8 °C

Съветниците отхвърлиха актуализацията на Бюджет 2018. Хубинов хвърли оставка

Митко Хубинов заяви, че се отказва от председателското място в Постоянната комисия по финанси, бюджет и стопански дейности.

Повод за това стана обсъждането на отчета на кмета за първото шестмесечие за изпълнението на Бюджет 2018 на проведената вчера редовна сесия. По точката първи взе думата Христо Вълчев, който от името на групата на ГЕРБ обяви, че няма да подкрепят този отчет, направен в условията на „информационна мъгла“.

„3 години повтаряме, че е нужна повече прозрачност във финансовата сфера, каза той, но не я получаваме“. Според председателя на политическата група на ГЕРБ, информацията се скрива и дори се „убива“ зад таблици и формулировки, така се прикриват действия, които се отразяват негативно на живота в тази община.

След него думата беше взета от Митко Хубинов, който изрази съжаление, че трябва да се съгласи с представителите на опозицията в местния парламент: „Ние нямаме достъп до никаква информация, едва 20% от нашите решения са реализирани; няма обект, на който цената да не е завишена. Вие (кметът и администрацията) не ни уважавате! Кой реши тази актуализация“, попита още Хубинов ядосан, че им се предлагат решения, които се очакват да бъдат подкрепени без предварително да са обсъдени в политическите групи. В края на изказването си Хубинов заяви, че си подава оставката като председател на финансовата комисия, в знак на несъгласие със случващото се.

В отговор на изказванията кметът Ангел Папазов каза, че изпълнението на решенията е около 20%, но към 30 юни, а в този момент много от тях са в процес на реализиране и призна вината си, че не е обсъдил актуализацията с политическите групи.

След този дебат само с 1 глас повече, отчетът на изпълнението на Бюджета за първото полугодие беше прието. С „въздържал се“ гласуваха всички съветници на ГЕРБ, Коалиция „Възраждане“ и Митко Хубинов.

Следващата точка в дневния ред беше актуализация на бюджета. Съветниците гласуваха масово с „въздържал се“ и отхвърлиха направените от кмета предложения. Така на практика 165 000 лв., предвидени за извършване или довършване на ремонтни дейности бяха замразени и предстои да бъдат разпределени в бъдеще.   

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (13)

 • 1
  Пъ
  Първомайски цирк
  31 -3
  10:38, 31 авг 2018
  Замразени ще бъдат 165 хиляди лева! Разбира се, че ще бъдат замразени! Господин Хубинов явно недоволства от факта, че нещо не му дават от гювеча, а само един определен местен бизнесмен печели всички обществени поръчки чрез поставени лица и фирми. Какво получаваме в тоя град? Получаваме един миризлив панаир и в преносен и в буквален смисъл! Докато малкото останали първомайци се радват на кебапченца и захарен памук, едни и същи хора източват парите на общината!
 • 2
  Фа
  Фарс
  20 -1
  11:22, 31 авг 2018
  Театрална постановка предназначена за наивници.По важно беше да бъде приет отчета и с гласа на Давчева бе приет.На следващата сесия, ще бъде приета и актуализацията.Предизборна пушилка.А Ангу метнат в една от четирите служебни коли си тананика"Казано всичко честно ми е наред"
 • 3
  Из
  Избирател
  10 0
  17:16, 31 авг 2018
  Давчева как така е изневерила на Хубенов? Уж бяха толкова близки..... е остана пак сам без топлинка Хубенов.
 • 4
  Хр
  Христо Ботев
  15 -2
  17:22, 31 авг 2018
  ЗА ГОСПОДИНА ОТ СНИМКАТА ИМА СТИХОТВОРЕНИЕ ОТ БОТЕВ:

  ПАТРИОТ  

  Патриот е - душа дава 
  за наука, за свобода; 
  но не свойта душа, братя, 
  а душата на народа! 
  И секиму добро струва, 
  само, знайте, за парата, 
  като човек - що да прави? 
  продава си и душата.
  • Гл
   Гледна точка
   8 -3
   13:57, 2 сеп 2018
   Защо не мислите, че това стихотворение е по-подходящо за други общински съветници, които тихомълком дърпат от общинските средства и никой не ги споменава? Ами как ще ги спомене - нали после ще стане "напечено"! Не един общински съветник си гласува пари в своя полза, нали всеки дърпа чергата към себе си, получава ги, мълчи си и другите мълчат. Ако някой поиска сметка за харчове по неизвестни причини публично - дай да го линчуваме! Ето по тази причина няма да се оправим!
 • 5
  12
  123
  15 -2
  21:13, 31 авг 2018
  Неслучайно Иво Христов спомена,че дебилите в тази държава са 80%. В Първомай са 99%.Първомайци,продължавайте докато станете 100%
 • 6
  Из
  Избирател
  15 -2
  01:31, 1 сеп 2018
  Този от снимката е Наглец номер едно в Първомай.
  • Гл
   Гледна точка
   9 -4
   13:50, 2 сеп 2018
   Кой какъв е - въпрос на гледна точка! Има много по-големи наглеци от този на снимката. Нека "Избирател" да не натрапва своето мнение на всички останали!
 • 7
  Пи
  ПИТАГОР
  18 -3
  09:23, 1 сеп 2018
  Ям нали глсувахте за ангу. Гласуваш за ангу получаваш в комплект митката руждиту и хубина демек сичку без герб. Демек на предизбурната витирна пише гласуваш за един получаваш трима не получаваш явно герб обачи накрая се оказва че и герб получаваш ама неявно затва заблудени люде и ве обикновенни дебиле трябва да разбирете чи пърумай е обречен.и тъй къту в пърумай сичкото е дебил офца и обречени хора яз ви предлагам на предстоящите избури да направите един експиримент на страха. Явно е чи от страх сичкуту гласуват но проявете офча смелост и къту идите в тъмната стаичка вместо да гласувате за тираните зачеркнете сичку и напишете питагор. То е ясну чи ангу жъ спичели ама поне ве дигнете малко офчите си глави и направете идин малък бунт
 • 8
  Ве
  Верно
  8 0
  13:51, 3 сеп 2018
  Не проумявям ? Тва верно ли А нгу и дечката , харчат това което си поискат?!!! А общинските съветници никой не ги бръсне за нищо ? Верно ли бе? Че тез, големи айдуци излезнаха ! Верно а!
 • 9
  Ко
  Комик&Смешник
  10 -2
  23:06, 3 сеп 2018
  Този театър Хубинов го разиграва вече 10 години. Един път беше с Герб, после с кмета, след това пак с Герб до сега пак с кмета. Шизофренията е болест май?
 • 10
  99
  9999
  3 0
  18:20, 4 сеп 2018
  Хубенов е вече от ГЕРБ
 • 11
  Ге
  Гербер
  3 0
  19:13, 4 сеп 2018
  Не го искаме!!!Задръжте си го.

Хороскоп за 05.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес е възможно да попаднете на някои идеи, за което ще ви помогнат верни приятели. Не мислете че амбициите ви са неизпълними, възможно е дори резултатите да надхвърлят очакванията ви. Необходима е повече упоритост от ваша страна, а не да се отказвате при първата трудност.
05 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Уморени сте от трудовата си седмица и домашната атмосфера ще се окаже най-добрия избор. Близките ви няма да ви притесняват, бихте могли да се отпуснете. Телефонно обаждане ще повиши очакванията ви, ще ви направи ведри и общителни. Хобито ви ще върне позабравени емоции и с носталгия ще го подновите отново.
05 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Разграничавайки служебните взаимоотношения от личните, си запазвате свободата и авторитета. Ще проявите коректност и залагайки на принципите си, ще ги следвате без колебания. Компромисите също са част от играта, стига да бъдат спазвани правилата. Ще има и какво да ви радва: любов, пари и популярност.
05 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Действайте решително и със замах. Не позволявайте на случайни хора да ви губят времето с ненужни съвети. Ще поставите на мястото всеки детайл и ще сглобите мозайката. Едно силно присъствие до вас ще ви подейства тонизиращо и ще внесе нови перспективи в интимният ви живот.
05 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Около вас ще бъде шумно и е възможно това да ви създаде умора и напрежение. Задълженията ви ще са не по-малко натоварващи, но ще се справите. Всичко е във вашите възможности. Добре е да намерите време и за отмора, и за всичките неща, които ви карат да се чувствате добре.
05 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
За повечето от вас този ден ще бъде посветен на дома и семейството. Радвате се че имате възможност да оставите професионалните си дела настрана и да се заемете с неща, които касаят най-близките ви хора. Конкретни идеи, свързани с дома ще ангажират вниманието на творческите натури. Ваш приятел има нужда от съвет, затова не пренебрегвайте оплакванията му.
05 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Днес си кажете, че и вие сте човек, имащ нужда от почивка и повече удоволствия. И това е така. Направете нещо специално за себе си, поглезете се. Харесвани сте и това ще внася допълнително настроение вечерта, в компанията на приятели. Забавленията ще ви освободят от напрежението и с нови сили ще се реализирате.
05 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Мислете положително и потискайте притесненията си. Животът ви може да стане по-хубав, стига да се освободите от инерцията, която ви владее и потърсите нови начини за развитие. Любим човек ще ви зареди с хубави емоции, ако му позволите. Ще ви обхване лекота и усещане за нещо приятно.
05 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Очаква ви интересен и приятен ден днес. Предпочитате да си почивате, но често ще се случва така че ви занимават редица други неща. Ваш приятел очаква от вас компетентен съвет, към който ще е добре да подходите сериозно. Привлича ви определена възможност, но засега едва ли ще успеете да я осъществите. Имате шанса да стабилизирате отношенията си с близък човек.
05 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Посетете някои тихо и приятно място, където да си починете и да съберете мислите си. Имате умения, с които приобщавате бързо околните, но е добре и да ги задържите по-дълго в обкръжението си. Дарбата ви да говорите убедително я допълнете с коректност и вежливост. Това ще ви гарантира повече добри контакти.
05 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
В добро настроение и отлична форма ще се чувстват повечето от вас. Много от контактите, които имате днес ще са полезни за бъдещите ви професионални изяви. Не допускате изненади. Напълно владеете положението и добрите резултати няма да закъснеят. Вървите уверено и смело напред.
05 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С усмивка и премерени жестове се отнесете към съветите на онези, които открито се грижат за вашето добруване. Движението е начин на съществуване, предстои да го осмислите за себе си. Заслужавате най-доброто и последващите развития в живота ви ще го докажат. Благоприятно развитие на здравословен проблем.
05 апр 2020
Последни новини