Отличиха децата от „ Клуб на радостта” на национален пленер в Сливен

Ученичката на Зорка Каразапрянова, Йоана Йорданова е победител в своята възрастова група на Национален пленер за детска рисунка. Той се проведе в  рамките на ХХ Национален фестивал на детската книга в град Сливен  и бе под мотото „ Един ден изпълнен с вълшебства”. В него взеха участие три деца от приложната студия към центъра за работа с деца и младежи „ Клуб на радостта”. Никола Николов, Ива Палакова и победителката  възрастова група 10-13 годишни. 

Първа специална награда за рисунка в конкуренция с 400 участника получи Йоанна, а съучениците и също  донесоха грамоти за участие. Тримата млади художници се отличават с творческата си работа и в конкурса за театрална кукла, който също е част от фестивала на детската книга в град Сливен. Там те получиха поощрителна награда за изработката на куклите  майка Щурка и щурчето , вдъхновени от стиховете на Асен Разцветников. В конкуренция с всички художествени гимназии в този престижен конкурс тяхното представяне е поощрено и отбелязано, което е голям успех и показва много сериозна и отговорна работа с децата. Заслуга за това има тяхната ръководителка и отличен дългогодишен педагог, госпожа Зорка Каразапрянова. В нейната студия  в центъра за работа с деца и младежи работят повече от двадесет деца на възраст от 5 до 17 години. Всяка година те участват в престижни конкурси и носят големи награда на „ Клуб на радостта”. Ръководството на центъра  признава нейната заслуга за високите критерии на работа и благодари за труда на децата, както и за доверието на техните родители. Благодарности се отправят и към общинска администрация, която покри пътните разходи на дестинацията Първомай-Сливен и обратно. Благодарности и на фирма „ Бор- чвор” за предоставените средства за изработването на десет статива за рисуване, които са вече част от интериора на студията за изобразително и приложно изкуство към центъра за работа с деца и младежи „ Клуб на радостта”- град Първомай.

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ел
    Елена Добрева
    3 0
    16:46, 20 май 2018
    Поздравления, госпожо Каразапрянова! Във всеки един Ваш ученик остава следа за цял живот, усет към красивото и хармонията и още нещо .... Продължавайте все така!
Последни новини