9 °C

Осветиха новия поройненски мост

Изображение 1 от 4

  Днес окончателно беше подписан протокола и официално влезе в експлоатация мостът на село Поройна.

  В присъствието инж. Димитър Керин - зам.-областен управител, кмета на общината Ангел Папазов, Пенко Налбантов –кмет на селото, представители на изпълнителите и изпълняващата длъжността директор на Областно Пътно управление Валентина Бакърджиева, приемателната комисия подписа протокола и беше прерязана лентата на новото съоръжение.

  То бе осветено от трима свещеници, начело с архиерейският наместник на Асеновград отец Йордан.

  Краткото тържество стана повод г-жа Бакърджиева да потвърди, че се работи по изграждане на нов мост над Марица между Първомай и Градина, но тя не се ангажира с никакви срокове. Единствено каза, че вървят отчуждителни процедури и изпълнение на проектантски задачи.

  За присъстващите жители на село новина беше и това, че в края на месеца предстоят срещи между кметовете на селото и общината от една страна и ВиК от друга, на която ще бъде обсъден терен за изграждане на терен за водоизточник на селото.

  Мостът, който е чакан 40 години е изграден от „ОРС – Инфраструктура“, има отвор, през който ще минава водата 20 метра и е широк 7 метра. Цената на цялото съоръжение, изградените тротоарни конзоли, спирките и отсечката довеждаща до моста струват  около 1млн.лв. с ДДС.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (6)

  • 1
   Ба
   Бай Тошо
   8 0
   16:01, 18 май 2018
   Да ви е честита новата придобивка
  • 2
   Жи
   жител
   10 0
   16:49, 18 май 2018
   Браво на кмета на Поройна! Пребори се и вече има нов мост над река Мечка. Дай Боже такива кметове да има!
  • 3
   98
   987
   7 -1
   18:53, 18 май 2018
   Европейско съоръжение!Браво !Няколко пъти минавам от там и винаги "намалям",за да се насладя на изпълнението!За такива хубави неща ,парите остават на заден план.
   • 99
    999,
    0 0
    23:01, 19 май 2018
    И аз му се радвам на това "Европейско съоръжение" !!!!!!!!.Хи,Хи,Хи!И аз като минавам направо спирам да го разгледам като се едно индианец огледало.Голямо постижение няма що! Голяма борба ще да е било на тоя Поройненски кмет.Като на Димо Терфенлията (Канатлъ Димо) борбите.Много ми е интересно с кой е била "борбата"?Това кметската работа хич не е лесна.То не са борби,то не са героични подвизи. Да махнат селските кенефи. И паркове, и селски градинки да строят,че зер на хората им трябва и места за отдих и развлечения нищо ,че ако им се наложи нито линейка ,нито пожарна може да ги открие къде живеят .
  • 4
   6;
   6;5
   3 -6
   15:36, 19 май 2018
   Излените от село ва. Идите да видите свят, та да разберете како е тва мос. Най сетне през 2018 г. Како толку са радвате на адин мос се анно сте напраили самолет. Хайде ,да вийе чистито тая година мос,догодина и жители.То адин мос на тва дере.
  • 5
   Пъ
   Първомаец
   2 -1
   01:45, 22 май 2018
   Искам Чавдар Здравчев за КМЕТ
  Последни новини