7 °C

Ружди Салим оттегли наредбата за паркиране и се съгласи на обществено обсъждане

Изображение 1 от 3

   Ружди Салим оттегли Проекта на Наредба за условията и реда за паркиране на пътни превозни средства на територията на община Първомай. Това стана след съвместното заседание на ПК по младежта, трудовата заетост, спорт и туризъм и ПК по земеделие, горско стопанство и екология. На него присъства Георги Начев, който внесе своите и на съседите си възражения и направи конкретни предложения по Проекта. Час по късно, на съвместното заседание на ПК по правни въпроси и ПК по образование, култура, вероизповедания и етнически въпроси присъстваха и други граждани, дошли в подкрепа на Начев. Преди да се пристъпи към обсъждане, Ружди Салим взе думата и съобщи, че оттегля точката, съгласявайки се, че има пропуски и недоглеждане в така предложения текст. Той поиска Наредбата да бъде разгледана от широк кръг хора и да бъде преработена с участието на председателя на правната Комисия.

  Въпреки отпадането на това проекторешение, имаше няколко изказвания. Кметът Папазов сподели, че организацията на движение в центъра на Първомай е дала добър резултат и има време да се обмисли и начина на паркиране и да се вземат под внимание направените предложения. Петър Ганев защити необходимостта от платени парко места.

  Дадена беше и думата на присъстващите граждани, които се съгласиха, че има резон да бъде формирана такава зона – за всеки, който бърза и има нужда да спре за кратко в близост до институции каквито са съда, РУП, банки, Общинска администрация и др. Основните възражения бяха, че част от предвидената зона се намира твърде далече от тези офиси и притесненията, че спазването на наредбата ще е само за сметка на живеещите на отдалечените от центъра улици. Към тези притеснения беше прибавен и фактът, че липсва икономическа обосновка на проекта.

  Председателят на Общинският съвет Дечко Петков прекъсна дебатите с аргумента, че точката е оттеглена и че обсъждането на проекта за Наредба ще се проведе на друго място. 

  Гражданите напуснаха заседанието удовлетворени от развоя на събитията.

  Теодора Кирякова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (7)

  • 1
   Ка
   КАТ
   11 0
   12:35, 29 май 2018
   Правилен ход с оттеглянето на проекта. Кому ли е нужен?
   1) да видим какви ще са разходите и приходите. Анализ някой правил ли е? (заплати, наши-ваши и др)
   2) платеното паркиране ще подгони клиентите на бизнеса по центъра. нали се сещате- психологическия момент с платеното паркиране.
   3) дайте ми права и ще докарам на обшината минимум 300лв на ден без платено паркиране.Но ще искам комисионно от печалбата за помощ на възрастни и нуждаещи се. Има си знаци които трябва да се спазват. Само от глоби за неправилно паркиране и неправилно спиране ( това си е вид платено паркиране/спиране извън закона).
   4) Строги санкции и на паркиращите по тротоари без да е спазено правилото за 2м от прилежащите сгради, входове,гаражи,подстъпи и пр.

   Може да се обособи зона без право на паркиране или спиране за да се освободи центъра от ненужно количество автомобили. За тези които работят по центъра има по здравословни начини да се доберат до работата си. малко гимнастика пеш или с велосипед. Според сезона.
  • 2
   До
   Докога ще ги търпим
   8 0
   15:57, 29 май 2018
   Този номер с оттеглянето на наредбата беше ясен.Има малка съпротива и материала е оттеглен!!!.Но има и други ,много смущаващи неща които се случват в общината а не им се дава гласност.Защо един ред не се е написал за резила на ФК"Борислав" и кой, ще носи отговорност за множеството продадени мачове и за анархията която властва там?Така както унищожиха" Борислав" ежедневно опустошават общината.Та.. гениалният план за още малко народна пара в опоскания общински бюджет за сега не мина.А има решение на проблема и той е в ограничението необузданите харчове на администрацията и най- вече на кмета Папазов.
   • Мъ
    Мързелград
    9 0
    17:13, 29 май 2018
    Ще търпим за жалост. Алтернатива няма. Опозицията (герб) на разпад. Останалите я е мръднал някой накриво - шамар зад врата от Коменданте на очна ставка. Все едно бай Тошово време. Репресии и смачкване на опозицията. Сега му казват политика на това. Ама не виждам един свестен който може да замени сегашните или да се опълчи на Коменданте.
  • 3
   Мъ
   Мързелград
   8 -1
   17:00, 29 май 2018
   Е разходите ми са споделени (казал кмета) с персонала и служителки от администрацията. да няма хън-мън. Водя ги с мен навсякъде по чужбините , командировам ги насам натам..., подаръци... какво толкова. Общинска пара. Поне докато съм кмет да е като мед. да ме помнят. Ама шът...тихо... някой да не чуе че ще трябва да се оправдавам....
  • 4
   12
   123
   6 -4
   20:22, 29 май 2018
   Ружди глади мустак и чеше т. Шак. Що ли не
   Е в Пандиза за претрепване на жена си.
  • 5
   Св
   Светлина в тунела
   2 -3
   10:21, 30 май 2018
   Ружди е безгласна буква. Всички го знаем. За жалост колегите му го използват така че да бере срам. Даци груп си управлява града и те стоят зад наредбите. Ружди е най малкото зло узовало се по политически изгоди на този пост. Чак го съжалих на сесията. Той е добър човек на нова служба и си го манипулират старите кадри
   • Чо
    Чочо
    4 -1
    13:35, 30 май 2018
    Грешиш и то много .

  Хороскоп за 20.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Възможно е да получите отговори, които отдавна търсите. Използвайте ги градивно и резултата ще бъде отличен. Успехи в обществените дейности. Ще срещнете уважение и признание от страна на околните. Семейството ще ви изненада приятно с добри новини. Очаквайте предложение за съвместен проект от партньори, с които сте работили преди.
  20 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не разпилявайте енергията си върху странични интереси, а се съсредоточете върху работата. Любовта ви дава стимул и способности да правите чудеса. И живеете с усещането, че няма невъзможни неща. Работата в колектив също носи добри резултати. Увличате околните с идеите си и печелите съмишленици. Възползвайте се от момента.
  20 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днес можете да се замете с нещо, което сте отлагали до този момент. На някои неща обаче ще трябва да обърнете сериозно внимание, затова не отлагайте повече разглеждането им. В личен план ще трябва да положите повече усилия, за да вървят гладко отношенията ви със сърдечния ви партньор.
  20 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ако се посветите на професионалната си работа, рискувате да си навлечете неодобрението на близките си. Не за друго, а защото прекалено много време не сте сред тях и отсъствието ви им тежи. Приятни емоции за онези от вас, които ще запълнят времето си с по-интересни занимания.
  20 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Денят е прекрасен за осъществяване на начинанията ви. Приятели ви оказват необходимата подкрепа и идеите ви ще бъдат осъществени по-скоро отколкото сте очаквали. Все пак не мислете, че всички са ви длъжни и оставяйте повече лично пространство на хората около вас.
  20 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Доста разнообразен ден ви очаква днес. На работното ви място цари добро настроение, което бързо ще зарази и вас. Не бъдете прекалено подозрителни към колеги, рано или късно ще се уверите в искреността им. Мислете и за сърдечния си партньор.
  20 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Не изпадайте в дребнавости, когато оценявате работата на другите. Грижете се за своите си дела и ще откриете предимства, за които при други обстоятелства не бихте се сетили. Дайте своя принос в обществените дела. Ще подобрите бита си, като внесете повече настроение и светлина в жилището си.
  20 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Взаимоотношенията ви с любимия човек днес ви удовлетворяват напълно. Чувствате се прекрасно, но ви е трудно да се съсредоточите върху работата си. Мислите ви витаят в съвсем различна насока. Постарайте се да не се набивате на очи за да нямате неприятности. Препоръчително е да прекарате вечерта навън сред приятели.
  20 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Очевидно имате проблеми в общуването с другите. Не си позволявайте безпочвени критики и компромати, рискувате като бумеранг да се върнат към вас. Ще ви обземат желания насочени извън дома, но това крие рискове за семейно обвързаните. За творческите личности - отлични перспективи.
  20 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Очаква ви един сравнително спокоен ден днес. Срещата със стар приятел или приятни за вас хора ще ви зареди с положителна енергия и ентусиазъм. Моментът е подходящ за финансови начинания свързани с теглене на кредит. Не се колебайте, действайте и добрите резултати съвсем скоро ще са налице.
  20 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  С нови умения ще се включите в изпълнението на една задача и това ще подобри материалното и психическото ви състояние. Заобиколени от приятели ще се радвате на желани неща. Сами ще се ангажирате с обещание, което ще се окаже по-трудно за изпълнение, отколкото сте предвидили. Въпреки това ще удържите на думата си.
  20 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Загърбете минали неприятности и гледайте с надежда напред. Очакват ви успехи, основите на които дълго са поставяни от вас. Благоприятни перспективи се очертават за работещите в областта на търговията и предприемачите. Бъдете внимателни при работа с документи.
  20 фев 2020
  Последни новини