23 °C

Грънчарско ателие отвори врати в Първомай

Изображение 1 от 2

  Преди дни Николина Андреева отвори грънчарско ателие, което дава възможност на всички желаещи да се запознаят с този занаят.

  Не веднъж Ники е излагала свои произведения на изложби и базари, но сега желаещите сами ще могат да завъртят грънчарското колело и изпод ръцете им да излезе глинен съд.

  Малки и големи биха могли да усвоят точенето на глина, което за мнозина изглежда като свещенодействие.

  След изпичането на съдовете, всеки ще може да вплете с бои надежда и вяра за здраве и радост, за плодородна година, за обич и разбирателство. Посетителите ще могат да пробват да направят свой уникален предмет на грънчарско колело и да го отнесат за спомен вкъщи.

  Николина Андреева е художник с дългогодишен стаж като учител по изобразително изкуство. Завършила е НГПИ - гр. Троян – специалност „Художествена керамика” и АМТИИ – гр. Пловдив – специалност „Сценография”. 

  В ателието могат да бъдат видени много от творбите на Ники Андреева – рисунки, съдове, украшения, чанти, направени от плат,кожа, глина и други.

  Приятели и ученици на Ники се събраха, за да ѝ пожелаят много успехи и в занаятчийското поприще. 

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   По
   почитател
   8 0
   21:07, 13 дек 2017
   Ники,честито!Досега се чудех как се побираш в тесните дрешки на малките сергии и не си замислила нещо голямо? Но ето, то се случи!Да си жива и здрава с пожеланието да внасяш красота и малки слънца в нашите домове!
   • Ни
    Ники
    6 0
    02:32, 14 дек 2017
    Благодаря за милите думи! ... Ооо, широко е само във въображението, където се побират всичките неосъществени идеи!
  • 2
   ??
   ???
   1 0
   13:33, 14 дек 2017
   Искам да посетя ателието. Има ли адрес?
   • Ни
    Ники
    3 0
    22:36, 14 дек 2017
    Ателието ми се намира от западната страна на киното. Има голяма табела.

  Хороскоп за 01.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  В момента не виждате по-далече от носа си. Събудете се, огледайте се, животът не е само в ежедневните душевадни проблеми. За тези от вас, които работят над себе си, с други думи учат нещо, звездите вещаят пълен успех.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес работата ще ви донесе удовлетворение, дори не е изключено да получите похвала от вашите работодатели. Определено имате нужда от повече контакти, не се ограничавайте единствено с добре познатия ви кръг от хора. Потърсете път към семейната хармония.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Имате силното желание днес да се заловите здраво за работа, за да реализирате ново начинание. Това ще ви отнеме доста усърдност и енергия, но пък резултата си заслужава. Не се спирайте пред никакви трудности и ще успеете.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Времето ви ще минава в работа и делови разговори, с които ще договаряте бъдещите си проекти. Ако не се разсейвате ще си спестите главоболия. Всичко може да мине и по-леко, от вас зависи, като пестите разумно силите си. Други от вас ще се занимават с неща, които ги карат да се чувстват спокойни и удовлетворени.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Известно напрежение в отношенията ви с околните ще намали активността ви на работното място. Не, че отдавате голямо значение на това, но ще бъдете възпрени по други причини. Помислете дали не допускате грешка в подхода си към служебен проблем, защото тя може да ви струва повече.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днес ще ви се налага да се занимавате с много и различни дела и да сте в непрекъснато движение. В това обаче е стихията ви, затова се справяте блестящо със задълженията си. Колега ще бъде очарован от ваша постъпка, с която значително го улеснявате в работата му. Подходете с разбиране към вълненията на свой близък, дори да не сте съгласни с намеренията, които има.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Част от представителите на знака ще прекарат този ден сред приятелско обкръжение, което ще ви даде възможност да се разтоварите от грижите си напоследък. Разработвате идея, в която има бъдеще, но избързвате твърде много и това рискува да я осуети. Отношенията ви с постоянни партньор се стабилизират, скоро ще се радвате на хармонична връзка.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не пропускате да изтъкнете заслугите си за развитието на обща задача, но днес са възможни недоразумения. Замисляте ходове, които е добре да огледате от всичките им страни, има риск да бъдете отстранени или да ви атакуват от към слабото ви място. Включете се в подготовката на предстоящо мероприятие, в семейството или в службата.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Добре е да оцените подкрепата, която ви се дава, бъдете благодарни на хората и им покажете това. Но не участвайте в собствените им битки, щом това е извън вашите интереси. Стресът може да бъде овладян, ако отделяте повече време за лични занимания, в това число да слушате музика и се наслаждавате на красиви неща.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Успешен ден за индивидуални изпълнения. Самостоятелната ви дейност ще даде резултати, както в творческата работа, така и в бизнеса. Не се претоварвайте. Щадете сърцето си, а също и крайниците. Много любов витае около вас и с романтичната си наг-ласа ще създадете настроение и радост в околните. Не забравяйте приятелите си.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Заслугата ви за решаването на общ проблем и ще ви донесе популярност. Умората и грижите ще ви накарат да потърсите по-приятни занимания, с които да разнообразите деня си. Приятелска покана или друга интересна среща ще внесе настроение и подтикне към сближаване с цел печалба.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Обърнете внимание на нещата, които имат пряко отношение към вас. Едни от тях са работата, партньорите, любимите ви хора и времето. Добрите отношения в семейството ще ви позволят заедно да планирате идващите дни. Опитайте се да внесете спокойствие там, където то липсва, като се погрижите и за собствените си удоволствия.
  01 окт 2020
  Последни новини