21 °C

Осветиха новия поройненски мост

Изображение 1 от 4

  Днес окончателно беше подписан протокола и официално влезе в експлоатация мостът на село Поройна.

  В присъствието инж. Димитър Керин - зам.-областен управител, кмета на общината Ангел Папазов, Пенко Налбантов –кмет на селото, представители на изпълнителите и изпълняващата длъжността директор на Областно Пътно управление Валентина Бакърджиева, приемателната комисия подписа протокола и беше прерязана лентата на новото съоръжение.

  То бе осветено от трима свещеници, начело с архиерейският наместник на Асеновград отец Йордан.

  Краткото тържество стана повод г-жа Бакърджиева да потвърди, че се работи по изграждане на нов мост над Марица между Първомай и Градина, но тя не се ангажира с никакви срокове. Единствено каза, че вървят отчуждителни процедури и изпълнение на проектантски задачи.

  За присъстващите жители на село новина беше и това, че в края на месеца предстоят срещи между кметовете на селото и общината от една страна и ВиК от друга, на която ще бъде обсъден терен за изграждане на терен за водоизточник на селото.

  Мостът, който е чакан 40 години е изграден от „ОРС – Инфраструктура“, има отвор, през който ще минава водата 20 метра и е широк 7 метра. Цената на цялото съоръжение, изградените тротоарни конзоли, спирките и отсечката довеждаща до моста струват  около 1млн.лв. с ДДС.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (6)

  • 1
   Ба
   Бай Тошо
   8 0
   16:01, 18 май 2018
   Да ви е честита новата придобивка
  • 2
   Жи
   жител
   10 0
   16:49, 18 май 2018
   Браво на кмета на Поройна! Пребори се и вече има нов мост над река Мечка. Дай Боже такива кметове да има!
  • 3
   98
   987
   7 -1
   18:53, 18 май 2018
   Европейско съоръжение!Браво !Няколко пъти минавам от там и винаги "намалям",за да се насладя на изпълнението!За такива хубави неща ,парите остават на заден план.
   • 99
    999,
    0 0
    23:01, 19 май 2018
    И аз му се радвам на това "Европейско съоръжение" !!!!!!!!.Хи,Хи,Хи!И аз като минавам направо спирам да го разгледам като се едно индианец огледало.Голямо постижение няма що! Голяма борба ще да е било на тоя Поройненски кмет.Като на Димо Терфенлията (Канатлъ Димо) борбите.Много ми е интересно с кой е била "борбата"?Това кметската работа хич не е лесна.То не са борби,то не са героични подвизи. Да махнат селските кенефи. И паркове, и селски градинки да строят,че зер на хората им трябва и места за отдих и развлечения нищо ,че ако им се наложи нито линейка ,нито пожарна може да ги открие къде живеят .
  • 4
   6;
   6;5
   3 -6
   15:36, 19 май 2018
   Излените от село ва. Идите да видите свят, та да разберете како е тва мос. Най сетне през 2018 г. Како толку са радвате на адин мос се анно сте напраили самолет. Хайде ,да вийе чистито тая година мос,догодина и жители.То адин мос на тва дере.
  • 5
   Пъ
   Първомаец
   2 -1
   01:45, 22 май 2018
   Искам Чавдар Здравчев за КМЕТ

  Хороскоп за 19.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Споделете опита си с човека, който търси подкрепата ви. Можете да го насочите към него, използвайки дарбите и желанието му да се развива. Право на личен избор и свободна воля има всеки, но и очевидните неща са факт. Романтично увлечение ще ви направи особено чувствителни към всичко, свързано с новата ви любов.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Успешно и за сетен път ще докажете и на себе си и на околните, че умеете да печелите битки, стига да сте достатъчно мотивирани. Звездите ви предупреждават, ако ще пътувате да бъдете изключително внимателни при шофиране. Възприемчивостта ви е засилена, за това смело може да се впуснете в дебрите на науката.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Може би мнозина от вас имат да довършват доста задачи от седмицата, но денят не е много подходящ за целта. Просто колкото и да се стараете едва ли ще се получи нещо толкова добро, че да ви удволетвори. Не хабете време и нерви в напразно упорстване, а се заемете с нещо което наистина ви се отдава днес. Почивайте си на воля, всичко може да почака.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Прекарайте деня в къщи. Вземете мерки за здравето си. За да си починете от напрежението може да се занимавате с духовни практики. Бъдете внимателни в отношенията с близките.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днешният ден е сравнително успешен за вас. От вас зависи дали ще съумеете да използвате възможностите, които се откриват пред вас. Въздържайте се от необмислени ходове и не се доверявайте на непроверена информация.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Чувствате прекалено много препятствия за изпълнението на плановете ви, но тревогите ви са неоснователни. Нещата постепенно ще се наредят, стига да не прибързвате. И вместо да страдате по-добре е да се замислите къде имате пропуски, и да работите върху тях. Свежите идеи, от които се нуждаете ще почерпите от емоционалната си връзка.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Дайте предпочитания на по-приятни занимания и ще успеете да се освободите от натоварващи мисли. Ще възобновите силите си, грижейки се за здравето и духовната си пробуда. Спортът или физическата работа ще възвърнат добрата ви форма и ще повишат тонуса ви. Вълнуваща среща с човек от миналото.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Денят е подходящ за работи, имащи отношение към огъня и желязото, за работа със земята. Не е време днес да пътувате и ако може го отложете.Не правете огромни жертви, само и само да постигнете целта си. Скоро ще разберете, че е било безсмислено. За хората на науката денят носи много потенциални възможности за открития. Обърнете внимание на здравето си и по специално на сърцето и крайниците. Използвайте възстановителни масажи.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не харчете излишно, скоро може да имате нужда от повече пари. Настроението ви е добро и с каквото и да се захванете ще го свършите. Единствено проблеми със здравето могат да създадат притеснения на някои от вас. Не правете нищо на инат, станете по-добронамерени в отношенията си и ще почувствате облекчение.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Поспрете забързаният си ход днес и си починете добре. Никакви спешни ангажименти няма да изникнат, нито ще се налага да спорите с близките си. Просто условията за отдих са идеални, а как ще ги оползотворите е нещо, което сами ще решите. Близък човек има нужда от съвета ви. Не натрапвайте мнението си обаче.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Посветете се на личните си занимания и се изключете от външния свят. Но, освен това желаете да вземете и максималното от всичко друго. Сега може, и дано то ви направи щастливи. Пазете се от недоброжелатели, които искат да ви оплетат в интригите си. Здравословните проблеми ще се задълбочават.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ваши близки ще предизвикат значителна промяна в живота ви. Това ще ви помогне да преодолеете лично пристрастие или стара позиция. Бъдете по-гъвкави и по отстъпчиви в отстояване на мнения и позиции. Това ще ви направи по-общителни и ще ви помогне да заживеете в мир с другите и дори със себе си. Една съдбовна среща, защо не и с чуждестранни претенденти за сърцето ви. Романът ще е необичаен но непременно зареден със страст.
  19 сеп 2020
  Последни новини