13 °C

Спас Янков и „Клуб на радостта“ с награди за високи постижения в театрално-педагогическата дейност

Изображение 1 от 2

  С това признание се завърна ръководителят на детски театрален състав „Клуб на радостта“ от град Бургас тази година. Вече осем поредни години под негово ръководство на международния младежки фестивал „Бургаски изгреви“ се изявяват младежите от град Първомай на този не лек конкурс в съревнование и с професионални театрални школи от цяла България!

  От 2001 година господин Спас Янков става ръководител и режисьор на младежки театрален състав към СУ „Проф. д-р. Асен Златаров“ – град Първомай. Всяка година постановките му са отбелязвали честванията на „Златаровите празници“ в училището.Винаги получава признания за работата му, защото младежите събират награди от национални и международни конкурси. Вдъхновил е много млади хора, които след завършване на гимназия насочват своето професионално развитие в областта на изкуството. От 2015 година работи с център за работа с деца и младежи „Клуб на радостта“ с деца на възраст от 12 до 16 години. Постановката „Аналфабета“ събра награди отново в Бургас през пролетта на 2016 и стъпи за първи път, но много убедително, на благоевградска сцена на фестивал „Талантино“. През 2017 г. господин Янков се пенсионира и спира дейността си с училищния театрален състав, но в „Клуб на радостта“ самите деца го провокират да продължи работата си с тях и разбира се да участват в конкурси. С много труд през почивните дни и ваканциите Спас Янков успя да подготви постановката „Господин Балкански в чужбина“, с която завладя бургаската сцена тази година и спечели заслужено признание. Децата му се отблагодариха за помощта с награди за актьорско майсторство: Петър Йорданов за ролята на господин Балкански, Алекс Качаров за ролята му на студента Бодков и Валентин Манолов за ролята му на Иречек.

  Ръководството на център за работа с деца и младежи „Клуб на радостта“ изразява своята благодарност към Спас Янков и децата и младежите за работата им и прославянето на града на подобни авторитетни форуми. Клубът благодари на общинска администрация за покриване на разходите по пътуването до град Бургас, както и на „Витал ООД“ за дадената вечеря на всички участници в постановката. Благодарности и за предоставената зала за репетиции в СУ „Проф. д-р. Асен Златаров“.

  Parvomai.NET
   

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 25.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  В забързано темпо ще минава деня ви. Използвайте енергията си за да отхвърлите повече работа, имате всички шансове за придобивки от финансов и личен характер. Ще се имате вниманието на човек, когото уважавате, и с когото ви е приятно да сте. Семейството ще ви подкрепи в предстояща надпревара с вяра в победата ви.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Отговорни и в добра кондиция, ще свършите повече от задачите си днес, независимо, че не ви липсва и желание за развлечения. Някои от вас ще открият за себе си своето ново поприще, на което ще посветят енергията си с удоволствие. Денят се свързва и с придобивки, най-вече за дома.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Подтиквани от свои мисли и планове, ще търсите пътища, чрез които да ускорите развитието на делата си. Всичко е във възможностите ви, поставили сте си реализуеми цели и ще работите за тях. Други от вас ще са изкушени от възможността да се забавляват и няма да се колебаят дълго.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Настроението ви е чудесно днес, а това е един необходим фактор за ползотворната ви работа. Денят ви се развива динамично, а това е добре дошло за вас. Имате реалната възможност да си осигурите сериозни финансови приходи.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работата на повечето от вас днес ще премине в движение, а на някои дори може да им се наложи да пътуват по работа. Нека това обаче не ви притеснява, тъй като ви очаква един наистина ползотворен ден. Срещате различни хора, които оставят у вас чудесни впечатления. Вечерта най-вероятно ще имате нужда от почивка, затова е за препоръчване да си останете у дома.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Не предизвиквайте съдбата, като продължавате да работите без почивка. Подарете си повече време за себе си и споделете с хората, които ви обичат вълненията си. Длъжни сте се съобразите с нуждите си, ако не искате скоро те да се превърнат в основен фактор, с който трябва да се съобразявате.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Оптимистично настроени сте за бъдещето и възможните неблагоприятни новини едва ли ще ви разстроят. Наясно сте със ситуацията и добре разбирате възможностите, които ви се откриват и начините да се възползвате. Единствено прекалената самоувереност може да ви подведе в даден момент, но едва ли ще го допуснете.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Няма да изпуснете предлагащ ви се шанс, дори това да постави на изпитание упоритостта и отговорностите ви. Няма съмнение, че можете да се справите. В личните си взаимоотношения не бъдете прекалено прями, колкото и да се цени това, рискувате да нараните някого с откровенията си. Бъдете сдържани и дипломатични.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не отблъсквайте с лека ръка почитателите си, съвсем скоро може да се окажат много необходими. Перспективни делови ангажименти ще отнемат времето на мнозина от вас. Паричните постъпления от тях ще ви бъдат достатъчни да осъществите отдавна отлагани желания.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес ще ви се наложи доста да се замислите относно начина, по който ще процедирате за в бъдеще. Изводите, които правите ще ви накарат да промените решително тактиката си на работа. Намерете време за ангажимент, който сте отлагали от доста време. Може би на неочаквано място ще успеете да попаднете да ценна за вас идея.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Прегледайте текущите си сметка, сред тях има такива, които не могат да бъдат отлагани. Започнат проект ще продължи да ви занимава и днес. Целите, които си поставяте са реализуеми, но е време да помислите и за допълнително финансиране, предвид големите ви очаквания. Битовите проблеми няма да ви затруднят.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Едно събитие ще ви постави в някаква зависимост от други хора. Това няма да ви се понрави и ще търсите начини да защитите независимостта си. Ще срещнете трудности, но ще ги преодолеете. Ще откриете, че има още какво да ви развълнува извън обсега на интересите ви. Любим човек ще се погрижи за това.
  25 фев 2020
  Последни новини