Кръстьо Кръстев представи книгата си "Бохемът"

Изображение 1 от 5

     Пред читатели, приятели и колеги Кръстьо Кръстев представи книгата си „Бохемът“. Полиграфската творба е дело на колектив, работещ от години заедно – художественото оформление е на едната дъщеря на автора – Теодора Кръстева, редакцията – на другата – Десислава Кръстева, а издател е „Ниринея“.

    Много от присъстващите дойдоха от любопитство и за да си купят книжката, а други – за да споделят впечатления. Водещата Нели Атанасова беше избрала откъси, които въвеждат читателите в обстановката, в която се развива действието и ни запознават с главния герой. По време на обсъждането бяха дадени различни определения за умата „бохем“, а прочелите произведението търсеха различни нейни съдържания и състояния. Думата беше взета от Стойчо Шапатов, който говори за достойнствата на автора, като човек, съхранил и пресъздал духа на Първомай с неговата типично градска интелигенция.

    В деня на представянето на „Бохемът“ излезе от печат и „Житието на свети Атанасий Велики“ - последната книжка на Кръстьо Кръстев. Първият екземпляр от нея получи кметът на общината Ангел Папазов с признателност и благодарност от автора за отзивчивостта и помощта му.

    Поздрав към писателя и присъстващите отправи малката Мелек, която показа, че има огромен глас. По желание на Кръстев тя изпълни „Бела съм бела, юначе“.

    В седмицата, когато доайенът на първомайските писатели представи поредната си книга, още едно подобно събитие ще събере четящите хора на Първомай. Едва 14-годишната Христиана Чомакова ще представи първата си стихосбирка "Специално сърце" на 30 май, от 18 часа в актовата зала на СУ „Златаров“ .

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини