Полицията започва кампания за превенция срещу телефонните измами

Полицията в Първомай започва кампания за превенция срещу телефонните измами.

Служителите на реда споделят, че зачестяват случаите на подобни измами в областта, но отдавна в Първомай и общината не е имало подобни. Затова те се опасяват, че в скоро време ще започнат атаки за заблуда на местните. Според служителите вече е преминала вълната на позвънявания от „прокурор“, „лекар“ и „пострадал“ роднина. През последните месеци най-често измамниците се представят за полицейски служители и искат пари, за да бъде заловен телефонен престъпник.

Полицаите са загрижени най-вече за възрастни хора, които не са добре осведомени за методите на действия на измамниците и се подвеждат от обещания да бъдат наградени и отличени за доблестна постъпка.

В пощата, на местата, на които се раздават пенсии в селата и клубовете ще бъдат разлепени предупредителни съобщения. Ще бъдат раздадени и листовки. От районното управление молят младите хора да разговарят със своите по-възрастни роднини и да ги предупредят - „Полицейските органи при осъществяване на функциите си НИКОГА НЕ използват парични средства, предоставени им от граждани.“

В случай на подобно обаждане, да се обадят на близките си за консултация и на телефон 112 или 032/632210.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини