Започна подготовката на националния тим по приложно колоездене

На 30 юли 2018 г. бе поставено началото на подготвителния лагер на националния отбор по приложно колоездене в Берковица, за участие на отбора в европейското първенство в град  Будапеща – Унгария на 6-9  септември 2018 г. В съобщението на местния сайт се казва още, че в разширения състав на отбора са включени 8 състезатели  от различни градове на страната, сред които Яна Иванова и Мирослав Христозов от Първомайския клуб. Останалите деца са от Берковица и Пирдоп. За пръв път сред треньорите на националите е и Минко Павлов.

На откриването на лагер-сбора са присъствали Светослав Кръстев-Председател на Национално движение „Приложно колоездене“, Борис Христов – Председател на СБА Монтана и Недко Петров – СБА Берковица, Цветана Петкова и Вячеслав Трендафилов. Радослав Найденов – зам.-кмет на общината домакин приветства всички с добре дошли в Берковица и увери състезателите, че имат отговорна задача тази седмица и трябва да се подготвят добре за предстоящото си участие.

Освен Павлов, тазгодишни треньори на националния отбор са Цветана Петкова и Вячеслав Трендафилов от гр. Берковица. Под вещото им ръководство, малките велосипедисти ще преминат обучение  по теория и практика, които включват решаване на листовки, редене на пъзел, както и логически игри, свързани с правилата за безопасност на движението. Практическите занимания ще се състоят в майсторско управление на велосипед и управление в реална градска среда. На летния  лагер в Берковица за предстоящото европейско първенство ще се обучат общо осем състезатели, като четири от тях ще бъдат определени да отпътуват за Будапеща. Лагер-сборът на националния отбор по приложно колоездене се осъществява и благодарение на съдействието на Община Берковица, която осигури спортната база, съоръженията и елементите, които ще се ползват за тренировките, както и някои от консумативите. 

Parvoami.NET

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини