26 °C

Ружди Салим оттегли наредбата за паркиране и се съгласи на обществено обсъждане

Изображение 1 от 3

   Ружди Салим оттегли Проекта на Наредба за условията и реда за паркиране на пътни превозни средства на територията на община Първомай. Това стана след съвместното заседание на ПК по младежта, трудовата заетост, спорт и туризъм и ПК по земеделие, горско стопанство и екология. На него присъства Георги Начев, който внесе своите и на съседите си възражения и направи конкретни предложения по Проекта. Час по късно, на съвместното заседание на ПК по правни въпроси и ПК по образование, култура, вероизповедания и етнически въпроси присъстваха и други граждани, дошли в подкрепа на Начев. Преди да се пристъпи към обсъждане, Ружди Салим взе думата и съобщи, че оттегля точката, съгласявайки се, че има пропуски и недоглеждане в така предложения текст. Той поиска Наредбата да бъде разгледана от широк кръг хора и да бъде преработена с участието на председателя на правната Комисия.

  Въпреки отпадането на това проекторешение, имаше няколко изказвания. Кметът Папазов сподели, че организацията на движение в центъра на Първомай е дала добър резултат и има време да се обмисли и начина на паркиране и да се вземат под внимание направените предложения. Петър Ганев защити необходимостта от платени парко места.

  Дадена беше и думата на присъстващите граждани, които се съгласиха, че има резон да бъде формирана такава зона – за всеки, който бърза и има нужда да спре за кратко в близост до институции каквито са съда, РУП, банки, Общинска администрация и др. Основните възражения бяха, че част от предвидената зона се намира твърде далече от тези офиси и притесненията, че спазването на наредбата ще е само за сметка на живеещите на отдалечените от центъра улици. Към тези притеснения беше прибавен и фактът, че липсва икономическа обосновка на проекта.

  Председателят на Общинският съвет Дечко Петков прекъсна дебатите с аргумента, че точката е оттеглена и че обсъждането на проекта за Наредба ще се проведе на друго място. 

  Гражданите напуснаха заседанието удовлетворени от развоя на събитията.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (7)

  • 1
   Ка
   КАТ
   11 0
   12:35, 29 май 2018
   Правилен ход с оттеглянето на проекта. Кому ли е нужен?
   1) да видим какви ще са разходите и приходите. Анализ някой правил ли е? (заплати, наши-ваши и др)
   2) платеното паркиране ще подгони клиентите на бизнеса по центъра. нали се сещате- психологическия момент с платеното паркиране.
   3) дайте ми права и ще докарам на обшината минимум 300лв на ден без платено паркиране.Но ще искам комисионно от печалбата за помощ на възрастни и нуждаещи се. Има си знаци които трябва да се спазват. Само от глоби за неправилно паркиране и неправилно спиране ( това си е вид платено паркиране/спиране извън закона).
   4) Строги санкции и на паркиращите по тротоари без да е спазено правилото за 2м от прилежащите сгради, входове,гаражи,подстъпи и пр.

   Може да се обособи зона без право на паркиране или спиране за да се освободи центъра от ненужно количество автомобили. За тези които работят по центъра има по здравословни начини да се доберат до работата си. малко гимнастика пеш или с велосипед. Според сезона.
  • 2
   До
   Докога ще ги търпим
   8 0
   15:57, 29 май 2018
   Този номер с оттеглянето на наредбата беше ясен.Има малка съпротива и материала е оттеглен!!!.Но има и други ,много смущаващи неща които се случват в общината а не им се дава гласност.Защо един ред не се е написал за резила на ФК"Борислав" и кой, ще носи отговорност за множеството продадени мачове и за анархията която властва там?Така както унищожиха" Борислав" ежедневно опустошават общината.Та.. гениалният план за още малко народна пара в опоскания общински бюджет за сега не мина.А има решение на проблема и той е в ограничението необузданите харчове на администрацията и най- вече на кмета Папазов.
   • Мъ
    Мързелград
    9 0
    17:13, 29 май 2018
    Ще търпим за жалост. Алтернатива няма. Опозицията (герб) на разпад. Останалите я е мръднал някой накриво - шамар зад врата от Коменданте на очна ставка. Все едно бай Тошово време. Репресии и смачкване на опозицията. Сега му казват политика на това. Ама не виждам един свестен който може да замени сегашните или да се опълчи на Коменданте.
  • 3
   Мъ
   Мързелград
   8 -1
   17:00, 29 май 2018
   Е разходите ми са споделени (казал кмета) с персонала и служителки от администрацията. да няма хън-мън. Водя ги с мен навсякъде по чужбините , командировам ги насам натам..., подаръци... какво толкова. Общинска пара. Поне докато съм кмет да е като мед. да ме помнят. Ама шът...тихо... някой да не чуе че ще трябва да се оправдавам....
  • 4
   12
   123
   6 -4
   20:22, 29 май 2018
   Ружди глади мустак и чеше т. Шак. Що ли не
   Е в Пандиза за претрепване на жена си.
  • 5
   Св
   Светлина в тунела
   2 -3
   10:21, 30 май 2018
   Ружди е безгласна буква. Всички го знаем. За жалост колегите му го използват така че да бере срам. Даци груп си управлява града и те стоят зад наредбите. Ружди е най малкото зло узовало се по политически изгоди на този пост. Чак го съжалих на сесията. Той е добър човек на нова служба и си го манипулират старите кадри
   • Чо
    Чочо
    4 -1
    13:35, 30 май 2018
    Грешиш и то много .

  Хороскоп за 22.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще мобилизирате вътрешните си сили и ще се справите с възникващите затруднения днес. Ще получите подкрепата на онези, на които сте помагали и обединявайки усилията си, ще ви бъде по-лесно да продължите напред. Лидерските ви заложби ще излязат на преден план и смело ще убеждавате някого в предимствата на идеите си.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Приемайки новото и прилагайки го на практика в едно с познатите средства, ще работите ползотворно за изпълнение на поставените си цели. Няма да пропуснете нищо важно и ще се погрижите за детайлите около реализацията на важно събитие, така, че да не липсва настроение и всичко, което се изисква от вас.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Успеете ли да разпознаете и назовете скритите си тревоги, ще постигнете победа, водеща към върхове. Възможно е застъпничеството ви за някого да ви постави в неблагоприятна светлина пред други, но приятелството е важно за вас. В открит разговор ще споделяте мислите си с близки хора и ще търсите мнението им.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Делово предложение ще насочи мислите ви в по-практични рамки. Помислете, заслужава си да поемете риска, още повече, че сте подготвени за подобни предизвикателства. И други неща ще повишат настроението ви. Вслушайте се в желанията си, отворете сетивата си, не оставяйте безразлични към любовта.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Бъдете реалисти и не очаквайте прекалено много от наскоро създала се ситуация. Очаква ви по-благоприятен период, затова точно сега не избързвайте с действията си. Днес имате страхотен успех сред противоположния пол, използвайте чара си. Втората част на деня ще е особено успешна за вас в личен план.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Прекалено активни сте днес, за да почивате затова търсите всевъзможни начини да оползотворите енергията си. Работа по дома или нещо, свързано с него ще занимава голяма част от вас. Въпреки това обаче не пропускайте предложението на приятел за приятно мероприятие. Ако успеете да съчетаете и двете със сигурност ще останете най-доволни от този ден.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще се съобразявате с високите си изисквания и ще дадете предимство на естетическите си възприятия. Това за някои означава влагане на повече усилия в конкретна задача, за това пък резултатите ще ви удовлетворят. Упорството ви ще довежда всичко, с което се захванете до успешен край.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Съсредоточени сте и не допускате грешки. Съвсем близо сте до крайния успех. Близките ви проявяват разбиране и едва ли ще ви ангажират допълнително. Привличате вниманието на важен за вас човек. От тук нататък всичко е във вашите ръце. Някои от вас се държат прекалено самоуверено на моменти граничещо с арогантността. Това едва ли ще се приеме радушно.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Притесненията на някои, свързани с промяна на работното място няма да са за дълго. Ще откриете подходящите хора, с които ще се сработите бързо и така ще навлезете в новата си среда. Приятелски настроен към вас човек ще ви покаже, че оценява присъствието ви и заедно можете да постигнете много.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Хубави емоции ще разнообразят деня ви, ще ви направят активни и усмихнати. Психическата ви уравновесеност и душевна хармония ви позволяват да осъзнаете своята уникалност. Активни и уверени ще откриете за себе си много истини, които до сега са ви убягвали. Някои от вас ще пътуват, но не поемайте излишен риск.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Намерете достоен начин да се разделите с хора, които са ви разочаровали, но ги обичате. Ако трябва се вслушайте в съветите, които ще получите. Възможни са обрати на плановете ви.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Верни в предвижданията си, ще постигнете намеренията си, влагайки всичко, което е нужно за успеха ви днес. Не омаловажавайте отношението на някого към вас, добро или не, то може да се окаже решаващо за изхода на една ситуация. Във възможностите ви е да й повлияете положително, ако излъчвате светли мисли към участващите в нея хора.
  22 сеп 2020
  Последни новини