7 °C

Ружди Салим оттегли наредбата за паркиране и се съгласи на обществено обсъждане

Изображение 1 от 3

   Ружди Салим оттегли Проекта на Наредба за условията и реда за паркиране на пътни превозни средства на територията на община Първомай. Това стана след съвместното заседание на ПК по младежта, трудовата заетост, спорт и туризъм и ПК по земеделие, горско стопанство и екология. На него присъства Георги Начев, който внесе своите и на съседите си възражения и направи конкретни предложения по Проекта. Час по късно, на съвместното заседание на ПК по правни въпроси и ПК по образование, култура, вероизповедания и етнически въпроси присъстваха и други граждани, дошли в подкрепа на Начев. Преди да се пристъпи към обсъждане, Ружди Салим взе думата и съобщи, че оттегля точката, съгласявайки се, че има пропуски и недоглеждане в така предложения текст. Той поиска Наредбата да бъде разгледана от широк кръг хора и да бъде преработена с участието на председателя на правната Комисия.

  Въпреки отпадането на това проекторешение, имаше няколко изказвания. Кметът Папазов сподели, че организацията на движение в центъра на Първомай е дала добър резултат и има време да се обмисли и начина на паркиране и да се вземат под внимание направените предложения. Петър Ганев защити необходимостта от платени парко места.

  Дадена беше и думата на присъстващите граждани, които се съгласиха, че има резон да бъде формирана такава зона – за всеки, който бърза и има нужда да спре за кратко в близост до институции каквито са съда, РУП, банки, Общинска администрация и др. Основните възражения бяха, че част от предвидената зона се намира твърде далече от тези офиси и притесненията, че спазването на наредбата ще е само за сметка на живеещите на отдалечените от центъра улици. Към тези притеснения беше прибавен и фактът, че липсва икономическа обосновка на проекта.

  Председателят на Общинският съвет Дечко Петков прекъсна дебатите с аргумента, че точката е оттеглена и че обсъждането на проекта за Наредба ще се проведе на друго място. 

  Гражданите напуснаха заседанието удовлетворени от развоя на събитията.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (7)

  • 1
   Ка
   КАТ
   11 0
   12:35, 29 май 2018
   Правилен ход с оттеглянето на проекта. Кому ли е нужен?
   1) да видим какви ще са разходите и приходите. Анализ някой правил ли е? (заплати, наши-ваши и др)
   2) платеното паркиране ще подгони клиентите на бизнеса по центъра. нали се сещате- психологическия момент с платеното паркиране.
   3) дайте ми права и ще докарам на обшината минимум 300лв на ден без платено паркиране.Но ще искам комисионно от печалбата за помощ на възрастни и нуждаещи се. Има си знаци които трябва да се спазват. Само от глоби за неправилно паркиране и неправилно спиране ( това си е вид платено паркиране/спиране извън закона).
   4) Строги санкции и на паркиращите по тротоари без да е спазено правилото за 2м от прилежащите сгради, входове,гаражи,подстъпи и пр.

   Може да се обособи зона без право на паркиране или спиране за да се освободи центъра от ненужно количество автомобили. За тези които работят по центъра има по здравословни начини да се доберат до работата си. малко гимнастика пеш или с велосипед. Според сезона.
  • 2
   До
   Докога ще ги търпим
   8 0
   15:57, 29 май 2018
   Този номер с оттеглянето на наредбата беше ясен.Има малка съпротива и материала е оттеглен!!!.Но има и други ,много смущаващи неща които се случват в общината а не им се дава гласност.Защо един ред не се е написал за резила на ФК"Борислав" и кой, ще носи отговорност за множеството продадени мачове и за анархията която властва там?Така както унищожиха" Борислав" ежедневно опустошават общината.Та.. гениалният план за още малко народна пара в опоскания общински бюджет за сега не мина.А има решение на проблема и той е в ограничението необузданите харчове на администрацията и най- вече на кмета Папазов.
   • Мъ
    Мързелград
    9 0
    17:13, 29 май 2018
    Ще търпим за жалост. Алтернатива няма. Опозицията (герб) на разпад. Останалите я е мръднал някой накриво - шамар зад врата от Коменданте на очна ставка. Все едно бай Тошово време. Репресии и смачкване на опозицията. Сега му казват политика на това. Ама не виждам един свестен който може да замени сегашните или да се опълчи на Коменданте.
  • 3
   Мъ
   Мързелград
   8 -1
   17:00, 29 май 2018
   Е разходите ми са споделени (казал кмета) с персонала и служителки от администрацията. да няма хън-мън. Водя ги с мен навсякъде по чужбините , командировам ги насам натам..., подаръци... какво толкова. Общинска пара. Поне докато съм кмет да е като мед. да ме помнят. Ама шът...тихо... някой да не чуе че ще трябва да се оправдавам....
  • 4
   12
   123
   6 -4
   20:22, 29 май 2018
   Ружди глади мустак и чеше т. Шак. Що ли не
   Е в Пандиза за претрепване на жена си.
  • 5
   Св
   Светлина в тунела
   2 -3
   10:21, 30 май 2018
   Ружди е безгласна буква. Всички го знаем. За жалост колегите му го използват така че да бере срам. Даци груп си управлява града и те стоят зад наредбите. Ружди е най малкото зло узовало се по политически изгоди на този пост. Чак го съжалих на сесията. Той е добър човек на нова служба и си го манипулират старите кадри
   • Чо
    Чочо
    4 -1
    13:35, 30 май 2018
    Грешиш и то много .

  Хороскоп за 09.04.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Открито ще изразите чувствата и емоциите, които ви владеят и няма да съжалявате. Решили сте да смените подхода си към определен човек, с надеждата това да ви доближи до желаната развръзка. Освен това не се колебайте да се извините и да направите нещо специално за него, ако това е нужно.
  09 апр 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Отдавна отлагате дадена цел и най-после ще имате възможност да започнете работа по осъществяването й. Добре е да не губите ценно време в допълнително обмисляне. Привлечени сте от човек от обкръжението ви. Не бъдете настоятелни в опитите си да привлечете вниманието му. Оставете всичко на случая, поне за сега.
  09 апр 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Благодарение на организаторските ви умения ще се окажете на точното място и време, което ще благоприятства начинанията ви днес. Не пренебрегвайте подробностите, всичко е от значение. Ще има с кого да споделяте и кой да ви насърчава, както и вие да сте полезни някому, стига да го желаете.
  09 апр 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Полезни ще са днес общуванията ви, резултатите от които ще ви носят задоволство. При осъществяване на търговски и финансови операции не подценявайте нищо. Четете всичко, съществува риск от недоглеждане. Отделете повече внимание на човека до вас, нуждае се от подкрепата ви.
  09 апр 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Да бъдете добри и отзивчиви е важното сега. Събитията ще ви поставят в услуга на други хора и от вас зависи благоприятното развитие на проблемите, които ще решавате. Не изпадайте в крайности и не губете присъствие на духа си. Силни сте и ще се справите. Рискът ви ще е оправдан.
  09 апр 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Покажете доброто си отношение към хората на работното място и ще сработите по-бързо идеите помежду ви. Условията по предстоящ проект ще благоприятстват общата ви задача и няма да срещнете трудности в реализацията им. В противен случай светът ще ви бъде сив, а настроението враждебно и скучно.
  09 апр 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ако не изненадвате с нищо партньорите си днес и действате така, както те очакват, ще имате хубав ден. Овладейте емоциите си и проявете повече търпение в отношенията си с близките. Служебни пътувания ще ви ангажират допълнително, но не съжалявайте. Има какво да покажете и на какво да се научите.
  09 апр 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Основателно ще поставите личните си предпочитания днес на първо място, като се погрижите за нуждите си. Равносметката от постигнатото внася известно спокойствие в мислите ви и няма да позволите на никой да наруши това ви усещане. Споделете го с любимите ви хора, това ще засили чувството им за сигурност.
  09 апр 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Отнесете се с повече внимание към здравето и душевното си спокойствие. Говорете открито за всичко, което ви тревожи, има кой да ви чуе и помогне. Бизнесът ви няма да пострада, ако днес говорите по-малко за него и помислите повече за собствените си нужди, развлечения и желания.
  09 апр 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Готовността ви да работите по отстраняване на пропуските и изпипване на детайлите говори много за вас. Прецизността ви е пословична и заслужава уважение. Разгръщайки потенциала си, ще покажете умения и в области, които до скоро са били непознати за вас. Не пренебрегвайте личния си живот. Ще имате изненади, но бъдете по-активни.
  09 апр 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  На някои от вас денят ще предложи чудесна възможност за делова изява, която би поставила на изпитание упоритостта и дисциплинираността им. Усилието наистина си заслужава. В личен план не ви очакват никакви изненади, освен ако не се постараете да ги предизвикате. Роднинските взаимоотношения днес няма да ви носят приятни емоции.
  09 апр 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Денят е успешен за вас, тъй като ви носи възможности за развитие в дългосрочен план. От вас зависи как ще ги използвате и дали ще съумеете да ги съчетаете с дейността си. Предложения за съвместна работа няма да липсват днес, затова преценете от какво можете да се възползвате. Очаквайте добра новина от ваш роднина, свързана с негов голям успех.
  09 апр 2020
  Последни новини