24 °C

Отличиха децата от „ Клуб на радостта” на национален пленер в Сливен

Ученичката на Зорка Каразапрянова, Йоана Йорданова е победител в своята възрастова група на Национален пленер за детска рисунка. Той се проведе в  рамките на ХХ Национален фестивал на детската книга в град Сливен  и бе под мотото „ Един ден изпълнен с вълшебства”. В него взеха участие три деца от приложната студия към центъра за работа с деца и младежи „ Клуб на радостта”. Никола Николов, Ива Палакова и победителката  възрастова група 10-13 годишни. 

Първа специална награда за рисунка в конкуренция с 400 участника получи Йоанна, а съучениците и също  донесоха грамоти за участие. Тримата млади художници се отличават с творческата си работа и в конкурса за театрална кукла, който също е част от фестивала на детската книга в град Сливен. Там те получиха поощрителна награда за изработката на куклите  майка Щурка и щурчето , вдъхновени от стиховете на Асен Разцветников. В конкуренция с всички художествени гимназии в този престижен конкурс тяхното представяне е поощрено и отбелязано, което е голям успех и показва много сериозна и отговорна работа с децата. Заслуга за това има тяхната ръководителка и отличен дългогодишен педагог, госпожа Зорка Каразапрянова. В нейната студия  в центъра за работа с деца и младежи работят повече от двадесет деца на възраст от 5 до 17 години. Всяка година те участват в престижни конкурси и носят големи награда на „ Клуб на радостта”. Ръководството на центъра  признава нейната заслуга за високите критерии на работа и благодари за труда на децата, както и за доверието на техните родители. Благодарности се отправят и към общинска администрация, която покри пътните разходи на дестинацията Първомай-Сливен и обратно. Благодарности и на фирма „ Бор- чвор” за предоставените средства за изработването на десет статива за рисуване, които са вече част от интериора на студията за изобразително и приложно изкуство към центъра за работа с деца и младежи „ Клуб на радостта”- град Първомай.

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Ел
  Елена Добрева
  3 0
  16:46, 20 май 2018
  Поздравления, госпожо Каразапрянова! Във всеки един Ваш ученик остава следа за цял живот, усет към красивото и хармонията и още нещо .... Продължавайте все така!

Хороскоп за 18.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
18 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
18 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
18 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
18 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
18 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
18 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
18 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
18 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
18 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
18 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
18 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
18 сеп 2020
Последни новини