15 °C

С евросредства в Пасмантерията изградиха съвременен кухненски блок

Изображение 1 от 2

  Откриването на нов кухненски блок стана повод да се проведе и традиционното годишно събрание с целия колектив на фирма „Искра”. Установено правило е, ръководството на фирмата да дава информация за постигнатите резултати, проблемите и посоката на развитие на фирмата.

  Мажоритарният собственик Стойчо Шапатов направи финансово-икономически анализ за реализирането на продукцията. През 2017г. има увеличение с 11-12% на работните заплати. Начислените премии, ваучери за храна, раздадени дивиденти и др. възлизат на близо 100 х.лв. През годината са били разкрити 15 работни места, с което фирмата за първи път от много години има личен състав над 90 човека.

  През 2017 година, „Искра” ООД единствена в общината отново печели безвъзмездно финансиране с евросредства. Благодарение на управителя инж.Маринов, Димка Никова и инж.Георгиев и с помощта на адвокат Михаил Михайлов фирмата е обезпечена безвъзмездно със 197000 лв. за реализиране на проект за подобряване условията на труд. Той е класиран с 92 от възможните 100 точки. Фирмата се нарежда на 95-о място между 4000 кандидата, от които едва 400 са получили финансиране. Благодарение на това, фирменият стол вече разполага с напълно нов кухненски блок – печки, фурни, фризери, хладилници, нова автоматична съдомиялна машина, аспиратори и др. Към това са добавени и фирмени инвестиции за 6000 лв.

  През 2017 година вече се реализира и останалата част по проекта „Добри и безопасни условия на труд”- за климатизация и пожароизвестителна инсталация, ергономични столове за цех „Конфекция” и др.

  През следващата година предстои битка за оцеляване – каза г-н Шапатов – ако успеем да излезем с чест от нея през следващите 2-3 години се очертава „Искра” да увеличи своя числен състав на 100-120 човека, с минимална заплата между 800 и 1000 лева и обем реализирана продукция около 3 млн.лв.

  В чест на Коледа и Нова година всеки работник и специалист ще получи допълнителна нетна премия в размер /средно/ на около 250-320 лв., плюс месечна редовна премия за реализация и 60 лв. ваучери за храна.

  Инж.Маринов – управител на „Искра” ООД очерта основните задачи за дейността на фирмата през 2018г. и перспективите за развитието на пасмантерийния отрасъл в национален и международен аспект. Той отправи апел към колектива за спазване на трудовата дисциплина, икономии на материали и суровини, ел.ток и газ. Инж.Маринов изрази надежда, че протегнатата ръка към работещите във фирмата ще бъде оценена по достойнство от всички, защото каузата е обща!

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   12
   1212112
   6 0
   12:55, 29 ное 2017
   Как фирма " Искра " може да усвоява евросредства а " Община Първомай " не може.
   Разликата е в капацитета на управляващите.
  • 2
   СЕ
   с Европа напред
   4 0
   14:33, 29 ное 2017
   Ха такаааа!!!.Другари, видяхте ли сега предимствата на капитализъма.!!!
   • " Географ" БГ
    3 -2
    19:03, 29 ное 2017
    "След като смъртта прави всички равни, равенството смърт ли е? "

  Хороскоп за 03.03.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Създавате добри взаимоотношения с хората от обкръжението ви и това ви помага да разширите обхвата на интересите си. Ще спечелите, ако запазите позициите си независимо от трудностите и подготвите следващите си изяви. Други ще бъдат принудени да търсят нова работа, заради невъзможността да продължат на досегашната си.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще се заемете с важните си задачи, но не са изключени и изненади, които да наложат промяна в плановете ви. Денят е свързан и с развития от личен характер, ще имате придобивки и срещи с хора, към които храните очаквания по интересуващ ви въпрос. С колегите си бъдете общителни, но не разкривайте пред тях интимния си живот.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ако представите аргументирано и по достъпен начин намеренията си, няма да се затрудните в изпълнението им. Овладени и без излишна показност, ще работите по текущите си задачи, едновременно с това договаряйки и условия по предстоящи проекти. Решаване на финансов въпрос и добри очаквания за предстоящите дни.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Коректното ви поведение ще се оцени от хората, с които си сътрудничите, и в замяна ще получите същото. Не се притеснявайте излишно за проблем, касаещ близък човек. Ще съумее да се справи сам, а ако поиска помощ – не му отказвайте. Парични вложения ще ви накарат да потърсите съвет от хора, занимаващи се с инвестиции.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  И творческите и професионалните ви амбиции ще намерят реализация днес. Не се колебайте да се обграждате със сътрудници, защото те ще се окажат от решаваща роля при един служебен проблем, който ще доведе до финансов успех. Едно запознанство е възможно да прерасне в голяма любов.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще се погрижите за детайлите в работата си, за да елиминирате изненадите и постигнете очакванията си. Благодарение на организираността и предвидливостта ви, средствата ще ви стигнат за всичко, което планирате. Занимаващите се с бизнес ще реализират търговска сделка или доведат споразуменията с клиенти и партньори до предстояща такава.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще проявите сърдечност и разбиране в отношенията си с околните. Каквито и да са причините, те ви правят по-добри и социално ангажирани, което ви отличава в сивотата на деня. Ще постигнете намеренията си, не спирайте, а работете в същия дух. Дипломатическите ви умения отново ще се проявят.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  За някои от вас работа ще продължи и то с придобивки. Ще постигнете това, за което се борите, като оставате доволни. Погрижете се за близките си, те очакват това от вас. По отношение на личните си амбиции е добре да посветите в тях и партньорите си, ако имате такива.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Някои от вас ще се занимават с организационни въпроси, свързани с работата им. Имате възможност да работите на спокойствие и да напреднете наистина много. Не се отказвайте от идеята, дадена ви от ваш близък. Впоследствие ще откриете безспорни предимства и възможности за в бъдеще.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Тревогите ви, свързани с близък човек ще отпаднат. Нещата около него започват да се развиват в благоприятна светлина и това внася спокойствие в семейството. Благодарение на последователните си действия имате шанс да реализирате отдавна планувано начинание.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Денят ще премине изцяло под знака на деловите ви успехи. Усетът ви за изгодни инвестиции ще ви открие добра възможност да увеличите финансовото си състояние. С помощта на нови партньори ще укрепите позициите си в избраната от вас сфера на действие.
  03 мар 2021
  Последни новини