29 °C

Брат и сестра от Първомай са сред лауреатите на Наградата за благородство и доблест

Калояна и Ивайло Налбантови са носители на Национална младежка награда за проявено благородство и доблест за 2018-а година.

Наградата е учредена през 2017 г., за да отличи по специален начин благородството, сътворено от деца и млади хора и за да подчертае доблестта, която младите в България носят и разпространяват.
11-годишната Калояна и 17-годишният Ивайло са единствените брат и сестра между 20-те носители на Наградата за тази година.

Номинирани са от Центъра за обществена подкрепа, където двамата се доброволци от няколко години. Калояна и Ивайло са детските лица на Доброволческата програма на "Соник Старт" в региона, участвайки в десетки публични събития в подкрепа на социално значими каузи. Работят активно с деца в неравностойно положение и с младежи и възрастни в нужда от социално подпомагане в град Първомай. Калояна помага на потребители на социалните услуги да усвояват правилата и играта на бадминтон, а Ивайло предава знанията и опита си в областта на изобразителното изкуство. Двамата вярват, че всяко усилие за равния старт на децата в България си струва и трябва да се прави ежедневно.

Годишната церемония по награждаването се домакинства от Симеон Сакскобургготски и ще се проведе в резиденция Врана на 11 юни. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

 • 1
  Ав
  Аверче
  17 -8
  15:56, 7 юни 2018
  Така и не разбрах на кого са предавани тия знания за изкуство и бадминтон като никой над 18 няма да тръгне да си търси хора които да ги учат да рисуват или да играят бадминтон нека правят нещо по-добро за всички хора като дарения на храна,пари,дрехи и неща които хора в общината не могат да си позволят благодарение на високите заплати и бонусната система на ачката папазов-здрастито и тогава да получават такива “престижни” награди които съществуват от една година и най-вече да правят даренията за самите себе си за свое удовлетворение а не за награди и под такива които не могат да си позволят елементарните нужди нямам предвид циганите щото циганите папазчето достатъчно ги угоява 😘😘😘 ✌️✌️
 • 2
  Ха
  ха-ха
  20 -7
  17:51, 7 юни 2018
  Ха-ха-ха! Дори няма нужда от коментар! Някой хора нямат спирка. Поне да не сме от един град и да не знаем за каква доблест става дума. Каква глупост още ще измислите?????
 • 3
  Да
  Даниела Стоянова
  11 -11
  19:16, 7 юни 2018
  Господа, анонимници, доблестните хора не се крият зад никнеймове.
 • 4
  Въ
  Въпрос
  14 -6
  21:20, 7 юни 2018
  А вие госпожо, да не би да си написахте истинското име?
 • 5
  За
  Запознат.
  26 -8
  21:38, 7 юни 2018
  Каква доблест бе хора,какви пет лева. Пълен смях.Само като видите от какво доблестно потекло са дано да не са като тях.За какъв равен старт говорите бе.Техния род винаги е тикан и е ходатайствано за тях. Това ли е равния старт.
 • 6
  Ня
  Няма нужда
  24 -5
  07:40, 8 юни 2018
  Още един пример от нашия град, как хората с връзки лансират децата си! Тези две чада са трето поколение номенклатура и нищо повече. Две награждавате, а 200 бягат за чужбина! Заради подобни номенклатурни и кмето-краставичарски истории на 99 процента от младите не им се живее в Първомай!
 • 7
  Им
  има нужда
  13 -10
  09:32, 8 юни 2018
  Браво деца! Не познавам Калояна, но Ивайло има толкова много енергия, умения и знания. Изобщо не се учудвам, че е доброволец. Браво и на родитлите!
 • 8
  Ну
  Нужда от нужник
  18 -1
  13:22, 8 юни 2018
  На който родителите му имат пари и връзки го бутат напред по разни конкурси и конкурсчета, както самите те са били бутани от ДКМС и БКП, после и от БСП!!! Равен шанс няма, няма и да има! Едно дете израснало в сирашки дом има ли връзките и финансовите възможности на родителите на деца от трето поколение номенклатура???
 • 9
  Лу
  Лудото Коле
  19 -2
  17:04, 8 юни 2018
  аз нямам нищо против тези две деца, НО няма да крия че е дразеща ситуацията с връзкарството. Специално в Първомай без него е много много трудно да се успее, в което и да е начинание. Ясно, е че няма как гр. Първомай да е "оазиса" на добрия и просперитетен живот в България, но положението можеше да бъде далеч по-оптимистично от сегашното!! Нищо, важното е, че всички тези фамилии и родове, които началстваха в Първомай, сега си живеят много добре, децата им си получават наградките, докато в същото време в ЛОНДОН И ОКОЛНОСТИТЕ СЕ ОФОРМИ СОЛИДНА ПЪРВОМАЙСКА КОЛОНИЯ ОТ ВСЕ МЛАДИ ХОРА, ЧИЙТО ДЕЦА СЕ РАЖДАМ ТАМ. Останалите пък са по Софията и Пловдив, НО нищо, ВАЖНОТО Е ЧЕ ВСИЧКО Е ТОЧНО!
 • 10
  Засрамете се. Пак ли ще плюем. Оставете децата на бъдещето. Те най-добре знаят как, кога и колко да направят за доброволчеството. Възрастните трябва само с пример да ги водим и учим. Всичко друго е само завист, незнание и глупава суета.
 • 11
  Че
  Червената Соня
  1 -1
  19:23, 11 юни 2018
  Запознат. или по-точно С.С., то и за теб ходатайстваха ама....
  • Пу
   Путин
   1 0
   16:06, 18 юни 2018
   Заври си го отзад. По гнусен си от кенеф.

Хороскоп за 18.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
18 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
18 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
18 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
18 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
18 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
18 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
18 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
18 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
18 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
18 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
18 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
18 сеп 2020
Последни новини