10 °C

Над 600 подкрепиха писмото на Богдан Начев срещу миризмата от "Алкао"

636 подписа подкрепят писмото на Богдан Начев до Общинска администрация - Първомай във връзка с тежката миризма, идваща от производството на „Алкао“. 432 са подписите, реално събрани в определените за целта пунктове, а 204 са подкрепили писмото онлайн. То е входирано вчера, 22 август, с копия до Общинския съвет, Министерството на околната среда и водите, Министерството на здравеопазването и Дирекцията за национален строителен контрол. “Искам да благодаря на всички съграждани, които се подписаха. Надявам се, че ще успеем да постигнем положителен резултат. При някакво получено становище, организиране на среща или друго, ще ви уведомя своевременно, написа във фейсбук Начев. Той е убеден, че проблемът може да бъде решен само с активната намеса на местната власт и поставя въпроса за тристранна среща между представители на „Алкао“, местна власт и жителите на Първомай, на която да се обсъди проблема и да се посочат конкретни решения, мерки и срокове за справяне с него. Подписката предизвика и редица негативни коментари в социалната мрежа. Повечето от тях са от хора, притеснени за работните места на служителите в турската фирма. Начев обаче ги успокоява с твърдението, че „никой не цели затварянето на конкретното преработвателно предприятие”. Според него броят на събраните подписи е достатъчно красноречив и показва, че проблем има и “със заравяне на главите в пясъка той няма да се реши”. “Все още живеем в демократична държава и всеки е свободен да прави подписка по какъвто проблем и повод реши. Не на последно място, само с щракане по клавиатурата и оплаквания в интернет пространството не става“, подчертава Богдан Начев.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Ак
  АКТУАЛНО
  11 0
  13:31, 23 авг 2018
  Заглавие в "Plovdiv 24": "Монди" пак обгази Пловдив и Стамболийски, грози го поредна глоба!
 • 2
  Кл
  Клюна
  14 -7
  00:51, 24 авг 2018
  А га земите дъ пичете копията в ББп- то и вони в целия район пак ли подписка дъ прайм?!?..
 • 3
  Лу
  Лудото Коле
  14 -1
  10:55, 24 авг 2018
  дано да се измисли решение, дано. Ясно е, че никой нормален човек не иска да диша тия гадории. Ясно е, че и е важно хората дет си вадят ляба там да не останат без работа. Решение винаги има, стига да се търси...По принцип в Пърумай решение не се тръси за нищо, затова е така.
 • 4
  Кл
  Клок
  10 -6
  16:45, 24 авг 2018
  Господин Начев поставеното лице на Балабанчето ли е и с това си дело да събира подписи и да маниполира заблодените овце ще става кметче за да може да му казват какво да прави много си жалък пич
 • 5
  Пе
  Пешо
  10 -8
  18:05, 24 авг 2018
  Нали искате да има работни места!По напред ви миришеше на вълна сега ви мирише на какао на вас няма огодия.Стези подписки кой ще дойде да прави бизнес в Първомай.Да отворят тогава завод за парфюми да ви мирише на "Пако Рабан"
 • 6
  Ем
  Емигранта
  6 -5
  01:18, 27 авг 2018
  Е затова ще има безработица в Първомай и ние ще бягаме да работим в чужбина.

Хороскоп за 25.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
В забързано темпо ще минава деня ви. Използвайте енергията си за да отхвърлите повече работа, имате всички шансове за придобивки от финансов и личен характер. Ще се имате вниманието на човек, когото уважавате, и с когото ви е приятно да сте. Семейството ще ви подкрепи в предстояща надпревара с вяра в победата ви.
25 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Отговорни и в добра кондиция, ще свършите повече от задачите си днес, независимо, че не ви липсва и желание за развлечения. Някои от вас ще открият за себе си своето ново поприще, на което ще посветят енергията си с удоволствие. Денят се свързва и с придобивки, най-вече за дома.
25 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Подтиквани от свои мисли и планове, ще търсите пътища, чрез които да ускорите развитието на делата си. Всичко е във възможностите ви, поставили сте си реализуеми цели и ще работите за тях. Други от вас ще са изкушени от възможността да се забавляват и няма да се колебаят дълго.
25 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Настроението ви е чудесно днес, а това е един необходим фактор за ползотворната ви работа. Денят ви се развива динамично, а това е добре дошло за вас. Имате реалната възможност да си осигурите сериозни финансови приходи.
25 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работата на повечето от вас днес ще премине в движение, а на някои дори може да им се наложи да пътуват по работа. Нека това обаче не ви притеснява, тъй като ви очаква един наистина ползотворен ден. Срещате различни хора, които оставят у вас чудесни впечатления. Вечерта най-вероятно ще имате нужда от почивка, затова е за препоръчване да си останете у дома.
25 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Не предизвиквайте съдбата, като продължавате да работите без почивка. Подарете си повече време за себе си и споделете с хората, които ви обичат вълненията си. Длъжни сте се съобразите с нуждите си, ако не искате скоро те да се превърнат в основен фактор, с който трябва да се съобразявате.
25 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Оптимистично настроени сте за бъдещето и възможните неблагоприятни новини едва ли ще ви разстроят. Наясно сте със ситуацията и добре разбирате възможностите, които ви се откриват и начините да се възползвате. Единствено прекалената самоувереност може да ви подведе в даден момент, но едва ли ще го допуснете.
25 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Няма да изпуснете предлагащ ви се шанс, дори това да постави на изпитание упоритостта и отговорностите ви. Няма съмнение, че можете да се справите. В личните си взаимоотношения не бъдете прекалено прями, колкото и да се цени това, рискувате да нараните някого с откровенията си. Бъдете сдържани и дипломатични.
25 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не отблъсквайте с лека ръка почитателите си, съвсем скоро може да се окажат много необходими. Перспективни делови ангажименти ще отнемат времето на мнозина от вас. Паричните постъпления от тях ще ви бъдат достатъчни да осъществите отдавна отлагани желания.
25 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес ще ви се наложи доста да се замислите относно начина, по който ще процедирате за в бъдеще. Изводите, които правите ще ви накарат да промените решително тактиката си на работа. Намерете време за ангажимент, който сте отлагали от доста време. Може би на неочаквано място ще успеете да попаднете да ценна за вас идея.
25 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Прегледайте текущите си сметка, сред тях има такива, които не могат да бъдат отлагани. Започнат проект ще продължи да ви занимава и днес. Целите, които си поставяте са реализуеми, но е време да помислите и за допълнително финансиране, предвид големите ви очаквания. Битовите проблеми няма да ви затруднят.
25 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Едно събитие ще ви постави в някаква зависимост от други хора. Това няма да ви се понрави и ще търсите начини да защитите независимостта си. Ще срещнете трудности, но ще ги преодолеете. Ще откриете, че има още какво да ви развълнува извън обсега на интересите ви. Любим човек ще се погрижи за това.
25 фев 2020
Последни новини