Емоционален реверанс към руския език направиха учениците на Радка Муратева

    Руски език, емоции и талант отново си дадоха среща на сцената в СУ „Златаров“. Празникът на русия език беше подготвен от учениците, които през тази учебна година започнаха изучаване на езика на Пушкин. Основна тема в него бяха семейството и приятелството. Залата на училището се оказа малка, а сред зрителите бяха много повече от близките и съучениците на участниците. 

    Учениците от 5 и 9а клас, заедно с тяхната учителка Радка Муратева показаха на присъстващите колко много са научили за това време. Те рецитираха, пяха и играха кратки скечове на руски език. За да бъде всичко още по-забавно, бяха подготвили и танцови акценти с помощта на Нели Стефанова и Йоана Димова. Незабравим ще остане красивият жест, с който момчетата от 9 клас поднесоха цветя на своите майки, а техният „бабешки танц“ сигурно дълго ще се помни. Концертът беше визуално обезпечен от Татяна Попова.

    Спектакълът впечатли не само със знанията и таланта на децата, а и с това, че беше изпипан до най-малкия детайл. Публиката не скучаеше в нито един миг, а мнозина си тръгнаха с насълзени очи.

    Зрителите наградиха артистите с бурни ръкопляскания, а те подариха на учителката си огромен букет с благодарност за прекрасната вечер. Радка Муратева се обърна към своите възпитаници с думите „Я люблю вас очень много!“

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Пъ
      първомаец
      5 0
      19:51, 15 юни 2018
      Здравчев кмет!!!
    • 2
      FT
      F the R
      0 -2
      23:17, 15 юни 2018
      В кой век живеете бе хора? Какъв руски какви 5 лева...30 години минаха и мозъците ви още не са избистрени.. руските подлоги ни идват в повече
      • Ро
        Россия
        2 0
        23:30, 16 юни 2018
        Иди на&уй! Россия не лиже задника на Меркел. Россия е горда страна и ще бъде!
    • 3
      Ма
      Маги Кичукова
      5 0
      13:39, 17 юни 2018
      Поздравления за госпожа Муратева, една от най-обичаните учителки. В Първомай!
    Последни новини