Пълен комплект медали завоюваха първомайски колоездачи

Изображение 1 от 5

    Иван Попов завоюва злато IV кръг от Републиканския шампионат по приложно колоездене по правилата на ФИА, който се проведе в Първомай през почивните дни. Освен него с медали се окичиха Камелия Костадинова – сребро и Антония Янчева и Стойчо Димов – бронз. Те получиха медали, дипломи и предметни награди. И четиримата са представители на Първия отбор на община Първомай. Благодарение на тяхното класиране, отборът завоюва купата на състезанието и като награда получи и велосипед.

    В зоната на точките място намериха още Мария Попчева, класирала се четвърта при момичетата и Ангел Милев – пети при момчетата.

    Вторият отбор на Първомай зае престижното четвърто място.

    За пореден път първомайските състезатели доказаха, че са отлично подготвени да оказват първа долекарска помощ. Първият и вторият отбор на общината се класирана съответно на първо и второ място  и получиха наградата на Български червен кръст.

    Удовлетворени от представянето на децата бяха и техните треньори Минко и Ваня Павлови. Те разясниха, че вторият отбор, от по-малки и неопитни състезатели, има за задача да трупа опит. Но е факт, че винаги е между първите това е повече от радващо. Ако има за какво да съжаляват е, че не достигат момчета за сформиране на още един отбор. Всеки отбор се състои от две момичета и две момчета, но както често се случва – момичетата са по-активните.

    Състезанието се провежда по регламент в няколко етапа. През първия ден участниците полагат изпит по първа долекарска помощ и решават тест по безопасност на движението. През втория ден минават през 4 „писти“ на майсторско управление на велосипед и показват на практика знанията си по безопасност на движението в детско автоградче.

    Състезанието беше съпътствано от различни забавни мероприятия – забавна програма за официалното откриване, пленер, в който деца рисуваха по темата „Безопасност на движението“. Състезателите посетиха вълнуващи места – Музея на авиацията в Крумово и Араповски манастир.
    Светослав Кръстев – Председател на НДПК „Младежта за безопасност на движението” към СБА гр. София благодари на домакините от община Първомай за наситената съпътстваща програма и си пожела и на другите места състезателите да посещават забележителности. Пак той връчи статуетка на кмета на общината Ангел Папазов с благодарност за положените усилия и по случай рождения му ден.  

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини