9 °C

Павел Аргиров е седмокласникът с най-висок успех на външното оценяване

Павел Аргиров е седмокласникът от община Първомай с най-висок резултат на провелото се през май Национално външно оценяване. Със своите 180,750 точки, той е между 50-те най-добре представилите се ученици от област Пловдив. Между момчетата, Павел е  на 16-то място, изпреварван, най-вече от седмокласниците на ОМГ – Пловдив, които са национални първенци.

Павел Аргиров вече е бил герой на репортажи не само в Parvomai.NET,  но и в национални медии. Любопитни занимания, постижения на национални състезания, доброволчески участия и необуздана страст към четенето го отличават от много негови връстници.

Т.К: Доволен ли си от резултатите?

П.А.: Да, разбира се. Това очаквах и се радвам, че успях да ги постигна. Щастлив съм от резултата си, защото съм положил много труд за него. През седемте години в училище съм градил постепенно своите знания и умения

Т.К:На кого дължиш този успех?

П.А.: Благодарен съм на госпожа Вергова, която ми даде основата в образованието. Майка ми специално я избра, защото тя е най-добрата начална учителка в Първомай. Когато тръгнах на училище, тя ми даде желанието за учене и разтвори пред мен един нов свят на знание. Благодарен съм и на учителките ми по български език – Красимира Хубинова и Антонина Бонева и по математика – Красимира Дамянова и Гергана Аспарухова.

Т.К:Сега пред теб са отворени вратите на всички училища в областта. Взел ли си решение къде ще продължиш да учиш?

П.А.: Още не. Колебая се. Имам основата на английския и ми се иска да уча друг език. Първоначално бях избрал испански в Руската гимназия, защото е един от най-разпространените езици в света, след китайския. Но той е най-разпространен в Америка, а освен това разбрах, че е сравнително лесен и се научава бързо и извън училище. Сега обмислям възможността да уча немски в Езикова гимназия „Пловдив“. Знам, че там има много високи изисквания, но учениците излизат отлично подготвени. През последните дни се замислям дали не е добре да остана в СУ „Златаров“, защото такава материална база няма никое друго училище в Пловдив, а има и много добри учители. Единственият недостатък е, че тук няма да науча немски или испански. Има достатъчно време, за да избера най-доброто.

Т.К: А родителите ти ще се съгласят ли с твоето решение?  Те нямат ли предложения?

П.А.: Мама каза, че този успех прави отговорността за избор на училище още по-голяма. Но родителите ми са убедени, че ще направя правилна преценка и ще избера най-доброто за себе си.

Т.К: Най-добре представилите се ученици са от ОМГ „Акад. Кирил Попов“, не искаш ли да кандидатстваш там?

П.А.: Аз много харесвам програмирането, което се учи в математическа гимназия. Вече съм опитвал да програмирам и ми беше много интересно. Но програмирането ще напредне много през тези 5 години докато съм в гимназия и е по-добре да го уча след това.

Т.К: Професията на програмиста ли си избрал за свое бъдеще?

П.А.: Може би, но първият ми избор е право.

Т.К: Какво ще пожелаеш на бъдещите седмокласници?

П.А.: Да се трудят и да не се притесняват – тестът не е толкова труден и без специална подготовка може да се справят добре, ако са учили през годината.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Pe
  Petkova
  5 -1
  14:45, 8 юни 2018
  Браво на детето успех и много сбъднати мечти :)
 • 2
  Ми
  Минало
  0 0
  23:22, 10 юни 2018
  Браво на Павел! Но нека не забравя, че началното си образование завърши в ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" град Първомай. И тогава той беше такъв амбициозен и успешен ученик.

Хороскоп за 30.03.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Общуването с близките ви днес ще ви донесе спокойствие и увереност за бъдещето. С лекота ще решите домашните проблеми. Не унивайте. Разчитайте повече както на собствените си сили, така и на подкрепата им. Делата, започнати днес ще завършат с успех. Хубавите емоции и настроения ще ви направят и по-добри.
30 мар 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Вървите неотклонно по пътя, който сте си избрали. Макар и бавно, постигате целите си и това ви изпълва със задоволство. Не сте склонни да се поддавате на влиянието, което някои хора се опитват да наложат над вас. Следвате единствено собствените си принципи и не се интересувате от то приказките на околните. Сърдечният ви партньор има нужда от помощта ви.
30 мар 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Обкръжението на близките ви хора внася спокойствие в душата и мислите ви. Заедно ще решавате възникващите въпроси и ще планирате бъдещето си. Ще разчитате както на собствените си сили, така и на подкрепата им. Всичко започнато днес обещава да завърши с успех.
30 мар 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Колебанията ви са напълно излишни. Действайте решително и желаните резултати ще се превърнат в реалност. Не се тревожете за половинката си, тя се справя чудесно и без вашите напътствия. Не прекалявайте със загрижеността си.
30 мар 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Живейте с повече увереност в себе си. Не позволявайте да ви потискат нечии чужди комплекси. Освободете се от привързаностите си, ако търсите щастието. Правете нещата, от които ще получите удовлетворение. Постигнатото ще ви направи по-смели, дръзки и вдъхновени. Ще поставите началото на бъдещите си успехи.
30 мар 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Оставете вълната на проблемите да мине над главата ви, без да ви засегне. Любовта е тази, която ви закриля, съветва и направлява. Вслушайте се в съветите на любимия човек. Днес вие сте едно цяло. Доверете му се и заедно решавайте. Посветете се на изкушенията на една страстна любов. Този свят е сякаш само за вас двамата.
30 мар 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Шумът и суетата не са сред представите ви за неделен ден. Във възможностите ви е да бъдете по-внимателни и добри с околните, без да ги притеснявате с претенциите си. За това потърсете тихо място за отмора, където да останете насаме със себе си и мислите си. Нечия любов ще ви помогне да се възстановите от стреса и даде сили за нови предизвикателства.
30 мар 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Пролетният ден ще привлича много от вас навън, сред природата. Там ще получите тласък на идеи и по-късно с лекота ще вземате решенията си. За да откриете пътя ви е нужна добра ориентация и подготвеност, а вие ги имате и двете. Ще срещнете подкрепа, щом сте готови да я приемете.
30 мар 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Финансови несгоди и свързаните с тях семейни взаимоотношения ще притесняват много от вас. В очакване сте нещо добро да се случи, но за това ви е нужна надеждна подкрепа, с повече аргументи в своя защита, ще се справите. Консултация със специалист ще облекчи оплакванията ви и направи по-леко и бързо да преминат неразположенията ви.
30 мар 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Направете нужното, за да запазите доброто настроение на всички около вас. А някои от вас ще получат покана за излет сред природата. Не се колебайте дълго. Разходката, освен че ще ви разтовари, ще ви зареди с много положителна енергия и приятни емоции.
30 мар 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Отдайте се на почивка, заслужили сте я. Работата в къщи може и да почака. Правете неща, които ви доставят удоволствие, четете, гледайте телевизия, мързелувайте активно. Вижте се с приятели, веселете се и забравете за грижите. До вас ще достигне вест, която може да ви провокира към нови търсения.
30 мар 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Бъдете по-сдържани в оценките си за хората. Рискувате много, ако споделите мнението си с неподходящия човек. Не прибързвайте с отчаянието, съвсем скоро ще ви се открият прекрасни шансове за реализация.
30 мар 2020
Последни новини