17 °C

Павел Аргиров е седмокласникът с най-висок успех на външното оценяване

Павел Аргиров е седмокласникът от община Първомай с най-висок резултат на провелото се през май Национално външно оценяване. Със своите 180,750 точки, той е между 50-те най-добре представилите се ученици от област Пловдив. Между момчетата, Павел е  на 16-то място, изпреварван, най-вече от седмокласниците на ОМГ – Пловдив, които са национални първенци.

Павел Аргиров вече е бил герой на репортажи не само в Parvomai.NET,  но и в национални медии. Любопитни занимания, постижения на национални състезания, доброволчески участия и необуздана страст към четенето го отличават от много негови връстници.

Т.К: Доволен ли си от резултатите?

П.А.: Да, разбира се. Това очаквах и се радвам, че успях да ги постигна. Щастлив съм от резултата си, защото съм положил много труд за него. През седемте години в училище съм градил постепенно своите знания и умения

Т.К:На кого дължиш този успех?

П.А.: Благодарен съм на госпожа Вергова, която ми даде основата в образованието. Майка ми специално я избра, защото тя е най-добрата начална учителка в Първомай. Когато тръгнах на училище, тя ми даде желанието за учене и разтвори пред мен един нов свят на знание. Благодарен съм и на учителките ми по български език – Красимира Хубинова и Антонина Бонева и по математика – Красимира Дамянова и Гергана Аспарухова.

Т.К:Сега пред теб са отворени вратите на всички училища в областта. Взел ли си решение къде ще продължиш да учиш?

П.А.: Още не. Колебая се. Имам основата на английския и ми се иска да уча друг език. Първоначално бях избрал испански в Руската гимназия, защото е един от най-разпространените езици в света, след китайския. Но той е най-разпространен в Америка, а освен това разбрах, че е сравнително лесен и се научава бързо и извън училище. Сега обмислям възможността да уча немски в Езикова гимназия „Пловдив“. Знам, че там има много високи изисквания, но учениците излизат отлично подготвени. През последните дни се замислям дали не е добре да остана в СУ „Златаров“, защото такава материална база няма никое друго училище в Пловдив, а има и много добри учители. Единственият недостатък е, че тук няма да науча немски или испански. Има достатъчно време, за да избера най-доброто.

Т.К: А родителите ти ще се съгласят ли с твоето решение?  Те нямат ли предложения?

П.А.: Мама каза, че този успех прави отговорността за избор на училище още по-голяма. Но родителите ми са убедени, че ще направя правилна преценка и ще избера най-доброто за себе си.

Т.К: Най-добре представилите се ученици са от ОМГ „Акад. Кирил Попов“, не искаш ли да кандидатстваш там?

П.А.: Аз много харесвам програмирането, което се учи в математическа гимназия. Вече съм опитвал да програмирам и ми беше много интересно. Но програмирането ще напредне много през тези 5 години докато съм в гимназия и е по-добре да го уча след това.

Т.К: Професията на програмиста ли си избрал за свое бъдеще?

П.А.: Може би, но първият ми избор е право.

Т.К: Какво ще пожелаеш на бъдещите седмокласници?

П.А.: Да се трудят и да не се притесняват – тестът не е толкова труден и без специална подготовка може да се справят добре, ако са учили през годината.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Pe
  Petkova
  5 -1
  14:45, 8 юни 2018
  Браво на детето успех и много сбъднати мечти :)
 • 2
  Ми
  Минало
  0 0
  23:22, 10 юни 2018
  Браво на Павел! Но нека не забравя, че началното си образование завърши в ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" град Първомай. И тогава той беше такъв амбициозен и успешен ученик.

Хороскоп за 23.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще мобилизирате вътрешните си сили и ще се справите с възникващите затруднения днес. Ще получите подкрепата на онези, на които сте помагали и обединявайки усилията си, ще ви бъде по-лесно да продължите напред. Лидерските ви заложби ще излязат на преден план и смело ще убеждавате някого в предимствата на идеите си.
23 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Приемайки новото и прилагайки го на практика в едно с познатите средства, ще работите ползотворно за изпълнение на поставените си цели. Няма да пропуснете нищо важно и ще се погрижите за детайлите около реализацията на важно събитие, така, че да не липсва настроение и всичко, което се изисква от вас.
23 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Успеете ли да разпознаете и назовете скритите си тревоги, ще постигнете победа, водеща към върхове. Възможно е застъпничеството ви за някого да ви постави в неблагоприятна светлина пред други, но приятелството е важно за вас. В открит разговор ще споделяте мислите си с близки хора и ще търсите мнението им.
23 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Делово предложение ще насочи мислите ви в по-практични рамки. Помислете, заслужава си да поемете риска, още повече, че сте подготвени за подобни предизвикателства. И други неща ще повишат настроението ви. Вслушайте се в желанията си, отворете сетивата си, не оставяйте безразлични към любовта.
23 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Бъдете реалисти и не очаквайте прекалено много от наскоро създала се ситуация. Очаква ви по-благоприятен период, затова точно сега не избързвайте с действията си. Днес имате страхотен успех сред противоположния пол, използвайте чара си. Втората част на деня ще е особено успешна за вас в личен план.
23 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Прекалено активни сте днес, за да почивате затова търсите всевъзможни начини да оползотворите енергията си. Работа по дома или нещо, свързано с него ще занимава голяма част от вас. Въпреки това обаче не пропускайте предложението на приятел за приятно мероприятие. Ако успеете да съчетаете и двете със сигурност ще останете най-доволни от този ден.
23 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се съобразявате с високите си изисквания и ще дадете предимство на естетическите си възприятия. Това за някои означава влагане на повече усилия в конкретна задача, за това пък резултатите ще ви удовлетворят. Упорството ви ще довежда всичко, с което се захванете до успешен край.
23 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Съсредоточени сте и не допускате грешки. Съвсем близо сте до крайния успех. Близките ви проявяват разбиране и едва ли ще ви ангажират допълнително. Привличате вниманието на важен за вас човек. От тук нататък всичко е във вашите ръце. Някои от вас се държат прекалено самоуверено на моменти граничещо с арогантността. Това едва ли ще се приеме радушно.
23 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Притесненията на някои, свързани с промяна на работното място няма да са за дълго. Ще откриете подходящите хора, с които ще се сработите бързо и така ще навлезете в новата си среда. Приятелски настроен към вас човек ще ви покаже, че оценява присъствието ви и заедно можете да постигнете много.
23 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Хубави емоции ще разнообразят деня ви, ще ви направят активни и усмихнати. Психическата ви уравновесеност и душевна хармония ви позволяват да осъзнаете своята уникалност. Активни и уверени ще откриете за себе си много истини, които до сега са ви убягвали. Някои от вас ще пътуват, но не поемайте излишен риск.
23 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Намерете достоен начин да се разделите с хора, които са ви разочаровали, но ги обичате. Ако трябва се вслушайте в съветите, които ще получите. Възможни са обрати на плановете ви.
23 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Верни в предвижданията си, ще постигнете намеренията си, влагайки всичко, което е нужно за успеха ви днес. Не омаловажавайте отношението на някого към вас, добро или не, то може да се окаже решаващо за изхода на една ситуация. Във възможностите ви е да й повлияете положително, ако излъчвате светли мисли към участващите в нея хора.
23 сеп 2020
Последни новини