72 свободни места за бъдещи осмокласници има в Първомай

72 свободни места са обявени в паралелките с прием след 7. клас в първомайските училища. Най-много те са за класа с дуално обучение в ПГСС „Васил Левски“ – 18. Той е маломерен, но по настояване на бизнеса ще бъде запазен.

24 свободни места са обявени в СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ и 48 в Професионалната гимназия.

Трябва да се знае, че за всички свободни места се кандидатства като ученикът се отписва оттам, където е записан в момента и отново подава електронно документи само за свободните за трето класиране места. За свободните места могат да се борят и некласирани досега ученици.

Преди ден началника на РУО Иванка Киркова е потърсила съдействие от кметовете на 8 общини, за да бъдат обхванати 350 ученици, които не са записани никъде. Според Регионалното управление на образованието  от община Първомай не са подали документи за записване в 8.клас 44 ученици. 14 от тях са кандидатствали и са записани в други области, 1 дете ще бъде ученик в Художествената гимназия, която е на подчинение на Министерство на културата. На половината от посочените в списъка им предстои да се явят на поправителна сесия през септември. Само 8 са учениците, които не са подали документи никъде, но и за тях все още се събира информация дали ще бъдат в България през следващата учебна година.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Им
    Има ли толкова ученици?
    3 -3
    11:35, 24 юли 2019
    По време на социализма бяха над 200.
    • Ко
      Комуняга убиец
      0 0
      21:24, 30 юли 2019
      Ем то вие комунагите ги изпъдихте хората, как да стоят тука
  • 2
    Цк
    ЦК на....
    4 0
    12:51, 24 юли 2019
    Тогава за да стигнеш до Свиленград в Любимец ти искаха открит лист-другарко!!!
Последни новини