23 °C

Павел Аргиров е седмокласникът с най-висок успех на външното оценяване

Павел Аргиров е седмокласникът от община Първомай с най-висок резултат на провелото се през май Национално външно оценяване. Със своите 180,750 точки, той е между 50-те най-добре представилите се ученици от област Пловдив. Между момчетата, Павел е  на 16-то място, изпреварван, най-вече от седмокласниците на ОМГ – Пловдив, които са национални първенци.

Павел Аргиров вече е бил герой на репортажи не само в Parvomai.NET,  но и в национални медии. Любопитни занимания, постижения на национални състезания, доброволчески участия и необуздана страст към четенето го отличават от много негови връстници.

Т.К: Доволен ли си от резултатите?

П.А.: Да, разбира се. Това очаквах и се радвам, че успях да ги постигна. Щастлив съм от резултата си, защото съм положил много труд за него. През седемте години в училище съм градил постепенно своите знания и умения

Т.К:На кого дължиш този успех?

П.А.: Благодарен съм на госпожа Вергова, която ми даде основата в образованието. Майка ми специално я избра, защото тя е най-добрата начална учителка в Първомай. Когато тръгнах на училище, тя ми даде желанието за учене и разтвори пред мен един нов свят на знание. Благодарен съм и на учителките ми по български език – Красимира Хубинова и Антонина Бонева и по математика – Красимира Дамянова и Гергана Аспарухова.

Т.К:Сега пред теб са отворени вратите на всички училища в областта. Взел ли си решение къде ще продължиш да учиш?

П.А.: Още не. Колебая се. Имам основата на английския и ми се иска да уча друг език. Първоначално бях избрал испански в Руската гимназия, защото е един от най-разпространените езици в света, след китайския. Но той е най-разпространен в Америка, а освен това разбрах, че е сравнително лесен и се научава бързо и извън училище. Сега обмислям възможността да уча немски в Езикова гимназия „Пловдив“. Знам, че там има много високи изисквания, но учениците излизат отлично подготвени. През последните дни се замислям дали не е добре да остана в СУ „Златаров“, защото такава материална база няма никое друго училище в Пловдив, а има и много добри учители. Единственият недостатък е, че тук няма да науча немски или испански. Има достатъчно време, за да избера най-доброто.

Т.К: А родителите ти ще се съгласят ли с твоето решение?  Те нямат ли предложения?

П.А.: Мама каза, че този успех прави отговорността за избор на училище още по-голяма. Но родителите ми са убедени, че ще направя правилна преценка и ще избера най-доброто за себе си.

Т.К: Най-добре представилите се ученици са от ОМГ „Акад. Кирил Попов“, не искаш ли да кандидатстваш там?

П.А.: Аз много харесвам програмирането, което се учи в математическа гимназия. Вече съм опитвал да програмирам и ми беше много интересно. Но програмирането ще напредне много през тези 5 години докато съм в гимназия и е по-добре да го уча след това.

Т.К: Професията на програмиста ли си избрал за свое бъдеще?

П.А.: Може би, но първият ми избор е право.

Т.К: Какво ще пожелаеш на бъдещите седмокласници?

П.А.: Да се трудят и да не се притесняват – тестът не е толкова труден и без специална подготовка може да се справят добре, ако са учили през годината.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Pe
  Petkova
  5 -1
  14:45, 8 юни 2018
  Браво на детето успех и много сбъднати мечти :)
 • 2
  Ми
  Минало
  0 0
  23:22, 10 юни 2018
  Браво на Павел! Но нека не забравя, че началното си образование завърши в ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" град Първомай. И тогава той беше такъв амбициозен и успешен ученик.

Хороскоп за 08.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ви ще започне в добро настроение и без усилия ще привеждате в действие намеренията си. За повечето от вас те са свързани със семейството и дома. Ще се справите с възникнал проблем по-бързо, отколкото предполагате. Активността ви ще се засили, получавайки интересно предложение.
08 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Заниманията със спорт ще ви тонизират и заредят положително. Една емоционална връзка може да ви донесе разочарования, затова не хранете големи надежди. Погрижете се да разнообразите кулинарните си предпочитания.
08 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Освободете се от напрежението си, като потърсите развлечения сред природата. Близките ви очакват да подобрите отношението си към тях, най-вече партньора ви. Дайте си сметка, че с подобно поведение може само да загубите граденото до тук. Разговор с чужбина ще ви обнадежди. С приятели също ще изживеете спокойни часове навън.
08 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Приятелски срещи и развлечения ще ви помогнат да се разтоварите от тревожни мисли и стрес. От вас зависи да имате това, което искате. Борете се за любовта си и в същото време изисквайте от “партньора си” да направи своя избор. Приемете го, какъвто и да е той. Духовните практики биха ви помогнали да релаксирате пълноценно.
08 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще ви се отдава с лекота общуването днес. Но, запазете присъствие на духа, ако все пак ви се наложи да контактувате с неприятна за вас личност. Най-доброто, което можете да направите е да наложите дистанция. Близо сте до постигането на желаната цел. Остава малко време и аплодисментите ще са за вас.
08 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Отдадени на служебната си работа, повечето от вас ще продължат и днес да се занимавате с текущите си задачи. За други денят е подготвил приятни изненади, или по-точно онези, които милеят за отдиха ви. Във връзка с начинание от обществен или личен характер трети ще тръгнат на път.
08 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Прекалено критично настроени сте към околните и това може да доведе до нежелателни последици. Овладейте навреме емоциите си, преди да е станало твърде късно. Подходяща терапия е усамотението, което със сигурност ще възвърне душевното ви равновесие. Ако имате възможност можете да задоволите своя прищявка, което също има благоприятен ефект.
08 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нека работата ви остане на заден план днес. Съсредоточете усилията в личните си дела. Едно пътуване ще промени основните ви ориентири, които дават облика на начина ви на живот. Някои от вас е много вероятно да срещнат човека, с който биха искали да прекарат остатъка от живота си. Не пропускайте шансовете си.
08 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще се чувствате празнично и добре. Може би за това ви слънчево настроение ще допринесе една дългоочаквана вест. Децата очакват от вас повече внимание и нежност. Не проявявайте раздразнение, ако някой упорито се натрапва със съветите си. Отминете го с хладна усмивка. Интуицията ви ще ви помогне при една объркана ситуация.
08 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Посветете този ден на вашите близки, които отдавна имат нужда от вас. Опитайте се да се освободите от насъбралото се напрежение и да прекарате спокоен ден в домашна обстановка. Можете да разчитате на помощта на семейството си за свое хрумване. Вероятно ще се окаже особено прогресивна идеята ви.
08 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Имате много нови планове за следващите дни, но ще е най-добре ако днес отделите повече време за почивка. Ваш приятел ще ви предложи нещо, на което трудно ще устоите. Не пропускайте възможността да прекарате приятно сред нови и интересни хора. Вниманието ви е привлечено от очарователна личност, представител на знаците Близнаци и Везни.
08 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Усещате прилив на енергия, а и денят ще е приятен за вас, защото е свързан с доста изненади. Очаква ви среща с приятели, която ще ви наведе на мисълта, че има много начини човек да се чувства доволен от живота. Размислите ще ви изпълват с оптимизъм и очаквания. При някои от вас ще се появят засилени желания за брак.
08 авг 2020
Последни новини