5 °C

Отличиха децата от „ Клуб на радостта” на национален пленер в Сливен

Ученичката на Зорка Каразапрянова, Йоана Йорданова е победител в своята възрастова група на Национален пленер за детска рисунка. Той се проведе в  рамките на ХХ Национален фестивал на детската книга в град Сливен  и бе под мотото „ Един ден изпълнен с вълшебства”. В него взеха участие три деца от приложната студия към центъра за работа с деца и младежи „ Клуб на радостта”. Никола Николов, Ива Палакова и победителката  възрастова група 10-13 годишни. 

Първа специална награда за рисунка в конкуренция с 400 участника получи Йоанна, а съучениците и също  донесоха грамоти за участие. Тримата млади художници се отличават с творческата си работа и в конкурса за театрална кукла, който също е част от фестивала на детската книга в град Сливен. Там те получиха поощрителна награда за изработката на куклите  майка Щурка и щурчето , вдъхновени от стиховете на Асен Разцветников. В конкуренция с всички художествени гимназии в този престижен конкурс тяхното представяне е поощрено и отбелязано, което е голям успех и показва много сериозна и отговорна работа с децата. Заслуга за това има тяхната ръководителка и отличен дългогодишен педагог, госпожа Зорка Каразапрянова. В нейната студия  в центъра за работа с деца и младежи работят повече от двадесет деца на възраст от 5 до 17 години. Всяка година те участват в престижни конкурси и носят големи награда на „ Клуб на радостта”. Ръководството на центъра  признава нейната заслуга за високите критерии на работа и благодари за труда на децата, както и за доверието на техните родители. Благодарности се отправят и към общинска администрация, която покри пътните разходи на дестинацията Първомай-Сливен и обратно. Благодарности и на фирма „ Бор- чвор” за предоставените средства за изработването на десет статива за рисуване, които са вече част от интериора на студията за изобразително и приложно изкуство към центъра за работа с деца и младежи „ Клуб на радостта”- град Първомай.

Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Ел
  Елена Добрева
  3 0
  16:46, 20 май 2018
  Поздравления, госпожо Каразапрянова! Във всеки един Ваш ученик остава следа за цял живот, усет към красивото и хармонията и още нещо .... Продължавайте все така!

Хороскоп за 18.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Успявате по забележителен начин да балансирате между професионалния и личния си живот. Никой по-добре от вас не умее да комбинира всичко така, че да е удобно на всеки. Естествено водещо е собственото ви желание, но вие чаровно прикривате този факт.
18 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се отличавате с повишената си социална активност, оставайки на втори план личните ангажименти. Имате воля и ще се справите, независимо от трудностите. Предстояща среща ще подобри очакванията ви във връзка с предстоящ проект. Развитията ще бъдат във ваша полза и ще ви подтикнат към конкретни действия.
18 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Добре е делата си днес да ги приключите в рамките на деня. Градивните ви усилия ще поддържат активността и формата ви, правейки ви по-организирани. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени. Най-хубавото е, че ще ви направят щастливи.
18 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Малко хора ще са в състояние да разгадаят настроението ви днес. Работите усърдно, но емоциите доминират над всичко останало и със сигурност ви пречат, особено когато от вас се изисква да бъдете съсредоточени. Опитайте се да им противостоите.
18 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Служебната работа ви отегчава и напрежението скоро ще ви създаде главоболия. Вземете мерки и не се колебайте да направите нещо за себе си. Запознайте се с методите на релаксация, чрез тях ще подобрите тонуса си. Мислете позитивно и се вслушвайте в мнения, различни от вашите.
18 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С добри нагласи сте за предстоящите дни и това се отразява на работата ви по проектите, които подготвяте. Самоконтрола, който си налагате ще ви помогне да се справите по-лесно с изкушенията и повиши психическата ви устойчивост. Насърчете човека до вас открито да говори за чувствата си, това ще заздрави връзката ви или поне ще ви ориентира за тях.
18 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще размишлявате върху развитието на делата си от последните дни и ще търсите причините за една или друга неудача. Приемете, че има и външни фактори, които не можете да промените, така, че гледайте по-ведро на случващото се. Открийте уроците за себе си и се старайте да ги усвоявате своевременно.
18 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Възможно е днес да възникнат проблеми и да променят временно плановете ви за почивка. При финансови операции не поемайте рискове. Доброто ви чувство за хумор ще ви извади от една неловка ситуация с човек, към когото имате по-специално отношение. Близо сте до желания резултат.
18 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще ви се отдава да възприемате добре нови знания и да ги прилагате на практика почти веднага. Движението ще ви се отрази добре, ще ви избави от нежелани мисли и с повече вяра в себе си ще успявате в начинанията си. Не грешите в преценките си за другите, за това и по-рядко ви се случва да сте от губещата страна.
18 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще се радвате на добри развития в личните си дела. Промяната ще ускори процесите и скоро ще се поздравите с придобивки от различен характер. Дайте шанс на човека, който търси път към вас и му позволете да ви запознае с намеренията си, които повярвайте, са добронамерени.
18 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не всичко, което предвиждате днес ще се случи, но в по-голямата си част ще следвате начертания план. Доверието, с което се отнасяте към някого или нещо, ще ви спечели нови приятели. В добра кондиция и форма на духа сте, и с повече лекота ще вземате решенията си. Готови сте за придобивки от нематериален характер.
18 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
18 фев 2020
Последни новини