Мон гостува на първомайските ученици

Изображение 1 от 3

    Кучето Мон и неговата стопанка Велислава Костадинова гостуваха на учениците от СУ „Златаров“. Те бяха част от лекция, посветена на преодоляването н детската агресия чрез отглеждането на куче за домашен любимец. Мон е победителка от първата киноложка изложба в Първомай и стана известна с посещенията си и терапевтичното въздействие върху пациентите от Детската онкология в Пловдив.

    Най-напред Офелия Велкова – ръководител на Общностен център за деца и семейства, разговаря с децата за техните домашни любимци и потърси отговор на въпроса „Защо има хора, които бият и тормозят животните?“. Няколко от учениците разказаха за полаганите от тях грижи за любимците им, а едно от момчетата си призна, че малко се страхува от кучета. „Не е смешно! - заяви то и получи правото да докосне Мон и да седне до нея.

    Лекторите разясниха, че отглеждането на куче възпитава децата в отговорност и дисциплинираност, а това води до поведение, което изключва агресията.

    Офелия призна, че атрактивният вид на Мон има своя принос в работата ѝ с деца, но основното изискване към домашните любимци е те да бъдат спокойни.

    След дългия учебен ден малчуганите проявиха много по-голям интерес към четириногата си гостенка, отколкото към възможността да научат как може да бъде преодоляна детската агресия. Мон с царствено спокойствие приемаше случващото се около нея и прояви изключително търпение. Десетки деца си направиха снимка за спомен с прекрасната Мон.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини