Ружди Салим оттегли наредбата за паркиране и се съгласи на обществено обсъждане

Изображение 1 от 3

     Ружди Салим оттегли Проекта на Наредба за условията и реда за паркиране на пътни превозни средства на територията на община Първомай. Това стана след съвместното заседание на ПК по младежта, трудовата заетост, спорт и туризъм и ПК по земеделие, горско стопанство и екология. На него присъства Георги Начев, който внесе своите и на съседите си възражения и направи конкретни предложения по Проекта. Час по късно, на съвместното заседание на ПК по правни въпроси и ПК по образование, култура, вероизповедания и етнически въпроси присъстваха и други граждани, дошли в подкрепа на Начев. Преди да се пристъпи към обсъждане, Ружди Салим взе думата и съобщи, че оттегля точката, съгласявайки се, че има пропуски и недоглеждане в така предложения текст. Той поиска Наредбата да бъде разгледана от широк кръг хора и да бъде преработена с участието на председателя на правната Комисия.

    Въпреки отпадането на това проекторешение, имаше няколко изказвания. Кметът Папазов сподели, че организацията на движение в центъра на Първомай е дала добър резултат и има време да се обмисли и начина на паркиране и да се вземат под внимание направените предложения. Петър Ганев защити необходимостта от платени парко места.

    Дадена беше и думата на присъстващите граждани, които се съгласиха, че има резон да бъде формирана такава зона – за всеки, който бърза и има нужда да спре за кратко в близост до институции каквито са съда, РУП, банки, Общинска администрация и др. Основните възражения бяха, че част от предвидената зона се намира твърде далече от тези офиси и притесненията, че спазването на наредбата ще е само за сметка на живеещите на отдалечените от центъра улици. Към тези притеснения беше прибавен и фактът, че липсва икономическа обосновка на проекта.

    Председателят на Общинският съвет Дечко Петков прекъсна дебатите с аргумента, че точката е оттеглена и че обсъждането на проекта за Наредба ще се проведе на друго място. 

    Гражданите напуснаха заседанието удовлетворени от развоя на събитията.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Ка
      КАТ
      11 0
      12:35, 29 май 2018
      Правилен ход с оттеглянето на проекта. Кому ли е нужен?
      1) да видим какви ще са разходите и приходите. Анализ някой правил ли е? (заплати, наши-ваши и др)
      2) платеното паркиране ще подгони клиентите на бизнеса по центъра. нали се сещате- психологическия момент с платеното паркиране.
      3) дайте ми права и ще докарам на обшината минимум 300лв на ден без платено паркиране.Но ще искам комисионно от печалбата за помощ на възрастни и нуждаещи се. Има си знаци които трябва да се спазват. Само от глоби за неправилно паркиране и неправилно спиране ( това си е вид платено паркиране/спиране извън закона).
      4) Строги санкции и на паркиращите по тротоари без да е спазено правилото за 2м от прилежащите сгради, входове,гаражи,подстъпи и пр.

      Може да се обособи зона без право на паркиране или спиране за да се освободи центъра от ненужно количество автомобили. За тези които работят по центъра има по здравословни начини да се доберат до работата си. малко гимнастика пеш или с велосипед. Според сезона.
    • 2
      До
      Докога ще ги търпим
      8 0
      15:57, 29 май 2018
      Този номер с оттеглянето на наредбата беше ясен.Има малка съпротива и материала е оттеглен!!!.Но има и други ,много смущаващи неща които се случват в общината а не им се дава гласност.Защо един ред не се е написал за резила на ФК"Борислав" и кой, ще носи отговорност за множеството продадени мачове и за анархията която властва там?Така както унищожиха" Борислав" ежедневно опустошават общината.Та.. гениалният план за още малко народна пара в опоскания общински бюджет за сега не мина.А има решение на проблема и той е в ограничението необузданите харчове на администрацията и най- вече на кмета Папазов.
      • Мъ
        Мързелград
        9 0
        17:13, 29 май 2018
        Ще търпим за жалост. Алтернатива няма. Опозицията (герб) на разпад. Останалите я е мръднал някой накриво - шамар зад врата от Коменданте на очна ставка. Все едно бай Тошово време. Репресии и смачкване на опозицията. Сега му казват политика на това. Ама не виждам един свестен който може да замени сегашните или да се опълчи на Коменданте.
    • 3
      Мъ
      Мързелград
      8 -1
      17:00, 29 май 2018
      Е разходите ми са споделени (казал кмета) с персонала и служителки от администрацията. да няма хън-мън. Водя ги с мен навсякъде по чужбините , командировам ги насам натам..., подаръци... какво толкова. Общинска пара. Поне докато съм кмет да е като мед. да ме помнят. Ама шът...тихо... някой да не чуе че ще трябва да се оправдавам....
    • 4
      12
      123
      6 -4
      20:22, 29 май 2018
      Ружди глади мустак и чеше т. Шак. Що ли не
      Е в Пандиза за претрепване на жена си.
    • 5
      Св
      Светлина в тунела
      2 -3
      10:21, 30 май 2018
      Ружди е безгласна буква. Всички го знаем. За жалост колегите му го използват така че да бере срам. Даци груп си управлява града и те стоят зад наредбите. Ружди е най малкото зло узовало се по политически изгоди на този пост. Чак го съжалих на сесията. Той е добър човек на нова служба и си го манипулират старите кадри
      • Чо
        Чочо
        4 -1
        13:35, 30 май 2018
        Грешиш и то много .
    Последни новини