Златни сватбари: Доверието е най-важното за щастливия брак

В Деня на християнското семейство представяме семейство Елена и Васил Василеви от първомайското  село Татарево, които успяха да съхранят добрия си брак цели 50 години.

Според "златното" семейство  тайната им  се крие в доверието.

Те се запознават през далечната 1969 г. Елена вижда непознат колега в стола на завода. Още тогава за нея той се  превръща в „симпатяга“, а дни по-късно общи приятели ги запознават. Така както е ставало едно време – не във интернет, а на чака. Женят се след три години дружба  в късната есен на 1972 година. Създават две деца – момче и момиче и имат двама големи внуци- вече студенти. Сега чакат с нетърпение да станат прабаба и прадядо. Обичат да пътуват, да ходят на непознати места, да се разхождат в планината, обичат  мохабетите на маса и всичко българско им е на сърце. Семейство Василеви са щастливи и усмихнати хора – такива ги познават всичките им приятели.

За златната им сватба се събира целия род. Това е и най-големият им подарък – да са заедно всички, една прекрасна вечеря, която да помнят дълго.

50 години по-късно пресъздават и снимката от сватбата си. Малко понапълнели, но така прегръдката е още по-силна. Дори дамската чантичка прилича на онази отпреди 50 години, но е на снахата. „Нали трябва да има и нещо взето назаем“, смее се Елена.

Хора като Елена и Васил могат да дадат рецепта за здраво семейство. Част от тази рецепта е доверието, което изграждат един към друг. Когато обичаш, значи имаш доверие. И всичко се гради на него. И на компромиси, допълва Елена, като признава, че тя е отстъпвала повече, но винаги е успявала да постигне всичко, което тайничко е желала.  И към другите съставки на рецептата добавя и търпението.

Към всички млади и бъдещи семейства Елена и Васил Василеви отправят пожелание да са здрави, да се обичат и да броят до 10 преди да действат.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини