12 °C

Осветиха новия поройненски мост

Изображение 1 от 4

  Днес окончателно беше подписан протокола и официално влезе в експлоатация мостът на село Поройна.

  В присъствието инж. Димитър Керин - зам.-областен управител, кмета на общината Ангел Папазов, Пенко Налбантов –кмет на селото, представители на изпълнителите и изпълняващата длъжността директор на Областно Пътно управление Валентина Бакърджиева, приемателната комисия подписа протокола и беше прерязана лентата на новото съоръжение.

  То бе осветено от трима свещеници, начело с архиерейският наместник на Асеновград отец Йордан.

  Краткото тържество стана повод г-жа Бакърджиева да потвърди, че се работи по изграждане на нов мост над Марица между Първомай и Градина, но тя не се ангажира с никакви срокове. Единствено каза, че вървят отчуждителни процедури и изпълнение на проектантски задачи.

  За присъстващите жители на село новина беше и това, че в края на месеца предстоят срещи между кметовете на селото и общината от една страна и ВиК от друга, на която ще бъде обсъден терен за изграждане на терен за водоизточник на селото.

  Мостът, който е чакан 40 години е изграден от „ОРС – Инфраструктура“, има отвор, през който ще минава водата 20 метра и е широк 7 метра. Цената на цялото съоръжение, изградените тротоарни конзоли, спирките и отсечката довеждаща до моста струват  около 1млн.лв. с ДДС.

  Теодора Кирякова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (6)

  • 1
   Ба
   Бай Тошо
   8 0
   16:01, 18 май 2018
   Да ви е честита новата придобивка
  • 2
   Жи
   жител
   10 0
   16:49, 18 май 2018
   Браво на кмета на Поройна! Пребори се и вече има нов мост над река Мечка. Дай Боже такива кметове да има!
  • 3
   98
   987
   7 -1
   18:53, 18 май 2018
   Европейско съоръжение!Браво !Няколко пъти минавам от там и винаги "намалям",за да се насладя на изпълнението!За такива хубави неща ,парите остават на заден план.
   • 99
    999,
    0 0
    23:01, 19 май 2018
    И аз му се радвам на това "Европейско съоръжение" !!!!!!!!.Хи,Хи,Хи!И аз като минавам направо спирам да го разгледам като се едно индианец огледало.Голямо постижение няма що! Голяма борба ще да е било на тоя Поройненски кмет.Като на Димо Терфенлията (Канатлъ Димо) борбите.Много ми е интересно с кой е била "борбата"?Това кметската работа хич не е лесна.То не са борби,то не са героични подвизи. Да махнат селските кенефи. И паркове, и селски градинки да строят,че зер на хората им трябва и места за отдих и развлечения нищо ,че ако им се наложи нито линейка ,нито пожарна може да ги открие къде живеят .
  • 4
   6;
   6;5
   3 -6
   15:36, 19 май 2018
   Излените от село ва. Идите да видите свят, та да разберете како е тва мос. Най сетне през 2018 г. Како толку са радвате на адин мос се анно сте напраили самолет. Хайде ,да вийе чистито тая година мос,догодина и жители.То адин мос на тва дере.
  • 5
   Пъ
   Първомаец
   2 -1
   01:45, 22 май 2018
   Искам Чавдар Здравчев за КМЕТ

  Хороскоп за 19.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Споделяйте притесненията си и търсете мнението на специалисти, така ще ви бъде по-лесно да намерите решението, което търсите, ще ви спести време и ще съберете повече опит. Отегчението ви от някого или нещо ще отстъпи място на приятна изненада. Идеите и предложенията ви ще се оценят и ще получите подкрепата, от която се нуждаете.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  С творчески импулс ще търсите нови пътища за развитие на уменията си. Възможно е да срещнете известно подозрение или безразличие към работата си, но продължете да работите. Сигурно е, че ще бъдете обградени с вниманието и любовта на човека, който ви разбира и споделя интересите ви.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Добре е делата си днес да ги приключите в рамките на деня. Градивните ви усилия ще поддържат активността и формата ви, правейки ви по-организирани. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени. Най-хубавото е, че ще ви направят щастливи.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Промените ще навлязат по-осезателно в живота ви, но за добро. Целите, които си поставяте подхранват духа ви и дават сили да се справите с предизвикателствата по пътя. Наясно сте, че трудности ще има, но и кой може да ви възпре. Придобивка за дома или лично за вас ще подобри настроението ви.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Имате искреното желание да доведете до край започнато начинание, но независещи от вас пречки ви спъват. Разумно бихте постъпили, ако за момента заемете изчаквателна позиция и не насилвате нещата. Във ваш интерес е да се приготвите за нова атака, а не да мислите за поражение. Имате подкрепата на любимите си хора, по-добре ще е ако се вслушвате в техните съвети.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Интересни събития, които няма да ви оставят да скучаете. Идеите ви за бъдещото развитие на фирмата, в която работите са напълно осъществими и биха затвърдили позициите и на пазара. Авторитета ви също нараства и претенциите ви за по-високо възнаграждение биха били напълно основателни.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Нуждаете се от време за да осмислите положението. Стремежът ви към ценен и желан от вас човек скоро ще бъде задоволен. Ще се справите с бариерите, които съществуват пред вас и по отношение на намеренията ви. Самотата не е добър спътник и не се изолирайте сами. По-лесно ще ви бъде, ако до себе си имате човек, на чието рамо да се опрете.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  В работата си днес определено сте човекът - оркестър. Енергията ви изцяло ще бъде насочена към служебните ангажименти и вечерта основателно може да се поздравите за свършеното. Отношението на любимия човек ще направи удовлетворението ви пълно.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Мнозина от вас ще посветят деня си на професионални ангажименти, които могат да улеснят работата ви за в бъдеще. Естествено не пренебрегвайте желанията на най-близките си хора и се постарайте да им доставите удоволствие. Ще останете доволни от отношението им и едва ли ще съжалявате за избора си.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Наясно сте точно какво трябва да свършите днес и едва ли нещо ще е в състояние да ви попречи. Имате достатъчно търпение и бавно и методично ще осъществявате целите си. Благодарение на което успехът няма да ви подмине, а нещо повече. Очаквайте скорошно стабилизиране на финансовото състояние, което ще ви даде основа за размисъл за подходящо капиталовложение.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Днес настроенията ви се променят доста лесно, затова се постарайте да си осигурите по-голяма емоционална стабилност, която много ще ви помогне в работата ви. Този ден ще ви предложи немалко изненади, на които трябва да издържите.
  19 фев 2020
  Последни новини