В община Първомай набират предложения за представители в Съвета на децата

Кметът на общината Ангел Папазов отправи покана към децата от общината за участие в процедура за избор на кандидати за членове на Съвет на децата.

Държавната агенция за закрила на детето, Областна администрация Пловдив, със съдействието на община Първомай обявява покана за участие в избор на членове на националния Съвет на децата на общинско ниво. В изпълнение на Конвенцията на ООН за правата на детето, Съвета на децата е консултативен орган към Председателя на Държавната агенция за закрила на детето /ДАЗД/, като по този начин се цели да се насърчава детското участие в процесите на изработване на политики за децата и вземане на решения. Той включва представители на младите хора от всяка административна област и им дава възможност да обменят знания, умения и ценности и да взаимодействат с държавни и неправителствени организации на национално и регионално ниво.

     Председателят на Държавна агенция за закрила на детето е утвърдил процедура за избор на членове на Съвета на децата. Съгласно процедурата, кметът на всяка община извършва подбор на кандидатури за членове на Съвета на децата на територията на общината и ги предлага на Областния управител.

      Община Първомай отправя Покана към всяко дете от община Първомай до 18 годишна възраст, което може да бъде предложено за член на Съвета на децата по едно от направленията съгласно чл. 3 от Процедурата за избор на членове на Съвета на децата, както следва:             

      1. членове на училищни форми за самоуправление, съгласно чл. 171 на Закона за предучилищното и училищното образование, или на детски/младежки съвети, парламенти и др.

      2. представители на детски и младежки инициативи и програми, финансирани от бизнеса;

      3. представители на неправителствени организации, работещи с деца, както и потребители/доброволци в социални услуги за деца;

      4. индивидуални кандидатури;

Ролята на детето е представителна. Всяко дете кандидатства по местоживеене и посочва настоящ адрес на територията на община Първомай. Съгласно процедурата всяко дете може да кандидатства само в едно от посочените направления.

    Комисия, назначена от Кмета ще разгледа постъпилите кандидатури и ще извърши подбор на членове на Съвета на децата, съгласно посочените в Процедурата критерии и изготви предложение от името на община Първомай за участие в избора на областно ниво.

   Документите на кандидатите – формуляр и мотивационно писмо по образец от желаещите да кандидатстват се подават в Община Първомай в срок от 03 април до 24 май 2018г., всеки работен ден от 08.00 часа до 17.00 часа, в сградата на Общинска администрация Първомай, ул. „Братя Миладинови – юг” № 50, Център за информация и услуги на граждани /Деловодство/ или на официалната електронна поща на Община Първомай – obaparv@parvomai.escom.bg

    Кандидатите представят следните документи: формуляр за кандидатстване по образец и мотивационно писмо. Кандидатите по т. 1, 2 и 3 към формуляра прилагат и протокол или друг документ, доказващ решение на организацията/структурата за номинацията.

    Цялата информация за кандидатстване по утвърдената Процедура, както и формулярите за кандидатстване /Приложение 1/ за избор на членове на Съвета на децата са публикувани на официалната интернет–страница на Община Първомай www.parvomai.bg в секция Обяви.

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини