Промениха цените на услугите, предоставяни от общината

Без гласовете на съветниците от ГЕРБ, Общинският съвет на Първомай прие промените в Наредбата за  определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги, предоставяни от Община Първомай. На заседанията на постоянните комисии социалистите отправиха редица критики и забележки и не бяха съгласни да бъдат увеличавани цените на административните услуги и таксите за детските гради. Въпреки това, на редовната сесия те гласуваха „за“ заедно с останалата част от местния парламент. Христо Вълчев от ГЕРБ обясни вота „въздържал се“ на  неговата група с това, че в наредбата има положителни моменти и посочи, че вече за освобождаване от такса „Битов отпадък“ не е нужно да бъдат изключени електричество и водата в имота.

Измененията се налагат не само от нечия приумица, те привеждат действащата Наредба в съответствие със Закона местните данъци и такси.

Това, с което не са съгласни общинските съветници от най-голямата група е, че не е представена калкулация на цените на административните услуги и не е ясно увеличението от 25% от какво е продиктувана.

След като промените в Наредбата за местните данъци и такси беше гласувана, Янко Диков се сети, че в нея има точки, които касаят платеното паркиране в центъра на Първомай, а то отпадна от дневния ред на сесията. Затова старейшинте "се освободиха" от тези текстове. Ако на някоя следваща сесия все пак влезе за обсъждане и бъде приета Наредба за платено паркиране, ще се наложи нова промяна на Наредбата на цените на данъците и таксите.

С „Въздържал се“ Димчо Велев гласува и за предложената Програма за интеграция на ромите. Той беше категоричен, че тази Програма е формална и не решава никакви проблеми. Освен това той я преценя каро „дискриминационна“ спрямо българите.

По всички останали точки от дневния ред, общинските съветници бяха единодушни

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Zr
    zr.2
    8 -3
    19:16, 2 юни 2018
    "Социалните" комуняги останаха такива само на приказки. Когато трябва да се пълни касичка не им пречи да са необосновано комерсиални.
  • 2
    67
    6789
    4 -1
    07:44, 4 юни 2018
    Даже си личи , че ги е срам да гласуват увеличението, но каквото каже Курнелия
  • 3
    Тт
    Ттт
    1 0
    17:17, 4 юни 2018
    Интересно е глания уникум за наредбата как гласува? Сиреч Митьо Хубенов.
Последни новини