Без сътресения премина априлската сесия на ОбС


Очаквано, без сътресения, премина редовната сесия на общинския съвет за месец април. Старейшините единодушно гласуваха и приеха енергийната програма на общината.

Единственият допълнителен въпрос по време на заседанието беше на Митко Хубинов към кмета по време на обсъждането на социалната стратегия за 2019 година. Той попита кога най-после сградата на бившото нервно отделение ще може да бъде ползвана. Тя повече от 10 години се подготвя за център за настаняване на възрастни хора.

Папазов отговори, че за сега всичко е замразено до обзавеждане на помещенията и се очаква финансова програма, от която общината би могла да се възползва. Проект за превръщането на сградата в Дом за хора с психични заболявания е класиран като първа резерва и има шанс да бъде придвижен. Това означава че до 1-2 години там ще могат да бъдат настанявани хора.

Удовлетворен от отговора Хубинов се присъедини към колегите, подкрепяйки Стратегията.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Пи
    ПИТАГОР
    10 0
    13:13, 27 апр 2018
    Явааа тия изедници пак за себе си мислят а не за хората. Ангу щял да прай от оная сграда място за настаняване на хора с психични проблеми демек като му свърши мандата на него и на общинските съветници да има къде да жувеят без пари а не да ги хрантутим.
  • 2
    Ар
    АРИСТОТЕЛ
    9 -1
    16:13, 27 апр 2018
    Много активен тоя съветник дето качулките го закопчаха. Да не иска да си осигури на държавна издръжка старините в дом за възрастни хора.
  • 3
    Пи
    питанка
    4 0
    19:49, 29 апр 2018
    С тез общинари, дето си подпират брадите на всяка сесия и не си мърдат хич сивите клетчици, за къде сте бе ,хора?
Последни новини