена комисия, но не беше гласуван председател и секретар, което налага отлагането на конкурса.

Предстои гласуване на решение за отдаване под наем и търгове за продажба на частна общинска собственост.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ид
    Идете си с мир
    12 -3
    08:22, 28 мар 2019
    Само двете преразглеждания на предишни решения, говорят за голямата некадърност на вносителите на материалите /администрация,кмет ,зам.кметове/ а и тези които приемат материалите /съветниците/.Какви заеми още ще взема кмета ?От това по лошо управление никога не е имало.
    • Не
      не
      5 -2
      14:09, 28 мар 2019
      Няма,няма,няма,няма и за пети пореден път няма
  • 2
    Ед
    Един от народа
    5 -10
    14:39, 28 мар 2019
    Прави впечатление, че щом става въпрос за увеличав... Виж коментара
  • 3
    ?
    ?
    6 -3
    16:01, 28 мар 2019
    един гладен от общинската хранилка
Последни новини