Започна да действа Комисията за проверка на финансовото състояние на общината

Проведе се първото заседание на Комисията за проверка на финансовото и икономическото състояние на община Първомай. Тя бе създадена по предложение на Митко Хубинов и гласувана на ноемврийската сесия на местния парламент. Водещ мотив е необходимостта от информация, за да бъдат вземани най-добрите решения. Основната задача на Комисията ще бъде да изисква и да предоставя на съветниците липсващите сведения във финансовата сфера.

Комисията е временна, но ще действа до изборите през есента на 2019 година.  В нея има представители на шестте политически групи в ОбС.

На първото ѝ заседание беше избрано ръководство – председател Христо Вълчев и заместник Митко Хубинов. След това бяха формулирани 5 питания до кмета:

Да се предостави справка за всички командировъчни на всички служители на общината

Да се предостави информация за сключените граждански договори с външни лица и със служители на общината

Какви са представителните разходи и как се употребяват

Колко и какви са неизплатените задължения на общината?

Колко са несъбраните вземания.

Следващото заседание на комисията ще бъде на 7 януари 2019 година.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

  • 1
    Ха
    Ха дано
    7 -2
    19:37, 20 дек 2018
    Ако тази комисия си свърши работата,ще станем свидетели на престъпни и нецелесъобразни разходи на кмета и неговите подчинени, ощетявайки общинският бюджет с огромни суми.Но е много съмнително дали ще бъде дадена гласност на резултатите от проверката.Най вероятна е намеса на-/външния властови център/ и злоупотребата с власт да продължи.Но въпреки гореспоменатото -ползотворна работа на комисията.... дано...
  • 2
    Да
    Да, да ама не
    8 -2
    20:11, 20 дек 2018
    Попова ще гарантира конфорта на Папазов превръщайки се в креатура кмета.
    • 12
      123
      8 0
      21:13, 20 дек 2018
      Вече няма кой да уйдиса на акъла на тая куха лейка.
  • 3
    Гр
    Гражданка
    7 -5
    21:58, 20 дек 2018
    Поредната тъпотия с цел скубане на някой лев за участие!
    Не ми е ясно кой от тези разбира от финансите на общината. Ако разбира всичко това го има в подробният отчет за изпълнение на Общинският бюджет! Да пукнеш от смях как Сульо и Пульо се правят на финансови одитори и какви нарушения на финансовото законодателство ще открият. Тези се правят на по- компетентни от Сметната палата. Отврат . А служителите от общината си умират от смях и забавления. А от коментарите личи духовната полюция на дебилите в очакване на нищото! Електората като данъкоплатец плаща целият сеир!
    • То
      Тончо
      4 0
      05:05, 22 дек 2018
      Тази комисия няма да прави одит, а ще се опита да измъкне от шкафовете на кмета информацията, която се прикрива например в графа "други разходи".
  • 4
    СА
    С Ангу за никъде
    5 -1
    08:40, 21 дек 2018
    " А служителите от общината си умират от смях и забавления"-ами те служителите от общината с малки изключения, друго нещо правят ли, освен да се забавляват и смеят?Абе ,нека излезнат на бял свят някой неща пък тогава да видим кой ще се забавлява и кой харчи народна пара за прищевки ,пиар и още нещо.А не е ли време "гражданко-служителко" да бъдете драстично съкратени и тогава смеха и забавленията да започнат с пълна сила.
  • 5
    Пи
    ПИТАГОР
    3 -1
    08:42, 21 дек 2018
    а ва гражданко за како му е на чувек да ие иексперт одитур ма та да разбире ако има прублеми в харчалъка. Кугату става въпрос за парички всичко се свежда до илементарни математически утношения ва. Ти да ни мислиш чи сметната палата анализира харчалъка с питагоровата тиорема ма. Сичко е просту даже по просту и от зам кметовете на ангУ аку в бюжета пише чи трябва примерно да се изразходват 50 кинта и аку са изразходени повече се пита за ко Ако са изразходени повече и са гласувани от нащи селски депутати в общинския съвет по някое предлужение за изменение на бюжета сичко е точну убаче ако ни е така ангу е виновен ей тва е иелементарната рабута. Истинския въпрос ие дали жъ стани нещо от тая рабута или жъ стани къту кулите за почистване на смет вдига се пушилка при пулужение чи съ знае чи ангу ни е виновен и нищо а пиения адвукат имитира дейнуст.
  • 6
    Ле
    Леонардо Да Ви
    5 0
    22:37, 21 дек 2018
    Ей псевдогеометричен пишман музикант ти не само че си неграмотен ами си и тъп червен клакьор. Ти си бил като карпузата.Отгоре зелен вътре червен.Като плуваща мазнотия си .Какво искаш от гражданката. Чети що е написала и си размърдай малкото мозъче ако имаш такова.Тъпанар такъв. Все нещо трябва да пишеш.Само и само да ти четат глупостите и да омаловажаваш всеки друг решил да вземе отношение с цел да го откажеш. Дали ще успееш е друг въпрос.Партийна задача ще да е.
    • Пи
      ПИТАГОР
      0 0
      07:05, 23 дек 2018
      Ава леонадо ти ни читеш а караш другите да читата така правеха и сега праят кумунистите ва серсемин. Како искаш от стария матиматик ва яз ни съм къту тебе офца ва аз ни вярвам на граждани и кумунисти ва. Аку ти нямаш собствену мнение си замълчи ва нимой драскай некви налучдничеви изказвания в тоя форум. Земи прочети пак кументара ми и аку сивуту вещество ти пузвулява анализирай гу и тугава пиши ва. Бати питагор е видял две и двеста ва а ти ни можиш да си видиш ушите с угледалу ва затуй земи малко да си напрягаш мозъчето знам чи такива къту тебе много убичат ангу усубенно кату им кажи здрастииииии и кулената им умекват. Затува вместо да читеш тука и да пишеш ходи в убщината ангу да ти вика здрастиии и да ти умекват кулената и тугава няма да се отвръщаваш от написануту в тоя сайт серсемин такъв. Ей заради такива къту тебе пърумай съ провали и ангу управлява с комунистите веке 10 гудини.
  • 7
    Гр
    Гражданка
    3 0
    08:03, 22 дек 2018
    Че са много служителите-много са! Че са неграмотни и това е вярно! Че са образ на политическите си партии и дублират простотията им съм съгласна. Пример последната карикатура назначена като зам кмет.
    Но нали вашите любими съветници утвърдиха структурата на Администрацията. защо сега ревете? Че прекрасно може да се работи с една трета от тях съм съгласна но съм съгласна и с това че успешно ви работят и с местните данъци и такси и никой не реагира.А сега търсим властта за да набутаме нови карикатури в нея, но наши. И чии на Хубинов или Вълчев? Още по тъпи. Или ще правим джендър управление с разни дебело г@зи? Оставете Паразов! Милион пъти е по- хитър от тези.С него се занимаваха Министри, Цецковци и не намериха нищо та тези ли? тези търсят келепира.
  • 8
    Шш
    шшшшшт
    2 0
    18:18, 22 дек 2018
    Келепира е го намери Кети Попова,като се коалира с с Ангата. От тук нататък ще кадрува тя и ще виждаме още по абсурдни нейни назначения. Задължително ще се противопостави и на тази комисия, защото трябва да пази ръката която я храни.
Последни новини