15 °C

Над 600 подкрепиха писмото на Богдан Начев срещу миризмата от "Алкао"

636 подписа подкрепят писмото на Богдан Начев до Общинска администрация - Първомай във връзка с тежката миризма, идваща от производството на „Алкао“. 432 са подписите, реално събрани в определените за целта пунктове, а 204 са подкрепили писмото онлайн. То е входирано вчера, 22 август, с копия до Общинския съвет, Министерството на околната среда и водите, Министерството на здравеопазването и Дирекцията за национален строителен контрол. “Искам да благодаря на всички съграждани, които се подписаха. Надявам се, че ще успеем да постигнем положителен резултат. При някакво получено становище, организиране на среща или друго, ще ви уведомя своевременно, написа във фейсбук Начев. Той е убеден, че проблемът може да бъде решен само с активната намеса на местната власт и поставя въпроса за тристранна среща между представители на „Алкао“, местна власт и жителите на Първомай, на която да се обсъди проблема и да се посочат конкретни решения, мерки и срокове за справяне с него. Подписката предизвика и редица негативни коментари в социалната мрежа. Повечето от тях са от хора, притеснени за работните места на служителите в турската фирма. Начев обаче ги успокоява с твърдението, че „никой не цели затварянето на конкретното преработвателно предприятие”. Според него броят на събраните подписи е достатъчно красноречив и показва, че проблем има и “със заравяне на главите в пясъка той няма да се реши”. “Все още живеем в демократична държава и всеки е свободен да прави подписка по какъвто проблем и повод реши. Не на последно място, само с щракане по клавиатурата и оплаквания в интернет пространството не става“, подчертава Богдан Начев.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Ак
  АКТУАЛНО
  11 0
  13:31, 23 авг 2018
  Заглавие в "Plovdiv 24": "Монди" пак обгази Пловдив и Стамболийски, грози го поредна глоба!
 • 2
  Кл
  Клюна
  14 -7
  00:51, 24 авг 2018
  А га земите дъ пичете копията в ББп- то и вони в целия район пак ли подписка дъ прайм?!?..
 • 3
  Лу
  Лудото Коле
  14 -1
  10:55, 24 авг 2018
  дано да се измисли решение, дано. Ясно е, че никой нормален човек не иска да диша тия гадории. Ясно е, че и е важно хората дет си вадят ляба там да не останат без работа. Решение винаги има, стига да се търси...По принцип в Пърумай решение не се тръси за нищо, затова е така.
 • 4
  Кл
  Клок
  10 -6
  16:45, 24 авг 2018
  Господин Начев поставеното лице на Балабанчето ли е и с това си дело да събира подписи и да маниполира заблодените овце ще става кметче за да може да му казват какво да прави много си жалък пич
 • 5
  Пе
  Пешо
  10 -8
  18:05, 24 авг 2018
  Нали искате да има работни места!По напред ви миришеше на вълна сега ви мирише на какао на вас няма огодия.Стези подписки кой ще дойде да прави бизнес в Първомай.Да отворят тогава завод за парфюми да ви мирише на "Пако Рабан"
 • 6
  Ем
  Емигранта
  6 -5
  01:18, 27 авг 2018
  Е затова ще има безработица в Първомай и ние ще бягаме да работим в чужбина.

Хороскоп за 20.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Споделете опита си с човека, който търси подкрепата ви. Можете да го насочите към него, използвайки дарбите и желанието му да се развива. Право на личен избор и свободна воля има всеки, но и очевидните неща са факт. Романтично увлечение ще ви направи особено чувствителни към всичко, свързано с новата ви любов.
20 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Успешно и за сетен път ще докажете и на себе си и на околните, че умеете да печелите битки, стига да сте достатъчно мотивирани. Звездите ви предупреждават, ако ще пътувате да бъдете изключително внимателни при шофиране. Възприемчивостта ви е засилена, за това смело може да се впуснете в дебрите на науката.
20 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Може би мнозина от вас имат да довършват доста задачи от седмицата, но денят не е много подходящ за целта. Просто колкото и да се стараете едва ли ще се получи нещо толкова добро, че да ви удволетвори. Не хабете време и нерви в напразно упорстване, а се заемете с нещо което наистина ви се отдава днес. Почивайте си на воля, всичко може да почака.
20 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Прекарайте деня в къщи. Вземете мерки за здравето си. За да си починете от напрежението може да се занимавате с духовни практики. Бъдете внимателни в отношенията с близките.
20 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днешният ден е сравнително успешен за вас. От вас зависи дали ще съумеете да използвате възможностите, които се откриват пред вас. Въздържайте се от необмислени ходове и не се доверявайте на непроверена информация.
20 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Чувствате прекалено много препятствия за изпълнението на плановете ви, но тревогите ви са неоснователни. Нещата постепенно ще се наредят, стига да не прибързвате. И вместо да страдате по-добре е да се замислите къде имате пропуски, и да работите върху тях. Свежите идеи, от които се нуждаете ще почерпите от емоционалната си връзка.
20 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Дайте предпочитания на по-приятни занимания и ще успеете да се освободите от натоварващи мисли. Ще възобновите силите си, грижейки се за здравето и духовната си пробуда. Спортът или физическата работа ще възвърнат добрата ви форма и ще повишат тонуса ви. Вълнуваща среща с човек от миналото.
20 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят е подходящ за работи, имащи отношение към огъня и желязото, за работа със земята. Не е време днес да пътувате и ако може го отложете.Не правете огромни жертви, само и само да постигнете целта си. Скоро ще разберете, че е било безсмислено. За хората на науката денят носи много потенциални възможности за открития. Обърнете внимание на здравето си и по специално на сърцето и крайниците. Използвайте възстановителни масажи.
20 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не харчете излишно, скоро може да имате нужда от повече пари. Настроението ви е добро и с каквото и да се захванете ще го свършите. Единствено проблеми със здравето могат да създадат притеснения на някои от вас. Не правете нищо на инат, станете по-добронамерени в отношенията си и ще почувствате облекчение.
20 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Поспрете забързаният си ход днес и си починете добре. Никакви спешни ангажименти няма да изникнат, нито ще се налага да спорите с близките си. Просто условията за отдих са идеални, а как ще ги оползотворите е нещо, което сами ще решите. Близък човек има нужда от съвета ви. Не натрапвайте мнението си обаче.
20 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Посветете се на личните си занимания и се изключете от външния свят. Но, освен това желаете да вземете и максималното от всичко друго. Сега може, и дано то ви направи щастливи. Пазете се от недоброжелатели, които искат да ви оплетат в интригите си. Здравословните проблеми ще се задълбочават.
20 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ваши близки ще предизвикат значителна промяна в живота ви. Това ще ви помогне да преодолеете лично пристрастие или стара позиция. Бъдете по-гъвкави и по отстъпчиви в отстояване на мнения и позиции. Това ще ви направи по-общителни и ще ви помогне да заживеете в мир с другите и дори със себе си. Една съдбовна среща, защо не и с чуждестранни претенденти за сърцето ви. Романът ще е необичаен но непременно зареден със страст.
20 сеп 2020
Последни новини