8 °C

Семейство пчелари гостува на Клуба по пчеларство

Изображение 1 от 4

  На 20 април 2018 г. в кабинета по химия в СУ „Проф. д-р Асен Златаров”, гр. Първомай беше проведена среща на участниците от клуба по Пчеларство със семейство Веселина и Димитър Димитрови. Семейство Димитрови са не само страстни пчелари, но и притежават голям брой пчелни семейства в землището на с.Искра, общ. Първомай.  Участниците от клуба по Пчеларство и с любезното съдействие на сем. Димитрови изработиха свещи от восъчни основи, облепени с миди и рисувани със специални рисувателни средства. Учениците използваха въображение и изящество при изработването на восъчни свещи на фона на видеоклипове, свързани с изработване на свещи и подходяща класическа музика. Г-н Димитър Димитров и г-жа Веселина Димитрова внимателно стопиха восъка /до 80 ℃/ в различни цветове със своя апаратура и помогнаха на учениците да обогатят своите глинени фигурки с пчелен восък. Учениците с желание и ентусиазъм се включваха в различни дейности – декорация на купички за свещници с миди, рисуване с специални бои. А петокласниците Тодор Димитров и Борислав Благоев взеха участие не само при изработването на восъчни свещи, но и при топенето на восъка.  А шестокласничката Ани Запрянова, петокласниците - Кристина Станчева, Божидара Георгиева, Гергана Антонова, Митко Йорданов, Елена Стоянова, Теодора Христозова, Мария Касърова, Александър Тултуков, Делян Михайлов и седмокласника Никола Войников  показаха завидни умения при изработването и украсата на глинени фигурки и восъчни изделия – купички за свещи, восъчни  свещи и восъчен сладолед от различни цветове восък.

  Неотдавна, участниците от клуба по Пчеларство проведоха две срещи и с нашата съгражданка и художничка г-жа Нина Андреева в ателие „Рефлекс”, гр. Първомай. В ателието учениците изработиха глинени фигури на пчели, купички за свещи, медальончета с форми на слънчоглед и цветя и макет на тръвен кошер. А по-късно в кабинета по химия те с радост обагриха своите предмети в свежи тонове, свързани с пчеларството.

  Участниците бяха очаровани от срещата  им с нашите съграждани и сътрудници – г-жа Нина Андреева, сем. Димитрови – Веселина и Димитър и възможността, която им предоставя керамиката и восъка. За тях тези срещи бе вълнуващо преживяване и породи желанието им за бъдещи творчески изяви.

  Златка Гарова, учител по химия

  и ръководител на клуба по „Пчеларство”

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 29.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Като истински реалисти не храните големи очаквания, но е сигурно, че ще има какво да ви зарадва днес. Ще се почувствате доволни, че сте помогнали на някого, а за другото, вие сте свикнали. Целите ви са по-дълготрайни и липсата на финансови успехи няма да се отрази неблагоприятно на изпълнението им.
  29 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ако искате силите ви да стигнат за всичко, което предвиждате днес, работете по-спокойно. Излишните емоции ще ви изхабят бързо, което не е във ваш интерес. В този ред на мисли не търсете конфронтация с никой и не пречете на другите да говорят. Погрижете се за себе си, като решите собствените си проблеми.
  29 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Опитайте се да не преувеличавате проблемите, които ще съпътстват деня ви. От вас зависи да им се поддадете или да откриете позитивните възможности, които също няма да липсват. Ще имате подкрепата на ваши близки и това вероятно ще ви е изключително полезно. Усмихвайте се по-често.
  29 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Активността ви днес ще се прояви в различни изяви. Служебни ангажименти, в къщи, сред партньори или на път, ще се справите с всичко, което стои пред вас, като цел, намирайки оригиналните решения за изпълнение на задачите си. Семейството ще ви подкрепи и заедно ще се вълнувате от успехите си.
  29 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Изпълнени сте със самоувереност и добро настроение. Това е чудесно, но не подценявайте реалността. Вие най-добре знаете, че тя не винаги е такава, каквато ви изглежда. Опитвайте се да избягвате споровете, рискувате да си навлечете излишни неприятности. В интимната сферата очаквайте голям интерес към вас.
  29 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Интересите ви в нова сфера на дейност ще ви подтикнат да се запознаете отблизо с детайли и тънкости, скрити на пръв поглед. Общите занимания също ще се толерират и в тази връзка ще ускорите приключването на срочна задача. Не пропускайте да зарадвате близките си с жест на внимание, още повече, че те го очакват.
  29 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Погрижете се да не поемате чужди задължения, дори ако се наложи да не направите услуга на някого. В противен случай рискувате да объркате всичките си ангажименти за деня. Изненадайте вашия партньор с малък подарък. Очакват ви предложения, на които не бързайте да отказвате. Успехът ви там няма да бъде бърз, но за това пък ще ви носи дълго време печалба.
  29 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Случващото се около вас ще затвърди усещането ви, че можете да се справите не по-зле от всеки друг, предвид общи задачи и ангажименти. Не позволявайте на депресията да ви завладее, имате сили и ще успеете. Нечия любов и внимание ще ви дават кураж и вдъхновение. Дамите ще се чувстват в свои води днес и ще извлекат дивиденти за бъдещето си.
  29 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще ви занимават преди всичко грижите по семейството и на втори план личното ви здраве. Не допускайте евентуално недоразумение с околните да помрачи настроението ви. Изяснете се на мига и продължете напред. Не тръгвайте в последния момент на път, неподготвени. Помислете и за външния си вид.
  29 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  В стремежа си да побеждавате на всяка цена, разчитайте най-вече на себе си. Така ще вините само себе си, ако в края на деня се почувствате неудовлетворени. Но повече имате шансове да успеете. Положително развитие на връзка, която до сега ви е носила повече тревоги.
  29 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Свършете работата, която ви е останала днес и едва тогава помислете да приятното прекарване, което сте планирали. Ако направите обратното, най-вероятно ще останете разочаровани и от двете. Приятелите ви посочват грешки, които най-добре ще е да коригирате. Не проявявайте излишна упоритост в това отношение, просто не е във ваша полза.
  29 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Деня ще бъде напрегнат. Сведете контактите си до минимум за да не се разочаровате. Ще срещнете враждебност, която, като бумеранг може да връщате на подателя й , ако сте добронамерени. Запазете за себе си своите мисли и не се налагайте. Вашия духовен свят ще ви приюти и защити от недоброжелатели.
  29 фев 2020
  Последни новини