7 °C

Читалището събра гимназисти, за да разговарят за доброто

Изображение 1 от 3

  Каузата „Заедно за Боян“ стана повод ученици от три училища да се срещнат, за да разговарят за добротата. Организатор на събитието „Аз и доброто“ беше читалище „Св. Св. Кирил и Методий“, а ролята на модератор изпълняваше Веселина Танева.  Гимназисти от първомайските СУ„Златаров“ и ПГСС „Васил Левски“ и гости от Национална търговска гимназия – Пловдив се включиха пред погледа на граждани и специално поканени представители на бизнеса, за напомнят на всички какво е добро, защо имаме нужда да сме добри, как се чувстват даряващият и получаващият добро.

  Разговорът започна с кратък филм по притчата „Добрият самарянин“ и продължи с интерактивни игри, провокиращи мисленето на младежите. Те отговаряха на редица въпроси: какво е добро, какви мечти имаме, какво мъжете правят по-добре от жените, кой приятел е истински, от какво се страхувам, кое е трудно и други. Специално подбрани, задачите имаха за цел да отведат участници и публика в мислите им към положителни емоции и добри намерения. След това разделени на отбори трябваше да направят сценарий за филм с главен герой Добротата. После представител от всяко училище разказа истории за доброто. От НТГ- Пловдив представиха инициатива на момичета, завършили миналата година, за закупуване на люлка за деца с двигателни заболявания и показаха репортаж на БНТ от откриването на съоръжението. Учениците от Професионалната гимназия разказаха няколко истории, последната от които от този месец, когато момчета от 11 клас завели осмокласник на пазар и са му подарили "торби, пълни с щастие ".  Ивайло Налбантов от 12 клас на СУ припомни  как още в началото на учебната година са се сплотили, за да помогнат на Боян с различни инициативи.

  Преди да завърши разговорът, гостите от Търговската гимназия прочетоха стихотворение за добротата, написано от една от участничките в инициативата за закупуването на люлката.

  Гимназистите получиха благодарности за отзивчивостта и отличното представяне от Веселина Танева. Тя им подари „Книга на доброто“, в която да записват своите добри дела. От името на семейството на Боян благодарности и най-добри пожелания поднесе неговата леля.

  В залата имаше поставени благотворителни кутии, които ще бъдат отворени по-късно.

  Теодора Кирякова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 25.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  В забързано темпо ще минава деня ви. Използвайте енергията си за да отхвърлите повече работа, имате всички шансове за придобивки от финансов и личен характер. Ще се имате вниманието на човек, когото уважавате, и с когото ви е приятно да сте. Семейството ще ви подкрепи в предстояща надпревара с вяра в победата ви.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Отговорни и в добра кондиция, ще свършите повече от задачите си днес, независимо, че не ви липсва и желание за развлечения. Някои от вас ще открият за себе си своето ново поприще, на което ще посветят енергията си с удоволствие. Денят се свързва и с придобивки, най-вече за дома.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Подтиквани от свои мисли и планове, ще търсите пътища, чрез които да ускорите развитието на делата си. Всичко е във възможностите ви, поставили сте си реализуеми цели и ще работите за тях. Други от вас ще са изкушени от възможността да се забавляват и няма да се колебаят дълго.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Настроението ви е чудесно днес, а това е един необходим фактор за ползотворната ви работа. Денят ви се развива динамично, а това е добре дошло за вас. Имате реалната възможност да си осигурите сериозни финансови приходи.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работата на повечето от вас днес ще премине в движение, а на някои дори може да им се наложи да пътуват по работа. Нека това обаче не ви притеснява, тъй като ви очаква един наистина ползотворен ден. Срещате различни хора, които оставят у вас чудесни впечатления. Вечерта най-вероятно ще имате нужда от почивка, затова е за препоръчване да си останете у дома.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Не предизвиквайте съдбата, като продължавате да работите без почивка. Подарете си повече време за себе си и споделете с хората, които ви обичат вълненията си. Длъжни сте се съобразите с нуждите си, ако не искате скоро те да се превърнат в основен фактор, с който трябва да се съобразявате.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Оптимистично настроени сте за бъдещето и възможните неблагоприятни новини едва ли ще ви разстроят. Наясно сте със ситуацията и добре разбирате възможностите, които ви се откриват и начините да се възползвате. Единствено прекалената самоувереност може да ви подведе в даден момент, но едва ли ще го допуснете.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Няма да изпуснете предлагащ ви се шанс, дори това да постави на изпитание упоритостта и отговорностите ви. Няма съмнение, че можете да се справите. В личните си взаимоотношения не бъдете прекалено прями, колкото и да се цени това, рискувате да нараните някого с откровенията си. Бъдете сдържани и дипломатични.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не отблъсквайте с лека ръка почитателите си, съвсем скоро може да се окажат много необходими. Перспективни делови ангажименти ще отнемат времето на мнозина от вас. Паричните постъпления от тях ще ви бъдат достатъчни да осъществите отдавна отлагани желания.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес ще ви се наложи доста да се замислите относно начина, по който ще процедирате за в бъдеще. Изводите, които правите ще ви накарат да промените решително тактиката си на работа. Намерете време за ангажимент, който сте отлагали от доста време. Може би на неочаквано място ще успеете да попаднете да ценна за вас идея.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Прегледайте текущите си сметка, сред тях има такива, които не могат да бъдат отлагани. Започнат проект ще продължи да ви занимава и днес. Целите, които си поставяте са реализуеми, но е време да помислите и за допълнително финансиране, предвид големите ви очаквания. Битовите проблеми няма да ви затруднят.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Едно събитие ще ви постави в някаква зависимост от други хора. Това няма да ви се понрави и ще търсите начини да защитите независимостта си. Ще срещнете трудности, но ще ги преодолеете. Ще откриете, че има още какво да ви развълнува извън обсега на интересите ви. Любим човек ще се погрижи за това.
  25 фев 2020
  Последни новини