Второ и четвърто място завоюваха първомайските отбори по приложно колоездене

    Първият и вторият отбор на община Първомай се завърнаха с купи съответно за второ и четвърто място от първия кръг на XXVIII Републикански шампионат по пътна безопасност и приложно колоездене по правилата на ФИА за състезатели до 12 годишна възраст.

    10 отбора от София, Берковица, Силистра, Челопеч, Етрополе и Първомай си дадоха среща на 19 и 20 .04. 2019 г. в столичната зала „Триадица“.

    Сбъдна се мечтата за медал на Камелия Костадинова от СУ „Проф. д-р Асен Златаров “ гр. Първомай завръщайки се с бронз на гърдите. В заветната „десетка“, която присъжда точки за крайното класиране в края на годината от същото училище намериха място Иван Попов (на престижното, но най-болезнено 4 място на 1 точка от получилия бронз представител на гр. Берковица), Стойчо Димов(седми) и Антония Петрова(осма). В топ 10 намериха място и младите таланти от 3 клас на ОУ „Христо Ботев“, с. Градина Виктория Райкова(шеста измежду 26 представителки на нежния пол) и Иван Петков(десети в компанията на още 33 момчета). Между първите 20 при момичетата намериха място новите попълнения на отбора - близначките Гергана(13 място) и Христина(20-та) Георгиеви от ОУ „Христо Ботев“ с. Градина и Мария Манахилова(на 15-та позиция) от СУ „Проф. д-р Асен Златаров “ гр. Първомай. Сред състезателите във втората десетка намериха място Божидар-Миглен Даниелов Костов от СУ „Проф. д-р Асен Златаров “ гр. Първомай (на възможно най-неприятното 11 място) и Гено Данаилов Милев(13-ти) от ОУ „Христо Ботев“ с. Градина, състезавал се с тежка вирусна инфекция през втория ден на надпреварата и проявявайки завидна воля и упоритост. Преди състезанието ръководените от Минко и Ваня Павлови участници от Първомай посетиха детския музей „Музейко“, където се запознаха с миналото, настоящето и бъдещето на нашата планета, както и с техническите постижения на човечеството и проявиха интерес и внимание към различни светофарни устройства за пътна сигнализация използвани в световната трафик практика.

    Parvomai.NET

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини