Актуализират за последно общинския бюджет за 2017-та

На последната си за годината сесия, Общинският съвет на Първомай трябва да вземе решение за последна актуализация на общинския бюджет.

Според проекторешението, финансовата рамка се запазва 16 453 171 лв. Преразпределят се разходите за текущи издръжки, субсидии и инвестиции. Капиталовите разходи се намаляват с 39 382 лв., а предвидените 50 000 за субсидиране на училищата, които поемат учениците от 8 клас, се намаляват наполовина. Средствата ще бъдат използвани за покриване на разходите по текущи ремонти, за ФК „Борислав“ и др.

Обсъждането на промените ще започне по време на заседанията на постоянните комисии на ОбС, а гласуването им ще е факт на сесията на 18 декември. 

Междувременно докато тече последната актуализация на местния бюджет, вчера в Държавен вестник беше обнародван закона за държавния бюджет на Република България за 2018 година. Това означава, че в срок от 30 работни дни кметът на общината трябва да предложи на общинските съветници проекта на общинския бюджет за следващата година. Обсъждането му ще стане в края на месец януари на първата сесия за 2018 година. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини