15 °C

Семейство пчелари гостува на Клуба по пчеларство

Изображение 1 от 4

  На 20 април 2018 г. в кабинета по химия в СУ „Проф. д-р Асен Златаров”, гр. Първомай беше проведена среща на участниците от клуба по Пчеларство със семейство Веселина и Димитър Димитрови. Семейство Димитрови са не само страстни пчелари, но и притежават голям брой пчелни семейства в землището на с.Искра, общ. Първомай.  Участниците от клуба по Пчеларство и с любезното съдействие на сем. Димитрови изработиха свещи от восъчни основи, облепени с миди и рисувани със специални рисувателни средства. Учениците използваха въображение и изящество при изработването на восъчни свещи на фона на видеоклипове, свързани с изработване на свещи и подходяща класическа музика. Г-н Димитър Димитров и г-жа Веселина Димитрова внимателно стопиха восъка /до 80 ℃/ в различни цветове със своя апаратура и помогнаха на учениците да обогатят своите глинени фигурки с пчелен восък. Учениците с желание и ентусиазъм се включваха в различни дейности – декорация на купички за свещници с миди, рисуване с специални бои. А петокласниците Тодор Димитров и Борислав Благоев взеха участие не само при изработването на восъчни свещи, но и при топенето на восъка.  А шестокласничката Ани Запрянова, петокласниците - Кристина Станчева, Божидара Георгиева, Гергана Антонова, Митко Йорданов, Елена Стоянова, Теодора Христозова, Мария Касърова, Александър Тултуков, Делян Михайлов и седмокласника Никола Войников  показаха завидни умения при изработването и украсата на глинени фигурки и восъчни изделия – купички за свещи, восъчни  свещи и восъчен сладолед от различни цветове восък.

  Неотдавна, участниците от клуба по Пчеларство проведоха две срещи и с нашата съгражданка и художничка г-жа Нина Андреева в ателие „Рефлекс”, гр. Първомай. В ателието учениците изработиха глинени фигури на пчели, купички за свещи, медальончета с форми на слънчоглед и цветя и макет на тръвен кошер. А по-късно в кабинета по химия те с радост обагриха своите предмети в свежи тонове, свързани с пчеларството.

  Участниците бяха очаровани от срещата  им с нашите съграждани и сътрудници – г-жа Нина Андреева, сем. Димитрови – Веселина и Димитър и възможността, която им предоставя керамиката и восъка. За тях тези срещи бе вълнуващо преживяване и породи желанието им за бъдещи творчески изяви.

  Златка Гарова, учител по химия

  и ръководител на клуба по „Пчеларство”

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 22.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще мобилизирате вътрешните си сили и ще се справите с възникващите затруднения днес. Ще получите подкрепата на онези, на които сте помагали и обединявайки усилията си, ще ви бъде по-лесно да продължите напред. Лидерските ви заложби ще излязат на преден план и смело ще убеждавате някого в предимствата на идеите си.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Приемайки новото и прилагайки го на практика в едно с познатите средства, ще работите ползотворно за изпълнение на поставените си цели. Няма да пропуснете нищо важно и ще се погрижите за детайлите около реализацията на важно събитие, така, че да не липсва настроение и всичко, което се изисква от вас.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Успеете ли да разпознаете и назовете скритите си тревоги, ще постигнете победа, водеща към върхове. Възможно е застъпничеството ви за някого да ви постави в неблагоприятна светлина пред други, но приятелството е важно за вас. В открит разговор ще споделяте мислите си с близки хора и ще търсите мнението им.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Делово предложение ще насочи мислите ви в по-практични рамки. Помислете, заслужава си да поемете риска, още повече, че сте подготвени за подобни предизвикателства. И други неща ще повишат настроението ви. Вслушайте се в желанията си, отворете сетивата си, не оставяйте безразлични към любовта.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Бъдете реалисти и не очаквайте прекалено много от наскоро създала се ситуация. Очаква ви по-благоприятен период, затова точно сега не избързвайте с действията си. Днес имате страхотен успех сред противоположния пол, използвайте чара си. Втората част на деня ще е особено успешна за вас в личен план.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Прекалено активни сте днес, за да почивате затова търсите всевъзможни начини да оползотворите енергията си. Работа по дома или нещо, свързано с него ще занимава голяма част от вас. Въпреки това обаче не пропускайте предложението на приятел за приятно мероприятие. Ако успеете да съчетаете и двете със сигурност ще останете най-доволни от този ден.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще се съобразявате с високите си изисквания и ще дадете предимство на естетическите си възприятия. Това за някои означава влагане на повече усилия в конкретна задача, за това пък резултатите ще ви удовлетворят. Упорството ви ще довежда всичко, с което се захванете до успешен край.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Съсредоточени сте и не допускате грешки. Съвсем близо сте до крайния успех. Близките ви проявяват разбиране и едва ли ще ви ангажират допълнително. Привличате вниманието на важен за вас човек. От тук нататък всичко е във вашите ръце. Някои от вас се държат прекалено самоуверено на моменти граничещо с арогантността. Това едва ли ще се приеме радушно.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Притесненията на някои, свързани с промяна на работното място няма да са за дълго. Ще откриете подходящите хора, с които ще се сработите бързо и така ще навлезете в новата си среда. Приятелски настроен към вас човек ще ви покаже, че оценява присъствието ви и заедно можете да постигнете много.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Хубави емоции ще разнообразят деня ви, ще ви направят активни и усмихнати. Психическата ви уравновесеност и душевна хармония ви позволяват да осъзнаете своята уникалност. Активни и уверени ще откриете за себе си много истини, които до сега са ви убягвали. Някои от вас ще пътуват, но не поемайте излишен риск.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Намерете достоен начин да се разделите с хора, които са ви разочаровали, но ги обичате. Ако трябва се вслушайте в съветите, които ще получите. Възможни са обрати на плановете ви.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Верни в предвижданията си, ще постигнете намеренията си, влагайки всичко, което е нужно за успеха ви днес. Не омаловажавайте отношението на някого към вас, добро или не, то може да се окаже решаващо за изхода на една ситуация. Във възможностите ви е да й повлияете положително, ако излъчвате светли мисли към участващите в нея хора.
  22 сеп 2020
  Последни новини