20 °C

Първомайското приложно колоездене стартира успешно в Републиканския шампионат

                       С първо място отборно и златен и бронзов медал за Яна Иванова и Мария Попчева се завърнаха състезателите по приложно колоездене на Община Първомай от първото си за годината състезание. Българският химн и издигането на националния флаг дадоха началото на XXIII Републикански шампионат по пътна безопасност и приложно колоездене за деца по правилата на ФИА(Международна Федерация по Автомобилизъм) и АИТ(Световна асоциация по туризъм). Надпреварата от I кръг беше организирана от Национално движение по приложно колоездене към СБА гр. София и администрирана от Автомобилен Клуб „Север“ гр. София. На 21.04.2018 година зала „Триадица“ събра около шестдесет от най-добрите приложни велосипедисти на девет клуба от София, Първомай, Берковица, Пирдоп и Етрополе. В дългата надпревара състезателите се конкурираха при решаването на автолистовки, определяне на предимства при прекосяване на разнородни видове кръстовища,  преодоляване на пътеки с различни пътни препятствия и оказване на първа долекарска помощ. Силите на участниците в събитието бяха изравнени, но все пак на най-високия отборен пиедестал стъпиха най-подготвените – възпитаниците на треньорите Минко и Ваня Павлови от първия тим на Община Първомай. Момичетата от екипа завоюваха индивидуални медали Яна Иванова - златен и Мария Попчева-бронзов медал, а техните партньори Мирослав Христозов и Иван Попов заеха съответно четвърто и седмо място. Вторият отбор на нашата община завоюва петото място с индивидуални класирания на нашите деца между десето и седемнадесето място. На второто и третото място на почетната стълбичка се изправиха основните конкуренти на първомайци – тимовете на Берковица и Пирдоп.

  Първомайските отбори спечелиха престиж и в надпреварата за наградата на Българският Червен Кръст за оказване на спешна медицинска помощ. Първият отбор на Първомай се класира безапелационно и безгрешно на I място. На втора позиция с една грешка и една секунда по-слабо време се нареди вторият състав на Община Първомай, а далеч след тях изостанаха всички конкуренти за победата. Състезанието ще се запомни с изключителния спортсменски дух и феърплей между състезатели, треньори, организатори публика и съдии, подпомогнати от справедливите решения на съдиите от Пътна полиция гр. София и. На финала на надпреварата всички участници поздравиха победителите.

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 19.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
  19 сеп 2020
  Последни новини