16 °C

Спас Янков и „Клуб на радостта“ с награди за високи постижения в театрално-педагогическата дейност

Изображение 1 от 2

  С това признание се завърна ръководителят на детски театрален състав „Клуб на радостта“ от град Бургас тази година. Вече осем поредни години под негово ръководство на международния младежки фестивал „Бургаски изгреви“ се изявяват младежите от град Първомай на този не лек конкурс в съревнование и с професионални театрални школи от цяла България!

  От 2001 година господин Спас Янков става ръководител и режисьор на младежки театрален състав към СУ „Проф. д-р. Асен Златаров“ – град Първомай. Всяка година постановките му са отбелязвали честванията на „Златаровите празници“ в училището.Винаги получава признания за работата му, защото младежите събират награди от национални и международни конкурси. Вдъхновил е много млади хора, които след завършване на гимназия насочват своето професионално развитие в областта на изкуството. От 2015 година работи с център за работа с деца и младежи „Клуб на радостта“ с деца на възраст от 12 до 16 години. Постановката „Аналфабета“ събра награди отново в Бургас през пролетта на 2016 и стъпи за първи път, но много убедително, на благоевградска сцена на фестивал „Талантино“. През 2017 г. господин Янков се пенсионира и спира дейността си с училищния театрален състав, но в „Клуб на радостта“ самите деца го провокират да продължи работата си с тях и разбира се да участват в конкурси. С много труд през почивните дни и ваканциите Спас Янков успя да подготви постановката „Господин Балкански в чужбина“, с която завладя бургаската сцена тази година и спечели заслужено признание. Децата му се отблагодариха за помощта с награди за актьорско майсторство: Петър Йорданов за ролята на господин Балкански, Алекс Качаров за ролята му на студента Бодков и Валентин Манолов за ролята му на Иречек.

  Ръководството на център за работа с деца и младежи „Клуб на радостта“ изразява своята благодарност към Спас Янков и децата и младежите за работата им и прославянето на града на подобни авторитетни форуми. Клубът благодари на общинска администрация за покриване на разходите по пътуването до град Бургас, както и на „Витал ООД“ за дадената вечеря на всички участници в постановката. Благодарности и за предоставената зала за репетиции в СУ „Проф. д-р. Асен Златаров“.

  Parvomai.NET
   

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 23.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще мобилизирате вътрешните си сили и ще се справите с възникващите затруднения днес. Ще получите подкрепата на онези, на които сте помагали и обединявайки усилията си, ще ви бъде по-лесно да продължите напред. Лидерските ви заложби ще излязат на преден план и смело ще убеждавате някого в предимствата на идеите си.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Приемайки новото и прилагайки го на практика в едно с познатите средства, ще работите ползотворно за изпълнение на поставените си цели. Няма да пропуснете нищо важно и ще се погрижите за детайлите около реализацията на важно събитие, така, че да не липсва настроение и всичко, което се изисква от вас.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Успеете ли да разпознаете и назовете скритите си тревоги, ще постигнете победа, водеща към върхове. Възможно е застъпничеството ви за някого да ви постави в неблагоприятна светлина пред други, но приятелството е важно за вас. В открит разговор ще споделяте мислите си с близки хора и ще търсите мнението им.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Делово предложение ще насочи мислите ви в по-практични рамки. Помислете, заслужава си да поемете риска, още повече, че сте подготвени за подобни предизвикателства. И други неща ще повишат настроението ви. Вслушайте се в желанията си, отворете сетивата си, не оставяйте безразлични към любовта.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Бъдете реалисти и не очаквайте прекалено много от наскоро създала се ситуация. Очаква ви по-благоприятен период, затова точно сега не избързвайте с действията си. Днес имате страхотен успех сред противоположния пол, използвайте чара си. Втората част на деня ще е особено успешна за вас в личен план.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Прекалено активни сте днес, за да почивате затова търсите всевъзможни начини да оползотворите енергията си. Работа по дома или нещо, свързано с него ще занимава голяма част от вас. Въпреки това обаче не пропускайте предложението на приятел за приятно мероприятие. Ако успеете да съчетаете и двете със сигурност ще останете най-доволни от този ден.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще се съобразявате с високите си изисквания и ще дадете предимство на естетическите си възприятия. Това за някои означава влагане на повече усилия в конкретна задача, за това пък резултатите ще ви удовлетворят. Упорството ви ще довежда всичко, с което се захванете до успешен край.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Съсредоточени сте и не допускате грешки. Съвсем близо сте до крайния успех. Близките ви проявяват разбиране и едва ли ще ви ангажират допълнително. Привличате вниманието на важен за вас човек. От тук нататък всичко е във вашите ръце. Някои от вас се държат прекалено самоуверено на моменти граничещо с арогантността. Това едва ли ще се приеме радушно.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Притесненията на някои, свързани с промяна на работното място няма да са за дълго. Ще откриете подходящите хора, с които ще се сработите бързо и така ще навлезете в новата си среда. Приятелски настроен към вас човек ще ви покаже, че оценява присъствието ви и заедно можете да постигнете много.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Хубави емоции ще разнообразят деня ви, ще ви направят активни и усмихнати. Психическата ви уравновесеност и душевна хармония ви позволяват да осъзнаете своята уникалност. Активни и уверени ще откриете за себе си много истини, които до сега са ви убягвали. Някои от вас ще пътуват, но не поемайте излишен риск.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Намерете достоен начин да се разделите с хора, които са ви разочаровали, но ги обичате. Ако трябва се вслушайте в съветите, които ще получите. Възможни са обрати на плановете ви.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Верни в предвижданията си, ще постигнете намеренията си, влагайки всичко, което е нужно за успеха ви днес. Не омаловажавайте отношението на някого към вас, добро или не, то може да се окаже решаващо за изхода на една ситуация. Във възможностите ви е да й повлияете положително, ако излъчвате светли мисли към участващите в нея хора.
  23 сеп 2020
  Последни новини