17 °C

С евросредства в Пасмантерията изградиха съвременен кухненски блок

Изображение 1 от 2

  Откриването на нов кухненски блок стана повод да се проведе и традиционното годишно събрание с целия колектив на фирма „Искра”. Установено правило е, ръководството на фирмата да дава информация за постигнатите резултати, проблемите и посоката на развитие на фирмата.

  Мажоритарният собственик Стойчо Шапатов направи финансово-икономически анализ за реализирането на продукцията. През 2017г. има увеличение с 11-12% на работните заплати. Начислените премии, ваучери за храна, раздадени дивиденти и др. възлизат на близо 100 х.лв. През годината са били разкрити 15 работни места, с което фирмата за първи път от много години има личен състав над 90 човека.

  През 2017 година, „Искра” ООД единствена в общината отново печели безвъзмездно финансиране с евросредства. Благодарение на управителя инж.Маринов, Димка Никова и инж.Георгиев и с помощта на адвокат Михаил Михайлов фирмата е обезпечена безвъзмездно със 197000 лв. за реализиране на проект за подобряване условията на труд. Той е класиран с 92 от възможните 100 точки. Фирмата се нарежда на 95-о място между 4000 кандидата, от които едва 400 са получили финансиране. Благодарение на това, фирменият стол вече разполага с напълно нов кухненски блок – печки, фурни, фризери, хладилници, нова автоматична съдомиялна машина, аспиратори и др. Към това са добавени и фирмени инвестиции за 6000 лв.

  През 2017 година вече се реализира и останалата част по проекта „Добри и безопасни условия на труд”- за климатизация и пожароизвестителна инсталация, ергономични столове за цех „Конфекция” и др.

  През следващата година предстои битка за оцеляване – каза г-н Шапатов – ако успеем да излезем с чест от нея през следващите 2-3 години се очертава „Искра” да увеличи своя числен състав на 100-120 човека, с минимална заплата между 800 и 1000 лева и обем реализирана продукция около 3 млн.лв.

  В чест на Коледа и Нова година всеки работник и специалист ще получи допълнителна нетна премия в размер /средно/ на около 250-320 лв., плюс месечна редовна премия за реализация и 60 лв. ваучери за храна.

  Инж.Маринов – управител на „Искра” ООД очерта основните задачи за дейността на фирмата през 2018г. и перспективите за развитието на пасмантерийния отрасъл в национален и международен аспект. Той отправи апел към колектива за спазване на трудовата дисциплина, икономии на материали и суровини, ел.ток и газ. Инж.Маринов изрази надежда, че протегнатата ръка към работещите във фирмата ще бъде оценена по достойнство от всички, защото каузата е обща!

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   12
   1212112
   6 0
   12:55, 29 ное 2017
   Как фирма " Искра " може да усвоява евросредства а " Община Първомай " не може.
   Разликата е в капацитета на управляващите.
  • 2
   СЕ
   с Европа напред
   4 0
   14:33, 29 ное 2017
   Ха такаааа!!!.Другари, видяхте ли сега предимствата на капитализъма.!!!
   • " Географ" БГ
    3 -2
    19:03, 29 ное 2017
    "След като смъртта прави всички равни, равенството смърт ли е? "

  Хороскоп за 16.05.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Стъпките, които предприемате ще бъдат резултатни. Необходимо ви е повече спокойствие, не бъдете припрени. Възможно е недоброжелатели умишлено да ви създават спънки, но увереността ви ще ви помогне да се абстрахирате от тях. Амбицирани сте да доведете до добър край начинанията си.
  16 май 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Работата ви днес ще е ползотворна и изпълнена с емоции. Заобиколени сте от хора, с които се разбирате чудесно и успявате заедно да се справите с редица ситуации. Очаквате твърде много от неясен въпрос, за предпочитате е за момента да не възлагате големи надежди, за да не останете разочаровани. В личен план ви се налага да рискувате, направете го, струва си.
  16 май 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
  16 май 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Задълбоченото ви отношение към детайлите в работата ще подобри печалбите, но не при всички ще са високи. Поне е сигурно, че ще елиминирате възможността да сгрешите и ще се доближите до желаните резултати. Успешно ще се противопоставите на стреса с музика, спорт или друго, което душата ви иска.
  16 май 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Заели сте се с твърде усложнени дела, които сте решени да доведете до успешен край. Ще ви е необходимо сътрудничество с ваши колеги, така че бъдете готови да споделите работата си и с други хора. Това ще ви бъде полезно, тъй като ще узнаете ценни похвати и такива, които досега сте пренебрегвали. Положете повече усилия и ще останете доволни.
  16 май 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Възможно е днес да научите нещо, което коренно да промени плановете ви за деня. Част от работата ви значително ще се улесни вследствие на нововъведенията, които ви предстоят. Организационните ви способности ви издигат в очите на хората, с които работите. В личен план ви предстои нещо приятно, което наистина заслужавате.
  16 май 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Професионални новости ще ви подтикнат към повече активност, очаква ви повишение или преминаване на нова работа. На време ще предложите идеите си, които ще се оценят и реализират. Няма да ви липсват и трудности, но като истински воини няма да се огънете пред поредното изпитание.
  16 май 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не омаловажавайте хората, които крачат редом до вас, предлагайки помощта си безусловно. Сред тях са близките и приятелите, които често остават в сянката на успехите ви. Взаимоотношенията ви се нуждаят от обновяване и е добре първата крачка в това отношение да бъде ваша. В тишина, далече от суетата и шума ще откриете отговорите, които търсите.
  16 май 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  В домашна обстановка ще се чувствате добре. Атмосферата предразполага към отмора и занимания с любими неща. Насладете се на спокойствието си, и ако имате време подгответе плановете си за предстоящата седмица. В тази връзка трябва да отделите време за сметките си, които сте изоставили.
  16 май 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Повечето от вас се отдават на заслужена почивка днес. Постарайте се да стоите далеч от шумни мероприятия, които само ще ви подразнят. Имате възможност да прекарате повече време с любимия човек и вие ще успеете да се възползвате от нея. Вечерта ви очаква приятно прекарване сред близки хора. Получавате подкрепата на определен човек за своя идея.
  16 май 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Активността ви ще е в синхрон с настроението ви за промяна. Ще работите по затвърдяване на новостите на работното място, чиито инициатор сте вие. Няма да сте сами в усилията си, а и конкуренцията ще ви подскаже, че вървите в правилната посока. Реализиране на финансови сделки и проекти.
  16 май 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Времето ще ви притиска, а от вас се очакват едва ли не подвизи. Внимавайте какво приказвате, за да не нараните някого неволно в стремежа си да вземете отношение към всеки възникнал проблем. Освен всичко друго ще постигнете съгласие по спорни въпроси и делата ви ще се ускорят.
  16 май 2021
  Последни новини