С евросредства в Пасмантерията изградиха съвременен кухненски блок

Изображение 1 от 2

    Откриването на нов кухненски блок стана повод да се проведе и традиционното годишно събрание с целия колектив на фирма „Искра”. Установено правило е, ръководството на фирмата да дава информация за постигнатите резултати, проблемите и посоката на развитие на фирмата.

    Мажоритарният собственик Стойчо Шапатов направи финансово-икономически анализ за реализирането на продукцията. През 2017г. има увеличение с 11-12% на работните заплати. Начислените премии, ваучери за храна, раздадени дивиденти и др. възлизат на близо 100 х.лв. През годината са били разкрити 15 работни места, с което фирмата за първи път от много години има личен състав над 90 човека.

    През 2017 година, „Искра” ООД единствена в общината отново печели безвъзмездно финансиране с евросредства. Благодарение на управителя инж.Маринов, Димка Никова и инж.Георгиев и с помощта на адвокат Михаил Михайлов фирмата е обезпечена безвъзмездно със 197000 лв. за реализиране на проект за подобряване условията на труд. Той е класиран с 92 от възможните 100 точки. Фирмата се нарежда на 95-о място между 4000 кандидата, от които едва 400 са получили финансиране. Благодарение на това, фирменият стол вече разполага с напълно нов кухненски блок – печки, фурни, фризери, хладилници, нова автоматична съдомиялна машина, аспиратори и др. Към това са добавени и фирмени инвестиции за 6000 лв.

    През 2017 година вече се реализира и останалата част по проекта „Добри и безопасни условия на труд”- за климатизация и пожароизвестителна инсталация, ергономични столове за цех „Конфекция” и др.

    През следващата година предстои битка за оцеляване – каза г-н Шапатов – ако успеем да излезем с чест от нея през следващите 2-3 години се очертава „Искра” да увеличи своя числен състав на 100-120 човека, с минимална заплата между 800 и 1000 лева и обем реализирана продукция около 3 млн.лв.

    В чест на Коледа и Нова година всеки работник и специалист ще получи допълнителна нетна премия в размер /средно/ на около 250-320 лв., плюс месечна редовна премия за реализация и 60 лв. ваучери за храна.

    Инж.Маринов – управител на „Искра” ООД очерта основните задачи за дейността на фирмата през 2018г. и перспективите за развитието на пасмантерийния отрасъл в национален и международен аспект. Той отправи апел към колектива за спазване на трудовата дисциплина, икономии на материали и суровини, ел.ток и газ. Инж.Маринов изрази надежда, че протегнатата ръка към работещите във фирмата ще бъде оценена по достойнство от всички, защото каузата е обща!

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      12
      1212112
      6 0
      12:55, 29 ное 2017
      Как фирма " Искра " може да усвоява евросредства а " Община Първомай " не може.
      Разликата е в капацитета на управляващите.
    • 2
      СЕ
      с Европа напред
      4 0
      14:33, 29 ное 2017
      Ха такаааа!!!.Другари, видяхте ли сега предимствата на капитализъма.!!!
      • " Географ" БГ
        3 -2
        19:03, 29 ное 2017
        "След като смъртта прави всички равни, равенството смърт ли е? "
    Последни новини