19 °C

С евросредства в Пасмантерията изградиха съвременен кухненски блок

Изображение 1 от 2

  Откриването на нов кухненски блок стана повод да се проведе и традиционното годишно събрание с целия колектив на фирма „Искра”. Установено правило е, ръководството на фирмата да дава информация за постигнатите резултати, проблемите и посоката на развитие на фирмата.

  Мажоритарният собственик Стойчо Шапатов направи финансово-икономически анализ за реализирането на продукцията. През 2017г. има увеличение с 11-12% на работните заплати. Начислените премии, ваучери за храна, раздадени дивиденти и др. възлизат на близо 100 х.лв. През годината са били разкрити 15 работни места, с което фирмата за първи път от много години има личен състав над 90 човека.

  През 2017 година, „Искра” ООД единствена в общината отново печели безвъзмездно финансиране с евросредства. Благодарение на управителя инж.Маринов, Димка Никова и инж.Георгиев и с помощта на адвокат Михаил Михайлов фирмата е обезпечена безвъзмездно със 197000 лв. за реализиране на проект за подобряване условията на труд. Той е класиран с 92 от възможните 100 точки. Фирмата се нарежда на 95-о място между 4000 кандидата, от които едва 400 са получили финансиране. Благодарение на това, фирменият стол вече разполага с напълно нов кухненски блок – печки, фурни, фризери, хладилници, нова автоматична съдомиялна машина, аспиратори и др. Към това са добавени и фирмени инвестиции за 6000 лв.

  През 2017 година вече се реализира и останалата част по проекта „Добри и безопасни условия на труд”- за климатизация и пожароизвестителна инсталация, ергономични столове за цех „Конфекция” и др.

  През следващата година предстои битка за оцеляване – каза г-н Шапатов – ако успеем да излезем с чест от нея през следващите 2-3 години се очертава „Искра” да увеличи своя числен състав на 100-120 човека, с минимална заплата между 800 и 1000 лева и обем реализирана продукция около 3 млн.лв.

  В чест на Коледа и Нова година всеки работник и специалист ще получи допълнителна нетна премия в размер /средно/ на около 250-320 лв., плюс месечна редовна премия за реализация и 60 лв. ваучери за храна.

  Инж.Маринов – управител на „Искра” ООД очерта основните задачи за дейността на фирмата през 2018г. и перспективите за развитието на пасмантерийния отрасъл в национален и международен аспект. Той отправи апел към колектива за спазване на трудовата дисциплина, икономии на материали и суровини, ел.ток и газ. Инж.Маринов изрази надежда, че протегнатата ръка към работещите във фирмата ще бъде оценена по достойнство от всички, защото каузата е обща!

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   12
   1212112
   6 0
   12:55, 29 ное 2017
   Как фирма " Искра " може да усвоява евросредства а " Община Първомай " не може.
   Разликата е в капацитета на управляващите.
  • 2
   СЕ
   с Европа напред
   4 0
   14:33, 29 ное 2017
   Ха такаааа!!!.Другари, видяхте ли сега предимствата на капитализъма.!!!
   • " Географ" БГ
    3 -2
    19:03, 29 ное 2017
    "След като смъртта прави всички равни, равенството смърт ли е? "

  Хороскоп за 02.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  В момента не виждате по-далече от носа си. Събудете се, огледайте се, животът не е само в ежедневните душевадни проблеми. За тези от вас, които работят над себе си, с други думи учат нещо, звездите вещаят пълен успех.
  02 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес работата ще ви донесе удовлетворение, дори не е изключено да получите похвала от вашите работодатели. Определено имате нужда от повече контакти, не се ограничавайте единствено с добре познатия ви кръг от хора. Потърсете път към семейната хармония.
  02 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Имате силното желание днес да се заловите здраво за работа, за да реализирате ново начинание. Това ще ви отнеме доста усърдност и енергия, но пък резултата си заслужава. Не се спирайте пред никакви трудности и ще успеете.
  02 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Времето ви ще минава в работа и делови разговори, с които ще договаряте бъдещите си проекти. Ако не се разсейвате ще си спестите главоболия. Всичко може да мине и по-леко, от вас зависи, като пестите разумно силите си. Други от вас ще се занимават с неща, които ги карат да се чувстват спокойни и удовлетворени.
  02 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Известно напрежение в отношенията ви с околните ще намали активността ви на работното място. Не, че отдавате голямо значение на това, но ще бъдете възпрени по други причини. Помислете дали не допускате грешка в подхода си към служебен проблем, защото тя може да ви струва повече.
  02 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днес ще ви се налага да се занимавате с много и различни дела и да сте в непрекъснато движение. В това обаче е стихията ви, затова се справяте блестящо със задълженията си. Колега ще бъде очарован от ваша постъпка, с която значително го улеснявате в работата му. Подходете с разбиране към вълненията на свой близък, дори да не сте съгласни с намеренията, които има.
  02 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Част от представителите на знака ще прекарат този ден сред приятелско обкръжение, което ще ви даде възможност да се разтоварите от грижите си напоследък. Разработвате идея, в която има бъдеще, но избързвате твърде много и това рискува да я осуети. Отношенията ви с постоянни партньор се стабилизират, скоро ще се радвате на хармонична връзка.
  02 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не пропускате да изтъкнете заслугите си за развитието на обща задача, но днес са възможни недоразумения. Замисляте ходове, които е добре да огледате от всичките им страни, има риск да бъдете отстранени или да ви атакуват от към слабото ви място. Включете се в подготовката на предстоящо мероприятие, в семейството или в службата.
  02 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Добре е да оцените подкрепата, която ви се дава, бъдете благодарни на хората и им покажете това. Но не участвайте в собствените им битки, щом това е извън вашите интереси. Стресът може да бъде овладян, ако отделяте повече време за лични занимания, в това число да слушате музика и се наслаждавате на красиви неща.
  02 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Успешен ден за индивидуални изпълнения. Самостоятелната ви дейност ще даде резултати, както в творческата работа, така и в бизнеса. Не се претоварвайте. Щадете сърцето си, а също и крайниците. Много любов витае около вас и с романтичната си наг-ласа ще създадете настроение и радост в околните. Не забравяйте приятелите си.
  02 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Заслугата ви за решаването на общ проблем и ще ви донесе популярност. Умората и грижите ще ви накарат да потърсите по-приятни занимания, с които да разнообразите деня си. Приятелска покана или друга интересна среща ще внесе настроение и подтикне към сближаване с цел печалба.
  02 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Обърнете внимание на нещата, които имат пряко отношение към вас. Едни от тях са работата, партньорите, любимите ви хора и времето. Добрите отношения в семейството ще ви позволят заедно да планирате идващите дни. Опитайте се да внесете спокойствие там, където то липсва, като се погрижите и за собствените си удоволствия.
  02 окт 2020
  Последни новини