Община Първомай остана без бюджет за 2019 година

Общинският съвет – Първомай не прие Бюджет 2019. На проведената вчера редовна сесия присъстваха всичките 21 съветници. Проекторешението за приходите и разходите на местната хазна беше  бойкотирано с 13 гласа „въздържал се“ и 8 „за“. То беше подкрепено от групите на кмета и на БСП. Гласуването не беше предхождано от дебат.

По повод на това гласуване коментар направи председателя на групата на социалистите Светозар Славчев: “Смея да твърдя, че това е един от бюджетите, които бяха моделирани при абсолютна прозрачност, в присъствие на представители на всички политически групи, всички групи имаха възможността да бъдат направени предложения и всички предложения са част от този бюджет, който ни беше предоставен за гласуване. В този смисъл това е пълна политическа безотговорност! Това, което направихте Вие господа, от така нареченото „ново управляващо мнозинство“. Само искам да Ви кажа, че ако с тази безотговорност мислите да управлявате един ден общината, тежко и горко на нашата община.

Неподкрепяйки бюджета, ние наказваме гражданите на община Първомай, наказваме фирми, доставчици, контрагенти на общината. Наказваме най-вече хората, които разчитат и работят за този бюджет – и евентуалното увеличение на техните заплати. Какво им казваме, дами и господа? Че тези хора не заслужават предвиденото от държавния бюджет възнаграждение? Това ли им казваме?. Обяснете го това на всички учители, обяснете го на хората, които работят в социалната сфера. И тогава когато говорим за отговорност просто трябва да знаем и да преценяваме кой е този, който се грижи и защитава интересите на гражданите на тази община. Колеги от дясно, мисля, че това не сте Вие.“

На заседанието присъстваха кметовете на населените места. Те изразиха недоволство от така развилата се ситуация, защото липсата на бюджет ги лишава и от малкото средства, с които те разполагат.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (27)

  • 1
    Ар
    Архимед
    34 -11
    08:45, 31 яну 2019
    А педагогическия и не педагогически персонал да си избърше задните части със заповедите за увеличаване на възнагражденията съответно с 10 и 20% от Директора им , който не гласува бюджета и им отне полагаемото им увеличение дадено със Закона за Бюджета на РБ. Честито! Радвайте се на боята и постовете му във фейса!
  • 2
    СА
    С Ангу за никъде
    35 -14
    08:47, 31 яну 2019
    Голямото наказание за гражданите на Първомай беше управлението на БСП и съветниците на Папазов.И какво от това ,че досега на Папазов му е гласуван бюджета? Той харчеше ли го целесъобразно и по предназначение? А спазваше ли елементарна финансова дисциплина?Къде беше мнозинството тогава когато тези които сега обвинява Славчев, сигнализираха за нередности по разходването на общинските пари?И за какво ново мнозинство говори БСП при наличието на зам.кмет Митков , секретар на общината от БСП и сума ти хора от тяхната партия на постове в общината.?...Ами като сте във власта осигурете мнозинството,като не можете напуснете постовете които заемате.Ама то вашето както е казал класикът- "И такъто в такъото и душата в рая"
  • 3
    78
    7878
    30 -12
    08:52, 31 яну 2019
    Само сладки приказки от БСП. То Дървеното човече освен да хвърли вината вдясно...какво друго прави?
  • 4
    Пр
    Предизборно
    31 -11
    09:13, 31 яну 2019
    "Социалистите" усетиха, че изборите наближават и подхванаха кампанията! Празни приказки, много обещания и пълна кошничка за крадливия им кмет Николай Митков! Добре смазана машина за кражби и изнудване на фирми и граждани. Много жалка картинка!
  • 5
    87
    8787
    27 -6
    09:32, 31 яну 2019
    Абе защо никой нищо не казва за Папазов. Интересно е той да не е дал обет за мълчание. Прие зам. кмет от Герб Димитър Недев. Но разбираме, че новите партньори на кмета не му гласуват бюджета, барабар с фукльото Чавдар Здравчев.
  • 6
    Лу
    Лудото Коле
    20 -1
    09:42, 31 яну 2019
    закривайте го тоя град! Стига сте си играли на управници!
  • 7
    Wh
    whatever
    24 -3
    09:43, 31 яну 2019
    Митков с големите амбиции депутат да става, древногръцки бог да става, а не може да върже бюджета на малка община... Газпрома още ли търсят служители??? А Чавдар си го знаем, първо вдига врява с публикациите си, а после бързо, бързо ги трие...
    • Хо
      Хомоген
      5 -2
      18:38, 31 яну 2019
      Ни какво очакваш от дупедавец???????
  • 8
    Пр
    Празни приказки
    31 -5
    09:55, 31 яну 2019
    Какво е нужно!
    Намаление на администрацията с 80 %. Така оставащите ще бъдат ангажирани през по-голямата част от работния си ден.
    Оптимизиране на броя на учебните заведения. Децата намаляват.
    Преди време един общински съветник призова за обединение на болничните отделения в едно, голямо спешно отделение - напълно достатъчно за размерите на града.
    Разработване на социални програми за защита на бедните. Примерно социалните патронажи могат да увеличат дейността си.
    Редуциране на разходите за панаири, та дори и да са "Панаири" на Лили Иванова.
    Организиране на образователни платформи за гражданите, приучавайки ги за това как да създадат перспективи за себе си и семействата си в новите икономически условия.
  • 9
    Пр
    Празни приказки
    22 -2
    10:09, 31 яну 2019
    Градът спешно трябва да се адаптира към драматичното намаляване на населението му. Ако не го направи, ще последва хаос, който дори Първомай.нет няма да може да замаже.
  • 10
    Ка
    КАЖЕТЕ НИ УСЛОВИЯТА
    13 -3
    10:39, 31 яну 2019
    За да не се приеме бюджета има някакви условия поставени от тези 13 общински съветници към Кмета ! Някой знае ли какви са те ?
    • 12
      123
      26 -2
      10:54, 31 яну 2019
      Условието е да уволни Митков,но Даци не дава.
    • Мн
      Много
      12 -2
      11:02, 31 яну 2019
      Много го боли Даци оная работа за ......
    • За да не се преме бюджета от 13 -си общински съветници -далаверата се провал се във това съм ситорен
  • 11
    Ус
    Условие
    5 -19
    11:03, 31 яну 2019
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 12
    Вн
    ВНИМАНИЕ
    26 -1
    11:47, 31 яну 2019
    Хайде да направим една ретроспекция на Ангувото управление!!!Спечели изборите с помоща на НДСВ и ВМРО Къде са? СДС му помогнаха за балотажа а и после.Къде са?С помоща на ДПС е печелил четири балотажа а и винаги му правеха мнозинство .Сега къде са? Печели ли избори и с помоща на ГЕРБ? -изигра ли ги-ДА !!!Но винаги е управлявал с БСП.Не ви ли е познат сценария.Сега май е техен ред, но само те не могат да го разберат.А от Гинес очакват потвърждение за най-много изиграни хора/народни хора/ и по изиграване партии и хора/човеци/!!!
  • 13
    Го
    Госпожа от СОУ
    24 -16
    12:10, 31 яну 2019
    Скъпи колеги, нека изразим своята благодарност към нашият Директор! Човек дву и триличен, който се интересува от собственото си политическо положение но не и от нашето социално състояние. И от още нещо специфично за него за което говорим под сурдинка. Този човек остави нас и нашите семейства без така очакваното увеличение на основното възнаграждение гласувано от Парламента.
    Благодарим , господин , Директоре за това , че ни отворихте очите.
    Надяваме се , че това което правите не е в резултат на хомо зависимостта ви!
    Подига ни се от вас!
    • Ко
      колееее
      12 -2
      17:21, 31 яну 2019
      Червен Колю, да де се прави на госпожа от СОУ.Там няма хора на толкова ниско ниво.
    • Го
      Господин от МО
      8 -5
      18:02, 31 яну 2019
      хаха...тя,"госпожата" от СОУ,преди да мисли за заплата, първо да си научи работното място - СУ. А след това , ще е добре и да се ограмоти, че с тоя правопис ....горките ученици хаха
  • 14
    1
    1
    25 -10
    12:28, 31 яну 2019
    Изпедерастя училището и това е
    • Ко
      колееее
      7 -1
      15:52, 31 яну 2019
      И нашата партия също.
  • 15
    Zz
    Zzzz
    9 -6
    14:33, 31 яну 2019
    Мога ли да попитъм аз каква е ролята на общинските съветници нали те трябва да контролират харчовете на кмета каде беше това ново свормирано мнозинство до сега ами чак сега им доиде на акъла защото идват избори......
  • 16
    Ба
    Бай Ганю
    13 -5
    14:52, 31 яну 2019
    Едва ли е останал и един човек в тоя град, който да си мисли, че дори и един измежду кметове, заместници, общински съветници, бизнесмени, културтрегери и общественици-политиканти се е загрижил за града, жителите му, инфраструктурата му, икономиката и културата му. Всеки от тях гледа да докопа някоя малка или по-голяма Солунска митничка и със зъби и нокти драпа да си я държи колкото може повече. Цялата тая дандания с бюджета е изцяло свързана с предстоящото преразпределение на баницата и на никого не му дреме, колко фирми, дейности, че и семейства ще гризнат дървото в тежките зимни месеци без възможност да пратят разходите си. Те местните велможи пари си имат и са високо над тези елементарни проблеми по оцеляването на електората. Градът е обречен, както и да се преразпредели властта наесен, защото същата сган, облечена в нови дрехи ще остане да разполага със съдбите на хората, на които не им остава нищо друго, освен да се спасяват поединично.
  • 17
    Св
    Свобода Първомайска
    18 -4
    14:54, 31 яну 2019
    Условието е да спрат да крада другарите. Митков да спре да кара първомайската си бригадата от сигани със служебната кола на общината до Пловдив за да му разтоварят и пренесат 15 кашона до едно от апартаментчетата с които се е обзавел. Да преглътне,че трябва да плаща 100 лв. на столипеновските хамали за работата , а първомайските му смугли другарчета са на общинска заплата , но финансирана от нас гражданите .
    За това да не пита градския феодал дали да си ходи , ами да си бие камшика по бързо защото - "петима Петко не чакат" и "Петко" - това не ти е бащиния.
  • 18
    Zz
    Zzzz
    11 -9
    15:07, 31 яну 2019
    Майко мила Митко Хубинов ,Маргарита Д-********* ивсички от новата формасия веднага да отиват на ходжа да им баеее.Митков така ги е стреснал че момента е дошал да се смени месната влас и те го знаят мног добре и се мъчат всячески да го окепязът,ама пръчката е преготвена....
    • Ба
      Баба Лена
      1 -1
      14:25, 2 фев 2019
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 19
    Д.
    Д.. ба и селския град
    11 -3
    15:59, 31 яну 2019
    Събирам подписка да се закрие Първомай
Последни новини