4 °C

Брат и сестра от Първомай са сред лауреатите на Наградата за благородство и доблест

Калояна и Ивайло Налбантови са носители на Национална младежка награда за проявено благородство и доблест за 2018-а година.

Наградата е учредена през 2017 г., за да отличи по специален начин благородството, сътворено от деца и млади хора и за да подчертае доблестта, която младите в България носят и разпространяват.
11-годишната Калояна и 17-годишният Ивайло са единствените брат и сестра между 20-те носители на Наградата за тази година.

Номинирани са от Центъра за обществена подкрепа, където двамата се доброволци от няколко години. Калояна и Ивайло са детските лица на Доброволческата програма на "Соник Старт" в региона, участвайки в десетки публични събития в подкрепа на социално значими каузи. Работят активно с деца в неравностойно положение и с младежи и възрастни в нужда от социално подпомагане в град Първомай. Калояна помага на потребители на социалните услуги да усвояват правилата и играта на бадминтон, а Ивайло предава знанията и опита си в областта на изобразителното изкуство. Двамата вярват, че всяко усилие за равния старт на децата в България си струва и трябва да се прави ежедневно.

Годишната церемония по награждаването се домакинства от Симеон Сакскобургготски и ще се проведе в резиденция Врана на 11 юни. 

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

 • 1
  Ав
  Аверче
  17 -8
  15:56, 7 юни 2018
  Така и не разбрах на кого са предавани тия знания за изкуство и бадминтон като никой над 18 няма да тръгне да си търси хора които да ги учат да рисуват или да играят бадминтон нека правят нещо по-добро за всички хора като дарения на храна,пари,дрехи и неща които хора в общината не могат да си позволят благодарение на високите заплати и бонусната система на ачката папазов-здрастито и тогава да получават такива “престижни” награди които съществуват от една година и най-вече да правят даренията за самите себе си за свое удовлетворение а не за награди и под такива които не могат да си позволят елементарните нужди нямам предвид циганите щото циганите папазчето достатъчно ги угоява 😘😘😘 ✌️✌️
 • 2
  Ха
  ха-ха
  20 -7
  17:51, 7 юни 2018
  Ха-ха-ха! Дори няма нужда от коментар! Някой хора нямат спирка. Поне да не сме от един град и да не знаем за каква доблест става дума. Каква глупост още ще измислите?????
 • 3
  Да
  Даниела Стоянова
  11 -11
  19:16, 7 юни 2018
  Господа, анонимници, доблестните хора не се крият зад никнеймове.
 • 4
  Въ
  Въпрос
  14 -6
  21:20, 7 юни 2018
  А вие госпожо, да не би да си написахте истинското име?
 • 5
  За
  Запознат.
  26 -8
  21:38, 7 юни 2018
  Каква доблест бе хора,какви пет лева. Пълен смях.Само като видите от какво доблестно потекло са дано да не са като тях.За какъв равен старт говорите бе.Техния род винаги е тикан и е ходатайствано за тях. Това ли е равния старт.
 • 6
  Ня
  Няма нужда
  24 -5
  07:40, 8 юни 2018
  Още един пример от нашия град, как хората с връзки лансират децата си! Тези две чада са трето поколение номенклатура и нищо повече. Две награждавате, а 200 бягат за чужбина! Заради подобни номенклатурни и кмето-краставичарски истории на 99 процента от младите не им се живее в Първомай!
 • 7
  Им
  има нужда
  13 -10
  09:32, 8 юни 2018
  Браво деца! Не познавам Калояна, но Ивайло има толкова много енергия, умения и знания. Изобщо не се учудвам, че е доброволец. Браво и на родитлите!
 • 8
  Ну
  Нужда от нужник
  18 -1
  13:22, 8 юни 2018
  На който родителите му имат пари и връзки го бутат напред по разни конкурси и конкурсчета, както самите те са били бутани от ДКМС и БКП, после и от БСП!!! Равен шанс няма, няма и да има! Едно дете израснало в сирашки дом има ли връзките и финансовите възможности на родителите на деца от трето поколение номенклатура???
 • 9
  Лу
  Лудото Коле
  19 -2
  17:04, 8 юни 2018
  аз нямам нищо против тези две деца, НО няма да крия че е дразеща ситуацията с връзкарството. Специално в Първомай без него е много много трудно да се успее, в което и да е начинание. Ясно, е че няма как гр. Първомай да е "оазиса" на добрия и просперитетен живот в България, но положението можеше да бъде далеч по-оптимистично от сегашното!! Нищо, важното е, че всички тези фамилии и родове, които началстваха в Първомай, сега си живеят много добре, децата им си получават наградките, докато в същото време в ЛОНДОН И ОКОЛНОСТИТЕ СЕ ОФОРМИ СОЛИДНА ПЪРВОМАЙСКА КОЛОНИЯ ОТ ВСЕ МЛАДИ ХОРА, ЧИЙТО ДЕЦА СЕ РАЖДАМ ТАМ. Останалите пък са по Софията и Пловдив, НО нищо, ВАЖНОТО Е ЧЕ ВСИЧКО Е ТОЧНО!
 • 10
  Засрамете се. Пак ли ще плюем. Оставете децата на бъдещето. Те най-добре знаят как, кога и колко да направят за доброволчеството. Възрастните трябва само с пример да ги водим и учим. Всичко друго е само завист, незнание и глупава суета.
 • 11
  Че
  Червената Соня
  1 -1
  19:23, 11 юни 2018
  Запознат. или по-точно С.С., то и за теб ходатайстваха ама....
  • Пу
   Путин
   1 0
   16:06, 18 юни 2018
   Заври си го отзад. По гнусен си от кенеф.

Хороскоп за 22.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Мнозина от вас ще предпочетат да посветят времето си на полезни и приятни неща, с които да зарадват най-близките си. Забравете за грижите свързани с професионалните дела и се наслаждавайте пълноценно на почивката си. Можете също така да освободите голяма част от натрупаното напрежение, като се занимавате със спорт.
22 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се поддавайте на внушения и не позволявайте нечие лошо настроение да развали вашето. Ще получите обаждания, които ще ви зарадват и ще дадат простор на мечтите ви. Очакват ви приятни часове с любимия човек. Не подценявайте желанието му да сте заедно. Ще се изненадате от едно предложение.
22 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Едва ли ще се задържате за по-дълго време на едно място днес и с право приятелите ви ще се оплакват, че не могат да ви открият. Имате нужда от свеж въздух, затова едва ли стоенето вкъщи ще е предпочетеният от повечето от вас вариант. Разходка сред природата ще ви се отрази чудесно и ще ви зареди с достатъчно свежа енергия.
22 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Мислете за себе си и за бъдещето си. Погрижете се за нещата, които ви дават сигурност и не пренебрегвайте мнението на близките си. С добра организация ще подобрите работата и материалното си положение, което ще се отрази на целия ви живот. Отношенията ви с партньора се нуждаят от повече яснота.
22 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще получите добри възможности за придобивки, от които ще се възползвате максимално. Основателно ще насочите интересите си към сегменти, в които владеете положението, от там ще дойдат и парите. Не избързвайте в нищо и внимателно обмисляйте действията си. Погрижете се да не пропускате важните моменти в живота на близките си.
22 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Голяма част от вас посрещат гости днес, затова е твърде възможно планираната почивка да остане на заден план. Затова пък бъдете сигурни, че приятното прекарване ви е сигурно. Имате конкретна идея за нещо, което отдавна ви вълнува и съвсем скоро ще се радвате на чудесна възможност, за да я осъществите. Намерете време и за почивка днес.
22 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Денят ви ще е забързан и често с напрежение, но не изпадайте в стрес. Ще работите по приключване на задача, резултатите от която имат отношение към финансите на семейството ви. Ако времето не ви стигне за всичко, което планирате, потърсете подкрепа. Сигурно е, че такава няма да ви бъде отказана.
22 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес ще трябва да обърнете повече внимание на отношенията си със сърдечния партньор. Дайте всичко от себе си, за да предотвратите евентуалните конфликти. Ще срещнете хора, с чиято помощ може да повишите професионалната си квалификация, а също и финансовите си приходи. Не пренебрегвайте и духовното си здраве.
22 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Възможно е да се ангажирате с непредвидени задачи и да поемете чужди отговорности. Това ще обогати житейския ви опит, но ще ви по изнерви. Домашните проблеми също ще ви заставят да търсите решения и в края на деня се очаква да сте уморени. Починете си и не търсете причини да слизате в конфликт с близките си.
22 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не са изключени затруднения, които да ви разколебаят по отношение на планирано пътуване или друга подготвяна среща. Каквито и да са причините, не се гневете на околните. Избягвайте ненужни спорове и доказване на надмощие. Нуждаете се от почивка, за това приемете приятелска покана за среща.
22 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес ще трябва да положите усилия, за да постигнете разбирателството, към което се стремите. Нищо не идва от само себе си през този ден, но нека това не ви обезсърчава. Не се поддавайте на лошо настроение, а направете нещо, което ще ви накара да се почувствате добре. Дори да смятате, че това е прост каприз, не се колебайте да го изпълните.
22 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Едно събитие ще ви направи доволни и ще повиши самочувствието ви. Но не се изживявайте като първа инстанция, дайте правото и на другите да имат мнение. Така достойнството и авторитетът ви ще се запазят, освен това ще научите нещо полезно за себе си. Усещането ви за скорошна развръзка на личен проблем не е погрешно.
22 фев 2020
Последни новини