18 °C

Започна да действа Комисията за проверка на финансовото състояние на общината

Проведе се първото заседание на Комисията за проверка на финансовото и икономическото състояние на община Първомай. Тя бе създадена по предложение на Митко Хубинов и гласувана на ноемврийската сесия на местния парламент. Водещ мотив е необходимостта от информация, за да бъдат вземани най-добрите решения. Основната задача на Комисията ще бъде да изисква и да предоставя на съветниците липсващите сведения във финансовата сфера.

Комисията е временна, но ще действа до изборите през есента на 2019 година.  В нея има представители на шестте политически групи в ОбС.

На първото ѝ заседание беше избрано ръководство – председател Христо Вълчев и заместник Митко Хубинов. След това бяха формулирани 5 питания до кмета:

Да се предостави справка за всички командировъчни на всички служители на общината

Да се предостави информация за сключените граждански договори с външни лица и със служители на общината

Какви са представителните разходи и как се употребяват

Колко и какви са неизплатените задължения на общината?

Колко са несъбраните вземания.

Следващото заседание на комисията ще бъде на 7 януари 2019 година.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

 • 1
  Ха
  Ха дано
  7 -2
  19:37, 20 дек 2018
  Ако тази комисия си свърши работата,ще станем свидетели на престъпни и нецелесъобразни разходи на кмета и неговите подчинени, ощетявайки общинският бюджет с огромни суми.Но е много съмнително дали ще бъде дадена гласност на резултатите от проверката.Най вероятна е намеса на-/външния властови център/ и злоупотребата с власт да продължи.Но въпреки гореспоменатото -ползотворна работа на комисията.... дано...
 • 2
  Да
  Да, да ама не
  8 -2
  20:11, 20 дек 2018
  Попова ще гарантира конфорта на Папазов превръщайки се в креатура кмета.
  • 12
   123
   8 0
   21:13, 20 дек 2018
   Вече няма кой да уйдиса на акъла на тая куха лейка.
 • 3
  Гр
  Гражданка
  7 -5
  21:58, 20 дек 2018
  Поредната тъпотия с цел скубане на някой лев за участие!
  Не ми е ясно кой от тези разбира от финансите на общината. Ако разбира всичко това го има в подробният отчет за изпълнение на Общинският бюджет! Да пукнеш от смях как Сульо и Пульо се правят на финансови одитори и какви нарушения на финансовото законодателство ще открият. Тези се правят на по- компетентни от Сметната палата. Отврат . А служителите от общината си умират от смях и забавления. А от коментарите личи духовната полюция на дебилите в очакване на нищото! Електората като данъкоплатец плаща целият сеир!
  • То
   Тончо
   4 0
   05:05, 22 дек 2018
   Тази комисия няма да прави одит, а ще се опита да измъкне от шкафовете на кмета информацията, която се прикрива например в графа "други разходи".
 • 4
  СА
  С Ангу за никъде
  5 -1
  08:40, 21 дек 2018
  " А служителите от общината си умират от смях и забавления"-ами те служителите от общината с малки изключения, друго нещо правят ли, освен да се забавляват и смеят?Абе ,нека излезнат на бял свят някой неща пък тогава да видим кой ще се забавлява и кой харчи народна пара за прищевки ,пиар и още нещо.А не е ли време "гражданко-служителко" да бъдете драстично съкратени и тогава смеха и забавленията да започнат с пълна сила.
 • 5
  Пи
  ПИТАГОР
  3 -1
  08:42, 21 дек 2018
  а ва гражданко за како му е на чувек да ие иексперт одитур ма та да разбире ако има прублеми в харчалъка. Кугату става въпрос за парички всичко се свежда до илементарни математически утношения ва. Ти да ни мислиш чи сметната палата анализира харчалъка с питагоровата тиорема ма. Сичко е просту даже по просту и от зам кметовете на ангУ аку в бюжета пише чи трябва примерно да се изразходват 50 кинта и аку са изразходени повече се пита за ко Ако са изразходени повече и са гласувани от нащи селски депутати в общинския съвет по някое предлужение за изменение на бюжета сичко е точну убаче ако ни е така ангу е виновен ей тва е иелементарната рабута. Истинския въпрос ие дали жъ стани нещо от тая рабута или жъ стани къту кулите за почистване на смет вдига се пушилка при пулужение чи съ знае чи ангу ни е виновен и нищо а пиения адвукат имитира дейнуст.
 • 6
  Ле
  Леонардо Да Ви
  5 0
  22:37, 21 дек 2018
  Ей псевдогеометричен пишман музикант ти не само че си неграмотен ами си и тъп червен клакьор. Ти си бил като карпузата.Отгоре зелен вътре червен.Като плуваща мазнотия си .Какво искаш от гражданката. Чети що е написала и си размърдай малкото мозъче ако имаш такова.Тъпанар такъв. Все нещо трябва да пишеш.Само и само да ти четат глупостите и да омаловажаваш всеки друг решил да вземе отношение с цел да го откажеш. Дали ще успееш е друг въпрос.Партийна задача ще да е.
  • Пи
   ПИТАГОР
   0 0
   07:05, 23 дек 2018
   Ава леонадо ти ни читеш а караш другите да читата така правеха и сега праят кумунистите ва серсемин. Како искаш от стария матиматик ва яз ни съм къту тебе офца ва аз ни вярвам на граждани и кумунисти ва. Аку ти нямаш собствену мнение си замълчи ва нимой драскай некви налучдничеви изказвания в тоя форум. Земи прочети пак кументара ми и аку сивуту вещество ти пузвулява анализирай гу и тугава пиши ва. Бати питагор е видял две и двеста ва а ти ни можиш да си видиш ушите с угледалу ва затуй земи малко да си напрягаш мозъчето знам чи такива къту тебе много убичат ангу усубенно кату им кажи здрастииииии и кулената им умекват. Затува вместо да читеш тука и да пишеш ходи в убщината ангу да ти вика здрастиии и да ти умекват кулената и тугава няма да се отвръщаваш от написануту в тоя сайт серсемин такъв. Ей заради такива къту тебе пърумай съ провали и ангу управлява с комунистите веке 10 гудини.
 • 7
  Гр
  Гражданка
  3 0
  08:03, 22 дек 2018
  Че са много служителите-много са! Че са неграмотни и това е вярно! Че са образ на политическите си партии и дублират простотията им съм съгласна. Пример последната карикатура назначена като зам кмет.
  Но нали вашите любими съветници утвърдиха структурата на Администрацията. защо сега ревете? Че прекрасно може да се работи с една трета от тях съм съгласна но съм съгласна и с това че успешно ви работят и с местните данъци и такси и никой не реагира.А сега търсим властта за да набутаме нови карикатури в нея, но наши. И чии на Хубинов или Вълчев? Още по тъпи. Или ще правим джендър управление с разни дебело г@зи? Оставете Паразов! Милион пъти е по- хитър от тези.С него се занимаваха Министри, Цецковци и не намериха нищо та тези ли? тези търсят келепира.
 • 8
  Шш
  шшшшшт
  2 0
  18:18, 22 дек 2018
  Келепира е го намери Кети Попова,като се коалира с с Ангата. От тук нататък ще кадрува тя и ще виждаме още по абсурдни нейни назначения. Задължително ще се противопостави и на тази комисия, защото трябва да пази ръката която я храни.

Хороскоп за 26.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Готовността ви за действие е впечатляваща, предвид обстоятелствата покрай вас. Като начало се убедете, че е във вашите възможности. Не се ангажирайте с прекалено много задачи, това може да ви донесе повече напрежение. Отнесете се с внимание към човек от обкръжението ви, който е добър към вас, а вие му обръщате гръб.
26 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Времето ще работи за вас и ще стигне за всичко, а задачите ви ще се реализират както ги предвиждате. Обърнете повече внимание на семейството си, напоследък сте твърде заети и пропускате важни моменти. Не бъдете прекалено недоверчиви към направена ви оферта. Откриват ви се възможности, за каквито сте мечтали.
26 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Изпълнени сте с ентусиазъм. Контактите с близките ви действат тонизиращо, а разбирането от страна на любимия човек ви кара да забравите проблемите. Действайте, впускайте се в рисковани начинания, успехът е на ваша страна.
26 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Денят за много от вас ще премине в спокойна обстановка, сред близки или приятели. Други ще използват времето си за професионална подготовка, предстоящи изпити или делови срещи поддържат кондицията и вниманието им будни. Не допускайте дреболии да помрачат настроението ви, погледнете на тях от друг ъгъл и ще ги преодолеете по-лесно.
26 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще се почувствате значително по-добре, ако не говорите за всичко онова, което ви тревожи. Не за друго, а защото е възможно да нараните без причинно някой до вас, без от това да спечелите. Вечерта ви ще бъде приятна, но заслуга ще е на някой, който ви обича. Бъдете откровени с него и не крийте отношението си, каквото и да е то.
26 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Предпочитате да прекарате този ден сред хора, общувайки вместо да си седите у дома. Ще ви се отдаде такава възможност към средата на деня, когато приятен ангажимент ще ви срещне с интересни личности. Можете да научите много и да споделите част от своя опит, което пък ще бъде от полза за събеседниците ви. На някои от вас предстои пътуване по работа.
26 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Очаква ви интересен ден, изпълнен с положителни емоции. Независимо с какво предпочетете да се занимавате със сигурност ще откривате приятни неща във всяко нещо. Ново запознанство ще въодушеви необвързаните от вас. Личното ви обаяние няма да остане незабелязано от хората около вас. Възможно е да се запалите по нещо ново и вълнуващо.
26 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Рутинните задачи ще запълват голяма част от деня ви, но и към тях ще подхождате с нужната отговорност и внимание. Добри перспективи както за вас, така и за близките ви. И с право ще получите дарове за това, което давате. Обадете се на приятели и разпуснете вечерта.
26 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Съществуват проблеми, които понякога ви причиняват притеснения. Въпреки, че сте силни, чувствителността ви е изострена и ще приемете случващото се като особено сериозно. Можете да се справите и с по-малък разход на енергия. Бъдете практични и не се колебайте да направите компромис, ако трябва.
26 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
В прекрасно настроение сте и с удоволствие и нетърпение пристъпвате към обичайните си занимания. Среща с интересна и привлекателна личност ще направи този ден незабравим. Не пропускайте добрата възможност, която ви се открива. Това може да е началото на стабилна и трайна връзка. Не всеки среща такъв човек, а и скоро едва ли ще ви се отдаде подобна възможност.
26 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Избягвайте промените днес. Домашният уют е препоръчителен и доста здравословен. Вечерта прекарана в дружелюбна приятелска компания е най-удачният завършек на деня. Непредпазлив флирт може да ви създаде неприятности.
26 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Няма да сгрешите, ако се вслушате в собствените си разсъждения и желания. С добрите си организаторски умения ще трансформирате работата в удоволствие. Някои от вас ще предприемат пътуване до нови и непознати за тях места. Това ще ги зареди с много енергия. Ще изживеете приятни мигове с любимите си хора.
26 сеп 2020
Последни новини