С атрактивен базар учениците от ПГСС събраха средства за болни деца

Изображение 1 от 4

    С много атрактивен базар учениците от ПГСС “Васил Левски“ събраха сумата от 700 лв., която ще бъде дарена за лечението на деца с онкологични заболявания. Лошото време и безспирния дъжд не спря учениците от Професионалната гимназия да предложат по най-добрия начин ръчно изработените от тях подаръци на цени между 2 и 40лева. Учителките Мария Банялиева, Ширин Неджиб и Мария Кръстева вдъхновиха учениците си и те изработиха и предложиха разделители за книги, ефирни снежни човеци от прежда, коледни елхички, направени от пластмасови лъжици или от плат, картички, изрисувани стъклени бутилки и куп други сувенири .

    На централния площад пред сградата на Община Първомай Дядо Коледа с камбанка в ръка  забавляваше минувачите. Влезлият в ролята добрия старец Слави Димов, привличаше малки и големи и събуждаше у тях коледния дух на добротата. Много дечица пожелаха да се снимат с него. За още по-приятна атмосфера, младежите зад щанда Атанас Златков, Атанас Ицов, Марияна Панайотова, Славена  Фучеджиева, и Татяна Йорданова пееха коледни песни. Малко по-късно Слави бе заменен от Наско Ицов.

    Благотворителният базар се организира по покана на Национален клуб ЮНЕСКО и Сдружение на деца с онкологични заболявания в подкрепа на Национален център за лечение и рехабилитация на деца с онкологични заболявания.

    В инициативата ще се включат и учениците от СУ „Златаров“, които ще предлагат свои произведения на 20 декември от 17 часа пред актовата зала на училището, където час по-късно ще започне и Благотворителен коледен концерт.

    Поредицата от благотворителни Коледни базари в „коридорите на властта” в Община Първомай стартира на 12 декември. Мнозина от работещите в общинска администрация и посетителите си купиха от ръчно изработените и специално подготвени за случая изделия от детска градина „Осми март”. На следващия ден служители и посетители се радваха на „красотички“ сътворени от персонала на ЦДГ”Марица”. Тазгодишният маратон на Коледни базари продължава с участието на НУ”Христо Ботев” и ОУ”Георги Караславов”.

    Събраните средства всяка детска градина и учебно заведение ще  ползва за най-належащи неща. Повечето желаят да подобрят нещо от материалната база.

    Красимира Стоянова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини