22 °C

Читалището събра гимназисти, за да разговарят за доброто

Изображение 1 от 3

  Каузата „Заедно за Боян“ стана повод ученици от три училища да се срещнат, за да разговарят за добротата. Организатор на събитието „Аз и доброто“ беше читалище „Св. Св. Кирил и Методий“, а ролята на модератор изпълняваше Веселина Танева.  Гимназисти от първомайските СУ„Златаров“ и ПГСС „Васил Левски“ и гости от Национална търговска гимназия – Пловдив се включиха пред погледа на граждани и специално поканени представители на бизнеса, за напомнят на всички какво е добро, защо имаме нужда да сме добри, как се чувстват даряващият и получаващият добро.

  Разговорът започна с кратък филм по притчата „Добрият самарянин“ и продължи с интерактивни игри, провокиращи мисленето на младежите. Те отговаряха на редица въпроси: какво е добро, какви мечти имаме, какво мъжете правят по-добре от жените, кой приятел е истински, от какво се страхувам, кое е трудно и други. Специално подбрани, задачите имаха за цел да отведат участници и публика в мислите им към положителни емоции и добри намерения. След това разделени на отбори трябваше да направят сценарий за филм с главен герой Добротата. После представител от всяко училище разказа истории за доброто. От НТГ- Пловдив представиха инициатива на момичета, завършили миналата година, за закупуване на люлка за деца с двигателни заболявания и показаха репортаж на БНТ от откриването на съоръжението. Учениците от Професионалната гимназия разказаха няколко истории, последната от които от този месец, когато момчета от 11 клас завели осмокласник на пазар и са му подарили "торби, пълни с щастие ".  Ивайло Налбантов от 12 клас на СУ припомни  как още в началото на учебната година са се сплотили, за да помогнат на Боян с различни инициативи.

  Преди да завърши разговорът, гостите от Търговската гимназия прочетоха стихотворение за добротата, написано от една от участничките в инициативата за закупуването на люлката.

  Гимназистите получиха благодарности за отзивчивостта и отличното представяне от Веселина Танева. Тя им подари „Книга на доброто“, в която да записват своите добри дела. От името на семейството на Боян благодарности и най-добри пожелания поднесе неговата леля.

  В залата имаше поставени благотворителни кутии, които ще бъдат отворени по-късно.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 07.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще се занимавате с подготовката на мероприятие от служебен, семеен или обществен характер. На работното място направете всичко, за да предотвратите назряващ конфликт. Успехите ви ще са налице, но няма да задоволят и ще продължите да преследвате целите си. Любовта ви даде сили, не я загърбвайте.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Възможно е да се получи застой в работните ви планове. Това е по причини, не зависещи от вас лично. Изчакването на по-благоприятен момент за действие само ще увеличи шансовете ви. Няма да ви липсва добро настроение. Заслугата за една придобивка ще бъде на човек, с чиято помощ ще я осъществите.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  С каквото и да се захванете днес бъдете сигурни, че ще се справите успешно. От лъха увереност и ентусиазъм за всяко нещо, с което се захващате. Ще ви се наложи да обясните бъдещите си намерения на ваш познат, който ви е разбрал погрешно. Бъдете спокойни, че нищо няма да попречи на конкретно ваше намерение днес, свързано с любимия човек. поощрение
  07 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Задълбоченото ви отношение към детайлите в работата ще подобри печалбите, но не при всички ще са високи. Поне е сигурно, че ще елиминирате възможността да сгрешите и ще се доближите до желаните резултати. Успешно ще се противопоставите на стреса с музика, спорт или друго, което душата ви иска.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Добрата атмосфера на работното място и в семейството ще направи денят ви успешен. С творчески подход ще подобрите работните си проекти, намирайки по-доброто решение за всеки от тях. Естествено, има още какво да научите и тази перспектива ви кара да не спирате в развитието си.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  С правилните си решения ще успеете да подредите делата си по начина, който желаете и това ще внесе спокойствие в душата ви. Професионалната ви подготовка е факт, с който ще се съобразяват и който ще ви доближи до успеха. В тази връзка предстои да получите оферта, която ще ви привлече с перспективите си.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Работата ви днес ще е много ползотворна. Настойчиви сте, когато искате да постигнете нещо и това ще се окаже определящо за резултатите, които постигате. Предстои ви период на утвърждаване на позициите, по време на който не трябва да пестите усилия, за да вършите както досега работата си. Очаква ви финансово стабилизиране.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не се оставяйте на течението. Вземете нещата в свои ръце и ще получите повече. Развитието на служебен въпрос ще ви направи по-нетърпеливи, но вие умеете да се въздържате. Рискът от загуби също е реален, мислете преди да подписвате важни документи. Добра развръзка на семейно събитие.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Възможно е днес да ви се наложи да заемете страна от два възможни избора, а на вас да ви се иска да комбинирате повече варианти. С повече дипломатичност и убедителни доводи имате шанс за успех, но не бива да се предавате при първия малък неуспех. Изберете онова, което е най-добро да вас и работата ви, дори да ви се наложи да правите неща, които не са ви приятни.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не са изключени трудности днес да представителите на Козирог, но възможностите ви също не са за пренебрегване. Имате избора за решите как точно да постъпите в дадена ситуация и само можете са се радвате, че не сте поставени пред свършен факт. Заедно с близък човек ще успеете да намерите най-доброто решение на възникнал въпрос. Любимия човек очаква нещо от вас.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес сте обсебени от сърдечни въпроси и не ви се мисли за работа. Имате добри шансове с представител на зодия Близнаци, но внимавайте с тяхната двойственост. Любовта ви изпълва с енергия и жизненост и нови творчески проекти.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Погълнати сте от предстоящо начинание, в което ще участвате наравно с други. Обмислете условията и се обърнете към подходящите хора или институции. Ако решите да действате самостоятелно, рискувате да се изправите пред пречки, които са трудно преодолими за сам човек. Не се лишавайте от опита на колегите си.
  07 юли 2020
  Последни новини