7 °C

Павел Аргиров е седмокласникът с най-висок успех на външното оценяване

Павел Аргиров е седмокласникът от община Първомай с най-висок резултат на провелото се през май Национално външно оценяване. Със своите 180,750 точки, той е между 50-те най-добре представилите се ученици от област Пловдив. Между момчетата, Павел е  на 16-то място, изпреварван, най-вече от седмокласниците на ОМГ – Пловдив, които са национални първенци.

Павел Аргиров вече е бил герой на репортажи не само в Parvomai.NET,  но и в национални медии. Любопитни занимания, постижения на национални състезания, доброволчески участия и необуздана страст към четенето го отличават от много негови връстници.

Т.К: Доволен ли си от резултатите?

П.А.: Да, разбира се. Това очаквах и се радвам, че успях да ги постигна. Щастлив съм от резултата си, защото съм положил много труд за него. През седемте години в училище съм градил постепенно своите знания и умения

Т.К:На кого дължиш този успех?

П.А.: Благодарен съм на госпожа Вергова, която ми даде основата в образованието. Майка ми специално я избра, защото тя е най-добрата начална учителка в Първомай. Когато тръгнах на училище, тя ми даде желанието за учене и разтвори пред мен един нов свят на знание. Благодарен съм и на учителките ми по български език – Красимира Хубинова и Антонина Бонева и по математика – Красимира Дамянова и Гергана Аспарухова.

Т.К:Сега пред теб са отворени вратите на всички училища в областта. Взел ли си решение къде ще продължиш да учиш?

П.А.: Още не. Колебая се. Имам основата на английския и ми се иска да уча друг език. Първоначално бях избрал испански в Руската гимназия, защото е един от най-разпространените езици в света, след китайския. Но той е най-разпространен в Америка, а освен това разбрах, че е сравнително лесен и се научава бързо и извън училище. Сега обмислям възможността да уча немски в Езикова гимназия „Пловдив“. Знам, че там има много високи изисквания, но учениците излизат отлично подготвени. През последните дни се замислям дали не е добре да остана в СУ „Златаров“, защото такава материална база няма никое друго училище в Пловдив, а има и много добри учители. Единственият недостатък е, че тук няма да науча немски или испански. Има достатъчно време, за да избера най-доброто.

Т.К: А родителите ти ще се съгласят ли с твоето решение?  Те нямат ли предложения?

П.А.: Мама каза, че този успех прави отговорността за избор на училище още по-голяма. Но родителите ми са убедени, че ще направя правилна преценка и ще избера най-доброто за себе си.

Т.К: Най-добре представилите се ученици са от ОМГ „Акад. Кирил Попов“, не искаш ли да кандидатстваш там?

П.А.: Аз много харесвам програмирането, което се учи в математическа гимназия. Вече съм опитвал да програмирам и ми беше много интересно. Но програмирането ще напредне много през тези 5 години докато съм в гимназия и е по-добре да го уча след това.

Т.К: Професията на програмиста ли си избрал за свое бъдеще?

П.А.: Може би, но първият ми избор е право.

Т.К: Какво ще пожелаеш на бъдещите седмокласници?

П.А.: Да се трудят и да не се притесняват – тестът не е толкова труден и без специална подготовка може да се справят добре, ако са учили през годината.

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Pe
  Petkova
  5 -1
  14:45, 8 юни 2018
  Браво на детето успех и много сбъднати мечти :)
 • 2
  Ми
  Минало
  0 0
  23:22, 10 юни 2018
  Браво на Павел! Но нека не забравя, че началното си образование завърши в ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" град Първомай. И тогава той беше такъв амбициозен и успешен ученик.

Хороскоп за 25.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
В забързано темпо ще минава деня ви. Използвайте енергията си за да отхвърлите повече работа, имате всички шансове за придобивки от финансов и личен характер. Ще се имате вниманието на човек, когото уважавате, и с когото ви е приятно да сте. Семейството ще ви подкрепи в предстояща надпревара с вяра в победата ви.
25 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Отговорни и в добра кондиция, ще свършите повече от задачите си днес, независимо, че не ви липсва и желание за развлечения. Някои от вас ще открият за себе си своето ново поприще, на което ще посветят енергията си с удоволствие. Денят се свързва и с придобивки, най-вече за дома.
25 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Подтиквани от свои мисли и планове, ще търсите пътища, чрез които да ускорите развитието на делата си. Всичко е във възможностите ви, поставили сте си реализуеми цели и ще работите за тях. Други от вас ще са изкушени от възможността да се забавляват и няма да се колебаят дълго.
25 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Настроението ви е чудесно днес, а това е един необходим фактор за ползотворната ви работа. Денят ви се развива динамично, а това е добре дошло за вас. Имате реалната възможност да си осигурите сериозни финансови приходи.
25 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работата на повечето от вас днес ще премине в движение, а на някои дори може да им се наложи да пътуват по работа. Нека това обаче не ви притеснява, тъй като ви очаква един наистина ползотворен ден. Срещате различни хора, които оставят у вас чудесни впечатления. Вечерта най-вероятно ще имате нужда от почивка, затова е за препоръчване да си останете у дома.
25 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Не предизвиквайте съдбата, като продължавате да работите без почивка. Подарете си повече време за себе си и споделете с хората, които ви обичат вълненията си. Длъжни сте се съобразите с нуждите си, ако не искате скоро те да се превърнат в основен фактор, с който трябва да се съобразявате.
25 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Оптимистично настроени сте за бъдещето и възможните неблагоприятни новини едва ли ще ви разстроят. Наясно сте със ситуацията и добре разбирате възможностите, които ви се откриват и начините да се възползвате. Единствено прекалената самоувереност може да ви подведе в даден момент, но едва ли ще го допуснете.
25 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Няма да изпуснете предлагащ ви се шанс, дори това да постави на изпитание упоритостта и отговорностите ви. Няма съмнение, че можете да се справите. В личните си взаимоотношения не бъдете прекалено прями, колкото и да се цени това, рискувате да нараните някого с откровенията си. Бъдете сдържани и дипломатични.
25 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не отблъсквайте с лека ръка почитателите си, съвсем скоро може да се окажат много необходими. Перспективни делови ангажименти ще отнемат времето на мнозина от вас. Паричните постъпления от тях ще ви бъдат достатъчни да осъществите отдавна отлагани желания.
25 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес ще ви се наложи доста да се замислите относно начина, по който ще процедирате за в бъдеще. Изводите, които правите ще ви накарат да промените решително тактиката си на работа. Намерете време за ангажимент, който сте отлагали от доста време. Може би на неочаквано място ще успеете да попаднете да ценна за вас идея.
25 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Прегледайте текущите си сметка, сред тях има такива, които не могат да бъдат отлагани. Започнат проект ще продължи да ви занимава и днес. Целите, които си поставяте са реализуеми, но е време да помислите и за допълнително финансиране, предвид големите ви очаквания. Битовите проблеми няма да ви затруднят.
25 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Едно събитие ще ви постави в някаква зависимост от други хора. Това няма да ви се понрави и ще търсите начини да защитите независимостта си. Ще срещнете трудности, но ще ги преодолеете. Ще откриете, че има още какво да ви развълнува извън обсега на интересите ви. Любим човек ще се погрижи за това.
25 фев 2020
Последни новини