Павел Аргиров е седмокласникът с най-висок успех на външното оценяване

Павел Аргиров е седмокласникът от община Първомай с най-висок резултат на провелото се през май Национално външно оценяване. Със своите 180,750 точки, той е между 50-те най-добре представилите се ученици от област Пловдив. Между момчетата, Павел е  на 16-то място, изпреварван, най-вече от седмокласниците на ОМГ – Пловдив, които са национални първенци.

Павел Аргиров вече е бил герой на репортажи не само в Parvomai.NET,  но и в национални медии. Любопитни занимания, постижения на национални състезания, доброволчески участия и необуздана страст към четенето го отличават от много негови връстници.

Т.К: Доволен ли си от резултатите?

П.А.: Да, разбира се. Това очаквах и се радвам, че успях да ги постигна. Щастлив съм от резултата си, защото съм положил много труд за него. През седемте години в училище съм градил постепенно своите знания и умения

Т.К:На кого дължиш този успех?

П.А.: Благодарен съм на госпожа Вергова, която ми даде основата в образованието. Майка ми специално я избра, защото тя е най-добрата начална учителка в Първомай. Когато тръгнах на училище, тя ми даде желанието за учене и разтвори пред мен един нов свят на знание. Благодарен съм и на учителките ми по български език – Красимира Хубинова и Антонина Бонева и по математика – Красимира Дамянова и Гергана Аспарухова.

Т.К:Сега пред теб са отворени вратите на всички училища в областта. Взел ли си решение къде ще продължиш да учиш?

П.А.: Още не. Колебая се. Имам основата на английския и ми се иска да уча друг език. Първоначално бях избрал испански в Руската гимназия, защото е един от най-разпространените езици в света, след китайския. Но той е най-разпространен в Америка, а освен това разбрах, че е сравнително лесен и се научава бързо и извън училище. Сега обмислям възможността да уча немски в Езикова гимназия „Пловдив“. Знам, че там има много високи изисквания, но учениците излизат отлично подготвени. През последните дни се замислям дали не е добре да остана в СУ „Златаров“, защото такава материална база няма никое друго училище в Пловдив, а има и много добри учители. Единственият недостатък е, че тук няма да науча немски или испански. Има достатъчно време, за да избера най-доброто.

Т.К: А родителите ти ще се съгласят ли с твоето решение?  Те нямат ли предложения?

П.А.: Мама каза, че този успех прави отговорността за избор на училище още по-голяма. Но родителите ми са убедени, че ще направя правилна преценка и ще избера най-доброто за себе си.

Т.К: Най-добре представилите се ученици са от ОМГ „Акад. Кирил Попов“, не искаш ли да кандидатстваш там?

П.А.: Аз много харесвам програмирането, което се учи в математическа гимназия. Вече съм опитвал да програмирам и ми беше много интересно. Но програмирането ще напредне много през тези 5 години докато съм в гимназия и е по-добре да го уча след това.

Т.К: Професията на програмиста ли си избрал за свое бъдеще?

П.А.: Може би, но първият ми избор е право.

Т.К: Какво ще пожелаеш на бъдещите седмокласници?

П.А.: Да се трудят и да не се притесняват – тестът не е толкова труден и без специална подготовка може да се справят добре, ако са учили през годината.

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Pe
    Petkova
    5 -1
    14:45, 8 юни 2018
    Браво на детето успех и много сбъднати мечти :)
  • 2
    Ми
    Минало
    1 0
    23:22, 10 юни 2018
    Браво на Павел! Но нека не забравя, че началното си образование завърши в ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" град Първомай. И тогава той беше такъв амбициозен и успешен ученик.
Последни новини