Новосъздадено мнозинство бойкотира вземането на решения в Общинския съвет

Ново мнозинство отхвърли някои от проекторешенията на сесията на Общинския съвет, проведена вчера. Към гласовете на  ГЕРБ и Коалиция „Възраждане“, трайно  се присъединиха и тези на ДПС и Митко Хубинов .

Проведеното вчера редовно заседание започна с ясен знак, че има пренареждане на позициите в местния парламент – след дебатите в Постоянните комисии за лошото разпределение на средствата, кметът Ангел Папазов сам оттегли точката за актуализация на Бюджет 2018.Така вторият опит за промяната му също беше провалена.

И ако тази точка от дневния ред на старейшините беше предварително оттеглена, то още 3 решения бяха бламирани с 12 „въздържал се“ срещу 9 „за“: одобряването на бюджетна прогноза за периода 2019-2021 г.; прехвърлянето на общинските язовири безвъзмездно на държавата и провеждането на търг за продажба на общински земи в село Виница. Не беше приет и Отчета за състоянието на общинския дълг.

Единодушие имаше по предложението за одобряване на маломерна паралелка в ПГСС „Васил Левски“, отпускането на индивидуална пенсия на Тодорка Димитрова от село Татарево и отпускането на парична помощ за борещия се с левкемия Боян Бонев в размер на 3000 лева.

Теодора Кирякова.

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (30)

  • 1
    Ар
    АРХИМЕТ
    16 -8
    08:31, 28 сеп 2018
    Конския доктор митко хубенов в ролята на конска муха ли играе пак?
    Новото мнозинство явно пак е от стари хуррви!
  • 2
    Бр
    браво
    18 -9
    08:44, 28 сеп 2018
    Логично е следващата стъпка на новото мнозинство, шут за Митков и Давчева и ревизия на незаконосъобразните харчове на Папазов.
  • 3
    Пи
    ПИТАГОР
    11 -5
    09:26, 28 сеп 2018
    Спуред мен митката хубина играе ролята на лошуту чинге ангата играе ролята на умното чинге а не иликтурата играем ролята на тъпите чингета. Ся жъ попитате защо ами защоту митката хубина така мобилизира електурата си щото напоследък негувата политическа роля се обезличи в слугинаж на ангу. Ся негувия илекторат вика явааааа митката хубина колко е справедлив колко е ербап чак с герб съ сдружи дето го изгониха на избурите жъ гласуваме пак за него. И къто дойде пак бълутажа митката и фитката пак жъ дадат гласувете си за ангу ей за тва иликтурата играе ролята на тъпото чинге.
  • 4
    Пъ
    Първомай
    27 -3
    09:36, 28 сеп 2018
    Митко Хубенов е човека хамелеон. Беше кандидат на Герб за кмет, беше кандидат независим, беше кандидат на Бзнс. Ту с Герб, ту с кмета,ту с Дпс, ту в коалиция с Бсп. От такива мекотели и фалшиви герой града няма нужда. В тях няма принципи а алчност за власт.
    • Фи
      фиткова
      6 -7
      19:00, 29 сеп 2018
      Хубенов е единствения който го интересува нашия град .Иска се много твърдост да може да отстояваш принципи ,независимо от обстоятелствата
  • 5
    78
    7878
    31 -6
    09:46, 28 сеп 2018
    Давчева задължително трябва да си ходи. Тъпи номера и интриги - това й е дейността.
  • 6
    ++
    +++++++
    16 -12
    12:08, 28 сеп 2018
    Другари нещо много сте развълнувани !!!!.Май ви се изплъзват благинките.И стига сте злословили по адрес на Хубинов.За разлика от вашият лидер той той е много трудолюбив,умен и винаги с активна позиция по важните въпроси на общината.А това ,че е успял да обърне мнозинството е само от полза за общината.
  • 7
    Пъ
    Пътника свиден
    11 -2
    15:08, 28 сеп 2018
    Касата на "асинганите" ,която е основна електорална единица на Фитлето и които той с височайше благоденствие назначава в "хвърковатата" асфалтова група, всеотдайно го разнасят колко - (2) апартамента си е купил. Опита да изпревари Ангу и Дечо по крадене ще му струва кметското назначение. Старите кучета просто ще се оттърват от палето.
    • Фи
      фиткова
      11 -4
      19:05, 29 сеп 2018
      Тва крадливо недоразумение Миткоф даже много време изкара
  • 8
    87
    876
    12 -3
    15:19, 28 сеп 2018
    Що се плюете взаимно. Истината е че съветника Хубенов са го подгонили отново службите и той търси закрила от Гербавите.
    Паднал е в краката на Красимира Александрова и скимти, а тя го насъсква срещу Папазян. Той си е един дребен мошеник от край време.
  • 9
    От
    отвратен
    17 -7
    18:26, 28 сеп 2018
    Стига с тоя Хубенов един от най- мразените хора в града е. Какъв фактор е той. Един шизофреник. Да не говорим за неговата съветничка Давчева мярка за простотия.
    Вижте ДПС как лекичко търсят подслон пак за лапане.
  • 10
    ??
    ????????
    10 -1
    18:50, 28 сеп 2018
    Да де стига с тоя Хубинов.Но, що не си задавате въпроса как и защо се е стигнало до формирането на това мнозинство при наличието на Дечко и........ ?????Хубинов е само един глас и нищо повече,даже 50% от неговата група не го подкрепя при вземането на важни решения.
  • 11
    Ве
    ВЕТЕРАН.
    10 -5
    10:11, 29 сеп 2018
    Герб трябва да изкара някаква кандидатура на мъдър честен човек за да го изберем щото те са на влас и ще направят нещо за града години нищо не е пипано стига с те кумоняги дърти с тях града няма да цъфне а още ще потъва смяна на всички стига им толкова.
  • 12
    Не
    Неотразима
    12 0
    11:01, 29 сеп 2018
    Леко и с пиниз една от малките формации - разбирай ДПС ще бъде "пробита" с поредната финансова инжекция и толкова на мнозинството. На управляващите марионетки не им е изгодно да шарят много, затова ще се насочат към малките, дежурни продажници от ДПС. Те там си имат общ работодател - ябълки,сливи всички са заедно в първомайския компот. Следва телефонно обаждане,договаряне - разбирай разплащане и ще видите едни кротки ,смирени и сговорчиви съветници от ДПС с крадлив и шавлив заместник кмет. Фитков ще оцелее , ще събере пари и за трети апартамент ,а горката община ще затъва още повече.
  • 13
    Не
    Неразбиращ
    13 -3
    11:25, 29 сеп 2018
    Какъв честен и мъдър човек от герб има? Кой димчо велев, красимир ямалиев, катя попова или чавдара здравчева?
    • Уч
      учудена
      12 -1
      21:56, 29 сеп 2018
      Тя честността и мъдростта блика и извира от другаря Фитков или от марионетката на Хиенчо Захариев, а от воденския коч тия добродетели са придружени и с порядъчна доза тукати по главиците на ханъмите.
  • 14
    Ге
    герб
    2 -14
    17:54, 29 сеп 2018
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 15
    Aтанасов А.
    2 -3
    19:50, 29 сеп 2018
    Около 15 деца от първи до четвърти клас в новопазарското село Мировци са от изключително бедни семейства и буквално нямат дрехи и обувки, с които да отидат на училище. Това съобщи пред сайта Radian.bg директорката на основното училище в селото Мариела Жекова, която търси помощ за своите възпитаници.

    В училището в момента има около 35 деца от селата Мировци и Тръница. Много от тях са от безработни ромски семейства, които са в изключително тежко социално положение. Има ученици от крайно бедно семейство с 10 деца, други са от семейство с 4 деца и малчуганите буквално нямат обувки, за да дойдат на училище в снега, разказва директорката.

    Тя обяснява, че положението е най-тежко за най-малките деца, които родителите често задържат вкъщи. Едно от момченцата в първи клас повече от месец не ходило на училище, защото нямало какво да си обуе в студовете. Днес детето най-после се появило в класната стая… по джапанки. Това принудило директорката на училището да започне да търси помощ за бедните си ученици. Жалко и тъжно е защото подобна картина не е само в Мировци и Тръница.
  • 16
    Бу
    Буба Мара
    6 0
    20:34, 29 сеп 2018
    С какво ще ни оправи с уста ли? :)
    • Ма
      Мара буба бара
      3 -2
      21:38, 30 сеп 2018
      От тук нататък по лошо може да е само - фалирала община и кмет с мека китка.
  • 17
    Ед
    Еди кой си
    9 0
    10:19, 30 сеп 2018
    Ей това общинарите ще се изядете тук във форума а по банкети ядете и пиете заедно и се правите на ударени говорете си там като се видите не се хапете тук така и баба знае .
  • 18
    ##
    ###
    9 0
    11:11, 30 сеп 2018
    Ха ха верно е това написано по горе. Замирисва на избори и старите муцуни като Хубенов пак потриват ръце да лъжат и да замазват очите на хората. Той и Любимата му Данчева като най стари съветници преминали през 5 партии пак сънуват власт.
  • 19
    Къ
    към ВЕТЕРАН
    7 0
    11:31, 30 сеп 2018
    В едно радиопредаване комуниста Вацев каза че сегашното БСП е идейно течение на ГЕРБ.Допълнение- а те заедно с ДПС и Патриотите са идейни течения на БКП- ръководени от ДС.Та разсъждение от рода -"Дайте да гласуваме за ГЕРБ щото те са на власт "е примитивно и е предназначено за дебили.Ами ако хората от общината решат да изберат умен и почтен човек и съвестни общински съветници а такива все още има ? Аааааа..... не нямаме право да избираме кадърни хора.Ами то пак да си поръчаме от същото, то е -"превзета община тиранин за своите съграждани".
  • 20
    "МАНЕВРИ НА ПЕТИЯ ЕТАЖ"
    5 -3
    13:39, 30 сеп 2018
    Простолюдието на града, мислещо се за хайлайф, вече почна ухажването на спряганите за кандидат кметове, а вие стойте тука и си пишете. :)))
  • 21
    Ве
    ВЕТЕРАН.
    8 -6
    17:39, 30 сеп 2018
    Към къ.не те знам кой си и какво работиш и кво обичаш и симпатизираш но аз нито съм в общината нито някой от командващите ми е роднина от просто виждане никой не е направил повече от герб за страната за сега и гледам реално не че те карам да гласуваш за тях глас1вай тогава за митков и фесовете да командват бсп е прочетен вестник 2 поколения ще връщат и ще се мъчат заради техните политически прояви всички са от кумонистическото потекло но нищо общо няма със бкп и сега социалисти пребоядисани на бсп стига си затваряйте очите гледайте реално дапа желю иванов и др няма да се върнат и да пием ракия до обяд после дрямка и да си ходим в къщи и кой от където мине краде по нещо тва е минало сега връщаме то рахат на едно поколение и куфарчета с пари га бягаха някви кумонистчета.
    • Кр
      крив
      4 -1
      10:11, 1 окт 2018
      Ко рече, ко?
      Да бе турил поне един препинателен знак...
  • 22
    Ве
    ВЕТЕРАН.
    6 -3
    07:07, 1 окт 2018
    И те с куфарчетата дето бягаха сега си направиха фирми и работят против държавата и всякави правила и те все едно па са на влас осигуряват на минимална заплата данъци не плащат как ще има държавата пари от мен и от други от данък на една кола данък на етаж и данък смет те са хората дето трябва да си плащат като нас обикновенните хора ама ко да ви разправям ЗАТВАРЯЙТЕ си очите кот ви кажат като на времето вярвайте и изпалнявайте дават ти развалена ябълка и ти викаш о хубава е па не ти харесва ама страх карайте така.
  • 23
    €?
    €?
    8 -2
    11:18, 1 окт 2018
    Как не разбрахте, че Ангу с подкрепата на БСП и ДПС се побъркаха да Ви крадат. Помислете кой ще намаже от това ново мнозинство при условие че става въпрос за 2 гласа? Хубенов се изтърка с извиването на ръце. А мазните курбани усвояват политиката по първомайски - двама са и Мурад е зависим от общия си с председателя на общ.съвет - работодател. Сега усетихте ли се как Ви клатят. Остана да познаете с колко е фалирала общината.
  • 24
    Ми
    Мижи да те лъжа
    2 0
    20:01, 1 окт 2018
    Вижте се бе "борци" и радетели за "демокрация" и "почтеност" в управлението на града ни. Пребройте се колко коментара имате ,а вижте под статията на Атансов.А за крайно бедни деца от друга община колко подкрепят написаното и колко са против това.За ваш срам и леви и "десни" само се вижте? Или другият вариант е ,че администратора сам си пише и сам си отговаря защото неприязненото му отношение към въпросната личност е ясна от години.Само ,че истината винаги рано или късно тържествува.Как ще скриете провалената система ?
  • 25
    Ко
    Кой ни лаже
    9 0
    23:20, 1 окт 2018
    Абе вярно ли Давчева вече не е заместник председател на общинския съвет и не ходи на работа, а взема заплата, че и от горе???
Последни новини