За трета година Мила Георгиева спечели училищния кръг на Spelling Bee

     За трета поредна година състезанието Spelling Bee в СУ „Златаров се печели от Мила Георгиева.

    В състезанието по английски език, на което учениците изговарят буква по буква зададена дума, се включиха 14 деца от 4 до 6 клас.

    Думата, която донесе поредната победа на Мила беше shelf (рафт). На второ място след нея остана съученика й Благой Енчев.

    Като победител и успешен състезател по спелуване, Мила отговаряше уверено, със самочувствие и излъчваше спокойствие. Направи впечатлени, че не подцени нито една дума. Тя използваше правото си на въпроси към учителите Анета Лозева и Теодора Стоянова за превод или повторение, за да е сигурна, че е разбрала правилно думата и не прибърза в нито един момент..

    Това е първият етап от надпреварата, който се провежда в 311 училища в цялата страна. В него тази година ще участваха над 6600 ученици, които са се готвили усилено в продължение на няколко месеца. Мила и Благо ще представят училището и града ни на регионалния конкурс в Пловдив. Най-добрите 33 ученици ще участват в националния финал на 28 април в София, където ще се определи Spelling Bee шампионът на България.

    Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Победител в миналогодишното състезание е Любомир Янев от ЧОУ „Меридиан 22“ – София.

    Тази година състезанията се провеждат под наслов "BeeWare online" и е насочена към основни правила за безопасно поведение в социалните мрежи и Интернет. През следващите месеци Брайън Тайърс от Посолството на САЩ в София ще представи кратки видеа, в които ще дискутира опасностите онлайн и как да се предпазим от тях. Всички видеа ще бъдат специално заснети за нашата кампания и ще са насочени към тиинейджърската аудитория.

    Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини