Мила Георгиева е вицешампион на България по спелуване на английски език.

С първото си явяване на национален финал Мила Георгиева от СУ „Златаров“ стана втора в най-популярното състезание по английски език в България „Spelling bee”.

Тази година беше деветото издание  за тази надпревара. В нея се включиха над 6500 деца от цяла България. Тя премина в три етапа – училищен, регионален и национален.

30 деца от страната – победители и подгласници в регионалните етапи, си дадоха среща в Американския колеж в София. Те имаха възможността да посетят „Музейко“, където експериментираха и получаваха информация на английски език.

Същинското състезание се проведе на 21 април в три кръга, познати от регионалните етапи – спелуване на думите от предварителния списък, спелуване на думите от списъка, но дадени на български език и спелуване на думи, които не са в списъка. Едва десетина деца отпаднаха преди финалния кръг – разказа преподавателката на Мила Анета Лозева. Всички бяха много подготвени и мотивирани. Всички те са победители, защото никой не е стигнал случайно до това ниво.

Това, което препъна Мила към първото място, беше precision(прецизност) – последната дума, при която тя се разконцентрира, а опитът на победителката Виктория си каза думата. Тя е ученичка от Математическата гимназия в Кюстендил и се явява на този етап за трети път.

Минути след това Мила сподели, че се чувства горда и щастлива от постижението си. Според Лозева успехът ѝ се дължи както на желанието и способностите на Мила, така и на изключителната подкрепа на родителите ѝ. А състезанието възпитава, развива визуалната памет и постоянството.

Всички финалисти и техните преподаватели получават възможността през лятото да посетят езиков лагер в Банско, а това дава възможност не само за получаване на нови знания, но и за нови приятелства и контакти.

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини